Za kreme za guze sam bas cula oprecna misljenja. Od
Toga da se treba mazati nakon svakog presvlacenja, do toga da ne treba uopce nista osim blazinica i vode.
I sto se tice mazanja bebe sa Djecjim mlijekom za tijelo- prijateljici je rekla pedijatrica da nek ne maze, jer stvara ovisnost bebine koze o toj hidrataciji onda.
Nikita ako imas kuci fizioloske i vate probaj malo isprat tako, za prvu ruku! Nikako kamilicom jer mozes samo napravit sranje sa sitnim cesticama koje ti mogu zacepit kanalice, to su mi rekli zadnji put kad sam imala bas groznu upalu oka! Dat ce ti doktorica i preko telefona, neces morat k njoj sigurno!
Hvala vam cure, stvarno imam povjerenja u svog dr. pa cu napravit kako god mi on kaze!
Evo vidim da je i na rebru korona, nesto cujem nepotvrdjena suskanja za vinogradsku, uzas zivi..
Bebac da, sigurno necu takve kolicine jer nit imam para nit mjesta za takve enormne kolicine, radje cesce prat i bok..
Zuza super popis!
Ja isto planiram bebilije kupat u vodi i malo bademovog i to je to!
Aaaaa nikako se otkacit s mobitela, malo vijesti, malo forum, malo vocap..
Ajd sad zbilja laku noc
Cure moje sve sam procitala, nemam nista pametno za napisati niti prijaviti. Zelim vam svima laku noc i lijepe snove 😘
Baby girl 💜
Ma moj stariji ima atopijski dermatitis i odmah pusem na hladno. Ja sam njega isto s hladno presanim bademovim uljem u pocetku kupala i imao mi je reakciju, tako da se bas bojim za drugog klinca. Naravno, to nista ne znaci za ovog drugog, al bolje cu ja ovako. Sto se tice paoviceve, ne mogu zamislit da nakon kakanja ne namazem malo guzicku. Nikad nisam mazala onako jako da bude cijeli bijel kak se to prije radilo, samo onako malo razmazala cisto da mu se koza jako ne osusi od vode. E sad, mozda s ovim drugim sve bude drugacije, al idem prvo kao provjereno pa tek onda cu isprobavati 🙂
Slazem se s Bebac. Ja sam njega na dan mozda max 3x presvukla nekad. Najcesce je izdrzao u jednoj robici cijeli dan i onda navecer nakon kupanja nova. Ne znam tko mora bas 10x presvuci bebu. Al dobro, svi smo razliciti.
Sad sam na fejsu vidjela da izgleda od srijede Zg u karanteni. Curke, drzite mi se. Laku noc 😘
Bebac kod Dore je sve puta 2, zato je velika kolicina.
Ali ja sam moga stvarnocesto preavlacila prvih mjesec dana,ne bas 10 puta ali znalo je biti 6-7 ponekad, bljucnuo bi ili se smocio mlijekom.
Snoopy puuuuno ti hvala na receptu, savrsen je, nas sastojci koje obozavam, mascarpone, bijela cokolada, sumsko voce, mljaaaac 😘😍
Nikita dobro ti kaze Dora, probaj malo s fizioloakom isprati oko, malo ju ugrij samo.
Krema za guzu nikad u zivotu je nisam stavila malome, jos je nosio i platnene pelene, nikad nije imao pelenski osip. Jednostavno stvar navike.
Od kozmerike sam mu koristila Mustellu, Chicco, Fissan...mislim na sampon. Nisam ga kupala svaku vecer, mozda svaku 3-4 a kosu jednom tjedno. Nije se nikad volio kupati, to nam je bio horor, tek negdje kad je napunio 10 mjeseci je poceo uzivati, dotad vriska i plac.
Kreme za tijelo za bebe ni to nismo koristili. Nemojte se prepasti kad vam se bebica ospe nakon par dana, to gotovo svako novorodjence ima, kao mali sicusni pristici. Kazu da je to ciscenje odnosno privikavanje na zrak, klimu,materijale iz vanjskog svijeta. Brzo se povuce.
Mrvičak, nismo u visoko rizičnoj skupini stoga probaj ostati smirena iako nisam sigurna kako bih i ja reagirala 😘
Kako je netko napisao, baš smo odabrale godinu za ostati trudne.. :(..
Upravo sam dobila dojavu od dečkove mame koja je liječnica da se od sutra zatvara gotovo sve. Bit će otvoreni manji dućan sa prehrambenim artiklima do 20h. Šoping centri i sl će biti zatvoreni. Ne znam za ljekarne, ali vjerujem da će i to biti...
Nisam vas stigla čitati zadnjih dva dana, ali tu sam..
Mene ovo sve podsjeća na neki teški sf. Zapravo djeluje vrlo nadrealno. Zapravo mi je tek sad jasno koliko smo zapravo krkhi nasuprot prirode.
Iskreno se nadam da će ovaj biološki rat uskoro završiti...
Ljubim vas sve i držite se 😘❤️
Curka je ❤
Dora jesu li izolirali bakteriju ili je samo pisalo 10 na 2? Uvijek ih ima u urinokulturi, to ti nije veliki postotak, samo nastavi s vodom, ako mozes do brusnice pij i nju, bitno je da se sto cesce izmokravas i da su ti gacice stalno suhe jer bakterije vole vlagu, zato izbjegavam dnevne uloske.
Htjela sam reći, ljekarne će biti otvorene...
I ja bih trebala ići u uto obaviti OGTT privatno, ali nisam pametna da li da idem ili ne... :(
Curka je ❤
Dodala bih jos neke stvari koje sam ja kupila, uz ove od Zuze:
- krema/mast za bradavice, komprese za bradavice multiMam
-ulosci chicco
-silikonske bradavice (ja ih imam za svaki slucaj, ali naravno da nisu obavezne)
-jastucici za bradavice
-baby ulje ili bademovo ulje za kupanje bebe (ne mislim mazati bebu nikakvim kremama, jer smatram da su preagresivni za kozu)
-jednokratne prostirke za presvlacenje bebe (valjda sam dobro prevela)
Ako se sjetim jos, pisat cu.
Curee, tek sad citam zaostatke. Danas nikako nisam stigla. Situacija je stvarno uzasna, bas kao sto je cini mi se Vrapcic rekla, kao da gledam neki apokalipticni film. Bas smo najbolji period odabrale za trudnocu. Strasno je doslo i nadam se samo da nece predugo potrajati i da necemo ostati bez zaliha hrane i lijekova.
Mrvicak, ne brini se i probaj biti sto mirnija. To je najbolje sto za sebe i bebu mozes napraviti.
Izolacija nam svima nece sigurno izostati, pitanje je samo dana u ovom tjednu kad ce se granice zatvoriti i ograniciti kretanje po cestama.
Kaktusice, ja sam isto po cijele dane sama...muza mi doslovno nema doma. Radi po cijele dane u ovoj izvanrednoj situaciji. Meni su srecom moji blizu, nekih pola sata voznje, ali oni su isto u zdravstvenom sektoru pa nisu postedeni odlaska na posao naravno.
Samo se nadam da ce se ova nocna mora zaustaviti cim prije.
Sortiraj odgovore
Najstariji