Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    SAYuRI
    17. Prosinac 2022. 23:40

Megii

SAYuRI

Megii

Ja sam sad u 12 tjednu i nisam razmišljala o testovima s obzirom da je sad na zadnjem utrazvuku mjeren nuhalni i doktor je reko da je sve uredu. I kako sad sve ovo čitam malo me neki strah lovi. Uopće nisam upućena u te testove ,dali neko ima neki savjet šta bi mogla možda uraditi od tih testova

Megi , jedino sto vrijedi raditi je neki od tih prenatalnih testova a ima izbora. Mozda neki osnovni paket na trisomije , neki basic paket, ima ih svakakvih na trzistu, sve zavisi sta hoces i koliko love ( nazalost). Ja sam zagovornik da bi ti testovi trebali biti pokriveni socijalnim osiguranjem ali to necemo jos docekati. Stopa pouzdanosti je jako visoka , desi se tu i tamo neki lazno pozitivni ali zato postoji amniocenteza koja to kasnije ili potvrdi ili opovrgne. A amnio je rizicna ali je 100% tacna. Postoje i argumenti protiv tih testova poput onih da im to nije vazno jer bi svakako zadrzali bebu, ali ne radi se samo o tome. Zadrzala bi i ja ali ipak volila bi znati na vrijeme da se pripremim i educiram o potrebama djeteta sa nekim od sindroma i slicno. Ja evo za 2 tjedna idem raditi Qualified 360, voljela ni Panoramu ali nema je kod nas. A u riziku sam i zbog godina. Istina je da kostaju, osnovni paketi su od 400-500€ pa na vise, ali u poredjenju sa svim troskovima koje dijete nosi kad se rodi to zaista nije toliko dramaticno, a mirna dusa nema cijene pogotovo tijelom trudnoce. Dovoljan je milion drugih briga pa barem ovo mozes sebi olaksati. A usput saznas i spol 😜

Apsolutno se slažem sa tim da je jako važna sama priprema na dolazak bebe posebno ako beba dolazi sa nekom urođenom anomalijom. Istražiću te pakete nadam se da će se neki naći sa donekle pristojnom cijenom

Hoces, dosta njih nudi opcije i finansiranja na rate…

💃36 🏋️‍♀️ 44
    👦8
    👶1
    08/20 spontani 8tj
    08/22 biohemijska
    10/22 biohemijska 🤷‍♀️
    15.11.2022➕👶
    Fuck that little mouse, I’m an albatros 😁

rosie0111
    17. Prosinac 2022. 23:53

Ana2662

Pozdrav svima :)
    Jucer sam dobila rezultate Panorama testa i utvrdjeno je da beba 99% ima Down.. U utorak sam narucena za amniocentezu i vec umirem od brige.. U 14. sam tjednu, 5 godina pokusavamo dobiti dijete, uspijemo nakon VTO i sada sok.. Je li netko imao lazno pozitivne rezultate neinvazivnog testa? Treba mi bilo kakva utjeha do utorka :/

Drži se, pripremi se za oba scenarija, postoji šansa da je rezultat pogrešan, ali i da nije. Događalo se da testovi daju lažan rezultat i pozitivan i negativan. Neka ti dragi Bog da snage da izdržiš do utorka, a onda i dalje kako bude. Šaljem zagrljaj 💞

Samoja6
    18. Prosinac 2022. 00:45

Ana2662

Pozdrav svima :)
    Jucer sam dobila rezultate Panorama testa i utvrdjeno je da beba 99% ima Down.. U utorak sam narucena za amniocentezu i vec umirem od brige.. U 14. sam tjednu, 5 godina pokusavamo dobiti dijete, uspijemo nakon VTO i sada sok.. Je li netko imao lazno pozitivne rezultate neinvazivnog testa? Treba mi bilo kakva utjeha do utorka :/

Došla sam na temu škicnuti samo iz nostalgije jer sam ja bila u ljetnim 2022, ali onda sam vidila ovo i osjetila potrebu da ti kažem, pa ako uspijem i olakšam...
    Od mog muža brat ima Downa, kao nije genetski ali ne možeš da ne pomisliš na to.
    To naravno, nimalo nije utjecalo na to da želimo dijete pa što bude. Njegov brat ima 40 godina, i da mu se ne vidi na faci nikad nitko nebi rekao da ima Downa.
    To je potpuno samostalna osoba. Sve radi sam, ide u trgovinu, na kavu, ima prijatelje, kopa, sadi, čisti, jedno vrijeme je i radio, itd.
    Jedino što ga "razlikuje" od nas je neizmjerna količina dobrote, zahvalnosti, radosti... 
    Nemoj se bojati, vjerujem da to možda i nije najsretnija vijest koju možeš saznati u trudnoći, svatko od nas bi se "škicnuo", ali vjv nije ni najgora vijest koju se može dobiti.
    Posebni su ljudi, ali samo po toj količini ljubavi i dobrote, a ne "invalidnosti", invalidi i zakinuti smo mi jer nikad nećemo vidjeti svijet njihovim očima...
    Drži se i veliki pozdrav!

23.11.20- missed ab (😢✨) 9 tt
    Vrkuta (kad se sjetim 😅)
    Folacin
    Brisevi - 👍👌
    Papa - 👌👍
    Brisevi 2/2022 - 👌
    💙💙💙💙👣🎉
    1.6. 2022. Baby B
    4.8.2024. - Baby T

Lemon
    18. Prosinac 2022. 12:43

Ana drži se i želim ti da što prije i mirnije prođe vrijeme dok ne dobiješ nalaze amnio ❤
    Kao što je netko napisao, radi se prekid trudnoće i kod nas u takvim slučajevima, ja sam bila na Sv.Duhu, uredan Nifty, ali uzv loš i doktori potpisu da se može ići na prekid 

💔💔💔💔
    28.06.23. ❤️

• ena1
    19. Prosinac 2022. 02:56

Pozdrav zene:)
    Znaci ovako, zadnja m je bila 16.11. 
    13.12 sam napravila test u vecernjim satima i pokazao je odmah + , ponovila sam digitalni sutradan da potvrdin i kaže 2-3 . 
    15.12. Sam išla vadit betu - 563
    17.12. Beta - 1111 
    Ciklusi su mi uredni 28 dana u 99% slucajeva.. iznimke kad se i dogode, svakako m dode do 30 dc, ovaj mj nisam pratila ovulaciju tako da ne znam kad je tocno bila…
    Na pregled san narucena 22.12
    Ali citajuci odi svasta zabrinilo me jer po zm sam 5+5 a vidim da je curama tu u tom tjednu bila puno visa beta 🤔
    Inace od simptoma samo bolne grudi i stomak (osjecaj da cu svaki sekund dobit m)
    Je li jos nekoj bilo tako? 
    Hvalaaa

🧔🏽‍♂️ 29 👩🏼 27
    13.12. ➕
    02.01. ❤️
    Dolazi nam dečkić 💙

• elly9
    19. Prosinac 2022. 08:51

ena1

Pozdrav zene:)Znaci ovako, zadnja m je bila 16.11.13.12 sam napravila test u vecernjim satima i pokazao je odmah + , ponovila sam digitalni sutradan da potvrdin i kaže 2-3 .15.12. Sam išla vadit betu - 56317.12. Beta - 1111Ciklusi su mi uredni 28 dana u 99% slucajeva.. iznimke kad se i dogode, svakako m dode do 30 dc, ovaj mj nisam pratila ovulaciju tako da ne znam kad je tocno bila…Na pregled san narucena 22.12Ali citajuci odi svasta zabrinilo me jer po zm sam 5+5 a vidim da je curama tu u tom tjednu bila puno visa beta 🤔Inace od simptoma samo bolne grudi i stomak (osjecaj da cu svaki sekund dobit m)Je li jos nekoj bilo tako?Hvalaaa

Pozdrav,
    mislim da si ipak 4+5 po zadnjoj M.
    A po tablicama je 21. dan od ovulacije beta oko 1000 tako da mislim da nemaš o čemu brinuti što se toga tiče. 

Vesca
    19. Prosinac 2022. 11:22

Cathy8 meni je doktorica rekla da je curka s 12+1tt na mini anomaliju, ali kaže da nije sigurna. Ima super UZV (4d), ali svejedno je naglasila da je rano i da ćemo na sljedećem pregledu još provjeriti
    Ana2662 pomolit ću se za tebe i nadam se da će biti kako je Thinkpurple napisala za cure iz prethodne grupe... u svakom slučaju iskustvo od Samoja6 je bilo divno za pročitati i baš je navjerojatno kako je odlučila "škicnuti" točno sada. Predivno nešto <3 drži se

ena1 mislim da si taman pročitala bete zadnjih curka koje su imale vrijednosti stvarno nevjerojatno velike. Znam da sam se zezala da bi to mogli biti blizanci... Vrijednosti jaaaako mogu varirati, bitno je da se dupla (i to čak ne mora pravilno duplanje biti). Znači nemaš brige. Samo hrabro dalje, želim ti urednu trudnoću

👩`91. (Hashimoto/hipo, IR, PCOS) 🧔 `91.
    Histeroskopija 11/21 (uterus arcuatus)
    1) 12/21. AIH odgođen
    2) 1/22 AIH➖
    3) 6/22 AIH ➖
    9/22 ➕
    7/23 stigla curka 😇💖
    2/25 ➕ (termin 23.9.25.)

Vesca
    19. Prosinac 2022. 11:24

Ima puno članaka s vrijednostima bete, ali evo jedan di možeš vidjeti koliko vrijednosti jako variraju
    https://www.pitajmamu.hr/clanak/beta-hcg-vrijednosti-u-trudnoci/ 

👩`91. (Hashimoto/hipo, IR, PCOS) 🧔 `91.
    Histeroskopija 11/21 (uterus arcuatus)
    1) 12/21. AIH odgođen
    2) 1/22 AIH➖
    3) 6/22 AIH ➖
    9/22 ➕
    7/23 stigla curka 😇💖
    2/25 ➕ (termin 23.9.25.)

SAYuRI
    19. Prosinac 2022. 11:52

Dobar dan moje dame 💐💐 
    Meni pregled u 13:30h nerovoza na najjace 🥴 Javim svakako kako prodje….
    Kakvi su vam planovi za Novu? Jel putujete negdje ili je kucna varijanta? 

💃36 🏋️‍♀️ 44
    👦8
    👶1
    08/20 spontani 8tj
    08/22 biohemijska
    10/22 biohemijska 🤷‍♀️
    15.11.2022➕👶
    Fuck that little mouse, I’m an albatros 😁

MareiKate
    19. Prosinac 2022. 13:31

Sayuri sretno na pregledu!
    Doček nove - doma, već nekoliko godina jer su klinci mali... Najavili nam se neki gosti ali ja sve molim Boga da ne dođu jer me mučnina muči i nemam snage za ljude 😅
    Mene danas nešto stislo u donjem dijelu leđa 🙄 ne mogu se sagnuti...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.