jolikakvo je stanje kod tebe? hoćel prije pik il Božić?😅 Kod tebegarawa uvijek napeto, ti si nekak stalno il oko pika ili se baviš testovima😁😂
keysiak sam fulala ime, sory, na mobu sam, neda mi se ić unazad, uglavnom lijepo da se nekad pridruže i normalne cure, sa dozom zdravog humora, to nam treba🙂
Djevojke, ajde da pokušavamo ignorirati idući petak. Nemam ja ništa protiv Kamilice, ali vidi se u zadnje vrijeme namjerno podbada, ciljano u svom smijeru godina i ostalih njenih stavova koje više baš nikog ne zanimaju. Neka i ona tipka sa nama, ako želi, ali ako opet krene u tom smjeru, jednostavno igorirat.
A za ostatak komentara - da, pretjeralo se, ali nisam policajac da utjerujem pravdu i da biram stranu.Simba ništa se ne događa… 0 bodova… Već sam malo i živčana… 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️
e jel piješ ti to sve što ti piše u potpisu? ja ne pijem ništa, neda mi se ni vrkutu pit. nemam volje. spermiogram tko zna kad ćemo napravit, sad kad uvedu da u vlastito dvorište bez kovid potvrde nećemo smijet ići.😒
Sve pijem, bila sam na konzultacijama za MPO i dr je rekla da nastavim... Nije problem sve što je u tabletama, gucnem na brzinu ujutro i to je to....
👠 32, PCO, IR, endometrioza, adenomioza
➡️papa ✅ hormoni ✅ cervikalni brisevi ✅
👞 35, normozoospermia
➡️ NW ABC plus senior
03-06/22 ➡️ četiri IUI postupka ❌❌❌❌
07/22 - IVF ❌
01/23 - IVF ❌
Bok cure,
ovo mi je prvi post pa imajte razmijevanja pliz, ispričavam se na duljiini :)
Kao disclaimer moram naglasiti da sam u očito jakom pms-u koji sigurno utječe i na moj stav i optimističnost, no htjela sam podijeliti svoju situaciju s ljudima koji su možda u sličnoj u nadi da ću čuti neke pozitivne i / ili korisne odgovore.
Ja imam 32, muž 36, oboje zdravi, redovito se bavimo sportom, radimo nekad pod stresom ali rekla bih ništa više od prosječnog čovjeka.
Moj cikulus je uredan, prosječno traje 27 dana, s time da 1-2 godišnje zna biti do 30 ili kraće, oko 26. Zadnjih pola godine razmišljamo o bebi i ne koristimo zaštitu no ja bilježim u svoj menstrualni app sve odnose i dane ciklusa i mogu reći da smo zapravo “fulali” plodno razdoblje skoro svaki mjesec i nije me to brinulo, jednostavno smo odlučili da ćemo odsad nadalje pokušati “ciljati”.
U rujnu sam otišla ginekologu na redovan pregled (za 2 tj stigao papa-uredan skorz), pregledao mi je detaljno sve, rekao da su jajnici super, da su jajovodi isto ok i mjerio i došao do zaključka da će mi oko 12-13 dana biti ovulacija na desnom jajniku. On kaže neka se opustimo, i ukoliko se dulje od 6 mj ništa ne desi neka mu se javim iako je procedura 1 godina ukoliko je žena mlađa od 35.
Mi smo imali nezaštićeni odnos 11 i 12 dan, 13-ti dan sam ja morala na službeni put i nismo uspjeli više. M je nastupila 27-dan.
U listopadu sam odlučila kupiti clear blue digitalni test za ovulaciju i 16-ti i 17-ti dan mi je pokazivalo plus (što me iznenadilo, mislila sam da je ranije) , i mi smo imali odnos 16 i 18-ti dan. M još nije nastupila no meni je 30-dan i osjećam simptome da hoće, a i jutarnji test za trudnoću se također pokazao negativnim.
Realno znam da je samo 2 mjeseca prošlo, no zbunjena sam zašto se ništa nije desilo budući da smo imali odnos na “najplodnije” dane? Imate li iskustva znači li to nešto negativno ili se “jednostavno” nije primilo?
Kiki hvala ti puno na odgovoru, utješila si me malo.
Znam da upadam kao padobranac, ali pročitala sam sporadično par postovova i one prve u kojima su navedena "pravila" pa nisam bila sigurna jel sve cure isto "ciljaju" ili se drže onog "Opustite se pa će se desiti" (meni osobno jako iritantno) .
Ginekolog mi je radio folikulometriju , mjerio je folikul i onda računao koliko će se uvećavati za x dana i došao do te računice za ovulaciju (ja ovo jako banalno objašnjavam, oprostite mi ali misilm da kužite o čemu pričam ) nije uzimao u obzir koliko mi traje ciklus (tvrdi da mi O može biti drugačiji dan svaki ciklus da to nije sigurno).
Ja sam okružena prijateljicama koje su na prvi mjesec pokušavanja ostale trudne, neke s najneredovitijim ciklusima ikad pa sam valjda naivno očekivala isto. Vjerojatno je i do pms-a no baš se osjećam jako emotivno i obeshrabreno, tako da hvala na svakom dobronamjernom odgovoru.
I sretno svima također
Bok cure,
Kao disclaimer moram naglasiti da sam u očito jakom pms-u koji sigurno utječe i na moj stav i optimističnost, no htjela sam podijeliti svoju situaciju s ljudima koji su možda u sličnoj u nadi da ću čuti neke pozitivne i / ili korisne odgovore.
Ja imam 32, muž 36, oboje zdravi, redovito se bavimo sportom, radimo nekad pod stresom ali rekla bih ništa više od prosječnog čovjeka.
Moj cikulus je uredan, prosječno traje 27 dana, s time da 1-2 godišnje zna biti do 30 ili kraće, oko 26. Zadnjih pola godine razmišljamo o bebi i ne koristimo zaštitu no ja bilježim u svoj menstrualni app sve odnose i dane ciklusa i mogu reći da smo zapravo “fulali” plodno razdoblje skoro svaki mjesec i nije me to brinulo, jednostavno smo odlučili da ćemo odsad nadalje pokušati “ciljati”.
U rujnu sam otišla ginekologu na redovan pregled (za 2 tj stigao papa-uredan skorz), pregledao mi je detaljno sve, rekao da su jajnici super, da su jajovodi isto ok i mjerio i došao do zaključka da će mi oko 12-13 dana biti ovulacija na desnom jajniku. On kaže neka se opustimo, i ukoliko se dulje od 6 mj ništa ne desi neka mu se javim iako je procedura 1 godina ukoliko je žena mlađa od 35.
Mi smo imali nezaštićeni odnos 11 i 12 dan, 13-ti dan sam ja morala na službeni put i nismo uspjeli više. M je nastupila 27-dan.
U listopadu sam odlučila kupiti clear blue digitalni test za ovulaciju i 16-ti i 17-ti dan mi je pokazivalo plus (što me iznenadilo, mislila sam da je ranije) , i mi smo imali odnos 16 i 18-ti dan. M još nije nastupila no meni je 30-dan i osjećam simptome da hoće, a i jutarnji test za trudnoću se također pokazao negativnim.
Realno znam da je samo 2 mjeseca prošlo, no zbunjena sam zašto se ništa nije desilo budući da smo imali odnos na “najplodnije” dane? Imate li iskustva znači li to nešto negativno ili se “jednostavno” nije primilo?
Ako sam te dobro shvatila, 16 i 17 dan si imala peak, a 27 dan si dobila? Baš svježa krv ili spotting??
👠 32, PCO, IR, endometrioza, adenomioza
➡️papa ✅ hormoni ✅ cervikalni brisevi ✅
👞 35, normozoospermia
➡️ NW ABC plus senior
03-06/22 ➡️ četiri IUI postupka ❌❌❌❌
07/22 - IVF ❌
01/23 - IVF ❌
Hej, ne krivo si me shvatila- 16 i 17 dan je u ovom ciklusu onaj digitalni ovulacijski Clearblue test pokazao pozitivno, to se desilo u ovom ciklusu (sad sam na 30-tom danu i osjećam da ću dobiti svaki čas a test za trudnoću je jutros bio negativan).
Prošli ciklus je prema folikulometriji bila ovulacija oko 12-13 dana, a ja sam dobila na 27.
pavlomirka dobrodosla i jos brze otisla odavde. Sacekaj jos dan dva, pa ponovi test ili ako si u prilici izvadi krv, to ti je najsigurnije. Mi od juna gadjamo sa trakicama, pa i dalje nista, a prvo dete napravili iz drugog puta kroz igru, ne misleci o ciljanju.
Garawa koji je to lh test? Malo da ga izguglam posto nista razumela nisam, a bas mi je zanimljiv
👠 29g 👞 45g
👶 2017.g
▶️06.'21.
Znam da upadam kao padobranac, ali pročitala sam sporadično par postovova i one prve u kojima su navedena "pravila" pa nisam bila sigurna jel sve cure isto "ciljaju" ili se drže onog "Opustite se pa će se desiti" (meni osobno jako iritantno) .
Ginekolog mi je radio folikulometriju , mjerio je folikul i onda računao koliko će se uvećavati za x dana i došao do te računice za ovulaciju (ja ovo jako banalno objašnjavam, oprostite mi ali misilm da kužite o čemu pričam) nije uzimao u obzir koliko mi traje ciklus (tvrdi da mi O može biti drugačiji dan svaki ciklus da to nije sigurno).
Ja sam okružena prijateljicama koje su na prvi mjesec pokušavanja ostale trudne, neke s najneredovitijim ciklusima ikad pa sam valjda naivno očekivala isto. Vjerojatno je i do pms-a no baš se osjećam jako emotivno i obeshrabreno, tako da hvala na svakom dobronamjernom odgovoru.
I sretno svima također
meni je prvi ciklus bio najviše razočaravajući...a okružena sam s dosta ljudi koji uspiju iz prve.. glupo mi je uopće savjetovati da se ne brineš, da treba vremena i bla bla... ne znam piješ li kakve prenatalne dodatke, možeš početi s folnom kiselinom.. trudite se svaki mjesec, čisto da si na miru sa sobom da ste dali sve od sebe... sve ćemo mi jednom dobiti svoje mirišljave smotuljke, samo je pitanje vremena
👩27 🧔29 OAT ⛪2019
9/22 ICSI gonal 150+cetrotide+ovitrelle 12js ➡️ et 1 četverodnevni ❌
11/22 FET ❄️
33tt preeklampsija 35tt hellp sindrom baby L❤️
Ginekolog mi je radio folikulometriju , mjerio je folikul i onda računao koliko će se uvećavati za x dana i došao do te računice za ovulaciju (ja ovo jako banalno objašnjavam, oprostite mi ali misilm da kužite o čemu pričam) nije uzimao u obzir koliko mi traje ciklus (tvrdi da mi O može biti drugačiji dan svaki ciklus da to nije sigurno).
I sretno svima također
meni je prvi ciklus bio najviše razočaravajući…a okružena sam s dosta ljudi koji uspiju iz prve.. glupo mi je uopće savjetovati da se ne brineš, da treba vremena i bla bla… ne znam piješ li kakve prenatalne dodatke, možeš početi s folnom kiselinom.. trudite se svaki mjesec, čisto da si na miru sa sobom da ste dali sve od sebe… sve ćemo mi jednom dobiti svoje mirišljave smotuljke, samo je pitanje vremena
Pila sam nekoliko mjeseci folnu a zadnjih mj dana sam na Elavit prenatal (ginić predložio).
Hvala ti na zadnjoj rečenici, puno mi znači <3
I sretno svima također
meni je prvi ciklus bio najviše razočaravajući…a okružena sam s dosta ljudi koji uspiju iz prve.. glupo mi je uopće savjetovati da se ne brineš, da treba vremena i bla bla… ne znam piješ li kakve prenatalne dodatke, možeš početi s folnom kiselinom.. trudite se svaki mjesec, čisto da si na miru sa sobom da ste dali sve od sebe… sve ćemo mi jednom dobiti svoje mirišljave smotuljke, samo je pitanje vremena
Pila sam nekoliko mjeseci folnu a zadnjih mj dana sam na Elavit prenatal (ginić predložio).
Hvala ti na zadnjoj rečenici, puno mi znači <3
nisi sama u ovome... nebi vjerovala koliko se ljudi bori sa željom za bebom... al eto, o tome se ne priča...zato se tu na forumu raspravlja o svakakvim detaljima o kojima nam možda naši ginići ne stignu govoriti... a veselimo se svakome plusu kao da osobu znamo uživo.. jer mi jedine znamo koju borbu prolazimo
👩27 🧔29 OAT ⛪2019
9/22 ICSI gonal 150+cetrotide+ovitrelle 12js ➡️ et 1 četverodnevni ❌
11/22 FET ❄️
33tt preeklampsija 35tt hellp sindrom baby L❤️
Bok cure,
ej kako misliš fulala plodno razdoblje sve ove mjesece? vi zbilja ne pokušavate još dugo. nažalost nekad jednostavno treba bit strpljiv. već idući mj možeš imat plusić. ja na tvom mjestu se još ne bi brinula. uzmite si još tih par mj i budite "opušteni" koliko možete biti.🍀
👩33g
👨42g
👦4g
Sortiraj odgovore
Najstariji