Mimoza hvala na savjetu za čarapice. 😘
Rose hvala draga i tebi. 😘 I da, nije ok kad se forsira žene, bilo bi divno kada bi sve mogle. No ako ne ide, ne ide. Onda se žene jadne loše osjećaju. ☹️
Svea tako je, te nekulturne bolje ignorirati. Hvala ti, javim kad dođe nalaz. 😊
https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png
Amneris ma sve te nekulturne treba dobro nalemati! 🤣🤣🤣
Po meni nema pravila, danas se oko svega previše raspravlja i analizira. Pogotovo to dojenje je znanstvena fanstatika postalo, mene iskreno to sve živcira i te Rode koje su ful nabrijane oko razno raznih pravila. Na kraju će svaka mama vidjeti što je najbolje za njezinu bebu i tako postupati. Baš me zanima kako su odrasle naše bake i mame i svoju djecu podigle bez tolikih uputa, svi živi i zdravi. Ispada da se biologija čovjeka mijenja kroz godine 😳 Nekad obavezno široko povijanje - danas nikako, nekad je mogla voda i čaj - danas nikako, nekad je mogla beba spavati na trbuhu tipa - danas nikako itd itd. Meni vam je to sve too much 😅 Treba poslušati neke savjete, ali slijepo ih se držati, to neću, vidjet ću sve po svom djetetu kako reagira. A Rode bi me razapele da me čitaju, malo hejtam 😋
Meni je lagano i od tih Roda slabo…forsira se toliko to dojanje pa se cure koje ne mogu dojiti osjecaju koma. Dvije moje prijateljice u depresiju pale zbog toga. Ok, najbolje je dojiti, ali ako se ne moze, nije smak svijeta. Vec sam pisala-ja dojena, do pubertets alergije i sranja. Brat nije dojen i nikad mu nists
Nikad se o dojenju nije toliko polemiziralo koliko unazad par godina, meni je to užas. Upravo zbog žena koje ne mogu dojiti i na kraju se osjećaju ko nemajke, zbog čega? Ma ja Rode nit pratim nit čitam, prošla sam ovaj njihov online tečaj samo bar da nešto negdje čujem i skužila da me jako živciraju 😆😆
Slazem se sa svime
💙
Zmya kazu da se trudnice u zadnjim tjednima trebaju malo vise odmarati, jer nas ocito ogroman posao ceka tek nakon poroda, a svakako je dobro skupiti i snage za porod. Zato, zavrsavaj te projekte i sve cetiri u zrak.
Vrapcic ja sam kupovala carapice i na njima pisu velicine kao i na robici, npr 62/68. Mislim da ti nece trebati carapice preko stopalica od hlaca, jer vjerujem da ce biti toplo. Ja ih necu pripremati. Samo cu ih obuvati malom ako su hlace bez stopala. P.S. Drzim fige za dobre nalaze 😊
Amneris jao show, cuj pravac hitna nakon 3 sata izgladnjivanja djeteta 😂 malo je reci old school i da je to i tad uopste bilo pravilo 😬
Polly kazu da nije dobro davati do 6.mj, iskljucivo dojenoj bebi, nista osim toga, jer voda, cajevi i ostali napitci samo bespotrebno zauzimaju prostor u malom zelcu bebe, a nemaju nikakvu nutritivnu vrijednost. Majcino mlijeko ima 70-80% vode, tako da beba ne moze biti zedna poslije njega, a i vodom se skida zastitni sloj sa crijeva i zelcu. To sam naucila od Roda 😁
Ja sam gledala carapice na h&m-u i brojevi su 10/14 pa 15/17 itd, a kad otvorim guide size pise da je 10/14 kao odgovarajuc za stopalo od 7,6cm sto mi apsolutno nista ne znaci u zivotu. Gdje si ti uzimala kad ti pisu ti brojevi?
Zapravo sam frendici htjela naruciti tako neki kompletic, ona treba sad roditi. Ne kupujem jos svojoj bebi 😂
Polly ma iskreno, nisam previše ni spominjala. Prvo mi krenule jake kontrakcije, pa opet oni menstrualni bolovi, pa onda svrbuckanje dolje i silni odlasci na wc, a po nekad niti ne mogu na wc, a mislim da moram. Uglavnom već mi je bila nedavno infekcija urinarnog trakta, pila 10 dana antibiotike. I sad se vecina tih simptoma ponavlja uz dodatno svrbuckanje... Eto nadam se da nije ništa, al mislim da je ipak.. 🤦♀️☹️
Pozdrav krafnice 👋
Nisam se javljala, citam vas redovito i nemam puno za doprinjeti pa ne pisem ☺ Odnosa nemamo otkad sam bila u bolnici, a meduljudski odnosi su zbilja odlicni u nasim familijama ❤
Osjecam se puno bolje zadnjih dana jer izgleda da se beba podigla. Pokretnija sam, secem i radim po kuci pa nema ni bolova u ledima koji su bili od lezanja 😇😇😇
Knjige - citam trenutno Povezujuce roditeljstvo (Sears) i za sada mi je knjiga izmijenila percpeciju hendlanja bebe. Muz je stalno bio za taj tip odgoja (spavanje s bebom, nosenje od pocetka i sl), a ja sam bila vise da se moraju postaviti neke granice 😁 Medutim, kako je on bio tako odgojan i bas sam puno promatrala razlike u percepciji svijeta izmwdu nas dvoje sad vidim puno vise prednosti nasprem 'disciplinirajuceg' roditeljstva kojeg sam ja imala.
Tako da sam ponukana knjigom narucila i sling i next to me krevetic i planiram nosati bebu sto je vise moguce..
Kakve ste vi po tom pitanju?
Cestitke svima na punim tjednima! Dorica i Curly drzite se u bolnickoj atmosferi i puno lijepih vijesti vam zelim.. Ostale cure s tegobama vama brz oporavak od infekcija i da vas sto manje muce gluposti 😘😘😘😘
Uhh ne znam ja sam vise za neku samostalnost. Mozda zvuci glupo pogotovo onima koje vec imaju djecu i mozda cu i promjeniti misljenje, ali za sad je tako. Ono sto sam primjetila da mi se ne svidja je kad je beba non stop po rukama, i zelim da spava u svom kreveticu, s nama u sobi. Dojenje, mazenje, igranje sve ali i da ima svoj mir. Sad cemo vidjeti kad to krene u praksu kako ce biti 😂 nadam se da cemo se i dalje tipkati s iskustvima u nekoj novoj grupi BEBE KRAFNICA
Vrapcic ide ...
https://ibb.co/jRpMvjB
https://ibb.co/ScvS2KT
Roda - Odmah mi je lakse kad vidim da nisam jedina s tim misljenje 🤣🤣🤣meni idu na zivce... ok trude se i sve , ali ...ali to za vodu sam cula vec, meni mala i nije do 6 mjeseci pila jer ide prvo mlijeko ko voda , onda gusto i hranjivo.., a i formule su voda +prah!!!
Amneris prvi put čujem da u trudnoći dolazi patronažna sestra. Ja s mislila da one dolaze kad se beba rodi. 🤷♀️ Jel obavezno ili?
Fenjer i ostale curkei ja sinoć gledala te čarapice i ništa to ne razumijem uopće. Vidim da su brojevi po dužini stopala, a nemam pojma koliko je tek rođenima bebama dužina ni otprilike… 😊 Pa čekam iskusne mamasite! 🙂 Btw, jel se na one hlacice sa stopalima treba staviti i čarapice ipak? Mislim kod nošenja iz rodilišta, obzirom na ljeto? Mislim joj obući te hlačice sa stopalima, bodi dugi rukav, kapicu i neku vesticu… Jel to ok? I dekica će biti spremna za svaki slučaj.
Ja cu vidjeti, ovisno o vremenu.
Imam plan dvije komb, jednu suknjicu i body kratkih rukava s vesticom, štramplice, ako bude toplo.
Ako bude hladno, a u lipnju zna biti ako zakiši, suknjicu i body dugih rukava, štramplice.
I ide s nama lagana dekica.
😊
Vucica sve ti zavisi od bebe; moj cilj je bio da beba spava u svom kreveticu i to sam uspjela ... nisam zelil s njom u krevet; tek je sad ko velika kd je presla i svoju sobu pocela nama dolazit( ali sad je velika ) pa sam mirna da je necu satrat 🤣🤣🤣mada sve rijedje dodje i to poslje 5 sati ujutro 🤭
Meni je mala od mjesec dana spavala na stomaku jer je tako najbolje spavala.... i bila me trta jer svasta procital, ali samnom u sobi, jogi ravan i ave ok! I dan danas spava na stomaku! Probala sam bok nikad nije islo , o ledjima necu ni pricat! Muku sam mucila u kolicima jer je na ledjima lezala 🤣🤣🤣
Sortiraj odgovore
Najstariji