Polly jako mi je zao. Ja sam svjesna opasnosti, i nisam izasla iz kuce vec 8 dana osim na vadenje krvne grupe. Nazalost ljudi nemaju pojma da to u cas dode do nekoliko stotina, jos brze do nekoliko tisuca, a mi imamo samo 800 respiratora u cijeloj zemlji. 10 posto pacijenata zahtjeva respirator sto znaci da mozemo podnijeti 8 000 bolesnika, a nakon toga postaju kriticno i oni koji nisu morali biti a samo zato jer nema opreme i nece ih se imati cim lijeciti. Mi smo banana drzava i vec odavno sam cula da je razlog sto npr Dalmacija broji najmanje oboljelih taj sto se u Dalmaciji ni ne testira nego salje za Zg. I statisticki smo medu zemljama koje imaju najmanji broj napravljenih testova na milijun stanovnika. Sto znaci da je puno bolesnih vani. Totalno te shvacam i znam da si u pravu 100 posto za to sto govoris. Drzim fige da ti tata sto prije ozdravi, znam da ti je tesko. Ali sad ce dobiti bolju skrb i pomoc nego sto bi dobio da se to dogodilo za 20ak dana kad ovaj broj jos poraste. Drzi se, sve ce biti u redu ❤
Polly draga, nadam se da ce sve biti i da ce se tvoj tata oporaviti sto je prije moguce.
Da ljudi moji, to zatvaranje igralista i svega se kod nas u Bayernu vec uvelo ima par tjednaa. A od veceras je uveden i policijski sat.. Znaci vojska i policija su na ulicama i koga zaustave da seta okolo bez potvrde da ide na posao, dobit ce kaznu od 25 000 eura.
Tako da moguce da to i u Hrvatsku uvedu kroz neko vrijeme. Jer vidim da se kod vas uvodi tek sad ono sto je kod nas ima par tjedana.
Ni ja nisam ovo sve shvacala toliko ozbiljno, do ovih zadnjih par dana. Nastojim biti pozitivna. Sto mogu. U samoizolaciji sam vec 2 tjedna. Zbog trudnoce se ne zelim izlagati.
Kao prvo polly jako mi je zao sto prozivljavas sada ovo i sto neces moci vidjeti roditelje jos neko vrijeme.
Ja sam jako zalosna sto nam drzava ovako funkcionira. Mislim kakve su ovo mjere koje su donesene? Mali privatnici moraju biti zatvoreni, dok masa toga je i dalje otvorena. Netko je spomenuo feroterm da je otvoren, otvoreni su ti veci centri s gradjevinskim materijalom, ljudi secu po jarunu kao da su nam svima poceli kolektivni godisnji odmori, slikaju se po parkovima s kavom s pumpe itd. Jako neodgovorno ponasanje, i uopce nismo svjesni sta nas ceka. Bas sam cijeli dan neka deprimirana, pa nisam nikome htjela ni kvariti raspolozenje ovdje, ali sad sam se morala javiti.
Javljaj nam situaciju kako je 😞
Dora jako sam sretna zbog tebe, zelim ti da stanje ostane nepromijenjeno do onog trenutka kad ces reci sama sebi, ajde otvaraj se vise :)
Krevetici su divni koje ste kupile.
Zuza cini mi se da smo kod iste ginekologice 😅😅 ja idem u srijedu.
Ja oka nisam sklopila još, jer sam prespavala pol dana 🙈
M_marree ja se noću šaltam sa lijevog boka na desni jer me kukovi po noću bole od pritiska. I mene zanima to sa stranama, je li zaista točno da bi se trebalo ležati isključivo na lijevoj strani. Preko dana sam također na lijevom boku.
Fenjer ovo izgleda kao super stvar. I mene to zanima također.
https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png
Polly, drzi se najbolje sto mozes i probaj nekako sagledati sa pozitivne strane to sto jos uvijek nema dovoljno zarazenih pa ce tvojem tati moci pruziti adekvarnu skrb. Al stvarno je za poluditi kad covjek za takve stvari mora veze povlaciti 🙄. Svatko u obitelji ima nekog starije dobi i svi strepimo za nase najdraze ali isto tako dosta njih ne kuzi da je doslo vrijeme da moramo misliti na nama nepoznate ljude da bi sebe sacuvali.
Drzte se, probajmo nekako ostati pozitivne i biti tu jedni za druge 💞
Polly draga, neopisivo mi je žao što to morate prolaziti. Ja se iskreno nadam da će ipak biti sve dobro i da se na vrijeme reagiralo. Evo danas sam čitala da su u Švicarskoj navodno pred otkrivanje lijeka. Šaljem ti puno zagrljaja draga moja, drži se zbog bebice... 😘😘😘
Fluffy drago mi je čuti da si dan provela tako lijepo. Ma ja ne palim tv uopće no čim nešto čujem i pročitam baš se uplašim. Samo da ovaj prokleti virus što prije nestane, tj.da se otkrije lijek... Ma ko neka noćna mora zaista 😔😔😔
Leonie u st ista stvar, vecina ljudi ne radi i sada kada su slobodni secu okolo s djecom, na mjesta gdje i drugi koji isto razmisljaju.
Ena sigurno ce i kod nas, jucer citam 18 ljudi koji su trebali biti u samoizolaciji je uslo u ljekarne koje su ionako preopterecene i bez toga da ih se krene zatvarati, ako se farmaceuti razbole.
Vidim dosta vas ne spava, mene je ovo sto je Polly javila bas jako rastuzilo jer iako si svjestan nekih stvari, drugacije je kada cujes iz prve ruke. Nisam vidjela roditelje od proslog tjedna, koje inace vidim svaki dan. I bas mi se nekako skupilo sve. 😔😔😔
Evo i mene u ove sitne nocne sate. Opet me mali probudio. I onda on i muz nastave spavati bez beda, a ja se rostiljam satima kasnije.
Polly jako mi je zao sto moras ovo bas sada prozivljavati. Pokusaj naci neku tehniku relaksacije da ne budes toliko pod stresom, ono da barem malo umanjis stres nekoliko puta na dan.
Leonie a ti si isto u Smb? 😀 Ja nazvala sestru i ova
mi na ulazu u DZ ostavila papir. A na ulazu provjera kao da ulazis u pentagon. Al neka je!
Ja sam odlucila odmaknuti se od svih medija. Ova scena vojnickog konvoja u It i nase Arene me je toliko uznemirila da sam imala mucnine. Tak da nema vise ni Indexa ni fejsa ni icega. Neki dan sam se malo iskljucila i bilo mi je bas lijepo i onda opet. Sad se moram jace disciplinirati.
Zelim vam ugodan ostatak noci. I sebi da zaspim vec jednom 🥱😴
Polly draga, grozno mi je zao sto iz prve ruke morate iskusit i prolazit taj uzas 😖 Iskreno se nadam s obzirom da su u obradi i na vrijeme otkriveno da ce sve proci u redu! Drzite se, budi jaka jer te i tvoji trebaju, a i beba 🙏🏼😘😘
Sortiraj odgovore
Najstariji