Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Vanilla Diva
    12. Kolovoz 2024. 12:33

I još za kraj, prvi ročkas još nismo prosavili, ali bliži se. Planiram joj napraviti tortu od mrkve s modifikacijama za nju. Proslavit ćemo na moru pa imati feštu za sve početkom 9.mj. Veselim se jer ja nisam profeštala ni njezino rođenje ni ništa poslije i želim nekako obilježiti i cijelu trudnoću, porod i njezinu prvu godinu života. Što se poklona tiče, nisam joj ništa kupila jer nisam znala što bih. Želim neki poklon koji že joj ostati ili putovanje za njezin rođ pa da to bude svake godine (inspo by Thinkpurple) ali nismo još ništa isplanirali. Čekam i to rješenje za produljenje porodiljnog.
    Eto, toliko od mene... raspisala sam se ali falile ste mi i nije me dugo bilo <3 puse svima

30 god 💃 30 god 🏃‍♂️
    Curka 🎀🎂 19.08.23.

• Buhaca
    12. Kolovoz 2024. 16:08

Vanilla Diva meni su odbili njegu. Njena dijagnoza je distonija, ali sam ja priložila sve šta sam imala od nalaza od uzv mozga, neuropedijatra, fizijatrice. Pedijatrica je isto svoje odradila. Kod nas u splitu to ide maalo brze, ali sam ih svejedno morala zivkati. Rješenje na kucnu adresu nisam i vjerovatno ni necu dobit. Kad spucam godišnji ici cu radit par dana, tjedan i onda otvorit bolovanje.
    Toranj hvala svima bacim pogled

bambi27zg
    13. Kolovoz 2024. 10:07

Thinkpurple, ne Ally sorry 🙈  
    Uzela sam mu i ovo jer je odusevljen vodom i pranjem:
    https://www.sinsay.com/hr/hr//5942m-mlc?utm_source=app_sharing&utm_medium=iOS&utm_campaign=product_share
    *
    E da sam se prije “pozalila” prije bi krenuo jest - frajer od subote jede meso i dobio je donje jedinice 😄 i to obje! Ne bih niti skuzila da nisam slucajno gurbula prst u usta i osjetim nesti ostro 🦷😁

👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
    🙎🏽‍♂️34 sve ok
    6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
    10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
    Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.

Pahuljka
    13. Kolovoz 2024. 21:08

I mi prijavljujemo izbijanje obje girnje jedinice, nece bas tako brzo ali bijele se vec, pa a s tim opravdavam ovu nervozu i sve ostale izlive bijesa 😂 Trebalo je punih 5mjeseci od donjih jedinica no sta je tu je. Slabije jede, bas oskudno zadnjih par dana. Red kukanja zavrsen, red pitanja ;
    Kako im dajete sjemenke (mljevene, natopljene ili kako vec) i u kojim kombinacijama, koju namirnicu je potrebno obogatiti s njima ? I da li ima nesto gotovo za kupiti tipa vec usitnjeno i sigurno za bebe ? Dm mozda ? Npr palentu uz zrnati sir bas voli, ali ono kalorijski nula, tek toliko da se moze rec da si jeo, ne moze joj zamijeniti obrok, ali evo ako bi necim mogla obogatiti i poraditi na nutritivnom dijelu mozda smanjim mililitrazu mlijeka u toku noci.

🌸

Ps drago mi je da se redom javljate i nadam se da ce i ostale 💋

11dpo 22.11.2022 prvi ➕

• Petrica_92
    14. Kolovoz 2024. 08:44

Curke, jel necija beba prosla regresiju s 12 mj?

Murphyjev zakon, valjda sve mora u isto vrijeme 😂
    Uglavnom, mi krenuli s odvikavanjem od dude - kao, prije vrtica, dok smo oboje na porodiljnom, da lakse hendlamo noci.
    Maleni ju koristi samo za spavanje u konderbetu, u autu i kolicima spava bez. Odlucila sam da bih voljela i to izbaciti, dok je koliko toliko nesvjesan, da nam kasnije bude lakse.
    “Kratki” opis situacije:

1. dan popodnevno spavanje - legao, bez dude, kao da ne zna da ide spavati, igrao bi se. Nemamo inace rutinu za dnevno spavanje. 20 minuta mazenja i pjevusenja, i zaspao. Budi se nakon h vremena u placu - i gotovo.
    1. dan vecernje spavanje - imamo rutinu, cim sam ga spustila znao je da je vrijeme za spavanje, ali morala sam ga maziti i pjevusiti nekih 20ak minuta da zaspe. prvo budenje u ponoc, 5 min pjevusenja i zaspao, drugo budenje u 2, 5 min pjevusenja i zaspao, trece budenje u 3, i tu krece show - totalno budan, zeli iz kreveta, zeli se ustajati, igrati. ne zeli muza, zeli samo mene. nosam ga po stanu, stavim u krevetic i mazim. nakon 10 min mazenja izlazim iz sobe, on u suze. i tako u krug 2 h. u 5 konacno zaspemo, i do 7:30 spavanje.

2. dan popodnevno - 20 min mazenja i pjevusenja i zaspao, spavao 1h45, probudio se, okrenuo i zaspao dalje. ja ga budim nakon 2h15. 

2. dan nocno - zaspao nakon 14 min mazenja i pjevanja, budi se prvi put tek u 3, i krece isti scenarij kao dan ranije - 2 h budnosti. samo ja dolazim u obzir, i to da stojim u njegovoj sobi kao stup, jednom u 5 min pomazim i otpjevam. cim odem, drama.
    ako bude jos jedna takva noc, ranit cu se - idem za 3 dana na posao i ne mogu sad prolaziti kroz to 😅.

i sad ja ne znam muci li dijete:
    A) odvikavanje od dude
    B) separacijska
    C) nova dva kutnjaka
    D) regresija zbog prohodavanja
    E) retrogradni merkur?

nekako mi njegovo ponasanje nije ono sto bih ocekivala od odvikavanja od dude - zamisljala sam puno vise placa, nunanja i slicno. 
    kakva su bila vasa iskustva s tom regresijom? je li netko prosao odvikavanje od dude?

🤱🏽32 god
    👨🏼‍🍼 30 god

Thinkpurple0
    14. Kolovoz 2024. 09:39

Bambi bravo za zubice!! 🥳🥳 da si prije rekla prije bi izbili 🙈
    Vanilla drago mi je da ti je konacno prihvatila bocicu i da sinti sretna! Dala si puno, dugo si dojila, bravo i za tebe mama. 🥰 (btw pisem ti ovo s mojim krpeljom na cici jer kod nas bocica i dalje ne prolazi 🫣 al smanjili smo max, doji samo za uspavljivanje )
    Pahuljka ja dajem svjezi sir, vrhnje, palentu i u nju ubacim neki maslac od orasastih ili tahini, onako obilnu zlicu. Te sjemenke meljem ili u obliku maslaca stavljam u kasu, griz, jogurt, svjezi sir... 
    Petrica ovako sto opisujes meni je standardna noc tak da nemam ti kaj pametno reci. I njoj rastu cetvorke dolje, separacijska ju pere, cicala bi cjelu noc a nedam... I ja bi se rjesila dude al me trenutno spasava, inace bi cica bila u ustima pol noci 😵‍💫 

Thinkpurple0
    14. Kolovoz 2024. 09:43

E i dosla sam napisat da ona nikako nemoze preci na 1 spavanje, premalo joj je jer prekratko spava. Probali smo sad par dana, razvucemo ju do 11, pola 12 al odspava max 1 sat i onda trazi jos oko 4,5 a to nam bude prekasno i onda je navecer show. Tako da smo se vratili na 2 spavanja. 

• Buhaca
    14. Kolovoz 2024. 09:47

Ja sam danas za ništa. Ona je sinoć zaspala oko 21 i probudila se oko 22 dernjava, plać i sve ostalo u kompletu. Zaspala oko 1 na jedva. Jutros budna po rasporedu 6.15. Izbijaju zubici ali mislim da nisam sigurna da je do toga jer sam ju prebacila bila u boravak bila je vesela i razigrana. Odvikavanje od dude mi trenutno ne pada na pamet. Samo duda dok spava. U kolicima nema nikakve šanse da zaspe vec dugo. Neki brzi i jednostavni recept za slane palacinke, popecke ili nešto slično jer je vecera i dalje borba. 

Pahuljka
    14. Kolovoz 2024. 11:32

Buhaca

Ja sam danas za ništa. Ona je sinoć zaspala oko 21 i probudila se oko 22 dernjava, plać i sve ostalo u kompletu. Zaspala oko 1 na jedva. Jutros budna po rasporedu 6.15. Izbijaju zubici ali mislim da nisam sigurna da je do toga jer sam ju prebacila bila u boravak bila je vesela i razigrana. Odvikavanje od dude mi trenutno ne pada na pamet. Samo duda dok spava. U kolicima nema nikakve šanse da zaspe vec dugo. Neki brzi i jednostavni recept za slane palacinke, popecke ili nešto slično jer je vecera i dalje borba.

Muffini iz rerne 🧁
    Jedno jaje, par kasika palente, 1-2 kasike heljde, zrnati sir, pavlaka i ako imam srece ponekad od rucka kuhana brokula, karfiol ili tako nesto. Ako ne onda samo ti osnovni sastojci. Bude za oko 4-5 mafina, a ako ne pojede za veceru dam joj naredni za dorucak nakon sto prenoci u frizu. Bojkotuje obroke na max🙄

Think hvalaaa 💕 
    Isto ne olaniram jos dudu izbacivati, trenutno mi je spas, a ono kontam imat ce utjehu u vrticu, jer nema niti jedne druge igracke koju bas nesto gotivi, pa ce joj duda bit jedina utjeha, a meni iskreno u toku noci dobro dodje, jer ko bi je trpio da cmizdri 🤯

11dpo 22.11.2022 prvi ➕

• Buhaca
    14. Kolovoz 2024. 14:39

Pahuljka hvala.
    Moja se tješi sa stopalom u ruci! Kupila bi joj nekog plisanca koji nije plišanac vec gladak bez dlacica ali ne merem naci.
    Krv danas sam napravila kks+tsh+urin. Sve je dobro osim sta mi je kalij malo povišen

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.