Thinkpurple mislim da ću napraviti kombinirani probir pa cemo vidjeti kako bude, ako sve bude low risk, necu vise o tome razmisljati, a ako bude nesto visoki rizik onda cu vidjeti iako se slazem MareiKate da treba nekad imati i vjere pa kako bude. Ja isto imam osjecaj da nosim potpuno zdravu bebu i da ce sve biti u redu samo sam mozda malo previse control freak jer ako postoji nacin da saznam je li zdrava stvarno pa koliko on nesavrsen bio ici cu na to. Iako iskreno mislim da su NIPT testovi malo preeskupi iako ne kazem da sama ne bi platila isti, mozda i budem.
I Mareikate jesam, ja sam i kod Eljuge i paralelno u domu zdravlja. Kod Eljuge jer isto vjerujem doktroici i idem k njoj svake godine vec x godina. Imaju stvarno najbolju mogucu opremu i to mi daje sigurnost. A u domu zdravlja sam zbog svih tih uputnica, otvaranja bolovanja itd... cisto zbog toga.
30 god 💃 30 god 🏃♂️
Curka 🎀🎂 19.08.23.
A sto se tice rodilista... zasto ce zatvarati Petrovu? Radi obnove ili? U potresu je jako nastradala ali ne znam kakva je sad situacija onda.
Ok, ako se onda odlucim za sv.duh npr jel onda idem tamo na kombinirani ili mogu u petrovu pa se poslije "prebaciti"?
Petrova mi je najblize doma pa cisto jer jos radim i to pa da ne gubim vrijeme
30 god 💃 30 god 🏃♂️
Curka 🎀🎂 19.08.23.
Drage cure, priključujem vam se i ja pratim temu već neko vrijeme i vidim da nas baš ima dosta što me veseli. Ja sam trenutno 12+4, a OTP je 31. 07. Prekjučer sam bila na pregledu, slijedeći je 16. 02. pa se nadam da ćemo doznati i spol. Što se tiče rodilišta u Zagrebu, sve trudnice idu u Vinograsku i Sv. Duh. Mislim da Petrova još prima, ali samo ako postoji neki problem, iako nisam sigurna. Liječnik sa Sv. Duha je rekao da čak otvore i stari dio rodilišta ako se zagužva. Ja ću ići tamo jer mi je najbliže i nadat ću se manjoj gužvi
28 god. 🤰
27 god. 🧍♂️
Ja sam nipt radila i da saznamo da nesto je da se psihicki spremimo za to. Htjeli smo znaci kako god da je.
Vanilla da tek sad obnova od potresa…. skoro 3 godine poslije 🙄 mislim da ti mozes skroz do kraja trudnoce gdje hoces obavljati pretrage pa kad dodes do cca 37 tjedna onda kreces na preglede u trudnicku ambulantu u bolnici u kojoj si odlucila roditi. Iako ako dodes u trudovima u neku drugu bolnicu a nenu tu mislim da te moraju primiti.
Da, razumijem. Ma luda sam od tih testova, raditi ili ne raditi. Mislim da uzrokuju bas puno stresa, to iscekivanje. Ma ne znam ni sama 🙈
E okej, onda idem sad u Petrovu pa cu vidjeti dalje sto cu
30 god 💃 30 god 🏃♂️
Curka 🎀🎂 19.08.23.
Thinkpurple mislim da ću napraviti kombinirani probir pa cemo vidjeti kako bude, ako sve bude low risk, necu vise o tome razmisljati, a ako bude nesto visoki rizik onda cu vidjeti iako se slazem MareiKateda treba nekad imati i vjere pa kako bude. Ja isto imam osjecaj da nosim potpuno zdravu bebu i da ce sve biti u redu samo sam mozda malo previse control freak jer ako postoji nacin da saznam je li zdrava stvarno pa koliko on nesavrsen bio ici cu na to. Iako iskreno mislim da su NIPT testovi malo preeskupi iako ne kazem da sama ne bi platila isti, mozda i budem.
I Mareikatejesam, ja sam i kod Eljuge i paralelno u domu zdravlja. Kod Eljuge jer isto vjerujem doktroici i idem k njoj svake godine vec x godina. Imaju stvarno najbolju mogucu opremu i to mi daje sigurnost. A u domu zdravlja sam zbog svih tih uputnica, otvaranja bolovanja itd… cisto zbog toga.
Da, cijena je i meni stavka. Jer plaćam sve preglede i sad još i nipt da plaćam malo mi je to sve skupa velika stavka, pa sam išla metodom što me više umiruje.
Ja sve idem u DZ, stvarno sam prezadovoljna s gin, vodila mi je i prvu trudnocu tako da smo si to tako pravdali, izdvojit cemo za NIPT kad nemamo druge troskove, tako se bar tjesimo jer je stvarno preskupo 🙈. Iako isto tako vjerujemo da je sve u redu i zasad su svi nalazi uredni, ali eto, u slucaju da je neki problem, htjeli bi se prirediti na vrijeme i zato i radimo test.
Uopce ne zelim razmisljati o ljetu, hvata me jeza, dva zatvorena rodilista pa to ce bit prestrasno. Al sta se mora, mora se. Zivimo kraj Vinogradske pa se nadam izgurat kod kuce doslovno do pred porod i nekako cemo izdrzati ta tri dana u bolnici.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
Petrova je u obnovi u fazama, tipa ono sto obnavljaju presele negdje drugdje (unutar zgrade) pa je taj odjel “smanjen”. Recimo prije 2-3 tjedna su bile u obnovi hitna ginekoloska i jos nesto kod glavnog ulaza, hitna je bila dolje kod EKGa i UZVa, taj neki odjel na dijelu CEFa.
Ulazilo se kroz labos za krv (koji je radio), a ne na glavni ulaz.
Ono sto im skroz ne radi u samoj Petrovoj je IVF labos (nema aspiracija i transfera kod njih, trebali bi FETovi biti na VV), ali ambulante za UZV rade (hodam tamo i sljedeci pregled mi je isto u toj ambulanti na CEF odjelu).
Za radaonu sam shvatila da je sad u prvoj fazi i ona u obnovi i racunaju do lipnja, do onda i dalje postoji radaona ali je vise stolova i paravan izmedu i nema pratnji. Poslije se u normalnom sobama s kupaonom i to (nisam nikad bila pa ne znam kak izgleda i sto je to normalno 😄).
Za 10ak dana idem opet na pregled pa ako sto novog saznam mogu javiti. Za sad racunam na Petrovu, a vidjeg cu kak ce biti do ljeta - ima jos dana i mjeseci 😅
👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
🙎🏽♂️34 sve ok
6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.
Hvala curke na cestitkama 🥰🥰
Takica meni je nalaz dosao za tacno 5 radnih dana, odnosni na peti dan je dosao kako su i rekli. Jesi li isla danas na kontrolu? Sta je rekao doktor?
Kiki13 joj suti ne smijemo sinu jos reci da nije curica, mada ima on ime i za djecaka, pazi sad : ZEKAN! Ma to on sve kupi iz crtica Ruzin svijet 😜
Pitala si me koji test sam radila, radila sam Qualified, paket 360, bas zbog toga sto konkretno kazu Da ili Ne, umjesto neke procente rizika i sl. Radi se u istoj labaratoriji kao Panorama, ali meni je drugacije sekvencioniranje i zahtijeva manje fetalne frakcije. Eto kod mene je u 12 tjednu bilo 8% frakcije sto je jako dobro…
Vanila_Diva imas i ovih nizih paketa gdje je cijena pristupacnija, cak daju i na rate, ja uvijek preporucujem taj Nipt cisto iz razloga sto UZV ne moze ni blizu iskljuciti sve anomalije. Ovako uz NIPT i redovne UZV preglede uradis stvarno sve sto je do tebe…
Curke , ja sam se prebacila sa Femibiona na Orthomol Natal, dobije se probiotik uz njih moram vam reci da je razlika, probava puno bolja nema nadimanja i stezanja..
💃36 🏋️♀️ 44
👦8
👶1
08/20 spontani 8tj
08/22 biohemijska
10/22 biohemijska 🤷♀️
15.11.2022➕👶
Fuck that little mouse, I’m an albatros 😁
Jutro cure jel zabilježio i kod vas🌨🌨
Juce sam bila na kontroli bebac super hematom 6x5mm jos jedan suspektan ali je posteljica nisko i ona vjerovatno sprečava resorpciju hematoma.
Ja zadovoljna kaze dr sve ok evo rukica evo batak😂🥰
Za sad vracen Clexane zbog duboke venske tromboze, pa pratimo sledeci pregled 30.1 sa nalazom NIPT testa.
Ja mu se nadam vec početkom sledeće sedmice. 🙃
Cure koje ste radile Qualified za koliko dana su stigli rezultati.
Sayuri i ja sam kupila Femibion 2 jer sam pred kraj sa jedinicom a vidim da je sa dve tbl . Kakav je Orthomol Natal da li je koncentracija aktivnih supstanci ok u odnosu na druge preparate i jel sve u jednoj tbl.
10/2022 Bahcceci, PGD zadovoljavajuci.FET 21.11. Beta 02.12.(104),4.12(210),6.12(518)UZV 6+0❤. Qualified 360 uredan. Stize nam devojčica 💗
Jutro cure jel zabilježio i kod vas🌨🌨
Juce sam bila na kontroli bebac super hematom 6x5mm jos jedan suspektan ali je posteljica nisko i ona vjerovatno sprečava resorpciju hematoma.
Ja zadovoljna kaze dr sve ok evo rukica evo batak😂🥰
Za sad vracen Clexane zbog duboke venske tromboze, pa pratimo sledeci pregled 30.1 sa nalazom NIPT testa.
Ja mu se nadam vec početkom sledeće sedmice. 🙃
Cure koje ste radile Qualified za koliko dana su stigli rezultati.
Sayuri i ja sam kupila Femibion 2 jer sam pred kraj sa jedinicom a vidim da je sa dve tbl . Kakav je Orthomol Natal da li je koncentracija aktivnih supstanci ok u odnosu na druge preparate i jel sve u jednoj tbl.
Ja sam pila Orthomol Natal u prvoj trudnoci, i evo sada opet. Prvenstveno oba preparata ( Orthomol i Femibion 2) imaju aktivnu folnu u kolicina koje su tu negdje u par grama onako kako je i preporuceno. Medjtuim Orthomol ima malo jaci sastav, pocevsi od Kalcija, B12, magnezija i zeljeza koje nam bebe sada izdasno vuku, pogotovo zeljezo. Tu je jaci dosta Orthomol. Imas takodje kapsulu Omega kiselina. Dobijes jedan prah koji razmutis u vodi, ukusa je kao cedevita od limuna, sa tom tekucinom popijes omegu i kapsulu probiotika. Ne moras skupa mozes probiotik kasnije u toku dana. Ja licno sve skupa popijem jer sam zaboravna. Ali meni je super, to popijem sve ujutru i mirna. Evo zeludac ok, ne fali magnezija, vitamini Omega sve uneseno. Kad bi im se probiotici mogli kupiti posebno to bi bilo odlicno, mene su bas pogodili… 😁👍
💃36 🏋️♀️ 44
👦8
👶1
08/20 spontani 8tj
08/22 biohemijska
10/22 biohemijska 🤷♀️
15.11.2022➕👶
Fuck that little mouse, I’m an albatros 😁
Sortiraj odgovore
Najstariji