Ljetne Bebe 2022 🌞🌊🤱🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Teab
    19. Siječanj 2022. 11:17

Pepsi 🤣🙈 strasan ti je muz,moj je odma izjavio da bu samnom u radaoni,samo sam mu se nasmijala,malo se bojim sobzirom da mislim da ce vise njega hvatat po podu nego sto ce bit oko mene 

👱‍♀️28 🧔30
    6/21 biokemijska
    25.9. ➕
    13.10 prvi pregled ❤ kuca
    9.11. Drugi pregled (velki smo 4,43 cm)
    23.11. Nifty-nizak rizik, dolazi nam mali hahar 💙
    26.11.-sve uredno veliki smo 7.7 cm
    7.12. Treci pregled 110 g,rastemo ❤
    3.1. 250g,sve u najboljem redu
    14.1. Anomaly scan+kontrolni pregled petrova 393 g,sve je kak treba bit
    27.1. ..

31.3. Predzadnji pregled soc gin,imamo kilu i 800,mamina mrstilica 🥰

Astera
    19. Siječanj 2022. 11:22

Ariel se dotaknula neke knjige pa me zanima ima li koja od vas da čita neku knjigu o trudnoći, porodu i tipa prvim godinama djeteta, a da vam se pokazala ful korisna?

Teab
    19. Siječanj 2022. 11:30

Astera Ja citam od Mayo klinike trudnoca i prva godina djetetovog zivota,ful mi je zanimljiva ima stvarno o trudnoci od pocetka do kraja,svi simptomi,bolesti svega cuda

👱‍♀️28 🧔30
    6/21 biokemijska
    25.9. ➕
    13.10 prvi pregled ❤ kuca
    9.11. Drugi pregled (velki smo 4,43 cm)
    23.11. Nifty-nizak rizik, dolazi nam mali hahar 💙
    26.11.-sve uredno veliki smo 7.7 cm
    7.12. Treci pregled 110 g,rastemo ❤
    3.1. 250g,sve u najboljem redu
    14.1. Anomaly scan+kontrolni pregled petrova 393 g,sve je kak treba bit
    27.1. ..

31.3. Predzadnji pregled soc gin,imamo kilu i 800,mamina mrstilica 🥰

MMMartinaaa
    19. Siječanj 2022. 11:42

Astera

Ariel se dotaknula neke knjige pa me zanima ima li koja od vas da čita neku knjigu o trudnoći, porodu i tipa prvim godinama djeteta, a da vam se pokazala ful korisna?

Ja sam za sada pročitala 3. 
    Prva je "Knjiga o dojenju" i super mi je. Vrlo slična na tu temu je i "Womanly art of breastfeeding". U slučaju da planiraš dojiti a ne znaš otkud krenuti (kao ja 😅) zbilja su knjige pune korisnih informacija. 
    Zatim sam pročitala i "Ina May's guide to childbirth" - nju je napisala američka najpoznatija primalja. Naglasak je objašnjavanju i približavanju pojma prirodnog poroda ženama, i poroda generalno kao jednog fizičkog ali i emotivnog, psihičkog čina. Meni se jako sviđa. Pola knjige su zapravo priče žena o njihovim iskustvima poroda, koja bi trebala ohrabriti žene koje čitaju. Puno je govora o pozicijama tokom poroda, koji se lijekovi/procedure daju u bolnici i šta to znači za majku/bebu, kako se pripremiti i sl. Ne znam ako postoji hrvatski prijevod, ja sam uzela te knjige preko Amazona. 
    Što se tiče razvoja djeteta, dobila sam preporuku od frendice pa sam uzela knjigu "Čudesni tjedni" - kod nje sam pročitala samo uvod jer je poanta čitati kako se beba razvija i dolazi do pojedinih prekretnica (skokova u razvoju koji često znaju izluditi roditelje). 

Anushka
    19. Siječanj 2022. 11:52

Vidim da ste se sve raspisale oko muževa/partnera.Moj je flegma, ništa ga ne dira i ne pokazuje puno emocije.neke stvari moram 100 puta ponoviti i jezik razderati...ali pomogne i oko prve curke je stvarno pomagao, mijenjao pelene, kupao ju...bio je sa mnom na porodu, njemu je najveći problem bio kako kaže neudoban stolac🤣sve je on to podnio i kad su me rezali i maloj je prerezao pupčanu vrpcu i mene je pomagao gurati prema naprijed, najviše mi je ostalo u sjećanju zadnje trudove ja krenula govorit da ne mogu više,a on meni ma kaj nemreš, tiskaj glava je vani i krene me gurat, al ton kojim je on tamo zagalamio, svi su se krenuli smijati🤣

url=https://lilypie.com]

Ariel
    19. Siječanj 2022. 12:05

Pepsi2019

Ariel

Moj suprug je kupio knjigu “trudnica, dan po dan” i svaki dan cita sto se desava. Onda googla, gleda, trazi. Napravio je tablocu kolica koja mu se najvise svidaju i koja su najisplativija. Onda sad planira ic na test iako je 3 puta cijepljen da moze sa mnom na kombinirani probir. Pustili su ga do sad svaki puta na pregled i svako jutro mi daje inekcije heparina.
    Divan je i sve prati, sve ga zanima i 110% je u tome. Jako se veseli. Jos kaze kko sad radi od doma, da ce i dalje radit jer kad rodim trebat cu se ja odmarat pa ce on brinut za bebu kad ce se meni spavat.
    Cak se vec raspitao za vrtice i pogledao koliko ce mi iznosit porodiljni. Cak ide i sa mnom u setnje, neki puta me i tjera. Stvarno ga mogu samo hvalit. 😍

Na kojem stablu takvi muževi rastu i zašto tek sad saznajem? 😝😂
    Moj je tak ležeran. Čak je jednom dok su ga pitali rekao da neće samnom u rađaonici. On si je mislio malo profeštati dok se ženica muči 😂😂

Iskreno ne znam, ja sam se isto namucila da ga nadem. Jos sam sama sebi rekla nikad ne bi bila s nikim iz medimurja - evo muz medimurac 
    Neko je rekao kak su sreidlis ve po PSu. Evo i mi isto, skola, fakulteti, posao, svadba, kupili stan, sad beba. Tako je on htio iako sam ja htjela bebu prije stana, ali ok je, nije mi bilo problem cekat godinu dana. Na kraju se on grize jer je htio da cekamo prvo stan a onda bebu, i sad kaze kak mu je zao jer mu sve to dugo traje. 
    Rekla sam mu kak mi je doktorica rekla da imam povisene leukocite, odmah je googlao kaj to tocno znaci. 
    A festat, kaze da mu ne pada na pamet.  Ne znam, al posrecilo mi se jako s njim. 

ljubičica
    19. Siječanj 2022. 12:13

Tinkica27

Jutro svima., sretno curama na pregledima danas. Sad sam čitala unazad 10 ili 15 stranica tako da nisam upamtila tko je pitao za što, ali evo napisat ću koliko se sjećam o čemu jr bilo riječi.
    Ja sam se jučer cijepila drugom dozom pfizera. Prvu dozu sam primila oko 16.tt i sad drugu u 24tt., Noćas cijelu noć nisam spavala…. Još je muž hrkao cijelu noć kao bonus pa sam ja na kraju završila u dnevnom na kutnoj. Živa sam se izlomila… Danas sam odlučila odmarati na najjače… Ruka me lagano boli, ali manje nego poslije prve doze.. Beba je aktivna, tako da sam se malo smirila što se toga tiče.
    Što se muža i trudnoće i priprema za bebu tiče drago mi je kad vidim kako se nrki muževi trude i sudjeluju u svemu.
    Moj nije takav.. Priej trudnoće je govorio da želi samnom i na porod, iako sam ja bila protiv toga, sad se ušutio. Samo viče kako on ništa nezna oko beba, ovo ono.. Kako ja znam..a ja znam jer istražujem, čitam… Moram priznat da mi je teško kad vidim da se reklamiraju dječje sobice… Mi smo u malom stanu kod njegovih roditelja i sumnjam da će se išta promijeniti dok beba dođe.. Ja samo želim da imam kutak gdje mogu staviti onaj krevetić koji ima ladice sa strane, kao što ste stavljale ovdje.. Neznam jel to do trudničkih hormona ili do čega, ali zaista bi htjela da kad dođemo beba i ja kući budemo nas troje, navikavamo se na situaciju u , a ne svi okolo koji će stalno dolaziti…

Živjeli u odvojenom stanu u kući ili svi u jednom stanu svejedno ti je! Isto će ti dolaziti svako malo- ljudi su znatiželjni i žele vidjeti malu bebu..
    Pokušaj tih prvih 40 dana da ih drzis podalje, dok se ne oporaviš malo i ne uhvatis ritam s bebom. 
    To se treba poštivati i nema se tko što ljutiti.
    Ako treba - budi malo odrješitija u odgovoru.

1x 👶 prirodna trudnoća
    4/21 blighted ovum
    7/21 IVF i 6/11/21 fet -2 blastice🤞
    16/11/21 ➕✅☺️
    22/11/21 beta 5207 🥳🥳
    23/11/21 1.pregled -ok(5+6)✅
    30/11/21 2.pregled- 3.7mm(6+6) imamo❤️🥳
    21/12/21 3.pregled - 2.68 cm (9+6) ok ✅
    ***28.12 Nifty-nizak rizik-stiže braco!! 😁💙
    17/1/22 4. pregled -7.6 cm (13+5) ok ✅
    15/2/22 5.pregled...

Didi4321
    19. Siječanj 2022. 12:21

Sto se tice knjiga nekako sam vise fokusirana na dio koji dolazi nakon poroda, razvojne faze i odgoj. Muz i ja planiramo da se vodimo nacelima opustenog roditeljstva, jer ne zelimo biti autoritarni kao nasi roditelji. Danas sam bas narucila nekoliko knjiga od Jespera Juula, medju njima i knjigu za muza- Biti otac, biti muskarac. Druge knjige cemo zajedno proucavati.
    Ja jos nekad nisam svjesna da sam trudna, pa ne zamjeram muzu sto je manje svjestan od mene. Cijelo vrijeme ga pripremam za postpartalni period, da shvati da je tad potrebniji meni nego novorodjenoj bebi (nakon poroda vecinom sva okolina zaboravi na potrebe mame i fokusiraju se na bebu), jer smatram da je to vaznije nego da je sad ful svjestan trudnoce.

5/21 ektopicna
    12.06.2022. 💙

Poison_Ivy32
    19. Siječanj 2022. 12:24

Kad smo kod knjiga ja sam si u tisak medii kupila trudnoca i dijete. Ful je zanimljiva i ima dosta toga.

little angel comes 01.07.
    24.10. +
    5.11. ❤️
    25.11. rastemo 🙏🏻❤️
    18.12. mini anomaly 👍🏻👍🏻
    22.12. 7,2 cm
    24.12. 7,5 cm i probir 🤘🏻🤘🏻
    24.01. ❤️
    2.02. Baby boy 💙 anomaly 🤟🏻🤟🏻
    24.02.

💙It's a boy 💙

ljubičica
    19. Siječanj 2022. 12:30

Anushka

Vidim da ste se sve raspisale oko muževa/partnera.Moj je flegma, ništa ga ne dira i ne pokazuje puno emocije.neke stvari moram 100 puta ponoviti i jezik razderati…ali pomogne i oko prve curke je stvarno pomagao, mijenjao pelene, kupao ju…bio je sa mnom na porodu, njemu je najveći problem bio kako kaže neudoban stolac🤣sve je on to podnio i kad su me rezali i maloj je prerezao pupčanu vrpcu i mene je pomagao gurati prema naprijed, najviše mi je ostalo u sjećanju zadnje trudove ja krenula govorit da ne mogu više,a on meni ma kaj nemreš, tiskaj glava je vani i krene me gurat, al ton kojim je on tamo zagalamio, svi su se krenuli smijati🤣

Hahahahaha
    Krepala sam od smijeha dok sam ovo pročitala 🤣🤣🤣🤣🤣 ajme uljepšala si mi dan 🤣🤣🤣
    Hebem ti neudobne stolice! 🤣
    Nego-iznajmljuješ li muža na porodima?? 🤣🤣

1x 👶 prirodna trudnoća
    4/21 blighted ovum
    7/21 IVF i 6/11/21 fet -2 blastice🤞
    16/11/21 ➕✅☺️
    22/11/21 beta 5207 🥳🥳
    23/11/21 1.pregled -ok(5+6)✅
    30/11/21 2.pregled- 3.7mm(6+6) imamo❤️🥳
    21/12/21 3.pregled - 2.68 cm (9+6) ok ✅
    ***28.12 Nifty-nizak rizik-stiže braco!! 😁💙
    17/1/22 4. pregled -7.6 cm (13+5) ok ✅
    15/2/22 5.pregled...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.