Ja pijem solgarov folat od 400 i almagea prenatal svaki drugi,treći dan…
Mislim do prije par godina u Hrvatskoj nije ni postojao folat i sve su trudnice uzimale folnu kiselinu i većina rodile zdravu djecu,ali naravno da moraju "izmisliti" nešto novo 🤣 tržište mora ići naprijed 😁
Tako da sam uzela i ja folat ovaj put,ali kad sam počela planirati trudnoću pila sam folnu,običnu..po preporuci ginekologice..
I to je sasvim ok.. Razlika je samo sto je folat prirodni, a folna sintetika. Ali većina koga znam uzimaju folnu, to uglavnom i ginić odma kaže, i folata je bas slabo, mislim da ni nemaju sve ljekarne nego mogu naručiti po potrebi 🤷♀️
👩🦰 28g
🧔33g06/2021 👼💔
27.09. '21➕ ❤️
5+4 07.10 Beta = 7901
It's a girl❤️ 08.06.2022. 🤱🍀
22. 9.'23 👼💔❤️25.06.2024👶❤️
Ja pijem jod+Selen i folat 800.
Folat je jako bitan u prva 3 mjeseca, a isto tak je i razlika između folata i folne kiseline pa svakako proučite. Kod nas ima samo od 400 al ja sam ovaj narucila s iherba jer njega treba vise uzimati ❤️ preporučam. Od Solgara je.Ja i tako vec zadnje dvije godine pijem folacin 5mg zbog druge bolesti pa mi je 400 mikrograma premalo,al za sve normalne i zdrave trudnice je to sasvim okej i potpisujem 👏🏻👏🏻👏🏻🙈Ja sam se dala u to pa citala i preporuka stručnjaka je uzimati 2 do 3 mj prije začeća i u tih 3 mj oko 1200 do 1600.. Ja sam tu na tih 800 kad pijem i ostale dodatke pa 🤷♀️ netko ne pije nista, a bolje ista nego nista evo ja sam svoj primjer samo napisala 😁 dalje ću isto neke druge vitamine i minerale, ali ne prenatale nego zasebno. Kad je spoj svega onda vise manje ničeg nije dovoljno nego kad se uzima svaki vitamin zasebno 🙏🍀
Ako ti ne bude mučno i povraćalo se od tableta 🤣
Nadam se da neće nego znam da neke frendice nisu mogle popit ni jednu tabletu,a tek tri ili više da bi morale
Ali postoji i neki tekući prenatal u takvim slučajevima.
🙋♀️29
👨💼31
07/21 spontani (8tt)
30.09.21. +
Panorama ✔️✔️
Baby girl M 💞
Ja pijem solgarov folat od 400 i almagea prenatal svaki drugi,treći dan…
Mislim do prije par godina u Hrvatskoj nije ni postojao folat i sve su trudnice uzimale folnu kiselinu i većina rodile zdravu djecu,ali naravno da moraju "izmisliti" nešto novo 🤣 tržište mora ići naprijed 😁
Tako da sam uzela i ja folat ovaj put,ali kad sam počela planirati trudnoću pila sam folnu,običnu..po preporuci ginekologice..I to je sasvim ok.. Razlika je samo sto je folat prirodni, a folna sintetika. Ali većina koga znam uzimaju folnu, to uglavnom i ginić odma kaže, i folata je bas slabo, mislim da ni nemaju sve ljekarne nego mogu naručiti po potrebi 🤷♀️
Ma čak sad u zadnje vrijeme i ima,postoji Solgarov i od Dietpharma koliko je meni poznato,tj to su mi ponudili u ljekarni.
🙋♀️29
👨💼31
07/21 spontani (8tt)
30.09.21. +
Panorama ✔️✔️
Baby girl M 💞
Folat je jako bitan u prva 3 mjeseca, a isto tak je i razlika između folata i folne kiseline pa svakako proučite. Kod nas ima samo od 400 al ja sam ovaj narucila s iherba jer njega treba vise uzimati ❤️ preporučam. Od Solgara je.Ja i tako vec zadnje dvije godine pijem folacin 5mg zbog druge bolesti pa mi je 400 mikrograma premalo,al za sve normalne i zdrave trudnice je to sasvim okej i potpisujem 👏🏻👏🏻👏🏻🙈Ja sam se dala u to pa citala i preporuka stručnjaka je uzimati 2 do 3 mj prije začeća i u tih 3 mj oko 1200 do 1600.. Ja sam tu na tih 800 kad pijem i ostale dodatke pa 🤷♀️ netko ne pije nista, a bolje ista nego nista evo ja sam svoj primjer samo napisala 😁 dalje ću isto neke druge vitamine i minerale, ali ne prenatale nego zasebno. Kad je spoj svega onda vise manje ničeg nije dovoljno nego kad se uzima svaki vitamin zasebno 🙏🍀Ako ti ne bude mučno i povraćalo se od tableta 🤣
Nadam se da neće nego znam da neke frendice nisu mogle popit ni jednu tabletu,a tek tri ili više da bi morale
Ali postoji i neki tekući prenatal u takvim slučajevima.
E da nisam o tome razmisljala 😂 ali imam ja riješenje.. Folat izmrvim pa u vodu 😂 a ovo ostalo su ionak kapsule, njih isto mogu otvoriti i istresti🤞😁
👩🦰 28g
🧔33g06/2021 👼💔
27.09. '21➕ ❤️
5+4 07.10 Beta = 7901
It's a girl❤️ 08.06.2022. 🤱🍀
22. 9.'23 👼💔❤️25.06.2024👶❤️
Folat je jako bitan u prva 3 mjeseca, a isto tak je i razlika između folata i folne kiseline pa svakako proučite. Kod nas ima samo od 400 al ja sam ovaj narucila s iherba jer njega treba vise uzimati ❤️ preporučam. Od Solgara je.Ja i tako vec zadnje dvije godine pijem folacin 5mg zbog druge bolesti pa mi je 400 mikrograma premalo,al za sve normalne i zdrave trudnice je to sasvim okej i potpisujem 👏🏻👏🏻👏🏻🙈Ja sam se dala u to pa citala i preporuka stručnjaka je uzimati 2 do 3 mj prije začeća i u tih 3 mj oko 1200 do 1600.. Ja sam tu na tih 800 kad pijem i ostale dodatke pa 🤷♀️ netko ne pije nista, a bolje ista nego nista evo ja sam svoj primjer samo napisala 😁 dalje ću isto neke druge vitamine i minerale, ali ne prenatale nego zasebno. Kad je spoj svega onda vise manje ničeg nije dovoljno nego kad se uzima svaki vitamin zasebno 🙏🍀Ako ti ne bude mučno i povraćalo se od tableta 🤣
Ali postoji i neki tekući prenatal u takvim slučajevima.E da nisam o tome razmisljala 😂 ali imam ja riješenje.. Folat izmrvim pa u vodu 😂 a ovo ostalo su ionak kapsule, njih isto mogu otvoriti i istresti🤞😁
E pa da,istina :) 🤗
🙋♀️29
👨💼31
07/21 spontani (8tt)
30.09.21. +
Panorama ✔️✔️
Baby girl M 💞
Bok cure! Prijavljujem +. Ako sve bude ok, termin bi bio 13.6. Po mom izracunu. Nije jos ljeto, ali blizu je. 😉 Imam vec curicu od godine i 7mj. Druzila sam se sa mamama sa foruma i bilo je odlicno, jos uvijek je. Tako da se nadam da ce i u ovoj grupici biti tako!
🧔39
👧31
Nove curke dobrodosle, lijepo se puni tema. 😍😍🥰🥰🥰
Evo ja odradila OGTT, prve dvije vrijednosti su bile ok, cekam jos da mi javi trecu. 😊
Sad je problem sto mi je i TSH 4, 45. Pise referentna vrijednost do 4,2, ali zar nije da u trudnoći treba biti 2.5 i manje? 🤔
Ovo sam sve rijesavala privatno, sad bi onda trebala kod socijalca da mi da terapiju za stitnjacu ili kako to vec ide? Nisam bas zadovoljna socijalcen ali znam da je neizbježan kako god 😏 ili terapiju daje obiteljski liječnik?
🧔37👩🦰27
- 7/21 - biokemijska?
- 15.11.'21. - missed ab, kiretaža 💔
- 15.3.'22. ➕ 🌈 1.4. ❤️
💙 It's a BOY! 🥰💙
- 17.11.2022. N ❤️
Nove curke dobrodosle, lijepo se puni tema. 😍😍🥰🥰🥰
Evo ja odradila OGTT, prve dvije vrijednosti su bile ok, cekam jos da mi javi trecu. 😊
Sad je problem sto mi je i TSH 4, 45. Pise referentna vrijednost do 4,2, ali zar nije da u trudnoći treba biti 2.5 i manje? 🤔
Ovo sam sve rijesavala privatno, sad bi onda trebala kod socijalca da mi da terapiju za stitnjacu ili kako to vec ide? Nisam bas zadovoljna socijalcen ali znam da je neizbježan kako god 😏 ili terapiju daje obiteljski liječnik?
Mislim da ces trebati endokrinologu na obradu pa on prepise terapiju i to ti dalje pusti tvoj ginekolog. Mislim to je logicno e sad kao trudnica ne znam jel moras cekat ili ne to je jedino sto ne znam,al inace TSH voli skakati u trudnoci tako da to nije nesto jako strasno,al bolje ga rusiti ako se moze da ne stvori probleme,medutim mozda najbolje da pitad ginekologa,on ce ti znat najbolje 🙈 bravo za prve dvije vrijednosti,javi i trecu 💪🏻💪🏻💪🏻🤞🏻
Mislim da je bolje otici kod endokrinologa da ti odredi terapiju..
🧔39
👧31
Cestitke na novim + 🥰Ja ko da nisam trudna ni jedan osjecaj kao u prvoj T sve jos cekam M da krene😂 napravila sam jos 1 test maloprije pa da budem sig i da se narucim kod gin 😅Lida zasto vec sad radis OGTT?
Sortiraj odgovore
Najstariji