🐠🦀LJETNE BEBE ‘24.🐳🐟

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • babyboy
    09. Travanj 2025. 22:02

sparkle212

Mi smo poceli uvoditi kasice s 5 mj i sa 6.5 sam uvela drugi obrok dok je opet povecala unos mlijeka. Sad je opet povecala unos pa ne znam jel gladna i trazi jos.

Njima je mlijeko ionako do prve godine najvažnije i prva hrana a meni iskreno za njenu dob to čak i ne zvuči previše. Možda eventualno da probaš u obroke raditi kombinacije koje bi bile zasitnije,da nutritivno vise toga pokrije,ne znam šta joj daješ i koje kombinacije i jel imaš onu knjigu beba za stolom? Ako imaš instagram ima i na instagramu njihova stranica i dosta tih za hranu i svakakvih kombinacija i ideja. 

• plave_okice
    10. Travanj 2025. 15:05

Mi za 2 dana punimo 10. mjeseci i nismo uveli večeru jer mi ni ručak ne želi jesti. Danas nije htjela ni doručak ni ručak. 🫣 A inače doručak jede. Mlijeko je odavno smanjila. Ako popije 600-650 ml u danu super. Neku večer sam joj dala malo svježeg sira i kuhanog jajeta kad sam ja večerala i nešto je malo drbackala. Više u sjedalici, nego u ustima. Trenutno mi je volja za kuhanjem jako pala. Njoj svaki dan kuham 2 obroka i baš je koma kad ne želi jesti. Nema pravila ni da jede uz nas kad ne želi. Ni komadiće ni kašice. Nije gurmanica na mamu i tatu 😅 

Inače smo prvi obrok uveli s 5,5 mj., a drugi s 7,5 mj. Ali mi sada trenutno jednostavno nije spremna za treći obrok. 

• babyboy
    10. Travanj 2025. 15:52

plave_okice

Mi za 2 dana punimo 10. mjeseci i nismo uveli večeru jer mi ni ručak ne želi jesti. Danas nije htjela ni doručak ni ručak. 🫣 A inače doručak jede. Mlijeko je odavno smanjila. Ako popije 600-650 ml u danu super. Neku večer sam joj dala malo svježeg sira i kuhanog jajeta kad sam ja večerala i nešto je malo drbackala. Više u sjedalici, nego u ustima. Trenutno mi je volja za kuhanjem jako pala. Njoj svaki dan kuham 2 obroka i baš je koma kad ne želi jesti. Nema pravila ni da jede uz nas kad ne želi. Ni komadiće ni kašice. Nije gurmanica na mamu i tatu 😅

Inače smo prvi obrok uveli s 5,5 mj., a drugi s 7,5 mj. Ali mi sada trenutno jednostavno nije spremna za treći obrok.

Plave_okice u potpunosti te razumijem,meni se više plače od spremanja i bacanja,a onda njega komplet moram presvuci i sve živo čistiti. On se za sve graba a ništa ne jede,sve na kraju van usta završi,još te komade i sam na onoj rupičastoj žlici hoće sam a meni uopće usta ne otvara. Tako da on napravi kaos. I nebi mi bilo žao da onda i jede.. on pije zadnje dane cca 770ml,zna nekad i preći lagano 800ml a bome se zna i zalomit i dan ispod 700ml... nije ni on očito gurman🙄

• plave_okice
    10. Travanj 2025. 16:01

Meni hoće jesti ajde još doručak dok ju ja hranim (griz ili zobene s voćem). Osim ovih dana izuzetaka kao danas. I trebala bih joj više dati da sama. Ali kad sve baca na sve strane i sva se namaže. 🫣 jasno mi je da mora to proći. Prošli tjedan sam joj zato dala bolonjez pa je bilo svega. Dala sam joj kuhanu mrkvu u komadićima pa se durila kaj sam joj to dala. Probat ću neke muffine napravit pa neka i njih pobaca. Ali baš puno njezine hrane se baca. I ne ne jedemo njene ostatke. Čak niti psu ne dajem jer ima svoju hranu. 

Eto sad sam se malo požalila 😅

• babyboy
    10. Travanj 2025. 16:14

plave_okice

Meni hoće jesti ajde još doručak dok ju ja hranim (griz ili zobene s voćem). Osim ovih dana izuzetaka kao danas. I trebala bih joj više dati da sama. Ali kad sve baca na sve strane i sva se namaže. 🫣 jasno mi je da mora to proći. Prošli tjedan sam joj zato dala bolonjez pa je bilo svega. Dala sam joj kuhanu mrkvu u komadićima pa se durila kaj sam joj to dala. Probat ću neke muffine napravit pa neka i njih pobaca. Ali baš puno njezine hrane se baca. I ne ne jedemo njene ostatke. Čak niti psu ne dajem jer ima svoju hranu.

Eto sad sam se malo požalila 😅

A neka si,lakše je izbaciti iz sebe i podijeliti negdje gdje ima istih i sličnih problema.. evo on zadnja 2,3 dana se tako čudno ponaša dok pije,ne znam vise šta je,glupo mi uopće mislit da su zubi kad na kraju nikad nisu zubi🤣ali ono bori se sa bocom,prvi dio dana pije slabije kasnije bolje pa nadoknadi. Maloprije popio jedva 70 pa sam sebi plješće 🤪🤪🤪🤣🤣🤣

• babyboy
    10. Travanj 2025. 16:33

Plave_okice tvoja je starija od moga,jel drži sama sebi bočicu dok pije mlijeko?

• Arianne
    10. Travanj 2025. 20:25

Hvala cure, eto mi smo bolje nakon covida, jos malo ja vucem kasalj.
    .
    Sparkle evo ja sam s 5 mjeseci i tjedan uvela prvi obrok. I nisam mislila zurit s drugim nego ga uvest s oko 7 i pol. Ali eto i mene je poceo trazit sad vise formule za vecer (ja kombiniram) pa razmisljam da mozda malo prije uveden drugi, rucak.
    .
    Inace kazu u onoj grupi Adaptirano mlijekk da ako previse AD unosi moze se uvesti AD dvojka.
    Ali mozda ako ti ne dobiva previse na kilazi nije potrebno? Mozes probat pitat pedijatra i cisto se savjetovat i u grupi ako hoces.
    .
    Babyboy i Plave okice bas mi je zao sto se s tim mucite.
    Ja uglavnom pojedem ostatke kasica ako nisu bas grozne (napravim previse ponekad jer bas ne mjerim u gram).
    Frendica se tako mjesecima mucila i bacala. Nemam pametnog savjeta ali svaka cast da se tako trudite i nemojte mislit da je uzalud, jer im treba nuditi i nekad ce ipak prihvatiti, mislim nece bit s 20 godina na mlijeku. Nije vas trud uzalud.

It's a boy 💙

• babyboy
    10. Travanj 2025. 21:31

Arianne

Hvala cure, eto mi smo bolje nakon covida, jos malo ja vucem kasalj.
    .
    Sparkle evo ja sam s 5 mjeseci i tjedan uvela prvi obrok. I nisam mislila zurit s drugim nego ga uvest s oko 7 i pol. Ali eto i mene je poceo trazit sad vise formule za vecer (ja kombiniram) pa razmisljam da mozda malo prije uveden drugi, rucak.
    .
    Inace kazu u onoj grupi Adaptirano mlijekk da ako previse AD unosi moze se uvesti AD dvojka.
    Ali mozda ako ti ne dobiva previse na kilazi nije potrebno? Mozes probat pitat pedijatra i cisto se savjetovat i u grupi ako hoces.
    .
    Babyboy i Plave okice bas mi je zao sto se s tim mucite.
    Ja uglavnom pojedem ostatke kasica ako nisu bas grozne (napravim previse ponekad jer bas ne mjerim u gram).
    Frendica se tako mjesecima mucila i bacala. Nemam pametnog savjeta ali svaka cast da se tako trudite i nemojte mislit da je uzalud, jer im treba nuditi i nekad ce ipak prihvatiti, mislim nece bit s 20 godina na mlijeku. Nije vas trud uzalud.

Hvala na podršci🥰
    Svjesna sam ja da će ovo proći,mislim imam troje starijih,sa prvih dvoje se ni ne sjećam toliko toga doba ali evo mala će na jesen u školu krenut i još uvijek dobro pamtim muke s njom🤣🤣🤣iako moram priznat da me ovaj malac pošteno namučio,prvo nedojeno dijete,izdajanje pa onda ona afta i nakon nje nesretna averzija,ali evo kao što je prošlo sve tako će i ova faza i prije ili kasnije će krenuti papati😇🫠
    Sve te muke oko hrane ja zaboravim kad ga vidim sretnog,toliko se smije,pa mu je zadnjih jedno tjedan dana aktualno ba ba da da i takve...

• plave_okice
    10. Travanj 2025. 22:48

Arianne drago mi je da ste puno bolje. Mi smo pocetkom godine imali koronu. Nju nismo testirali, ali vjerujemo da je i ona imala. 
    babyboy ne drzi si bocicu sama. Mi ju drzimo dok ju hranimo. Ne dajem joj bas bocicu ni kad vodu pije. To joj damo na zlicicu ili iz case. 

Imate neki prijedlog na koji nacin da beba zlicicom pocne sama jesti? Ona primi zlicicu u ruku i stavlja ju u usta. Ali nevezano uz hranu. 

• babyboy
    11. Travanj 2025. 09:38

plave_okice

Arianne drago mi je da ste puno bolje. Mi smo pocetkom godine imali koronu. Nju nismo testirali, ali vjerujemo da je i ona imala.
    babyboy ne drzi si bocicu sama. Mi ju drzimo dok ju hranimo. Ne dajem joj bas bocicu ni kad vodu pije. To joj damo na zlicicu ili iz case.

Imate neki prijedlog na koji nacin da beba zlicicom pocne sama jesti? Ona primi zlicicu u ruku i stavlja ju u usta. Ali nevezano uz hranu.

Što više jesti zajedno,da ona gleda vas i zapravo puštat ju što više da jede sama. Mi smo krenuli većinom bwl metodom,jako je neuredno ali valjda jednog dana kad klikne i krene  jest će biti i manje nereda. Drugi pametan savjet nemam..
    Nadam se da vam je doručak danas bolje prošao🤗

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.