Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Buhaca
    05. Kolovoz 2024. 15:19

Evo i mi proslavili veliki prvi. Na sam rođendan smo bili mi i baka i deda. Ledova torta u koju je odma zarinila ruke. Dva liza i to je to. Opet je u bojkotu obroka zbog zubica. U subotu sam muske poslala da rostiljaju. Imamo u kvartu par roštilja za javnu upotrebu. Tako da sam ja napravila pomfit (gotovi naravno) i salate. Kasnije popodne su došli i moji. Sve skupa 8odraslih i 3klinaca. Njoj je i to bilo previše pogotovo šta je njegove vidila praktički 1x. Puhala je tortu malo ju je zapackala prsticima pa lizala i to bilo to od nje. Danas se pustila i stoji sama. Taman. Kod nje je sve na 2mj.
    Inaće niti njegova mama niti sestra mi nisu pomogle oko ićega. Čak se ni ne živciram više zbog toga, ali mi nije jasno da niti ne pitaju reda radi treba li mi pomoć.
    Curke šta su išle na koncert nadam se da ste se dobro zabavile. 
    Ally zovi ih i gnjavi. Ja sam se trebala vratiti radit 29og a oni mi do 23 još ništa javili  nisu. Pa sam zivkala i gnjavila. 

Ally007
    06. Kolovoz 2024. 13:02

Buhaca - sretan vam 1.rockas🥳🥳! Meni sve zvuči super, drago mi je da si napravila da si bar malo olakšas. A rekla sam ti da oni samo malo umoce prste u tortu i gotovo. Zao mi je kaj nisi imala bar žensku pomoć. Nije mi jasno kako bar mama nije pomogla, ona je prošla sve što i ti i zna kako je juriti za malim djetetom i usput spremati feštu. Sto ljudi, sto ćudi. Što se HZZO-a tiče dam im još tjedan dana i onda zovem. Sve se nadam da ce neko rješenje doći pa da se neću morat zivcirati oko toga.
    Petrica - raspored zvuči baš super, jedino mi je 6 malo prerano dizanje, ali ako po noći spava onda je vjerojatno i ok.
    Mi smo trenutno dizanje oko 7,spavanje oko 12/12:30 do 14/14:30 i nocno izmedju 20 i 21 (ponekad zaruži i kasnije, ali rijetko). Jedino kaj smo na 4 flasice dnevno - prije dnevnog spavanja, prije nocnog, oko 2/3 ujutro i oko 6/7 ujutro. Uz to ima 3 glavna obroka i 2 uzine. Isto koga god vidi da jede ide za njim i govori "gabn gabn". Ne znam kako da izbacim koju flasicu, uz ovu dnevnu najlakse zaspi, a i dulje spava kad je sit. Kako se diže kasnije onda mu ručak dam obično nakon tog buđenja, a užinu oko 11:30. Večernju flašicu uglavnom promrmlja, valjda zato i dalje treba noćnu. Nakon ove flasice u 6 ujutro povremeno zaspi do 8,a ja ga onda ne budim jer spavam i ja. Premorena sam. Po noći hrpa buđenja. Izbile su mu obje četvorke, tako da je valjda i to bio faktor. Nocas je bio budan od cca ponoć do pol 4 ujutro u komadu, urlao kad bih ga spustila u kinderbet, a u mom krevetu se penjao po meni, okretao, ritao itd. Na kraju je valjda oko 4 zaspao od iscrpljenosti. 

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

Ally007
    06. Kolovoz 2024. 13:03

#redkukanja - ne znam zasto, ali od povratka s mora je postao uzasno clingy. Znaci doslovno stalno mora visiti po nekome, uglavnom meni. Na sve načine pokušavam da se bar 5 min igra sam, ali neće. Ako odem u drugu prostoriju, evo njega za minutu. Čak i kad sam pored njega se nakon par min odluči da se mora još i popest na mene. Stalno mora biti u nekoj interakciji. Je li to normalno? Iskreno, ne mogu ovo mužu reci jer poludi, ali bojim se da nema autizam. Isla sam googlati, i sva ova noćna nespavanja, stalne stimulacije, clingy ponašanje isto mogu biti simptomi. Još je počeo nešto raditi sa zglobovima šaka, kao da šerafi. I ako nešto ne dobije što hoće urla iz sve snage dok mu na kraju ne uspijem pažnju na nesto drugo svratiti. Ne znam jel to samo razvojna faza ili nešto treće. A u parku se bas ne igra s drugom djecom. Gleda ih i prati, al na kraju dodje meni + interesantniji su mu odrasli. Svi cijelo vrijeme govore da je samo sramežljiv, ali ja baš imam taj strah da nešto nije normalno. Jedino mi je dijete pa ni ne znam kako bi sve trebalo ići. 

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

• Unname13
    06. Kolovoz 2024. 15:40

Ally007

#redkukanja -ne znam zasto, ali od povratka s mora je postao uzasno clingy. Znaci doslovno stalno mora visiti po nekome, uglavnom meni. Na sve načine pokušavam da se bar 5 min igra sam, ali neće. Ako odem u drugu prostoriju, evo njega za minutu. Čak i kad sam pored njega se nakon par min odluči da se mora još i popest na mene. Stalno mora biti u nekoj interakciji. Je li to normalno? Iskreno, ne mogu ovo mužu reci jer poludi, ali bojim se da nema autizam. Isla sam googlati, i sva ova noćna nespavanja, stalne stimulacije, clingy ponašanje isto mogu biti simptomi. Još je počeo nešto raditi sa zglobovima šaka, kao da šerafi. I ako nešto ne dobije što hoće urla iz sve snage dok mu na kraju ne uspijem pažnju na nesto drugo svratiti. Ne znam jel to samo razvojna faza ili nešto treće. A u parku se bas ne igra s drugom djecom. Gleda ih i prati, al na kraju dodje meni + interesantniji su mu odrasli. Svi cijelo vrijeme govore da je samo sramežljiv, ali ja baš imam taj strah da nešto nije normalno. Jedino mi je dijete pa ni ne znam kako bi sve trebalo ići.

Mislim da stvarno nemaš nikakvog razloga za brigu.
    Oni se ne znaju još igrati s drugom djecom
    Meni sve to zvuči sasvim normalno, beba ko beba.
    Plus sad su ni tamo ni vamo, mali su, a nisu mali.
    Usput, ima riječi, interakciju itd,, tako da no stres

Pahuljka
    06. Kolovoz 2024. 23:04

Ally007

#redkukanja -ne znam zasto, ali od povratka s mora je postao uzasno clingy. Znaci doslovno stalno mora visiti po nekome, uglavnom meni. Na sve načine pokušavam da se bar 5 min igra sam, ali neće. Ako odem u drugu prostoriju, evo njega za minutu. Čak i kad sam pored njega se nakon par min odluči da se mora još i popest na mene. Stalno mora biti u nekoj interakciji. Je li to normalno? Iskreno, ne mogu ovo mužu reci jer poludi, ali bojim se da nema autizam. Isla sam googlati, i sva ova noćna nespavanja, stalne stimulacije, clingy ponašanje isto mogu biti simptomi. Još je počeo nešto raditi sa zglobovima šaka, kao da šerafi. I ako nešto ne dobije što hoće urla iz sve snage dok mu na kraju ne uspijem pažnju na nesto drugo svratiti. Ne znam jel to samo razvojna faza ili nešto treće. A u parku se bas ne igra s drugom djecom. Gleda ih i prati, al na kraju dodje meni + interesantniji su mu odrasli. Svi cijelo vrijeme govore da je samo sramežljiv, ali ja baš imam taj strah da nešto nije normalno. Jedino mi je dijete pa ni ne znam kako bi sve trebalo ići.

Ja te razumijem. Najveci strah ikad u zivotu. Jos kad krene mlatit rukama valjda od uzbudjenja ili sta znam, ja umrem i ozivim. Stalno gledam neke simptome, odaziva li se na ime, pokriva li rukama glavu, ponavlja li neke stvari iznova, ma joj nema dana da ne oomislim na glupi autizam. Valjda jel je toliko dijagnoza oko nas, a usput i prvo dijete pa ne znam sta je normalno djecije ponasanje, svaki dan me bar jednom rastuzi ta pomisao…

11dpo 22.11.2022 prvi ➕

• Unname13
    06. Kolovoz 2024. 23:22

Ja sam vjerojatno smirena, jer sam ja te misli prošla kad ona nije imala ni 6 mjeseci 😅
    Sjećam se da je nekako čudno radila s rukom i ja naravno guglala, kad ono op autizam.
    I od tad je to dijete bilo pod povećalom.
    Sama sam sebe izludila
    Plus društvene mreže, u Amerikanaca je to trend, doslovno.
    Razumijem vas, strah, brigu, praćenje svakog pokreta itd., ali mislim da stvarno je sve to normalno.
    Ako se baš brinete svakako spomenite pedijatru.

Pahuljka
    06. Kolovoz 2024. 23:39

Ja sam valjda milion puta sve simptome iscitala na netu, i svaki put sebim kaze da samo umisljam, i onda ona naredni dan uradi neki pokret ili se ne odazive na prvu i ja ponovo padnem psihicki i izludim uzas. A jos vise me uzasava cinjenica da je to spektar i da sto jedan ima drugi mozda nema, kao npr brbljanje i pricanje, ili kontakt ocima. Moze biti a i ne mora. Ta misao me proganja odjednom nakon sto sam cula da poznanica ima dijete sa autuzmom a pri tome sam vidjala to dijete a nisam nis primijetila… Bas ono da ti mozak i dusu pojede. 

11dpo 22.11.2022 prvi ➕

Thinkpurple0
    07. Kolovoz 2024. 07:27

#kukanjealert umorna saaammm!!! Pa ova mala nis ne spava, ja neznam od kud njoj snage jer ja padam s nogu 😭😭
    Ally isto nespavanje kakavo opisujes je i kod nas. Ja ne spojim pola sata u komadu. Nocno budenje svakih 15-20 min, cendranje, deranje, budnost po par sati, urlanje u kinderbetu, kod mene se igra u krevetu i penje ili ide odma dolje i krene u boravak. S tim da dodaj da moja ne spava ni preko dana. Evo jedno spavanje od 15 min u cijelom danu. Wtf???!!!??? Budi se u 6  nerjetko i prije. Ja doslovno klipsam ko zombi. A imam i drugo dijete na koje se izderavam jer sam preumorna da njene potrebe i musice hendlam. Uzas... osjecam se grozno.
    Uzet ce muz iduci tjedan go neplanski jer ja nemogu vise. 
    A neznam sta raditi vise. Kako god da ju pokusamo produzit spavanje neide i neide. 😭
    Ponasanje oni se prije 3.godine ne igraju s drugom djecom, mi smo im broj 1. Bude neke interakcije al nije to igra. 
    I ja sam bila u strahu od svih dijagnoza i rekla sam muzu al me on spusti na zemlju svaki puta. 
    Buhaca zao mi je da nisu htjeli pomoci, al evo, moja mama mi je rekla da ne zeli dolazit k meni mi pomoc jer joj je vruce pa ako trebam pomoc da ja dodem s njih dvije tamo. Jer da, meni je lakse s dvoje djece i kolicima i svime ic na javni prijevoz i klipsat po vrucini do njih i nazad samo da bi imala skuhan rucak. Nije mi jasno al evo. Pisala sam vec da od obitelji nema neke pomoci. Evo moja sestra (32 godine) njima pusta filmice na ig kad ih vidi 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ to je njena igra s necakinjama. Neki dan smo otisli kod njih, moj tata se nije spustio vidjet oh uopce jer je gledao olimpijadu. Ne nase, nesto rendom. Nemozes protiv toga. Tuzna sam i ljuta istovremeno zbog toga. 

• Buhaca
    07. Kolovoz 2024. 10:02

Svim slavljenicima koje sam preskocila Sretan Rođendan! 
    Svim mamama koje se bore s mislima o autizmu samo preskacite te relse i sve jer se samo ubijate psihicki. Moja dosta malo prica ali je bistra i sve kuzi i zna pokazati. Postale su joj jako zanimljive slikovnice imamo par onih sa zvukovima, jucer sam joj u lidlu uzela jos nekih 4. Pa to lista, vrti. Sad kad vidi pasica radi sama vau vau. Sve se brinemo zbog necega.
    Pomoc/nepomoc nisam ocekivala nista jer kad sam rodila i mala imala 10dana niti jedna se nije ponudila da ce pomoc. To je moja greska u glavi sta cu ja kod bilo koga pocistiti za sobom, oprat sude ako ga je previše. Necu sigurno kao njegova sestra šišat nokte i ostaviti ih na komodi bez obzira sta ima dvoje klinaca. Moji kad dođu znaju da se sami kavu kuhaju. Moja mama je bila bolesna i nemocna pa mi nije ni mogla pomoc. Još mi je on prije rođendana rekao kao pa imat ćeš pomoć neće moja mama sjedit i gledat. Moš mislit. Pecem pomfrit i odem ju presvuc nije ni primirisala tavi. Da on nije nakon ruckova pokupia suđe i ubacia u perilicu ne bi ni one. Sreca da sam u subotu ja bila u elementu a kad je tako u sat vremena mogu cuda napraviti. I rekla sam sebi da mi ništa nece taj dan pokvariti. Imam najbolju, najljepšu curicu i to mi je dovoljno. 

• Unname13
    07. Kolovoz 2024. 11:18

Slažem se s Buhaca, samo preskočite
    Uživajte u trenutku, ne brinite se o onom što će biti. Nitko od nas ne zna šta nas čeka.
    Također, da autizam je spektar, ali sigurno je lakše i kad ti dijete ima kontakt očima i verbalno je.
    Stvarno smatram da su to sve razvojne faze i da sva ta cudna ponašanja, zapravo su normalna.
    Moja se npr. Čupa od živaca, meni je to smiješno, jer takva sam I ja🤣
    Buhaca ja se isto mogu osloniti samo na svoju obitelj, tj.moju mamu, nikom drugom je i ne mogu ostaviti.
    Svekrva se nikad nije ponudila da bi je čuvala ako mi nismo tu.
    Također primijetim da svim cuvalicama iz obitelji (ne moje, nego npr. Kad čuvaju kuminog malog, ljudi nemaju strpljenja ni živaca s djecom, pa idu linijom manjeg otpora, a s djecom se treba baviti, a eto nekima je teško i to 2,3 h, pa je rješenje dat im mobitel ili tv, na to i ja ispalim.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.