Lovci na ovulacije (LH trakice) - 7. dio🍀💟

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lela91
    28. Listopad 2023. 06:50

MarTinaF

Žene, hvala! Ja koristim One step i nisam do sada uspjela imsti pozitivan test. Imam PCOS. Moram sad pratiti 3 mjeseca pa ako i dalje ne bude, lijek.
    No potakle ste me na pitanje:

Kako uspijete s tim ne-pijenjem vode po 2-3 sata, čak nekad i dva puta dnevno?
    Najčešće pijem dosta vode, minimalno litru i 75 dnevno. Suzdržati se pijenja i odlaska na wc unutar 2-2,5 sata mogu, dva puta tako - nikako. Tako da od trakica dva puta na dan ništa jer mi tada jako fali vode (4-5 sati ne pijem, a navikla sam).

Moje iskustvo je takvo da ja pijem normalno. Jedino znam potrpit pa ne ic piskit koliko inace piskim. 😅
    I eto, uspjela sam do sad svaki put uloviti peak. Cak i piskim u svako doba dana, jedno s prvim jutarnjim nisam nikad. 
    Mozda nekome takav nacin ne bi funkcionirao, nismo sve iste, ali meni odgovara i kazem, svaki mjesec od kad pratim sam uspjela uloviti peak. 

👱🏻‍♀️- 31 - endometrioza
    👨🏻‍🦲- 42

Missed ab. - 12.2012.
    E 🎀 - 21.12.2020.
    Spontani - 02.2023.

Lela91
    28. Listopad 2023. 06:54

Ivana2911

Drage zene,

Moze pitanje- koristim lh trakice, ovih dana, iako je bilo dosta plodne sluzi, trakice su negativne bile (13/14/15 dc), danas isto ima sluzi, ali manje, a danas su obe pozitivne ( jedna radjena danas, druga vcrs), a danas mi je 16 dan ciklusa..

Da napomenem da uglavnom dobivam M redovno, 28-29 dana je prosjek.
    Cudno mi da lh trakice nisu bile pozitivne u vrijeme najjace sluzi.. znate li nesto vise o tome?🤨
    Odmah se pitam jesu li tocne..

Sluz najcesce i bude netom prije ovulacije. Trakice te ne lazu. 😁

👱🏻‍♀️- 31 - endometrioza
    👨🏻‍🦲- 42

Missed ab. - 12.2012.
    E 🎀 - 21.12.2020.
    Spontani - 02.2023.

Lela91
    28. Listopad 2023. 06:56

Ivy sretno s temperaturom i s testom danas. 🤞🏻🤞🏻

👱🏻‍♀️- 31 - endometrioza
    👨🏻‍🦲- 42

Missed ab. - 12.2012.
    E 🎀 - 21.12.2020.
    Spontani - 02.2023.

Ivyyyy
    28. Listopad 2023. 08:50

Dobila sam 🙂

👩🏼27 slabi PCOS na jednom jajniku, hormoni uredni, sumnja na endometriozu.
    AMH 5.39
    👱🏻‍♂️28- neobstruktivna azoospermija, FSH 24.8 /genetski nalazi + mikrodelacija y kromosoma uredna
    👩‍❤️‍👨2016 💍2020 👰🏼‍♀️🤵🏼‍♂️2022
    09/2020 biokemijska 4tt
    Pokusavamo od 4/2022 🙏
    7/25 konzultacije u klinici za potpomognutu
    09/25 TESA konzultacije

Lela91
    28. Listopad 2023. 08:54

Ivyyyy

Dobila sam 🙂

Zao mi je. 🥺🥺

👱🏻‍♀️- 31 - endometrioza
    👨🏻‍🦲- 42

Missed ab. - 12.2012.
    E 🎀 - 21.12.2020.
    Spontani - 02.2023.

Ivyyyy
    28. Listopad 2023. 08:58

Bolje da sam dobila nego da se sve vuklo, pa da mogu cim prije u nove pobjede 🤗

AMH 5.39
    👱🏻‍♂️28- neobstruktivna azoospermija, FSH 24.8 /genetski nalazi + mikrodelacija y kromosoma uredna
    09/2020 biokemijska 4tt
    Pokusavamo od 4/2022 🙏
    09/25 TESA konzultacije

Bonii
    28. Listopad 2023. 09:17

Bonii

Pozdrav cure

Evo ja se nakon vise od 2 godine vracam na forum jer idemo na 3 srecu 😃
    Posto sam zaboravila kako sve funkcionira s bazalnom jel mi moze netko napisat, jer sa sve zaboravila. Trakice imam i za njih se sjecam kako sve funkcionira ali za bazalnu sam sve zaboravila osim da je treba mjerit svaki dan u isto vrijeme prije budenja.
    Aplikaciju FF sam skinila i krenila upisivat

Hvala unaprijed i veselim se druzenju 😃

Cek stvarno niko od zene ne mjeri bazalnu ili se nikome ne da objadnit?

👦33
    👱‍♀️ 30
    👼 ❤️
    💁‍♀️ ❤️

Ivyyyy
    28. Listopad 2023. 09:29

Bonii

Bonii

Pozdrav cure

Posto sam zaboravila kako sve funkcionira s bazalnom jel mi moze netko napisat, jer sa sve zaboravila. Trakice imam i za njih se sjecam kako sve funkcionira ali za bazalnu sam sve zaboravila osim da je treba mjerit svaki dan u isto vrijeme prije budenja.

Ja sam pocela prosli ciklus, eto ne znam sta posebno da ti kazem, mjeris svako jutro u isto vrijeme cim otvoris oci bez nekih naglih pokreta.. 
    najbolje da uzmes onaj digitalni sa dvije decimale, barem sam ja sebi narucila taj, i eto, naucila sam ovaj mj nesto novo, moje su temp bas bile gore pa dole, ali u svakom slucaju potvrdila mi se O na app pomocu temp.. sretno i da cim prije dobijes svoju 3 srecu🥰🙂

AMH 5.39
    09/2020 biokemijska 4tt
    Pokusavamo od 4/2022 🙏
    09/25 TESA konzultacije

• Coko 95
    28. Listopad 2023. 09:32

Curke samo da se javim, 12 dan nakon trasfera, negativan test i M u skorom dolasku danas🙋‍♀️

👱‍♀️28 Amh 4.61pmol/l
    👦32 Normozoospermia
    3 godine neuspjesno prirodno
    10/23. IVF 6j.s. 2 vracena(beta 0)

Lunolina
    28. Listopad 2023. 09:36

Bonii

Bonii

Pozdrav cure

Hej, ja mjerim. 
    Prva faza ciklusa folikularna faza traje od mjesecnice (M) do ovulacije (O) Svaka zena je drugacija, ali svakako je tad temperatura niza (moja je pocetkom ciklusa 36.2-36.3) i kako se priblizava O tako temperatura pada. Meni je O obicno na oko 35.9-36.0. 
    Nakon O krece lutealna faza kada temperatura krece rasti, a raste jer uz jajnu stanicu imamo i zuto tijelo koje luci progesteron i on uzrokuje porast temperature. Da bi se potvrdila ovulacija potrebno je gledati temperaturu - ovulacija je potvrdjena ako je 3 dana temperatura visa od dana kad je bila ovulacija. Obicno je lutealna faza 0.6 stupnja visa od O primjerice moja seta od 36.6 do 36.8
    Ako dodje do trudnoce temperatura ce rasti iznad onoga kako je inace u lutealnoj fazi - vecini je to oko 37, ali ne mora nuzno biti jer treba gledati kolika je temperatura u folikularnoj i lutealnoj fazi uobicajena.
    Ukoliko nije doslo do trudnoce, temperatura ce dan-dva prije M pasti.
    Evo primjer jednog mog ciklusa https://ibb.co/BPHX94D

👱🏻‍♀️32 PAI-1 4G homozigot, AMH 17 pmol ➡ 19,9 pmol
    🧔🏻‍♂️32 sve ok
    Pokušavamo od 11/2022
    🏢 Škvorc
    2 & 3/24 IUI ❌
    4/24 IVF (Ovaleap 225, Orgalutran, Ovitrelle) 10🥚, 1🐣, 0 ❄️❌
    5/24 prirodni - 1 🐣 ❌
    🏢 Repromed
    10/24 (Pergoveris 200, Orgalutran, Brevactid) 9🥚, ET 🐣, 2 ❄️
    Stiže dečko 🩵

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI