Lovci na ovulacije (LH trakice) - 7. dio🍀💟

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mikimia
    02. Srpanj 2023. 15:38

Pozdrav, danas mi je 9-i dan ciklusa. Inače imam neuredne cikluse zbog policističnih jajnika. Imam curicu od 6 godina i jedan spontani prije 2 godine. Opet pokušavamo ostati trudni. Kupila sam testove za ovulaciju u Millera i danas testirala i pokazalo mi dvije crte s obzirom da je jedna svijetlija od druge, ali se uredno vidi. Znači li to da trenutno imam ovulaciju ili da će uskoro doći? Prvi put se susrećem sa ovim testovima pa stvarno nemam pojma šta i kako dalje. 

Petra110622
    02. Srpanj 2023. 16:56

mikimia

Pozdrav, danas mi je 9-i dan ciklusa. Inače imam neuredne cikluse zbog policističnih jajnika. Imam curicu od 6 godina i jedan spontani prije 2 godine. Opet pokušavamo ostati trudni. Kupila sam testove za ovulaciju u Millera i danas testirala i pokazalo mi dvije crte s obzirom da je jedna svijetlija od druge, ali se uredno vidi. Znači li to da trenutno imam ovulaciju ili da će uskoro doći? Prvi put se susrećem sa ovim testovima pa stvarno nemam pojma šta i kako dalje.

Najbolje vam je instalirati aplikaciju Premom, tamo postavite sliku testa i ocita vam se razina lh. Ovulacija nastupa 12-36h nakon sto vam testna crtica bude jednako jaka (pozeljno tamnija) od kontrolne. Ako je svjetlija znaci da ce uskoro doci... ali bitno je u pocetku piskiti barem 2 puta u danu da vidite hoce li tamniti ili ne 

👩 29 👨 30
    💊 Novalac; Solgar: folat, vitamin C, cink, selen, omega-3, magnezij
    21.12.'23 zadnja M
    16.1.'24 ➕
    15.2. Imamo otkucaje ❤
    25.4. dječak 👶💙🧸
    19.6. iduci pregled

Bebolina2024
    02. Srpanj 2023. 19:17

mikimia

Nije pozitivno dok testna linija nije kao kontrolna ili čak i jača. Kada trakica bude pozitivna ovulacija nastupa kroz 12 do 24 sata. I ja pratim preko Premom aplikacije pa ti ona sama označi kad je peak (pozitivna trakica).
    S  obzirom da nekad znaš dosta trakica potrošiti najbolje i isplativije ti je naručiti One Step iz Miniboxa ili još jeftinije preko Ali expressa ili tako neke stranice. Ja sam uzela 100 komada za kojih 150kn. A u Miniboxu dok sam uzimala možda je i dalje 3kn po komadu pa za 100 kom bude 300kn.

03/23 OAT, 1. stimulirani 2js, ET 1 ➖
    08/23 2. stimulirani postupak, 2js, ET 1 ➖
    01/24 VG 3. stimulirani 3js, bez transfera
    03/24 VG 4.stimulirani 1js, bez transfera
    06/24 5.stimulirani postupak, 1 js, ET 1 ➕
    08/24 spontani pobačaj
    04/25 6. stimulirani postupak, 0 js

Bebolina2024
    02. Srpanj 2023. 19:28

mikimia

https://ibb.co/dKCyxHC
    Ovo ti je iz aplikacije Premom i onda ti sama aplikacija označi peak. Označit će ga kad bude najviša razina i čim je pad na sljedećoj onda označi prethodnu kao peak. Počneš pratiti nekoliko dana prije očekivane ovulacije, kada vidiš da se crta pojačava onda kreni dva puta dnevno se testirati i uhvatit ćeš peak. I već kad vidiš da crta se pojačava možete krenuti pokrivati a onda i kad bude peak još bar dva dana. Sretno!

03/23 OAT, 1. stimulirani 2js, ET 1 ➖
    08/23 2. stimulirani postupak, 2js, ET 1 ➖
    01/24 VG 3. stimulirani 3js, bez transfera
    03/24 VG 4.stimulirani 1js, bez transfera
    06/24 5.stimulirani postupak, 1 js, ET 1 ➕
    08/24 spontani pobačaj
    04/25 6. stimulirani postupak, 0 js

Ketyx
    02. Srpanj 2023. 19:48

Cure skinula sam aplikaciju, imam 10 trakica s alija od prije (no name) za koje ni ne znam kolika je osjetljivost al za ovaj ciklus ce posluziti dok ne narucim One step trakice 🤗 Dok je svjetlija crtica na trakicama suzdrzavate se od odnosa? Nama je mpo doktorice rekla da su najbrzi spermiji s jedan do dva dana apstinencije, kao kolicinski ih bude manje ali su snazniji. 😁

👸🏻 33 - PCOS, MTHFR heterozigot, PAI-1 homozifot, IR 3.2, adenomioza / 🤵🏻 39 - normozoospermia
    5 IVF-a: 2 Petrova, 3 Škvorc
    1.IVF-20fol❌, 2.IVF-16fol 2trodnevna, 3.IVFp-3fol❌ 4.IVF-3fol❌, 5.IVF-22fol 1 morula, 6 BC (2x3)
    1.ET 2xtrodnevni-beta 0/ 2.ET 1xmorula-beta 0/ 3.FET 2xBC-beta 0/ 4.FET 2xBC-beta 0/ 5.FET 2xBC - beta 0
    09.02.konzultacije dr.G, IVF klinika

Petra110622
    02. Srpanj 2023. 20:40

Ketyx

Cure skinula sam aplikaciju, imam 10 trakica s alija od prije (no name) za koje ni ne znam kolika je osjetljivost al za ovaj ciklus ce posluziti dok ne narucim One step trakice 🤗 Dok je svjetlija crtica na trakicama suzdrzavate se od odnosa? Nama je mpo doktorice rekla da su najbrzi spermiji s jedan do dva dana apstinencije, kao kolicinski ih bude manje ali su snazniji. 😁

Mi u pravilu svako drugi dan od zavrsetka menstruacije, a peak i dan ovulacije obavezno pokrijemo 

👩 29 👨 30
    21.12.'23 zadnja M
    16.1.'24 ➕
    15.2. Imamo otkucaje ❤
    25.4. dječak 👶💙🧸
    19.6. iduci pregled

Ivyyyy
    03. Srpanj 2023. 13:38

Ja eto nikad ne znam kad mi je tocno O, jedno 2,3 mj sam pratila trakicama i nikad nisam ulovila pik, potvrdjena mi je O na ultrazvuku kod ginekologice na pregledu, i npr nemam ni sluz ili nesto da bi mogla znati, znam biti dosta suha ponekad, i nemam neke posebne simptome da bi rekla a danas mi je bila O.. nekad gledam po kalendaru i tako racunam, ali recimo nikad tocno ne znam kad mi je O, i dosad sam pratila to i tako tempirala odnose i nista.. 6 mj sam imala M samo dva dana i od onda imamo odnose svaki dan, nekad dva puta dnevno, nekad svaki drugi, i inace uvijek zapisujem odnose i onda znam kad i kako sta i tako racunam, ovo je prvi mjesec da nisam zapisala ni jedan odnos haha, i tako cu i sad na GO, jer to mi samo stvara stres pred M i onda se punoo nerviram i stresiram.. pa vidjet cemo, ako nista svakako poslje GO krecemo u kwz 🤗🤗🤗

👩🏼26
    👱🏻‍♂️27
    👩‍❤️‍👨2016 💍2020 👰🏼‍♀️🤵🏼‍♂️2022
    09/2020 biokemijska 4tt
    Pokusavamo od 4/2022 🙏

jane23
    03. Srpanj 2023. 14:37

Bok cure, jedno pitanje. Može li privatni ginekolog dati uputnicu za vađenje spolnih hormona? Odlučila sam poraditi na bebici i voljela bih provjeriti je li sve u redu s time. Kod državnog ginekologa nisam nikad ni išla tako da iskreno (moja sramota) uopće niti ne znam kako to funkcionira? Moram li naći nekoga tko ima slobodno pa nekako prebaciti karton (kao kod zubara)? To mi je totalna nepoznanica jer sam do sada sve obavljala privatno.

👩🏻 🧔🏻‍♂️ 35 god. // AMH 34 pmol/L // hashimoto //
    11.2024.&01.2025. 2 inseminacije - 2 biokem. trudnoće /// 04.2025. 1. IVF blaga stimulacija (clomid+Bemfola+Orgalutran) - ET 2 js, nema ❄️, negativan test

Petra110622
    03. Srpanj 2023. 14:53

Nisam sto posto sigurna, ali mislim da jedino drzavni ginekolog moze dati uputnicu sa kojom idete vaditi hormone u bolnicu... tako je, ne primaju svi ginekolozi nove pacijente, pa doslovno treba setati od jednog do drugog... bilo bi super ako bi vam taj privatni mogao izvuci sve podatke do sada 

👩 29 👨 30
    21.12.'23 zadnja M
    16.1.'24 ➕
    15.2. Imamo otkucaje ❤
    25.4. dječak 👶💙🧸
    19.6. iduci pregled

Ivyyyy
    03. Srpanj 2023. 15:30

jane23

Bok cure, jedno pitanje. Može li privatni ginekolog dati uputnicu za vađenje spolnih hormona? Odlučila sam poraditi na bebici i voljela bih provjeriti je li sve u redu s time. Kod državnog ginekologa nisam nikad ni išla tako da iskreno (moja sramota) uopće niti ne znam kako to funkcionira? Moram li naći nekoga tko ima slobodno pa nekako prebaciti karton (kao kod zubara)? To mi je totalna nepoznanica jer sam do sada sve obavljala privatno.

Pa ako ides privatno, mislim da ti i ginekolog izvadi hormone.. ja sam hormone vadila kod svoje ginekologice, i mislim da je to nebitno jel privatno il drzavno.. ne tvrdim, ali mislim da mozes

👩🏼26
    👱🏻‍♂️27
    👩‍❤️‍👨2016 💍2020 👰🏼‍♀️🤵🏼‍♂️2022
    09/2020 biokemijska 4tt
    Pokusavamo od 4/2022 🙏

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.