Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Flowerson 🌸
    28. Listopad 2022. 18:47

AM13

Flowerson

Lady8

Ja sam jedva prezivila prvi dio dana zbog utrogestana, a uzela sam ga vaginalno. To i mucnine…jedva sam dosla s posla i bila uopce na poslu. Ne Pamtim da mi je prije bilo tako lose, takav umor. Mozda se prilagodim za koji dan

Lady, meni je isto bilo teško prvih par dana, al mislim da se naviknes. Ja uzimam crinone gel, al to je ista stvar…

Jel to koristite zbog preporuke doktora ili je to nešto preventivno ili kako? Ja sam totalno neupućena u taj dio

Koristimo ga mi koji smo zatrudnili u mpo, doktor kaže od kad. Pretpostavljam da se koristi kao potpora trudnoći jer je možda nama teže zatrudnit 🤷‍♀️

KBC Ri, ♀️91' - subklinicka hipotireoza, ♂️ 84' - teška oligoastenozoospermia
    11, 12/2021 2 prirodna ICSI ➡️ ❌
    04/2022 1. stimulirani IVF ➡️ Bemfola 150 | Decapeptyl 2x ➡️ 19 🥚| OHSS ➡️ 5 ❄️
    10/2022 1. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 8+0 missed ab 💔
    01/2023 2. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 21dpt B 10546; 7+1 💓 Qualified 360 ✅ Girl A 🌸 Born on 02.10.2023 💕

Flowerson 🌸
    28. Listopad 2022. 18:50

AM13

Flowerson

AM13

Čestitke svim budućim mamicama!ja sam danas išla u Sveučilišnu kliniku za endokrinologiju na prvi pregled, vadili mi TSH opet, i došao mi skroz uredan nalaz! Dakle išla sam na prvi pregled zbog TSH 5,63 da bi danas bio 1,96, dakle najnormalniji. ŠOK

Zna on tako varirati što isto nije ok, a lako je moguće da je i do laboratorija. Samo ti sebi još koji put prekontroliraj taj tsh da vidiš da je ok.

Nekako mi vuče da je do laboratorija, al svakako ću prekontrolirati da. Imaš neki savjet svakih koliko bi trebala?

Ne znam koliko bi se on trebao često kontrolirati u trudnoći, to ću znat sljedeći tjedan kad budem imala uzv. Prije trudnoce je bilo normalno da kontroliram svakih 6 mjeseci, pretpostavljam u trudnoći sigurno svakih 3 mjeseca.

KBC Ri, ♀️91' - subklinicka hipotireoza, ♂️ 84' - teška oligoastenozoospermia
    11, 12/2021 2 prirodna ICSI ➡️ ❌
    04/2022 1. stimulirani IVF ➡️ Bemfola 150 | Decapeptyl 2x ➡️ 19 🥚| OHSS ➡️ 5 ❄️
    10/2022 1. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 8+0 missed ab 💔
    01/2023 2. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 21dpt B 10546; 7+1 💓 Qualified 360 ✅ Girl A 🌸 Born on 02.10.2023 💕

• Marttina
    28. Listopad 2022. 19:12

AM13

Flowerson

Lady8

Ja sam jedva prezivila prvi dio dana zbog utrogestana, a uzela sam ga vaginalno. To i mucnine…jedva sam dosla s posla i bila uopce na poslu. Ne Pamtim da mi je prije bilo tako lose, takav umor. Mozda se prilagodim za koji dan

Lady, meni je isto bilo teško prvih par dana, al mislim da se naviknes. Ja uzimam crinone gel, al to je ista stvar…

Jel to koristite zbog preporuke doktora ili je to nešto preventivno ili kako? Ja sam totalno neupućena u taj dio

Progesteron, čuvar trudnoće. Mi koji smo u mpo treba neka potpora plodu

👱🏼‍♀️ 35 hormoni, papa, brisevi ✔ AMH 26,4
    👨 32 4mj asthenonecrozoospermia ➡️ 8mj normozoospermia
    1. IVF Petrova 🔜 9mj Menopur 225 + Orgalutran 0,25 + Ovitrelle 250 ➡️ 8🥚 ➡️ 26.9. ET 1 blastocista, 2 🐧🐧 ➡️ 06.10. ➕
    BETA 14 dnt 671.46; 16 dnt 1378.47
    1.ult 18.10. 5+5 😍🤰
    2.ult 6+4 💙

Afrodita06
    28. Listopad 2022. 19:43

AM13

Flowerson

Lady8

Kao što su cure rekla to koristimo mi iz mpo obavezno (ili ovaj crinone gel što spominje Flowerson) ali i cure kojima to prepiše dr. Mislim da to ne možeš kupiti u ljekarnama, odnosno da isključivo na recept.

💃 '86. god. - AMH 6,2 pmol/l (08/21. AMH 7 pmol/l, 02/22. AMH 4 pmol/l) 🕺'84. god. ✔️
    02/22 IUI - beta 0, 9
    05/22 IUI - beta 0,1
    09/22 - 1. ivf (Decapeptyl, Gonal F, Ovitrelle)-> 5🥚-> 4 oplođene -> ET 2 blastice, 🐧🐧-> 1. Beta 11dnt - 267,3 -> 1.uzv 6+2 💓💓
    mini anomaly ✔️ amniocinteza ✔️ anomaly scan ✔️

afrodita060606@gmail.com

• Casperka
    28. Listopad 2022. 20:00

Čestitke i sretno svim novim curama 🤩. Ja sam opet stavljena na strogo mirovanje. Danas je 10+0 mirovala strogo 10 dana i smirila se krvarenja pa sam tri dana malo setala i opet krenulo krvarit na pregledu srećom ok ali ostajem na 2×3 utrogestana i smijem dnevno napravit 500-600 koraka što potrosim na odlaske na wc 😄🙈. Imam sreće da me utrogestani ne uspavljuju ništa I da mogu radit iz kreveta inače bi vjer izludila od dosade i 24satnog lezanja al moram. Vidi se da čim mirujem krvarenje se smiri i za par dana stane. Moram priznat da nisam razmišljala da će me prva trudnoća u startu zatvorit u stan 🙈

Lady8
    28. Listopad 2022. 21:15

Ja radim uredaki posao, kombiniram doma i ured.
    Vise doma sada :) Kad dodem tamo jedva se Drzim 🙈🙈

2019. 👨‍👩‍👦 ♥️
    Panorama ✔️
    Čekamo curicu 💓🌷💓

• Robin_Daggers
    28. Listopad 2022. 21:38

Rosa_s

Marttina

Lady8

Ja ga stavljam već mjesec dana, toliki umor i mučnine nisan niti očekivala. Stalno mi se spava i mučnine 0-24. Jedino te simptome imam. Grudi ništa, minimalno bole i to je to. I glad, mogla bi pojest sve od reda 😂

Meni je isto danas prvi put da koristim utrogestan. Ljudi, spavala sam od negdje 11 do skoro 2 popodne 😴😴😴
    Ko zombi se osjecam.
    Nezz kako na poslu izdrzat? Sto vi radite, kakav posao? Kad cete rec?

Ja sam sada dva i pol mjeseca i otisla sam na godisnji i poslije idem na odrzavanje. Radim u ducanu s ljudima, stalno na nogama, kutije, napor... Sigurnije mi je doma.
    I kako sam cijeli tjedan doma, bas sam kilava. Kilavija nego dok sam radila 😂
    Malo mi se nocni san prekida, ali to pripisujem hormonima. U prvoj trudnoci sam vilenila nocima,
    spavala preko dana.
    Dobro dosle sve nove trudnice, a cure s potpomognute, sto reci 😁 jako mi je drago 🙃

Megii
    29. Listopad 2022. 01:18

Pozz drage moje,bila sam na prvom pregledu da potvrdimo trudnoću sad sam u 5+3. Zakazan mi je ponovno termin kad budem točno u 7 tj,čitala sam da od 6 tj srce počinje kucati što nemora biti,mislim se dali je možda prerano zakazao. Kad su vama bili drugi pregledi ?

• regica123
    29. Listopad 2022. 01:46

Casperka

Čestitke i sretno svim novim curama 🤩. Ja sam opet stavljena na strogo mirovanje. Danas je 10+0 mirovala strogo 10 dana i smirila se krvarenja pa sam tri dana malo setala i opet krenulo krvarit na pregledu srećom ok ali ostajem na 2×3 utrogestana i smijem dnevno napravit 500-600 koraka što potrosim na odlaske na wc 😄🙈. Imam sreće da me utrogestani ne uspavljuju ništa I da mogu radit iz kreveta inače bi vjer izludila od dosade i 24satnog lezanja al moram. Vidi se da čim mirujem krvarenje se smiri i za par dana stane. Moram priznat da nisam razmišljala da će me prva trudnoća u startu zatvorit u stan 🙈

Pa onda ti spadas u proljetne bebe ☺ ja sam u proljetnim bebama i evo danas sam 12+3,a moram lezati do 15.tjedna, tj dok se hematom skroz ne povuce. Mirujem od 5.tjedna pa polako vec ludim.. Doduse sad mi je vec dozvoljeno da lagano setam po kuci pa je malo lakse... Svakako, znam kako ti je sto se tice mirovanja, nisam ni ja ocekivala da ce me prva trudnoca zatvoriti u stan, ali sve je lako kad je za bebicu.
    Da te pitam, kako radis iz kreveta? Pretpostavljam da ti je posao na laptopu kao i moj, ali recimo meni je nezgodno raditi iz kreveta jer jedino kad stavim laptop na trbuh mi bude zgodno za radit, ali onda 8 sati ispada da direktno zracim maternicu, tj bebu, sto ne zelim pa sam uzela bolovanje... kako ti uspjevas?

👩🏻28❤🧔🏻32
    Stigla nam malena curica❤

• regica123
    29. Listopad 2022. 01:49

Magdalenamegi22

Pozz drage moje,bila sam na prvom pregledu da potvrdimo trudnoću sad sam u 5+3. Zakazan mi je ponovno termin kad budem točno u 7 tj,čitala sam da od 6 tj srce počinje kucati što nemora biti,mislim se dali je možda prerano zakazao. Kad su vama bili drugi pregledi ?

Ne bi trebalo biti prerano. Ja sam srceko vidjela sa 6+3...tada ti ga nece pustiti da ga slusas jer je prerano zbog razine topline koja se mora proizvesti na aparatu da cujes otkucaje pa da ne osteti plod (ne znam strucne termine), ali u 9.tjednu ce ti ih vjerojatno i pustiti da ih cujes ☺ svakako, dovoljno je predivno i samo vidjeti kako kuca

👩🏻28❤🧔🏻32
    Stigla nam malena curica❤

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.