BH kontrakcije - ne bi smjele biti učestale, do 10-15 kontrakcija u danu je ok, prema mom doktoru, pogotovo kako se približavate terminu, ali 15ak kom unutar sat dva nije nikako . Pogotovo ako bole ili ne popuštaju i širi se u druge dijelove tijela- križa, prepone ili prema nogama. Najčešće su bezopasne, samo su vježbe tijela za porod, no mogu izazvati otvaranje, ili biti simptom nekih drugih, hitnih stanja.... So ako se trbuh stvrdne na pol minute i nije nešto naročito neugodno , ok je, ako se osjećate ko da će vam kamen propast kroz prepone i bole leđa i ne možete doći do daha ( tak je bilo kod mene)pravac krevet, topli tuš , mirovanje i magnezij/normabel - ako se stanje ne popravlja zovite doktora ,hitnu i tražite savjet....
Bh znaju biti naglašenije i gore ako imate kakvu infekciju, koja može biti okidač....
Sreća mamina
Dobrodošao
Curke što smo ono zaključile? Učestale bh su opasne kada su pravilne, odnosno u pravilnim razmacima? Ja ih imala u zadnjih sat vremena već dvadesetak sigurno. Nepravilne skroz.
Moram se nadovezati jer cu zaboraviti pola toga pa cu na ovom postu napisati i ostalo.
Meni je rekla da ne bi smjela imati više od 4-5 u jednom satu i ako se to dogodi da idem odmah na hitnu. Tako da stalno zapisujem. Eh, da ne bi smjele biti ni duge, do nekih 30 sekundi max. Al to je dr. meni rekla, a vec ste naucile da ona puše na hladno. Znam samo da me upozorila da iako sma čvrsto zatvorena iznutra, a izvanka omekšana dva i po članka prsta da se doslovno do sutra logu cijela otvoriti i da si to stavim u glavu i da će mi biti lakše ležati.
Ako su ti Vrapčić baš neugodne, a pritisak ti ide i prema leđima, što ne bi smjelo, zovni hitnu pa ih u pitaj. Eto to je moj savjet.
Rose, mene ti je draga isto jako strah, stalno razmisljam o tom 34./35.tt,da bar dođem do toga... Ima nas jako puno kojima je 28./29.tt bio kritičan. Al ne damo se mi, moramo izdrzat jos barem mjesec i pol.
Dora, hvala ti. Budem zvala ujutro privatnika da mi ih prepiše. Stvarno si srce od žene, ali nemoj gnjaviti jadno mužića zbog mene, lakše je meni zovnuti.
Imam 20tak stranica za procitati i to ce potrajati, ali da odgovorim Renati za ogtt.Cure u Njemackoj nema vadjenja krvi na taste, niti nakon 2 sata od popijene hlukoze. Znaci ovdje se popije prvo glukoza, zatim se ceka 1 sat i tad se vadi krv, prvi i jedini put i odmah aparat ocita rezultat, koji je doktorima mjerodavan za odredjivanje dg trudnickog diabetesa. Iz tog razloga se mora doruckovati, da ne bi doslo do mucnina. Nazalost, u Hr je to jos uvijek mrcvarenje i daleko od ovog ovdje nacina. Renata zivi u Njemackoj, zato je pitala.
Sad se bacam na citanje zaostataka, jer sam cijeli dan po kupovinama i hodanju provela 😰 otvorili su sve trgovine ovdje, tako da je trosenje novaca glavni hobi 😁
Hvala ti mimoza. Mrvicak me stvarno skroz uvjerila da sam krivo shvatila doktoricu. Ja moram normalno doruckovati prije testa, ali Renata je zvala svoju ordinaciju i njoj su rekli da mora ipak biti na taste. Rjesile smo to 🤗
Laku noc svim krafnicama 🌜😴
Moram ti se ispričati zbog ovoga, uopće nisma razmišljala da ste u Njemačkoj. 🤦♀️
Ženske iz Rijeke. Doznake idem nositi ujutro u hzzo znate li dal su postavljene kutije ispred tamo di smo nosile prije dooznake? Cula sam da su ispred kutije za sve i ubacis doznake u kutiju ispunis papir i to je to. Nekako sam sigurnija bila kad sam ih predala u ruke ovako se bojim dal ce se zagubit il sl 🙈🤣🤣🤣
Mirta cestitam na dobrom pregledu, super napreduje bebica 🥰 jao jao, meni tako zao jer cu vjerovatno propustit jagodice moje najdraze jer cemo bit u bolnici, ali sigurno me ceka koja fina socna lubenica 🤤
Pepili da nije bilo budalastih piskaranja (cesto puta i mojih, priznajem), ova grupa bi ispalila na zivce, tako da se nemoj ustrucavat! 🤭
Fenjer je, malac se rasteze, a macka opet sake stisce za borbu! 👊🏼💪🏼 e kako je kod tebe, sa zubekima mislim?? Uf sretno u borbi s hemicima, to me valjda jedino zaobislo 😶
Brbicaa imas li doma magnezija ili normabel da ti malo primiri kontrakcije za prvu ruku dok ne vidis s dr. sto on kaze?! Drzi se 😘 i ako te tvoja ne primi, odi na hitnu! Bolje puhat na hladno..trbusic je meni svejedno presladak 😊 cim znam da je beba unutra meni milo oko srca 🤭
Vrapcic kakvo je sad stanje??? Drzi se 😘😘
Mimoza sutra ocekujem fotke danasnjeg ulova!! 💸
Zmya mislim da ruksaci manje vise ti trudnicki svi imaju opciju da mogu na kolica, bude nacrtano na fotkicama kad kupujes! Meni se isto ludo svidja ona kaktusicina sa srcekima sitnim 🥰 btw, tocno se osjeti da nam je bez interneta danas!
Mrvičak stvarno nije frka, ne znam jel po privatni opet netko mora otic il ga moze pustit u ljekarnu, ponuda i dalje stoji pa se samo javi ako vidis da ti je tesko iskombinirat 😘😘
~
Plakanje nad prolivenim mlijekom - to je izreka koju je garamt neka trudnica izmislila..dakle, mlatim i mijesim po jednoj cici, razbijam kvrge i izdajam u posudicu, a taj tren iz druge krene CURIT na majicu, e pa da poludis, brzo prebacim posudicu i bacim se na tu sisu, al dzabe, onda iscuri iz druge...aaaa a svaku kap pokusavam sacuvat 😅😅
Dora ma zubi su jos tu, svaki dan mi dode da si ih sama nekako izvadim. Jedan je dobro 💪, a drugi me boli. Jucer mi je napunila korijenje i od tad me opet taj jedan boli. Trpam se tim antibioticima i molim se da prode 🙈 izluduju me! Od antibiotika mi se opet dolje nasadila gljiva, i tak, iz supljeg u prazno. Hemici zasad nisu strasni, ne bole, ali smraci mi se kad vidim tu krv, odvratno 🙄
Taman sam se pocela debljati, ali sad mozda stanem jer ne jedem bas od tih bolova kao prije 😂😂
Bas su ti slatki klinci, i moj muz se rastopio 🥰
Nabavi si one pumpe za obje sise? 🤷
Dora, rasplakala si me. Koliko hrabrosti i ciste ljubavi na jednoj slici. Mali andjeli. 💗
Mimoza, hvala na odgovoru i izvini kaj te stalno nesto zapitkujem 🤣 ja ipak moram biti na taste, zbog sumnje da imam secer(veliki dobitak na tezini, sad sam na +13). Kuci imam aparat za mjerenje i svaki put do sad je secer bio uredan. Drzite mi fige sutra!
Dora, prekrasni su.U ocima im se vidi bistroca i jakost.Ljubi ih i budite jedni drugima snaga.I naravno, neka vas Bog blagoslovi!🙏❤
23.05.2020. - stiglo nase drugo zlato!🙏💝💝
Cure spominjale ste menstrualne grčeve, javljaju li vam se i dalje? Mislim da je Vrapcic spominjala. Zadnjih sat vremena me otkidaju 😭 popila sam magnezij ali ne prolaze. Bas me zabrinulo.
Sortiraj odgovore
Najstariji