Lovci na Ovulacije a.k.a LH Trakice - 6.Dio

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    29. Svibanj 2021. 10:24

eloise

Hope a ne mogu piskiti sutra, nisam narucila testice… namjerno, sebi iz inata ih nisam htjela narucit 😂 i sad razbijam glavu i razmisljam komu se ja inatim 🤦‍♀️

😂😂😂 
    Kako mislis ispraviti tu veliku gresku? Slusam? 😂😎🙈

29. Svibanj 2021. 10:24

Joli 🌼

Zoiproletjeo mi je ovaj jedva dočekan petak…. A da sad odbrojavamo je li do O došlo… Stvarno mi je žao zbog snješkića, idemo u sljedeći mjesec s optimizmom, ovaj nam nije bio blagonaklon…. Uživaj sutra na fešti 🥳
    Toniaželim ti pik za godišnjicu i da uživaš u ovom vikendu… 🤩 … Ciklusi su ti jako dugi i vjerujem da ti je srpljenje često na rubu, ali imaš plan i nadam se da će te jajnici iznenaditi pa da ga nećeš trebati provesti…
    Jelušićkato je stvarno veliki napredak, mislim da će uskoro doći tvoj plusić… Još malo strpljenja 🤞
    Garawa zabetoniraj taj pik 😉
    eloisemi smo plesali valcer, navježbsli par okreta i bilo nam je super, najbitnije ke da se zabaviš i uživaš…
    Hope i ja idem sljedeći tjedan vaditi progesteron… Što se kod tebe događa teško je odgonetnuti, s mojim skromnim znanjem… Ka ti to ovako tumačim - beštija je uništena i sad su jajnici poludili, štampaju js, kad napokon budete mogli krenuti u akciju to će biti to…
    Bella žao mi je ubog M bašti je kratka L faza…
    ___
    Ako sam koga zaboravila ispričavam se….
    Jučer sam bila na obiteljskoj svadbi i nakon toliko vremena čuti muziku, naprosto sam se oduševila, bio je kao dnevno vjenčanje, ali ipak smo malo zadužili, nisam se naspavala, tempicu sam mjerila nakon prekratkog spavanja i još sam se jutros probudila smrznuta… Otpisala sam je, a vidit ćemo sutra što će biti, hoće li potvrditi O ili sam fulala ciklus….
    ____
    Svima vam želim predivan vikend 💜

Evo boga mi ne znam,al sam sve blize tome da idem izbaditi taj progesteron i onda cu znati sve. Kad je mene u mladim danima zajebavalo sto sam imala duple ovulacije,a sad jedva jednu izvucem 🙄🙄🙄

29. Svibanj 2021. 10:26

mala96

Jutro cureee…
    Evo da prijavim samo da mi je FF oznacio O prije 3 dana…😮😮
    I vjerujem da je tocan jer su me i cicke malo pocele bolit a i inace me bole desetak dana prije M…
    Mi naravno nismo nista pokrivali ovih dana 🙄 tako da mi je ovaj ciklus otpisan…sta stres napravi, to je nevjerojatno 😐
    (Prije svatova sam bila pod tolikim stresom da nisam mogla gutati hranu - jedan od znakova anksioznosti).
    Samo me brine onaj smeckasti iscjedak prije 2 tjedna koji je trajao 5 dana, ne znam sta bi to trebalo biti?
    Ovo ce mi biti najduzi ciklus otkako znam za sebe, pratim 5 godina i najduze je bio 43 dana.
    Zato curke moje, SES, NO STRESS 😂
    Idem sada citati sto se dogadalo protekla 2 dana ❤️❤️❤️

Cek cek...sto sam ja ono rekla po tempici? Mislim da sam rekla ako dode porast nakon dva dana iste da bi mogla to bit ovulacija...would you look at that? Bravo bravoooo! Moram te promijeniti na listi. Kad ne ocekujemo? Jel 14 dana lutealna iliii?

29. Svibanj 2021. 10:29

Bella1985

Pa inace mi nije tako kratka ugl 11, 12 dana kako kada.. Sad se nekaj pojebuckalo. Kolko god mislis da te neke stvari ne dirnu tijelo odreagira.
    Poslije nalaza od dragog idem opet ginekologu. Biti cemo pametniji.
    Jucer dok sam se brisala bilo je i krvi i sluzi ko egg sluz. Nikad stvarno mi nije tak bilo. Budem sutra pisnula lh cisto da popratim kak se dalje ponasa. Bol imam u lijevom jajniku. Osjetim ga cijelo vrijeme. Danas radna subota drva pospremamo. Ubila se budem od posla. 🙈😅

Implantacija ili eventualno O..trece mi nema nikakvog smisla. Vidjet cemo sto ce bit dalje sa tempicom 😮

29. Svibanj 2021. 10:30

Bella1985 osim ako nije bilo puknuce ciste. Jesi inace sklona cistama?

29. Svibanj 2021. 10:45

Pozdrav, izvinite što ovako upadam u temu, pisala sam na drugoj temi ali me očigledno niko ne doživljava pa da pokušam ovdje jer nemam šta izgubiti. Ja ima 27 a mužić 30 godina i ganjamo prvu bebicu. Ukratko ja sam imala 05.20 biohemijsku i missed ab. u septembru prošle godine pa sam napravila malu pauzuicu pa od decembra uz dozvolu doktorice opet u akciji, elem ne dešava se.. Ovaj ciklus pratim LH trakicama pa me zanima U KOLKO sati radite LH trakice i šta radite 2 sata prije (tipa manje vode ne idete u wc i slično) ja aam danas 16. DC i još nije bila pozitivna LH trakica, radila sam LH hormon 2.DC i rezultat je 4 u intervalu 1.1-11,6. Izvinjavam se na dugom postu, nadam se odgovoru. Hvala unaprijed (Dio posta sam kopirala da ne kucam opet) hvala opet

29. Svibanj 2021. 10:52

alm009

Pozdrav, izvinite što ovako upadam u temu, pisala sam na drugoj temi ali me očigledno niko ne doživljava pa da pokušam ovdje jer nemam šta izgubiti. Ja ima 27 a mužić 30 godina i ganjamo prvu bebicu. Ukratko ja sam imala 05.20 biohemijsku i missed ab. u septembru prošle godine pa sam napravila malu pauzuicu pa od decembra uz dozvolu doktorice opet u akciji, elem ne dešava se.. Ovaj ciklus pratim LH trakicama pa me zanima U KOLKO sati radite LH trakice i šta radite 2 sata prije (tipa manje vode ne idete u wc i slično) ja aam danas 16. DC i još nije bila pozitivna LH trakica, radila sam LH hormon 2.DC i rezultat je 4 u intervalu 1.1-11,6. Izvinjavam se na dugom postu, nadam se odgovoru. Hvala unaprijed (Dio posta sam kopirala da ne kucam opet) hvala opet

Heeeej! Dobrodosla. Za pocetak sto se tice nalaza,ono sto je jos bitno da lakse shvatimo tvoju situaciju je da nam kazes kolika ti je bila vrijednost TSH i FSH? Te dvije stavke su jakooo vazne za trudnocu. Sto se tice samih trakica,opet ovisi koje koristis. Jel znas koja je njihova osjetljivost kad nisi ulovila jos uvijek pik? Koliko ti traju ciklusi? Jesu redoviti ili neredoviti? To nam je dosta bitno da shvatimo cijelu sliku. Sto se piskenja tice,preporucljivo je barem 2,5-3 sata prije testiranja ne unositi tekucinu u sebe sto je jako tesko ponekad i sama moras vidjeti kada ti najbolje pase testiranje. Nekima oko podne,nekima oko 14,meni je recimo najbolja koncentracija od 19h navecer,sve prije bas i nije vjerodostojno dok lovim pik,a kad ga ulovim onda mogu u bilo koje dana ponoviti da se vidi pravilo opadanje LH. Inace nije preporucljivo raditi LH trakice prije 11h ujutro i nakon 20h navecer dok se lovi pik,a nakon sto ga ulovimo piskimo u bilo koje doba dana i noci 😂😂😂 
    Zao mi je zbog svega sto si prosla i zelim ti da sto prije napustis ovu temu 🤗

29. Svibanj 2021. 11:17

Hope ♾

alm009

Heeeej! Dobrodosla. Za pocetak sto se tice nalaza,ono sto je jos bitno da lakse shvatimo tvoju situaciju je da nam kazes kolika ti je bila vrijednost TSH i FSH? Te dvije stavke su jakooo vazne za trudnocu. Sto se tice samih trakica,opet ovisi koje koristis. Jel znas koja je njihova osjetljivost kad nisi ulovila jos uvijek pik? Koliko ti traju ciklusi? Jesu redoviti ili neredoviti? To nam je dosta bitno da shvatimo cijelu sliku. Sto se piskenja tice,preporucljivo je barem 2,5-3 sata prije testiranja ne unositi tekucinu u sebe sto je jako tesko ponekad i sama moras vidjeti kada ti najbolje pase testiranje. Nekima oko podne,nekima oko 14,meni je recimo najbolja koncentracija od 19h navecer,sve prije bas i nije vjerodostojno dok lovim pik,a kad ga ulovim onda mogu u bilo koje dana ponoviti da se vidi pravilo opadanje LH. Inace nije preporucljivo raditi LH trakice prije 11h ujutro i nakon 20h navecer dok se lovi pik,a nakon sto ga ulovimo piskimo u bilo koje doba dana i noci 😂😂😂
    Zao mi je zbog svega sto si prosla i zelim ti da sto prije napustis ovu temu 🤗

Hope hvala ti!
    Da počnemo, ciklusi su ludi, nakon kiretaže sam imala 2 CIK idealna po 28 d,zatim u 12.mj je trajao 35 dana, Jan 37 dana, u feb na kontr mi propiše Utrog od 19-25DC i onda cikkus 29- 35-32 ludo.Od kiretaže u Okt do sada u Maju (14.5 dobila m) Me uopšte ništa nije boljelo prije m. Sada ću napisati nalaze koje sam odradila i rezultate:TSH 3,95 (Intl: 0,27-4,2)Total T4 98,04 (int: 66,0-181,0)Insulin je blago povišen ali spadne nakon nekog vremena,OGTT je u granicama, trakice koristim Ovugnost ne znam koliko su osjet.

29. Svibanj 2021. 11:20

Niki ja cu pomoci koliko mogu i znam a ostale curke mogu nadodati nesto ili me ispraviti ☺️ Pa da krenemo redom
    1. Lutealna faza je dio ciklusa koji krece nakon dana O. Sami dan ovulacije ne ulazi u tu fazu,vec sutradan nakon sto se ovulacija dogodi. Obicno traje 14 dana to je skolska duljina,iako ginekolozi daju variranje i mogucnost implantacije i uspjesne T ako traje najmanje 11 dana,a najvise 17 i tako je,ona traje sve do prvog dana novog ciklusa 😃
    2. Sto se vaginaleta tice,ja sad koristim antibiotske zbog otkrivene uree,ali isto sam uzela s Pahuljice i mislim da one ne smetaju spolnim odnosima,ali iz iskustva jedne forumasice kaze da su dosta masne bile i primijetila je poboljsanje cervikalne sluzi. Mislim da njima ne smeta spolni odnos pa ga mozes prakticirati ako ti ne smeta masnoca😉😂
    3.Bijelo pranje ne znaci nuzno i bakteriju. Bijelo pranje moze biti i za obicne gljivice,a mislim da one nisu u tolikom postotku spolno prenosive kao bakterije,ali ne bi bilo lose da zbog sebe samoga ode urologu pa da se vidi, jer je praksa da oni dobiju antibiotik samo kada je u pitanju neka bakterija koja moze izazvati neplodnost,a za gljivice ne znam iskreno,tu ti neka druga curka moze dati odgovor iz svog iskustva 😁
    4. Ovulacija je upravo proces prsnuca folikula i oslobadanja jajne stanice. Ali ako radis test na ovulaciju pa imas pozitivnu trakicu,e to ne mora znaciti da ce doci do ovulacije. Jedini i pouzdani znakovi ovulacije su povisena bazalna temperatura i vidljivo zuto tijelo na ultrazvuku, ako ne ubrajamo i trudnocu 2 tjedna kasnije jel 😂🙈

Lida 🍀
    29. Svibanj 2021. 11:24

Hope vjeruj mi sva sam zbunjena 😐 dakle trebala sam dobiti M u ponedjeljak, a po tempici sam 3DPO. 
    Je li moguće da mi je ono smeđarenje od 22. do 26. DC bila neka preuranjena M? Nikad mi toliko kratak nije bio ciklus, a ni M toliko oskudna  🙄 onda smo pokrivali pogrešne dane a ovu O nismo uopce pokrili 😭😭😭😡
    Ne znam tocno koliko mi traje lutealna jer mi je prvi ciklus s mjerenjem tempice...ali po cickama bih rekla da ce M za 10-12 dana... FF kaze sljedeci ciklus 10.6., dakle to je to. 
    Dal' da onda oznacim to smeđarenje kao M? 
    Eto sta stres oko svadbe uradi, uzas 😡🙄😭

🧔37👩‍🦰27
    - 7/21 - biokemijska?
    - 15.11.'21. - missed ab, kiretaža 💔
    - 15.3.'22. ➕ 🌈 1.4. ❤️
    💙 It's a BOY! 🥰💙
    - 17.11.2022. N ❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.