Lovci na Ovulacije a.k.a LH Trakice - 6.Dio

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    29. Svibanj 2021. 11:28

Almoo9 Uh znaci dosta neredoviti ciklusi,dobrodosla u klub! 😃 TSH ti je dosta visok za mogucnost zaceca,nije nemoguce,ali definitivno otezava sve,gornja granica za TSH je 2,5 nisi dobila nikakvu terapiju za to? Tvog ginekologa ne brine ta vrijednost?? Poviseni inzulin ti moze biti znak inzulinske rezistencije koja moze cak biti uzrok nekih drugih stvari da ne idem u siroko,kakvo je fizicko stanje s jajnicima? Jesu cisti ili si mozda nekada vodila rat sa cistama? Mislim da su ovugnost osjetljivost 25 sto je ok,ali mozda bi ti pasale malo osjetljivije pa zato ne mozes ni uloviti pik jer ne dosegne tu razinu. Jel mozda mjeris bazalnu temperaturu? Jos mi nisi napisala za FSH kolika ti je bila vrijednost? Ona obicno ide u paketu sa vadenjem LH 🙈

29. Svibanj 2021. 11:37

mala96 Ha cuj mi smo zene,kod nas je sve moguce,nase tijelo jos nije do kraja dokuceno niti ikada bude. Moguce je mozda da jento krvarenje bilo puknuce neke cistice za koju nisi ni znala da imas ili je jednostavno bio hormonski disbalans pa je bilo probojno krvarenje,sto mi po tvojoj temperaturi tih dana i izgleds tako jer je bas bila dosta nestabilna,a i pod stresom si tako da nista cudno. Moguce je da je neka upalica u pitanju,ne znam kad si zadnji put radila papa test i brisove? Kad si pod stresom puno si podloznija napadu bakterija i svih tih bolestina jer se jako oslabi organizam pa ako dugo nisi bila mogla bi provjeriti to cisto da imas mir,a opet neka manje moguca situacija ali ne i nemoguca je da si mozda onda eventualno imala ovulaciju gdje je bila nekvalitetna JS kao sto je vjerojatno bio slucaj i kod mene sad zadnji ciklus iako ne bi rekla da je to. Cini mi se da je kod tebe doslo do disbalansa hormons zbog stresa pa si imala to krvarenje jer epifiza poveca LH mozak bi dao signal da se dogodi puknuce,ali epifiza prestane luciti to dalje zbog stresa i nastane mali kurslus. Ovaj dio ciklusa sad zadnji dani su mi izgledniji za ovulaciju. Al bas cemo popratiti iducih dana ☺️ 

29. Svibanj 2021. 11:41

Niki777

Hopecarice! Hvala ti! Odma mi je jasnije. Nismo mi žene nimalo jednostavna bića ovako izvana, a tek kad zaviriš unutra naletiš na galaksiju i sve je kao kvantna fizika. Šaljem ti ljubav za ovakvu podršku kakvu uvijek pronađem u tvojim odgovorima!

Bilo bi bezobrazno od mene da ne dam odgovore i podijelim ono sto znam s vama koje se borite s istim problemima i pitanjima kao i ja sama 🙊🙈 najgore je sto se mora tisucu faktora poklopiti taj jedan ciklus i od 100 milijuna spermija jedan se mora izboriti da dode do te JS i uz sve to je sansa za trudnocom samo 25% pa kad stavis sve te brojke na hrpu uz danasnji tempo zivota i opcenito nacina zivota koliko se promijenilo sve,dobro je da ikako i imamo jos te koliko toliko prirodne ovulacije 🙄 tek kad sve pogledas u brojkama vidis koliko je zapravo tesko ostvariti trudnocu 😱 al uspjet cemo hajde! Toliko sam cura ispratila s ove teme,mogu jos i vas 💪🏻💪🏻💪🏻 Ajmo po te plusice 🥳🥳🥳🙊🙈

29. Svibanj 2021. 11:42

Hope ♾

Almoo9Uh znaci dosta neredoviti ciklusi,dobrodosla u klub! 😃 TSH ti je dosta visok za mogucnost zaceca,nije nemoguce,ali definitivno otezava sve,gornja granica za TSH je 2,5 nisi dobila nikakvu terapiju za to? Tvog ginekologa ne brine ta vrijednost?? Poviseni inzulin ti moze biti znak inzulinske rezistencije koja moze cak biti uzrok nekih drugih stvari da ne idem u siroko,kakvo je fizicko stanje s jajnicima? Jesu cisti ili si mozda nekada vodila rat sa cistama? Mislim da su ovugnost osjetljivost 25 sto je ok,ali mozda bi ti pasale malo osjetljivije pa zato ne mozes ni uloviti pik jer ne dosegne tu razinu. Jel mozda mjeris bazalnu temperaturu? Jos mi nisi napisala za FSH kolika ti je bila vrijednost? Ona obicno ide u paketu sa vadenjem LH 🙈

Hope, na nalazima pise da je gornja granica 4,2 pa zato nije reagovao na to, a ne pise da je poviseno, FSH nisam radila :( sto se tice inzulina, mimo njega imam hipoglikemiju haha, nizak secer u krvi pa moram unosit secer a sa strane insulnenije ne smijem puno, ludo pa hajd hahahb ja svakako svaki dan ili svaki drugi imam odnose pa uhvatit ce se nekad ovaj mjesec hahah

Lida 🍀
    29. Svibanj 2021. 11:53

Hope hvala ti puno na opsežnom odgovoru ! 🙏
    Radila sam papu i uzv pocetkom 1.mj i bilo je sve ok. 
    Idem nakon ove M kad prode pravac kod gina a briseve cu obaviti privatno...
    Eto mozes me staviti za ne dobiti 10.6., pa cemo viditi 😁🥰

🧔37👩‍🦰27
    - 7/21 - biokemijska?
    - 15.11.'21. - missed ab, kiretaža 💔
    - 15.3.'22. ➕ 🌈 1.4. ❤️
    💙 It's a BOY! 🥰💙
    - 17.11.2022. N ❤️

29. Svibanj 2021. 11:54

almoo9 znam da je gornja granica 4 i nesto zavisi od labosa do labosa,ali ne razumijem kako doktor ima hrabrosti uopce cekati da se digne na gornju granicu pa da ti da terapiju za to jer ce se sve samo produziti. Imali smo curka koje su za vrijednost 2,7 dobivale terapiju za snizenje,pa kako onda njemu nije alarmantno stanje od 3,95 nije mi jasno,pogotovo ako zna da radite na trudnoci i nije da je missed bio prije ciklus ili dva pa je takva vrijednost,vec je dosta proslo odonda 😮 ali hajde,on je doktor pa valjda zna najbolje mada bi ja reagirala nekako na njegovom mjestu na tu vrijednost 🙈 sto se tice FSH,ako imas mogucnost napravi ga makar privatno pocetkom iduceg ciklusa za koji se nadam da nece ni biti jer ti je taj hormon usko vezan uz LH i on stimulira rast folikula i sazrijevanje JS unutar njih, a ako su ta dva hormona u inverziji uz povisen AMH onda vec pricamo o klinickoj slici sindroma policisticnih jajnika kod kojeg je vrlo cesta pojava inzulinske rezistencije. Ne zelim te plasiti,ali ako imas mogucnost da to izvadis privatno,napravi jer ovako samo mozemo nagadati bez tih vaznih informacija. Jesi razmisljala mozda o mjerenju bazalne temperature? Ona ti je super za pracenje ciklusa i da se vidi jel doslo do ovulacije ☺️

29. Svibanj 2021. 11:56

mala96

Hope hvala ti puno na opsežnom odgovoru ! 🙏
    Radila sam papu i uzv pocetkom 1.mj i bilo je sve ok.
    Idem nakon ove M kad prode pravac kod gina a briseve cu obaviti privatno…
    Eto mozes me staviti za ne dobiti 10.6., pa cemo viditi 😁🥰

Ooo sestro po papi. Meni je to sve bilo tip top i hormonski status da bi mi se ovaj ciklus otkrila ureaplazma koja je bila u jako velikom broju. Samo ti to obavi pa da se vidi dalje sto ce biti jer to njihovo “neobvezno testiranje na bakterije o gljivice” jednom godisnje mi vec polako dize kosu na glavi jer to moze jako utjecati na plodnost. Stavim te na listu pa odbrojavamo zajedno da vidimo slikicu lutealne faze 😁

Lida 🍀
    29. Svibanj 2021. 12:01

Hope da eto da nema ovog foruma iskreno ne bi ni znala da toliko puno stvari utjece na zacece.  Kad dodes kod gina moras izvlaciti iz njega. Covjek uci dok je ziv. 😁 

🧔37👩‍🦰27
    - 7/21 - biokemijska?
    - 15.11.'21. - missed ab, kiretaža 💔
    - 15.3.'22. ➕ 🌈 1.4. ❤️
    💙 It's a BOY! 🥰💙
    - 17.11.2022. N ❤️

29. Svibanj 2021. 12:01

Niki Ma nema tu neke razlike,samo sto su folati lakse razgradivi i aktivniji u organizmu pa kao sad se oko toga stvara frka. Ja zbog dugogodinje bolesti i terapije vec 2,5 godine uzimam folacin 5mg svaki dan i kad sam radila status prije 3 ciklusa bio je blizu gornje granice tako da eto. Ako postoji neka velika razlika u tome neka objasne zasto ginekolozi prva 3mj trudnoce daju upravo folnu kiselinu a tek nakon toga daju prenatalne vitamine. Folna kiselina kao i folati spresavaju od pocetka malformacije kod bebe i pomazu da bude sve okej s neuralnom cijevi. A ti folati kad smo kod togs se mogu prirodno nadoknaditi sa spinatom recimo,jer je on jako bogat upravo folatom. Ako pijes folnu samo nastavi,to nije nista lose za tebe ☺️

29. Svibanj 2021. 12:05

Folna kiselina je sintetski oblik folata, odnosno ne nalazi se u prirodi nego je sintetizirana za ljudsku upotrebu. U nekim dijelovima svijeta, kao SAD i Kanadi, folna kiselina se zakonski obavezno dodaje procesuiranoj hrani (žitaricama i slično) zbog dobrobiti za ljudsko zdravlje. Ženama koje žele zanijeti se preporučuje jer dokazano smanjuje rizik za defekte neuralne cijevi (spine bifide, encefalokele, itd).
    Kod nas se pod nazivom „folati“ uglavnom misli na preparate koji sadrže aktivne oblike folata (5-MTHF), koji se reklamiraju kao prirodni. Dalje u ovom tekstu ćemo koristiti podebljane nazive za pojedine preparate.
    Koliko god prirodni preparati teoretski zvučali odlično, dva su problema. Aktivni oblik folata potreban je samo pacijentima koji ne mogu metabolizirati folnu kiselinu, a njih je vrlo malo. Drugi problem je taj što su sva istraživanja koja su pokazala smanjenje rizika za defekte neuralne cijevi kod djece učinjena sa folnom kiselinom, a ne aktivnim oblicima folata. Zato se za smanjenje defekata neuralne cijevi zasada NE MOGU preporučiti aktivni oblici folata, jer s ovim preparatima istraživanja nisu provedena i ne znamo kako djeluju.

Evo iskopala sam sad to kod medicinara. Ustvari je jedina razlika da folate moraju uzimati zene kojima je dokazana mutacija MTHRF gena i one ne mogu folnu kiselinu normalno razgraditi. Eto,to je razlika,sve ostalo su bullshit 😄

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.