Ljetne krafnice 🍩😋🍦🍰🥨🧀🍳🍼👶🏼

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    kaktusica
    14. Svibanj 2020. 19:35

Yvette bas mi je zao da te tako muce, ma nadam se da ipak nece popucati pri porodu a mozda ti se i smire kroz koji dan. Ja sam imala prije ove trudnoce prvi put hemeroide, 3 komada, tako me bolilo grozno,  stalno sam stavljala kremu ali su mi najvise pomogli domaca neslana svinjska mast i mlaki oblozi i tusiranje mlakom vodom. Sretno ljubice 😘
    Mrvicak hemoglobin ti je odlican, zasto ti je propisala zeljezo i to heferol?! Odmah sam zvala muza jer je meni bio zadnji put 130, kaze da je to za 3.trimestar odlicno.
    Pepili i ja sam ko termo.pec cijelu trudnocu a inace mi je tjelesna temp. ko kakva zmija, 35,2 otprilike i stalno mi je hladno. Sad se i znojim ko prasica a inace nikad stick ne stavljam, u zivotu nisam.imala.one fleke na majici ispod ruke. Ok, nemam ni sad ali osjecam da minje glava mokra, ledja i ispod cicka takodjer...
    Tlak moj je skolski cijelu trudnocu, izmedju 110/70 do 130/85. Uglavnom ovo nize. Ali kod ginekologa zato skoci tih sat vremena u nebesa, jednostavno cim pocne pumpati s onim cudom ja se u sekundi preznojim, srce mi pocne lupati kao da ce ispasti i osjecam nekakvu navalu adrenalina. Strah samo takav. Vi cure s nizim tlakom nastojte piti dovoljno vode, pogotovo sad kad su ove neke sparine i mijenjanje vremena i grickajte nesto slano. Nije bas ni niski tlak bezazlen.
    Ja isla malo sa sinom u setnju,  otisli malo i na igraliste pa sam ubacivala loptu u kos, bas mi je dobro doslo, manje ledja bole.
    Tko je spominjao da su spavacice u h&m na snizenju? To samo u ducanima? Jer na webu nista nije snizeno 🤔

14. Svibanj 2020. 19:37

RitaM

Leonie90

RitaM

Hvala ti na odg! 27, a na anomaly scanu je upalila 3D. Inače dr svaki put detaljno mjeri sve pa nisam sigurna ima li potrebe ići na 3/4D? Išla bih jedino ako je dijagnostički napredniji…

Ma po meni nema potrebe. Mislim da oni sve mjere vide i na onom najobicnijem. Stekla sam dojam da je taj napredniji vise zbog nas da vidimo bebice..

I meni se nekako čini da je tako jer svaki put sve pogleda. Ali nešto sam krenula čitatu po netu pa me ulovila panika je li 2D dovoljan za sve vidjeti. Ma moram prestat istraživat, poludit ću. Hvala ti! 😊🤗

Doktori zapravo apsolutno sve bitno vide na 2d. Meni je dr kod kojega sma isla na 5d objasnio, da on trudnice uvijek za one najvažnije mjere prvo gleda u 2d. Ovi svi noviji su bolji jer je slika kvalitetnija, realnija, protoci su u boji itd. Ali primjerice ja sam mislila da moja nema protoke na 2d, kad evo na zadnjem nalazu ipak napisan nalaz protoka znaci da ga ne pali prije 31.tt. Mislim da nemaš razloga za brigu. 

14. Svibanj 2020. 19:39

kaktusica

Yvette bas mi je zao da te tako muce, ma nadam se da ipak nece popucati pri porodu a mozda ti se i smire kroz koji dan. Ja sam imala prije ove trudnoce prvi put hemeroide, 3 komada, tako me bolilo grozno, stalno sam stavljala kremu ali su mi najvise pomogli domaca neslana svinjska mast i mlaki oblozi i tusiranje mlakom vodom. Sretno ljubice 😘
    Mrvicak hemoglobin ti je odlican, zasto ti je propisala zeljezo i to heferol?! Odmah sam zvala muza jer je meni bio zadnji put 130, kaze da je to za 3.trimestar odlicno.
    Pepili i ja sam ko termo.pec cijelu trudnocu a inace mi je tjelesna temp. ko kakva zmija, 35,2 otprilike i stalno mi je hladno. Sad se i znojim ko prasica a inace nikad stick ne stavljam, u zivotu nisam.imala.one fleke na majici ispod ruke. Ok, nemam ni sad ali osjecam da minje glava mokra, ledja i ispod cicka takodjer…
    Tlak moj je skolski cijelu trudnocu, izmedju 110/70 do 130/85. Uglavnom ovo nize. Ali kod ginekologa zato skoci tih sat vremena u nebesa, jednostavno cim pocne pumpati s onim cudom ja se u sekundi preznojim, srce mi pocne lupati kao da ce ispasti i osjecam nekakvu navalu adrenalina. Strah samo takav. Vi cure s nizim tlakom nastojte piti dovoljno vode, pogotovo sad kad su ove neke sparine i mijenjanje vremena i grickajte nesto slano. Nije bas ni niski tlak bezazlen.
    Ja isla malo sa sinom u setnju, otisli malo i na igraliste pa sam ubacivala loptu u kos, bas mi je dobro doslo, manje ledja bole.
    Tko je spominjao da su spavacice u h&m na snizenju? To samo u ducanima? Jer na webu nista nije snizeno 🤔

Draga stvarno ne znam. Krivi sam nalaz gledala, na novijem nalazu je ipak vrijednost nešto niža 122 (ref 120-168). Budem ja ipak pila to svako drugu dan, iako nisam namjerno uzela heferol, tj. podignula sam ga ali ga ne budem pila. Pit ću ovo šta ima u sebi 18 mg. 

Rose1
    14. Svibanj 2020. 19:40

Krv joj, ja bih trebala vaditi krv, mislim da sam zadnji put vadila prije 10ak tjedana, sad sam se malo zabrinula, vi ste sve vadile. Tad je zeljezo bilo preko 30, hemoglobin blizu gornje granice, ali puno je otada proslo...
    Feritin znam da je vezan uz zeljezo, ali to nikad nisam vadila
    D dimere sam jednom na pocetku, ali ko zna sto je sad

💙

kaktusica
    14. Svibanj 2020. 19:43

Mrvicak aha, ma onda bolje popij ako je 122. Mislim da ne moze skoditi. Ja iduci tjedan bas idem provjeriti, meni muz to odnese pa napomene za feritin. Sad idem privatno pa cu isto traziti da izvade ako moze.
     Rita ne brini se za UZV. Onaj najobicniji je njima dovoljan za sve ono sto im treba da vide. Kao sto kaze Mrvicak, ovaj 4D je samo za roditelje. Sve se vidi na obicnom, mjere, ciste i protoci.

• RitaM
    14. Svibanj 2020. 19:45

mrvičak

RitaM

Leonie90

RitaM

Hvala ti na odg! 27, a na anomaly scanu je upalila 3D. Inače dr svaki put detaljno mjeri sve pa nisam sigurna ima li potrebe ići na 3/4D? Išla bih jedino ako je dijagnostički napredniji…

Ma po meni nema potrebe. Mislim da oni sve mjere vide i na onom najobicnijem. Stekla sam dojam da je taj napredniji vise zbog nas da vidimo bebice..

I meni se nekako čini da je tako jer svaki put sve pogleda. Ali nešto sam krenula čitatu po netu pa me ulovila panika je li 2D dovoljan za sve vidjeti. Ma moram prestat istraživat, poludit ću. Hvala ti! 😊🤗

Doktori zapravo apsolutno sve bitno vide na 2d. Meni je dr kod kojega sma isla na 5d objasnio, da on trudnice uvijek za one najvažnije mjere prvo gleda u 2d. Ovi svi noviji su bolji jer je slika kvalitetnija, realnija, protoci su u boji itd. Ali primjerice ja sam mislila da moja nema protoke na 2d, kad evo na zadnjem nalazu ipak napisan nalaz protoka znaci da ga ne pali prije 31.tt. Mislim da nemaš razloga za brigu.

Hvala ti 🤗. Mislim i ja da je tako, posebno ako dugo rade s tim uređajem... Nadam se da uspiju detektirati sve bitno. 

Žuža
    14. Svibanj 2020. 19:45

Yvette tako se i meni dogodilo. Stavila cepic i uopce me nije bolilo i bas sam to ok odradila i valjda sat vremena nakon toga se sve upalilo. Molim te, kupi si ovo https://ibb.co/zht3mhc. Popij svako jutro 30ml. Stolica ce ti biti puno meksa. Smiju trudnice, ne izaziva navikavanje i imas unutra neki secer i krusku. Znaci ful prirodno. Inace i meni je bilo u glavi ajd hvala Bogu pa bar ne moram vaginalno rodit i onda odem s tim ogromnim hemoroidima na pregled i dokica kaze da se digla posteljica i mogu na vaginalni. Kao da mi je samar priljepila. Zasto, zasto pobogu ne smijem na carski kad je to dolje bilo uzasno. Cak se i ona zgrazala. Imam osjecaj da kod nas carski dobiju stvarno samo oni kojima je zivot ugrozen ili preko veze. Ja sam bas ocajna isto radi toga i jako, jako se bojim na sta ce to liciti kasnije 😭 Poslije prvog poroda su bili ogromni i nisam isto mogla ustati iz kreveta par dana samo radi toga. 

Rose1
    14. Svibanj 2020. 19:47

Mrvicak a zeljezo ti uopce nije vadila? U zadnje vrijeme se vadi hemoglobin, a zeljezo i ne bas uvijek🤷‍♀️

Yvette draga, bas mi zao zbog hemica, izdrzi. Nadam se da ce se smiriti. Stvarno svska od nas ima nesto sto je muci, nikad mira...

💙

• RitaM
    14. Svibanj 2020. 19:48

Hvsla, Kaktusice! 🤗 

Btw, meni je hemoglobin cijelo vrijeme bio dobar, nedavno sam vadila feritin i on mi je blizu donje granice. Baš me iznenadilo... Mislim da ću ipak piti Heferol bez obzira na probavu.

dana130
    14. Svibanj 2020. 19:48

Rio, kavu cemo popit svakako, prije ili kasnije🥰 moj je b- pa je trebao da vidim zbog tih nekih antitijela, bitno da je s e pod nadzoorm.
    Pcelice, koliko sam skuzila prevladavamo mi s a+ i 0- 😂
    Zmya zeno vrh 💪 svala cast. Ja sam skuzila kako sam zadnja dva dana doma da ocito mi neki polozaj ne godi, znaci tolilo me u 🍑 boli prema lijevoj preponi da nisam mogla stajat na nozi i cak me toliko pocelo bolit i kad sam legla da su mi suze pocele ici, muz odmah rekao da sutra idem kod doktora. Ja ne znam da li je to od sirenja zdjelice il ligamenti ili koji k. Cak me na tom dijelu probada i kad nogu micem previse na lijevo 🤦‍♀️ nakraju me vise boli kad doma odmaram nsgo kad rsdim i setam.
    Rita ja nisam isla na 4d. Netko je tu pisao da su vani cak zabranili, pa smo se onda dvoumili pa je dosla korona, a neki dan sam bas citala da se nakon 30tt ni ne ide jer je beba velika pa ne mogu lijepo uhvatiti sve pa smo def odustali. Sad da li je zbilja to istina nemam pojma. Ja imam dvije slicice 3d od face, a ostalo mislim da sasvim okej vidi sve sto treba.
    Rose ne brini, nisam ni ja vadila krv, osim na pocetku, cak nisam ni na ogtt isla. Ocito ovisi i od gin do gin

Baby girl 💜

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.