Nemam vise taj iskecak braon mozda Mije to bilo zbog untrazvuka nemam ga neboli me stomak za Saga je uredu
Super, neka tako i ostane 🤞🏻 koliko sam citala smeđe je dosta cesto i u vecini slucajeva nista zabrinjavajuce, bitno da nije svjeza krv
Pozdrav cure, ja sam ivf trudnica. Čula sam srce na pregledu. Nadam se da je ovaj put to to iako zbog teškog puta do trudnoće sam u konstantnoj panici da se beba ne razvija ili da će se prestati razvijati. Svima želim da izguramo zajedno do kraja.
Čestitam 🫶 voljela bi da imam neke ohrabrujuce rijeci, ali ne nalazim ih ni za sebe 😩 konstantna panika i misli da ce se dogoditi nesto lose. Sretno nam svima i da se druzimo do kraja 🤞🏻
Sretno i da bude sve u najboljem redu.❤️
Ja imam dvije uredne trudnoce iza sebe, ali ovaj put toliko brige da granicim s ludilom i nije nimalo dobro za moju psihu. 🤦♀️
Dolce, hvala i tebi sretno. 💓Vidim da nas ima s istim brigama i da se ne možemo opustiti i uživati u trudnoći.
Meni ce sutra biti 6 🥰 Dolce, mislim da veliku ulogu igra pristup svakakvim informacijama, pogotovo drustvene mreze na kojima mi stalno iskacu losi ishodi trudnoce, samo ih preskacem 😫
Dobrodošla,
Razumijem tvoj strah. Ja sam imala davno jedan blighted,a ciklus prije ovog biokemijsku. Neka nam svima budu uredne trudnoće. Ja sam danas na baby watcheru našla otkucaje pa sam se smirila malo.
💁🏽♀️ 36
💁🏽♂️33
👧🏻 2022
👶🏻2024
Eutirox 125
9/25 Biokemijska
10/25 ➕❤️
peaches20 nažalost često je. Ja se pokušavam tješiti da ako je moralo poći da je to najmanje zlo nego nedaj Bože kasnije. Još sam utvrdila nakon toga nizak feritin i željezo pa se dan danas tresem i radi toga hoće bit ok iako sam na terapiji. Ne znam. Nikad mi trudnoća nije prošla kao blaženo stanje. A mislim da je sve veća briga sa godinama. I baš mi bude kasnije žao šta se nisam opustila Al jednostavno je jače od mene.
💁🏽♀️ 36
💁🏽♂️33
👧🏻 2022
👶🏻2024
Eutirox 125
9/25 Biokemijska
10/25 ➕❤️
Boo dobrodošla! Ja iza sebe imam jednu ivf trudnoću i znam kako je osjećati tu napetost svaki tjedan, svaki pregled, pogotovo dok ne prođe 12ti tjedan. Kasnije se tijelo nekako samo od sebe opusti. :)
12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
IVF 07/23 💙-->👶🏻2024
07/25 Biokemijska❌
11/25 test pozitivan, uzv 25.11
Malena1122, koji si sada tjedan?
Ja se ovih dana mislim probat nac baby watcherom, a sve racunam da je jos prerano za pronaci otkucaje.
Ne znam kako vama, al mene mucnine i povracanje ubijaju :(
Koji baby watcher imate? Ja nemam nikakve mučnine ni nikakvih simptoma i ludim zbog toga. Žao mi je zbog povraćanja i što se mučiš.
Ja imam ovaj:
https://ljekarnanatura.hr/djeca-i-majke/trudnoca-i-dojenje/
I super mi je, lako nadjem otkucaje s njim, to sam jos kupila u prvoj trudnoci.
Ma ne brini, to sto nemas nikakve mucnine apsolutno nista ne znaci, isto ko sto ovo moje ne mora uvijek znaciti da je sve ok. I dalje strepim prije svakog pregleda. Sutra sam 11 tjedana, a ovo povracanje se samo pogorsava iz dana u dan
Imam massov i ja sam 8plus2 ne preporučujem ti da rano radiš jer evo ja sam danas u panici. Jučer sam našla svaki put otkucaje,a danas nikako ne mogu naći.
💁🏽♀️ 36
💁🏽♂️33
👧🏻 2022
👶🏻2024
Eutirox 125
9/25 Biokemijska
10/25 ➕❤️
Malena, tog se i ja bojim da ću malo čuti malo ne. Žao mi je što si u panici sad, nadam se da ćeš se uspjeti smiriti, sad vjerojatno od panike i ne možeš čuti.
Da, tog je i mene bilo strah, jer jos je to rano da se odmah nadju i cuju, tako da ne boj se - jednostavno je to jos rana trudnoca, vjerujem da je sa bebom sve ok 😊
Ja cu isto malo pricekati bas radi toga da ne uspijem naci, mislim da sam u prvoj trudnoci tek od 14tjedna ga koristila
Našla sam jutros otkucaje. Koštao me živaca. Sad sam ga spremila u ladicu i neću ga dirati naredno vrijeme.
💁🏽♀️ 36
💁🏽♂️33
👧🏻 2022
👶🏻2024
Eutirox 125
9/25 Biokemijska
10/25 ➕❤️
Malena, drago mi je da si našla otkucaje i žao mi je zbog stresa. Možda stvarno bolje da ne pokušavaš još neko vrijeme, ja sam mislila kupiti sebi, ali sad nakon tvog iskustva neću još.
Hvala ti. Ma evo baš sam se komirala jučer čak oplakala. Po meni najbolje tek iza 12 krenut onda sigurno nalaziš barem sam ja uvijek. Kasnije mi je stvarno bio super.
💁🏽♀️ 36
💁🏽♂️33
👧🏻 2022
👶🏻2024
Eutirox 125
9/25 Biokemijska
10/25 ➕❤️
Razumijem te, kako ne bi, i svakome bi bilo grozno da ne može naći otkucaje. Bitno da si se sad uspjela smiriti. ❤️
Jesam sad čekam pregled. Najvjerojatnije u četvrtak. Kad je tvoj?
💁🏽♀️ 36
💁🏽♂️33
👧🏻 2022
👶🏻2024
Eutirox 125
9/25 Biokemijska
10/25 ➕❤️
Trebala sam u srijedu imat pregled, ali morala sam zbog obaveza na poslu prebaciti tako da isto u četvrtak.
Cure, kako ste? Ja ludim, i ovo malo simptoma što sam imala je nestalo. Grudi su mi se skroz ispuhale i bojim se da neće završiti dobro.
Vjerujem da si u panici, ali pokusaj se ne stresirati puno..simptomi mogu varirati, ja sam u prvoj trudnoci znala imat osjetljive grudi, pa par dana nista i onda se to sve vrati… pokusaj mirno docekati pregled, bit ce sve ok 😊
Meni je evo danas malo lakse sto se mucnina tice, ali sam tako umorna konstantno, bas jedva cekam da prodje ovaj pocetak i da dobijem neki nalet energije 😅
A znam, hvala ti, jednostavno je baš teško opustiti se, stalno nešto preispitajem.
Ajde drago mi je da ti je lakše danas, držim fige da tako i ostane💪
Vjerujem da ti nije jednostavno pogotovo kad si tezim putem dosla do trudnoce…nadam se da ce ti biti sve lakse kako trudnoca bude odmicala 🤞🏻
Kad si ono rekla da ti je pregled?
U četvrtak imam pregled. Zapravo su me htjeli na drugi pregled naručiti s 11 tjedana, ali ja sam molila da mi daju jedan pregled između pa su mi izašli u susret.
Super, drzim fige da sve prodje u redu 🤗
Meni je za 10 dana, ne mogu docekati 😁
Spominjala mi je gin ako zelim Panoramu raditi da mogu od iduceg pregleda, a ja nemam pojma bi li, u prvoj nisam… jesi ti mozda uopce razmisljala o tim testovima?
Hvala ti, i tebi želim sreću ❤️
Ja sam prije trudnoće bila sigurna da ću raditi Panoramu ili neki slični test. Sad se nekako dvoumim, ali svejedno mislim da ću napraviti čisto da samu sebe smirim i ne ludim.
Samo ne znam koji, mislila sam ginekologa pitati za preporuku, uopće ne znam koji je najbolji i po čemu se razlikuju. I koliko shvaćam i kad izabereš koji opet ima neki osnovni paket, pa prošireni.. Nekad mislim da bi mi bilo lakše kad ne bih imala toliko izbora.
Hvala ❤️
Pa mislim da nema tu sad neke velike razlike, osim sto sam procitala za Panoramu da razlikuje fetalnu i majcinu DNK, a kod moje gin u ordinaciji odmah mogu obaviti vadjenje krvi, ona ocito suraduje s njima pa Panoramu i preporuca.
Sto se tice tih paketa, meni je ona preporucila osnovni plus, a ima i prosireni koji je naravno skuplji, a preporucuje se za zene koje su 35+, iako kao ne bi bila greska da uradim bilo koji od ta dva.
Sama ne znam sta cu, jer rodila bih dijete u svakom slucaju i nekako vjerujem da postoji neki teski poremecaj da bi se vidjelo na uzv. Jos uvijek se premisljam, tako da cu vidjeti sto cu..nije ni jeftino, 600 eura pa ono, treba dobro razmisliti 😊
A da, meni prekid trudnoće ne dolazi u obzir pogotovo nakon muke koju sam prošla da dođem do nje. Ja sam još na početku pa ću vidjet što kaže doktor u četvrtak i još se s njim savjetovati. Ti javi što si odlučila, ja ću isto tako☺️
I ja se mislim bi li radila Panoramu. Isto sam stava da bi u svakom slucaju rodila dijete, ali vjerujem i svojoj gin da moze na uzv vidjeti ako je nesto. Jos se nisam narucila na sljed pregled jer mi je rekla da dodem tjedan kasnije, ako necu raditi nipt.
BOO vjerujem da si zabrinuta, i meni stalno lose misli prolaze kroz glavu, ali tim samo sebi stetimo jer svakako ne mozemo utjecati na nista.
Od simptoma imam mucnine ujutro, sat vremena mi bude bas mucno, ne mogu trpiti glad, spava mi se cim pojedem nesto i nocu se ustajem na wc po 3-4 puta i to mi je zapravo najgore jer teze zaspem nakon sto ustanem. Tjesim se da ce se sve to smiriti kad prodje 12 tjedana, a i ja cu biti opustenija.
Ma znam, trudim se biti pozitivna, ali baš mi je nekako teško. I meni je problem kad se probudim po noći i onda ne mogu zaspat. S koliko ćeš ti onda tjedana ići na pregled?
Vjerujem da se brineš Al nestanak simptoma ti apsolutno ništa ne znači i normalno je da nestaju i vraćaju se. Prošla sam već par puta to. Evo mene danas manje bole grudi Al sam uspjela jedva naći otkucaje i sve je ok. Nemoj da se vodiš time koliko god da te baca u crnjak. Ženama stane trudnoća,a one nastave imati simptome. To fkt nije mjerodavno. Brzo će nama četvrtak.
Ja sam u prvoj trudnoći radila Nifty,a i drugoj Panoramu. Sad ću ponovo Panoramu jer Nifty navodno ima više lažnih rezultata. Meni ti Testovi donesu mir koliko god je stresan taj period čekanja.
💁🏽♀️ 36
💁🏽♂️33
👧🏻 2022
👶🏻2024
Eutirox 125
9/25 Biokemijska
10/25 ➕❤️
Ako se odlucim na nipt, ici cu s 11, ako ne s 12, tako nekako.
Ja u drugoj trudnoci nisam imala bas neke simptome, ili nisam imala kad misliti na to jer sam imala malo dijete doma pa mi je to razdoblje skroz u magli. 😅
Sad se previse osluskujem i to je najgore.
Divim se ženama koje su chill i ono stav šta bude bit će. To rečem sto puta pa onda sam mahnito par dana tražila otkucaje srca Itd. Djeluje mi kako sam starija sve sam gora. Inače bi imala vjerovatno i više djece Al meni je trudnoća,a pogotovo prvo tromjesječje prestresno stanje.
💁🏽♀️ 36
💁🏽♂️33
👧🏻 2022
👶🏻2024
Eutirox 125
9/25 Biokemijska
10/25 ➕❤️
Ja sam u obitelji imala prijevremeni porod pa strepim do 28-og tjedna. Tek nakon tog se opustim, a i to sto kazes, sto si stariji valjda si svjesniji sto se sve moze zakomplicirati.
Iskreno se nadam da cemo na ljeto sve imati zive i zdrave bebe pored sebe❤️
Ako ću raditi onda ću i ja panoramu. Znam da postoji i onaj neki Qualified i veritas, ali nitko od mojih cura nije te radio pa ne znam kakvi su ti.
Ja se isto divim ženama koje se ne stresiraju i ni ne pomišljaju o lošim scenarijima. Valjda moraš biti takav karakter. Ja em nisam, em su me svi ivf-ovi još dodatno bacili u anksioznost.
Jel ides na posao, da manje mislis? Ja sam par dana bas lose bila, plakala stalno s groznim scenarijima u glavi, ali sam se nekako trgnula citajuci duhovna stiva i tjerajuci se da radim i ono sto mi se nije radilo.
Ja se nekako manje brinem ovu trudnocu jer imam vec jednu toddlericu u nastajanju pa nemam toliko vremena razmisljati ko kad sam bila trudna s njom 😅 u prvoj trudnoci mi je svaki odlazak u wc prva 3 mj bio stresan, bas sam bila uplasena. Sad kad znam kako je prva trudnoca prosla i da mogu to iznijeti, lakse mi je. Doduse, svaka trudnoca i beba je za sebe, tako da uvijek postoji rizik. Ali biram misliti da ce biti sve u redu ❤️
Dolce, žao mi je što se i ti tako stresiraš, ali drago mi je da si sad bolje. Idem na posao, mislim da bih izludila da sam doma, ovako barem tih 8 sati nemam vremena za razmišljanje.
💁🏽♀️ 36
💁🏽♂️33
👧🏻 2022
👶🏻2024
Eutirox 125
9/25 Biokemijska
10/25 ➕❤️
Držim nam fige svima ovdje da budemo tu do kraja,a i nakon 🤞🏻😂
💁🏽♀️ 36
💁🏽♂️33
👧🏻 2022
👶🏻2024
Eutirox 125
9/25 Biokemijska
10/25 ➕❤️
Samo cu reci, blazeno neznanje! Voljela bi da nisam ovako znatizeljna, onda bi bila presretna s pozitivnim testom, a ovako sam malo bila sretna i cijelo vrijeme se cuvam, kao da si ne dopustam veselit se jer znam sta se sve moze dogoditi
Točno to. I onda svaki put mi prođe trudnoća,a meni žao šta nisam uživala.
💁🏽♀️ 36
💁🏽♂️33
👧🏻 2022
👶🏻2024
Eutirox 125
9/25 Biokemijska
10/25 ➕❤️
Od simptoma - migrene. Puno češće nego u prvoj trudnoći. Mislim da mi je ovo najgori simptom... Boo simptomi dolaze i odlaze, par dana ih imaš, par nemaš, i tako u krug :). Što se tiče testa, redila sam Panoramu osnovnu u prvoj trudnoći. Mislim da sad neću raditi, osjećam se nekako mirnije psihički, ali nikad ne reci nikad he-he.
12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
IVF 07/23 💙-->👶🏻2024
07/25 Biokemijska❌
A šta se tiče mučnina nikad ih nisam imala nešto izražene. Prvu trudnoću čak ništa. Nikakve simptome. Čak mi je sad mučnina najgora. Meni ujutro nije muka Al mi krene tipa ako ne jedem dugo i iza podne. Nije da ću povratit Al nekako mi gadno u ustima. I onda malo malo popijem guc cole jer jedino mi to pomogne.
Znaci meni voda smeta strasno, od nje mi se konstantno povraca.. tako mi je bilo i u prvoj trudnoci, pila sam najvise mineralnu radi zgaravice, a inacee kad nisam trudna pijem iskljucivo vodu, i to 3L dnevno minimalno. I sad me to toliko nerviraaa sto mi sama voda moze izazvati muku i povracanje 🙄
Al da, nisam vjerovala kad su mi pricali da od gladi nastane jos gora mucnina, to sam isto skuzila ovih dana. Ako ne jedem, to je uzas zivi. Onda se tjeram da pojedem nesto da mi se smanji muka
I ja sam shvatila u ovoj zašto se žene s mučninama često udebljaju jer kao ja žvaču nešto stalno da im nije muka. Koma
💁🏽♀️ 36
💁🏽♂️33
👧🏻 2022
👶🏻2024
Eutirox 125
9/25 Biokemijska
10/25 ➕❤️
Ma samo da prodje ovaj pocetak, onda ce sve biti lakse. Ne znam kako tvoji, al moja mala ima 13 mjeseci i jako je los spavac, i onda kad se ne naspavam to mi je ajme. Pa muz dezura nekad i douspavljuje je jer se ona zna buditi po 5-6 puta u noci. Gore nego kad je bila novorodjence. Nadam se da ce do ljeta pocet bolje spavat inace sam gotova🤣
Da te utješim moj mlađi ima godinu i devet mjeseci i nije nikad spojio noć. U suštini nisam noć odspavala 2 godine 😂.
💁🏽♀️ 36
💁🏽♂️33
👧🏻 2022
👶🏻2024
Eutirox 125
9/25 Biokemijska
10/25 ➕❤️
Ajme 😅
Zivim za tu prospavanu noc, nadam se da necu jos dugo cekati, a opet s ovom ko zna.
Nek su oni nama zivi i zdravi, al isto nek pocnu bolje spavati 😂
Meni je u prvoj trudnoci voda smetala, tj nisam je nikako mogla piti, samo janu iz staklene boce. Imala sam neki osjecaj zeljeza u ustima. Stalno bi cijedila malo limuna ili narance u vodu.
A glad ne smijem osjetiti, jer mi je onda mucno cijeli dan pa grickam nesto stalno. Bit ce opet 20+kg 🤭 ali o tom cemo poslije razmisljati
Coca cola je spas za mučnine :)
12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
IVF 07/23 💙-->👶🏻2024
07/25 Biokemijska❌
💁🏽♀️ 36
💁🏽♂️33
👧🏻 2022
👶🏻2024
Eutirox 125
9/25 Biokemijska
10/25 ➕❤️
Pozdrav curke,
zadnja M 24.9 test pokazao plusic ali ne na dan izostanka M već kasnije, moguće da je bila kasnija ovulacija. Radila betu 14.11- 2016, danas bila 6889. U petak na uzv dr nije ništa vidjela ni gestacijsku vrećicu. Ne znam šta da mislim, u srijedu idem opet na uzv nadam se da će sve izaći na dobro
Dobrodošla! Držim fige da si prerano bila na pregledu i da će u srijedu sve biti dobro!
Sretno u srijedu. Nadam se da si prerano otisla i da je ovulacija bila kasno ❤️
Dobrodošla,
Beta ti odlično se duplira. Prerano si pošla. Ne znam za gestacijsku Al plod je vidljiv koliko se sjećam tek kad Beta dosegne 10000. Sretno!
💁🏽♀️ 36
💁🏽♂️33
👧🏻 2022
👶🏻2024
Eutirox 125
9/25 Biokemijska
10/25 ➕❤️
Letrox 100mcg
👶2007
👶2018
👶2020
Curke kad su vam pregledi? Tko je osim Boo i mene?
Drage cure :)
Prva trudnoća .
10.11.radila betu 486
12.11. Beta 886
Od simptoma sam na početku imala dosta ostjetljive grudi, te koda ću dobiti mengu. Sad zadnjih dva dana na dodir me grudi bole, i tu i tamo osjetim nešto s desne strane. Zanima me da li je to u redu sve ? Prva kontrola mi je 26.11. 🙏🏻
Pozdrav i dobrodosla :)
Simptomi ce odlaziti i dolaziti tako da ne moras brinuti zbog toga. Sreetno na pregledu 🙏🏻
Moj iduci pregled je isto 26.11., tada bih trebala biti vec skoro 13 tjedana. Jedva cekam 😊
Bebiiii sve je to normalno i još je rano za prave simptome,a možeš proći i bez njih.
sunshine26 ti si prošla prvi krizni period. Hoće ti bit malo lakše?
💁🏽♀️ 36
💁🏽♂️33
👧🏻 2022
👶🏻2024
Eutirox 125
9/25 Biokemijska
10/25 ➕❤️
Pa je, barem malo je lakse. nekako u ovoj trudnoci se manje sekiram nego u prvoj, tada sam imala puno vremena za citati i istrazivati sve i svasta, i onda bi naletila na masu svakakvih scenarija i svega sto moze poci po zlu…pa sad to bas i ne radim jer si ne zelim zadavati nepotrebne stresove. Naravno, svaki pregled mi je i dalje strepnja sve dok mi na ekranu ne pokaze bebu kojoj srce kuca, ali pokusavam se skulirati maksimalno i razmisljati pozitivno
Bebi, i ja se sve to pitam, meni su rekli da je sve to normalno.
Sunshine, ajme predobro, ti si već onda u konkretnim tjednima☺️
Malena, javi se nakon pregleda, držim fige☺️
Pa je, vrijeme bas brzo leti, nisam ni svjesna. Samo da bude sve ok i sve cemo lako.
Javite se sve koje imate preglede ovaj tjedaan kako je proslo, svakoj drzim fige da bude sve super 🤞🏻
💁🏽♀️ 36
💁🏽♂️33
👧🏻 2022
👶🏻2024
Eutirox 125
9/25 Biokemijska
10/25 ➕❤️
Ja sam danas prokrvarila na 6+4. Otisla sam odmah na hitnu gdje su napravili uzv i vidjeli gestacijsku vrecicu. Kazu da za sad sve izgleda kako treba, ali nikad se ne zna. Ako jace prokrvarim, vjerovatno ce doci do spontanog. Vec sam od ranije na utrogestanu, pa nisam dobila nikakvu terapiju. Misle da je implatacijsko krvarenje, ali trebam pratit situaciju. Ovo me je bas psihicki unistilo, ne znam vise je li umisljam da me boli jace i da vise krvarim… bas sam se raspala
Joj pa ne mogu zamislit kako ti je. A gle može bit i neki hematom koji nisu vidjeli da je izašao. Svašta može bit moguće. Žene često imaju krvarenja iznesu trudnoću,a nikad ne saznaju šta je bio uzrok krvarenja. Nadam se da će bit nešto od ovoga tvoj slučaj. Držim fige da stane 🤞🏻
💁🏽♀️ 36
💁🏽♂️33
👧🏻 2022
👶🏻2024
Eutirox 125
9/25 Biokemijska
10/25 ➕❤️
Bas mi je zao zbog stresa, nadam se da je nesto bezazleno ili da je stvarno implantacijsko! Drzim fige za najbolji moguci scenarij 🙏🏻🤗
Nadam se da nije nista i da ce sve izaci na dobro. Drzim fige najjace i nemoj se zivcirati jer ne mozes utjecati na to. 🙏
Držim fige da sve bude ok💪💪 Jesu ti rekli da miruješ? Drži se, znam kako ti je, ali znam za dosta primjera kad je došlo do krvarenja i bilo je sve ok..
Hvala cure. Ja sam pitala ima li nesto da ja mogu uraditi kako bih doprinjela ocuvanju trudnoce-odgovor je bio ne, da iako smo u 21st nazalost nema garancije u ovakvim slucajevima, moze se krvarenje smanjit i bit sve ok, moze se pojacat i zavrsit spontanim. Doslovno ako je sudjeno sudjeno je
12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
IVF 07/23 💙-->👶🏻2024
07/25 Biokemijska❌
Baš mi je žao što to proživljavaš. Šaljem ti svu pozitivnu energiju i stvarno se nadam da će sve biti dobro.
Nadam se da će sve biti dobro , zapravo i hoće. Samo vjeruj 🙏🏻 Saljem veliki zagrljaj 🤗
12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
IVF 07/23 💙-->👶🏻2024
07/25 Biokemijska❌
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji