Boze kad citam svoje postove ni sama ih ne razumijem iz prve 🙈 morat cu pocet citati prije nego stisnem 'posalji' 😂
Plan poroda ni ja necu imati, mislim da oni imaju vise iskustva od mene i da znaju jako dobro sto rade. Potpuno vjerujem zdr. osoblju i prepustam im se u ruke.
Pokusat cu jedino bez epiduralne samo zbog nabadanja u kicmu, ali ne znam koliko ti trudovi ustvari bole, ako bude boljelo jako uvijek sam za analgetike 😁
CurlySue kako si? kako je mali muskarac? 🥰
Vrapcic na duhu ne treba wc papir 😬 za bebe stvarno ne znam, ali vidim da su u bolnickoj robici, dakle samo za izlaz ti treba roba..neke zene su imale pelene i vlazne pa su same presvukle, a neke su zvale sestre tako da ne znam kakvo je "pravilo"...
Za sebe sam imala svoju kozmeticku, za zube, za pranje, mrezaste gace i vir uloske, pidjame svoje, rucnike ..
U rodilistu sam imala svoju vodu, punjac i mobitel..plan nisam ni planirala, meni se to nekako cini jako nadobudno evo iskreno, ali to je moje iskustvo! Ja sam ti vise tip za doc, poslusat sto tocno treba, pogotovo za nesto sto mi se dogadja prvi put, naravno zalit se ako mi nesto ne odgovara, ali u principu imam povjerenja u doktore i sestre da znaju sto rade i da ce mi znat rec sto treba u danom trenutku..😬
Ely, ja ih stalno imam. Dr je rekla da jednostavno ne zna zasto ih imam, i ona i na hitnoj su sve detalljno pregledali. Na kraju zakljucili da sam jednostavno osjetljiva. Mg mi nije za to pomogao, ali otkada pijem Duphastonm nesto su slabiji. Slazem se s Rose, tvoj dr najbolje zna tvoje stanje, pa ako bude gore, zovni ga obavezno
Dora i Curly, saljem virtualni hug i puse tebi i malenimaBrrbica, zao mi je zbog teske noci i strija
Ja isto lose spavam, evo jutros u 4 sam vam pisala za popis stvari za u rodiliste, koma
kaktusice, drago mi je da si sretno stigla i da uzias s ostatkom obitelji. Nema ljepseg osjecaja.
Mimoza i Bebac, sada ce krenuti cesce lazne uzbune. Ali nasmijala me Mimoza s ovim ne ici gladna na porod. Pa da, to je najbitnije hahahhaRose, meni ti je isto tako. Dok lezim prtisak je ok, al em napravim 5 koraka pojacava se. Danas cak osjetim skakanje po mjehuru i kao da ce mi sada mokraca pobjeci u gacice.
Pandasretan rodjendan i 27 tt
Vrapcic, ja sam jutros obavila urinokulturu. Urin i je izgledao mutno, ali nije da se ja u to bas razumijem, vidjet cemo kakvi ce nalazi doci. Uglavnom, kada sam ju trazila uputnicu, rekla mi je da urinalne infekcije ne bi trebale izazivati grceve i kontrakcije. Ali zivi bii pa vidjeli. Svaka od nas je drugacija.
Trudy, takav mi je cijeli dan jucer bio. Vjr do vremena
Doznake - moja to sve obavila bez mene. preko maila, a racunovodja skinuo moje doznake preko e-zdravstveno
Ma da, za poluditi je taj pritisak, strah me bilo sto. On je rekao da ne zalegnem, ali ja uglavnom lezim. To je rekao i od moje prijateljici sestri iako su joj 3prije njega rekli da strogo miruje. Dignem se jesti, na wc i tako po potrebi, nije da setkam i nesto radim po kuci.
Ti se nemoj brinuti jer ti nije utjecalo na cerviks i otvaranje, odmaraj, ali no stress😘
💙
Ely, ja ih stalno imam. Dr je rekla da jednostavno ne zna zasto ih imam, i ona i na hitnoj su sve detalljno pregledali. Na kraju zakljucili da sam jednostavno osjetljiva. Mg mi nije za to pomogao, ali otkada pijem Duphastonm nesto su slabiji. Slazem se s Rose, tvoj dr najbolje zna tvoje stanje, pa ako bude gore, zovni ga obavezno
Dora i Curly, saljem virtualni hug i puse tebi i malenimaBrrbica, zao mi je zbog teske noci i strija
Ja isto lose spavam, evo jutros u 4 sam vam pisala za popis stvari za u rodiliste, koma
kaktusice, drago mi je da si sretno stigla i da uzias s ostatkom obitelji. Nema ljepseg osjecaja.
Mimoza i Bebac, sada ce krenuti cesce lazne uzbune. Ali nasmijala me Mimoza s ovim ne ici gladna na porod. Pa da, to je najbitnije hahahhaRose, meni ti je isto tako. Dok lezim prtisak je ok, al em napravim 5 koraka pojacava se. Danas cak osjetim skakanje po mjehuru i kao da ce mi sada mokraca pobjeci u gacice.
Vrapcic, ja sam jutros obavila urinokulturu. Urin i je izgledao mutno, ali nije da se ja u to bas razumijem, vidjet cemo kakvi ce nalazi doci. Uglavnom, kada sam ju trazila uputnicu, rekla mi je da urinalne infekcije ne bi trebale izazivati grceve i kontrakcije. Ali zivi bii pa vidjeli. Svaka od nas je drugacija.
Doznake - moja to sve obavila bez mene. preko maila, a racunovodja skinuo moje doznake preko e-zdravstveno
Ma da, za poluditi je taj pritisak, strah me bilo sto. On je rekao da ne zalegnem, ali ja uglavnom lezim. To je rekao i od moje prijateljici sestri iako su joj 3prije njega rekli da strogo miruje. Dignem se jesti, na wc i tako po potrebi, nije da setkam i nesto radim po kuci.
Ti se nemoj brinuti jer ti nije utjecalo na cerviks i otvaranje, odmaraj, ali no stress😘
Mislim da ispravno radis i da je pametnije sad strogo mirovat i skupljat dane i tjedne nego mrdat po kuci i pridonijet preranom porodu koji je mozda moguce sprijecit sa vecom disciplinom! 😘😘 bit ce vremena i za mrdanje, ciscenje, setanje i sve jednom kad bebica dodje, a cilj i prioritet je sad da sto duze bude u trbici 🙂
Eto meni je juceer isto rekla da ne zalegnem vec da slobodno skham rucak i napravim po kuci sitnice. Evo jutros sam razgrnula robu, koju mi je muz izvadio iz perilice i odnio na balkon. Sredila malogam dala mu dorucak i evo me u polulezecem polozaju do rucka. Imam jako puno peglat, mislim da cu to odradit sjedeci.
Mrvičak nadam se da će ti UK biti sterilna! 🤞🤞🤞A tko bi ih više znao, samo neka mi rodimo živu u zdravu djecu, a ovo sve ćemo zaboraviti vrlo brzo! 😊
Trancie čestitam na punom tjednu! 🎉🎉🎉
Bebac žao mi je za tešku noć. Uf još 45 dana, brzo će to proći... I neka beba ne žuri! 😊
Pitanje: zna li koja od vas kada se kreće na preglede u bolnicu u kojoj mislimo roditi? Mislim na tu trudničku ambulantu? I za to se ide po uputnicu kod socijalnog ginića? Jel još što treba od dokumentacije?
https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png
Mrvičak nadam se da će ti UK biti sterilna! 🤞🤞🤞A tko bi ih više znao, samo neka mi rodimo živu u zdravu djecu, a ovo sve ćemo zaboraviti vrlo brzo! 😊
Trancie čestitam na punom tjednu! 🎉🎉🎉
Bebac žao mi je za tešku noć. Uf još 45 dana, brzo će to proći… I neka beba ne žuri! 😊
Pitanje: zna li koja od vas kada se kreće na preglede u bolnicu u kojoj mislimo roditi? Mislim na tu trudničku ambulantu? I za to se ide po uputnicu kod socijalnog ginića? Jel još što treba od dokumentacije?
To ne bih znala jer sam Davida rodila nesto ranije. mislim cak dan prije pregleda pa nisam docekala te preglede u bolnici, ali sam vec od 36.tt imala uputnicu za rodiliste - za porod
Fenjer, Mokvica, Vrapcic, Pcelica hvala vam lijepe moje 🤗
Vrapcic ni ja nemam nikakav plan poroda, osim da bude sita, a ne gladna kao sinoc 😂 Kaze mi frendica vjezbaj disanje 😬 pa kako da ga vjezbam 🤨 Mislim da to u toku porodjaja vjezbas i vidis sta ti odgovara i pomaze, pa to praktikujes. Jedino sto bih zeljela je isprobati kadu, zelim trpiti bolove koliko god je moguce bez epiduralne, al na kraju bih i nju uzela, ako vidim da ne mogu vise i nije kasno za nju.
Dora umjesto sol u hranu stavila je secer i ja tako jedem juhu, vidim nije slana, uzmem “sol” i solin kao luda, a nista ne pomaze i ajd pojedem ja nju takvu. Poslije ista situacija sa tjesteninom i salatom 🤮 poslije kad se sjetim svega toga, tih okusa, sama mucnina dolazi 🤢 A jadnica, bas sam bila gladna i sve mislim do mene je, poremetili mi se okusi 🥴
Mrvicak u pravu si. Ove sad bh kontrakcije se znatno razlikuju od onih koje sam imala pocetkom 20.tjedana. Nekako su mnogo neugodnije, duze drze, javlja se manjak zraka, ubrzano lupanje srca 😰
Fenjer, Mokvica, Vrapcic, Pcelica hvala vam lijepe moje 🤗
Vrapcic ni ja nemam nikakav plan poroda, osim da bude sita, a ne gladna kao sinoc 😂 Kaze mi frendica vjezbaj disanje 😬 pa kako da ga vjezbam 🤨 Mislim da to u toku porodjaja vjezbas i vidis sta ti odgovara i pomaze, pa to praktikujes. Jedino sto bih zeljela je isprobati kadu, zelim trpiti bolove koliko god je moguce bez epiduralne, al na kraju bih i nju uzela, ako vidim da ne mogu vise i nije kasno za nju.
Dora umjesto sol u hranu stavila je secer i ja tako jedem juhu, vidim nije slana, uzmem “sol” i solin kao luda, a nista ne pomaze i ajd pojedem ja nju takvu. Poslije ista situacija sa tjesteninom i salatom 🤮 poslije kad se sjetim svega toga, tih okusa, sama mucnina dolazi 🤢 A jadnica, bas sam bila gladna i sve mislim do mene je, poremetili mi se okusi 🥴
Mrvicak u pravu si. Ove sad bh kontrakcije se znatno razlikuju od onih koje sam imala pocetkom 20.tjedana. Nekako su mnogo neugodnije, duze drze, javlja se manjak zraka, ubrzano lupanje srca 😰
Takve su moje. Poksaj ih prodisati. Duboko na nos udahni i izdahni dugo i kroz usta
Vrapčić i ja sam odlučila na porodu go with the flow pristup, iako sam sastavila popis za što načelno jesam i nisam, jer je neki dan jedna žena napisala da su je u Ri rodilištu pitali ako ima kakvih želja, a ona se nije snašla pa nije znala što da im kaže.
Jedino za što nikako nisam i čini mi se strašno je ono nalijeganje na trbuh (Kristellerov hvat). Ima li koja mama s tim iskustva?
I slažem se da je stanje u bolnicama katastrofa, pogotovo kad čujem da su žene gladne i vidim što dobivaju za jesti tamo. Mislim da je u zatvorima bolji menu.
Sortiraj odgovore
Najstariji