Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Tonkica1509
    23. Travanj 2024. 13:00

Ok vidim da smo svi tu negdje 🥲
    Spavanje nam je okej. Od 20.30 do 9 ujutro, kroz noć budu obično dva dojenja al to ga stavim u krevet pa spava dalje s nama. Naravno zauzme 60% kreveta pa se mi nekako stisnemo, al nek mu bude, bitno da lijepo spava.
    Bio je prehlađen ravno dva dana, a mene satralo, nikako ne mogu doći k sebi o kašlja i umora i svega. Al neka, bitno da je on ok i jako brzo to riješio.
    Hrana neće nikakve kašice/gris ništa takvoga i ne voli slatko. Tako da ujutro imamo kajgane/omlete/slane mafine, eventualno kukuruzna kaša može proći. Ručak većinom isto što i mi. Variva, meso i povrće, krumpir na sve načine, jetrica, riba, popečci (stavim poslije rp za popečke od batata i jabuke, odlični su), sve živo kombiniramo. Najviše voli krumpir sa špinatom, u tome se udavi. Međuobrok voće, večera bude često ili nešto od ručka, ili smislim neke palačinkice ili što već. Isto mu je doručak malo slabiji, a navečer fino pojede i još podoj pred spavanje. Mi kak smo na komadima skoro od starta, nemam više brige. Zagrcavanje, kašljanje, ne postoji, super jede i bez brige sam 
    Motorika posjeo se, lijepo i stabilno sjedi. Iako se posjeda iz stojećeg položaja pa na guzu, al neka 😂 stalno je na nogicama, hoda uz namještaj, traži da mu dam ruku pa da hoda za rukicu tako. Ne zanima ga više baš puzanje, slabo.
    I priča, neprestano, sto na sat. Razne riječi i kombinacije. Zna dati pusu, maše pa-pa, pokaže da je veliki i tak neke radnje. Nismo još pljeskanje 😅 a počeo je i u snu pričati.
    Jedino ne želi više u kolicima ili autu zaspati. Samo u zagrljaju, na ramenu. Baš ta neka faza

Vanilla Diva
    23. Travanj 2024. 13:34

Hvala za preporuke za prijenosne stolice. Mia nema vise ove freeon, a bila je na akciji. Uzet cu Chicco za 50 eura, na istu foru. Bas nam treba jer ona jede komade i ne mogu je onda hraniti osim u hranilici. 
    .
    Vidim da smo svi tu negdje na slicno.  Ni moja se nije posjela niti puze. Krenula je vojnicki i dize se na koljena i ljulja ali nista od kretanja tako. Valjda bude ubrzo. Prijateljicina mala jednako stara (5 dana razlike) puze vec mjesecima i sad se dize na noge i hoda uz namjestaj pa sam pod pritiskom 🤣 
    U kolicima zaspe ali u autu i dalje drama osim ako je super odmorna i sita i ja masem s 580 igracaka i pjevam. Zaspe u autu jedino nakon plivanja i to ako je ujutro pa joj je odmah prvi spavanac. Idemo na bebe ribe i super je, pliva, roni i skace u vodu

30 god 💃 30 god 🏃‍♂️
    Curka 🎀🎂 19.08.23.

• Petrica_92
    23. Travanj 2024. 13:39

Mi prebolili svoju prvu bolest, sestu bolest ili trodnevnu vrucicu.
    Prvo sam mislila da je temperatura od zuba, kad se pojavio osip bilo je bas knjiski.

Isto se ustaje i hoda uz namjestaj, pa onda malo pada uz namjestaj 😂 izlazi trenutno 6. zub.. dosta je bilo plakanja ovih dana, mislim da ga ta gornja dvojka boli najvise do sad. Uz to je i promukao, vjerojatno kombinacija bolesti i temperature. Jel imate savjet za lijecenje promuklosti? :D

Mi i dalje jedemo dorucak i rucak, a za “veceru” ubacim tu i tamo vocku.
    Kompleksnost obroka - Koristim aplikaciju BabyLedWeaningCookbook, i izvrsna mi je za ideje.
    Znam da se cini kao puno truda, ali dok on odspava ili za vikend dok je muz doma skuham 3-4 stvari (npr banana bread, muffine s mljevenom mesom, dutch pancakes, i slicno) i onda porcioniram i smrznem. Od jednog banana breada ima bar 7-8 dorucaka. Onda je puno lakse ujutro, samo odmrznem preko noci i odmah smo spremni 🙏🏻 Ako ulovite vremena, probajte tako. Meni je bas spas imati uvijek nesto spremno u zamrzivacu.

🤱🏽32 god
    👨🏼‍🍼 30 god

Vanilla Diva
    23. Travanj 2024. 13:46

E i moja je imala tu sestu bolest, 3 dana temperatura pa osip. Sve isto. 
    I isto je bila promukla... ja sam mislila da je od hladne vode ili nesto tako i to je bilo taman ono kad je vani bilo vruce ali puhao neki vjetar pa smo izasli iz vruceg auta i tak sam zakljucila da je promukla jer nije bila ni prehladena ni nista. Nama je doktorica rekla da smao inhaliramo s fizioloskom i tako smo radili makar ona ne izdrzi previse.. boce ili grist onu masku od inhalatora ili okrece glavu i kmeci i nece udisat tu paru ali ugl.. proslo je kroz tjedan dana. 
    I hvala za prepouku za pp za recepte

30 god 💃 30 god 🏃‍♂️
    Curka 🎀🎂 19.08.23.

runolist
    23. Travanj 2024. 14:21

Mia2023

Trenutno smo u fazi obožavam kockice tako da ih 192739 dnevno slažem u toranj, a on ih ruši. Smijeh samo takav. Isto tako gušt mu je gledati kako baca stvari dok sjedi u hranilici. Nagne se koliko može sa strane dolje i drži nwšto i maše i gleda kako pada kada pusti iz ruku. To mu je hit vajda već 10 dana.
    separacijska na max. znači doslovno ne može biti sam 2 sekunde jer počne plakati ako me ne vidi. On se može igrati cijeli dan sam, nije uopće problem, ali me mora imati na oku. Znači ne stignem apsolutno ništaaaaa

Koje kocke imate? Cini mi se da je moja "prerasla" trenutne igracke. Najzanimljiviji joj ovaj piano https://www.abrakadabra.com/hr-HR/Katalog-Igracke-Igracke-za-bebe/Kids-II-Baby-Einstein-Moj-prvi-piano-/p/W00FGUE i interaktivna knjiga kartonka sa zivotinjama koja proizvodi zvukove. I klasicno ambalaža.

Pisite ako imate jos koji prijedlog za igracke 😊

Petrica odlicna ideja sa zamrzavanjem! Morat cemo to upogonit. Hvala za app.

• Unname13
    23. Travanj 2024. 14:42

Baš je bilo zatisje, kad ono od jutros 2 stranice. Razveselile ste me🤣
    Mi još ne pužemo, ali se ustaje na noge. Sve mi se cini da ce prije prohodat 😅
    Sjedimo odavno, iz svih mogućih položaja.
    Uspavljivamo se kao da egzorcizam radimo, separacijska isto na max.
    Brblja najviše mama i baba, i na nekom svom jeziku.
    Zna mahati i pljeskati, ali kad je nju volja😅
    Ja nisam uvodila večeru, ali ima dosta međuobroke. Od montica, milchsnitea i svega. Odustala sam od svih smjernica i život mi je lakši. Ručak više manje što i mi jedemo, manje začinjeno i to je to.

• Buhaca
    23. Travanj 2024. 14:51

runolist

Mia2023

Trenutno smo u fazi obožavam kockice tako da ih 192739 dnevno slažem u toranj, a on ih ruši. Smijeh samo takav. Isto tako gušt mu je gledati kako baca stvari dok sjedi u hranilici. Nagne se koliko može sa strane dolje i drži nwšto i maše i gleda kako pada kada pusti iz ruku. To mu je hit vajda već 10 dana.
    separacijska na max. znači doslovno ne može biti sam 2 sekunde jer počne plakati ako me ne vidi. On se može igrati cijeli dan sam, nije uopće problem, ali me mora imati na oku. Znači ne stignem apsolutno ništaaaaa

Koje kocke imate? Cini mi se da je moja "prerasla" trenutne igracke. Najzanimljiviji joj ovaj piano https://www.abrakadabra.com/hr-HR/Katalog-Igracke-Igracke-za-bebe/Kids-II-Baby-Einstein-Moj-prvi-piano-/p/W00FGUE i interaktivna knjiga kartonka sa zivotinjama koja proizvodi zvukove. I klasicno ambalaža.

Pisite ako imate jos koji prijedlog za igracke 😊

Petrica odlicna ideja sa zamrzavanjem! Morat cemo to upogonit. Hvala za app.

Mojoj je trenutno najdraza guralica. Može lupat po njoj, pjeva joj (na njemačkom) ali pjeva i diže se uz nju. Nju veseli sve šta može utrpat u usta. Od neigracih igracaka hit nad hitovima su moje kucne papuce i naocale. Svela sam joj igracke na par komada i svako par dana ih rotiram

Mia2023
    23. Travanj 2024. 16:30

Runolist evo ovi senzorni blokovi iz Pepca.
    https://ibb.co/QFQzKYK
    Igračke trenutno najviše voli te kocke i tomy vesela jaja. S tim jajima se baš dugo zabavi. Voli ih tuckati, vaditi iz kutije, baš ih voli. 
    I spineri  za prozor. Uzela sam 3 različita na aliexpressu, znači pola sata može sjediti uz prozor i vrtitit ih neprestano. Te 3 su nam top igračke trenutno. Naravno uz daljinski, punjač, salvete, skidanje kape i čarapa, šta god nije njegovo.

👸29
    🧒37
    13.12. ❤️
    Panorama ✅, stiže dečkić 💙

• Petrica_92
    23. Travanj 2024. 18:34

Sto se tice igranja, posto je njemu samo pentranje trenutno zanimljivo, a nemamo doma bas dobar namjestaj za to - sve je previsoko - narucila sam preko instagrama Cut & Stitch modularnu sofu. Jako se veselim, stavit cemo u njegovu sobu pa ce dobro doci i meni tijekom hranjenja, a i njemu nadam se za godine igre

🤱🏽32 god
    👨🏼‍🍼 30 god

runolist
    23. Travanj 2024. 19:51

Hvala cure za info za igracke ❤️  i ostalo 😁
    Da tu nisam procitala da bebi treba osobna u Schengenu, isli bi u Sloveniju bez ikakvog dokumenta za curku 😵‍💫

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.