Evo ja sam pokupila neku urinarnu infekciju, pomislila sam da sav taj pritisak i bol dole ide uz šavove i hematom, tek kad sam presla 37,5 sam se javila na hitnu. Naravno krv i urin su pokazali infekciju. Bas usporava oporavak 😬
A joj... drži se. Meni su rekli da žene često dobe urinoinfekt jer su te lohije jako infektivne. I da se što češće otuširam adekvatnim gelom.
Držim fige da što prije prođe. Znam kak je oporaviti se od poroda, a kud onda još i dodatni problemi.😏😖🥺
Samoja kako vam ide? Ima kakvog pomaka na bolje? Navodno je vrhunac sa 4 do 6 tjedana i onda bi trebalo ići lagano na bolje 🤞🤞MissR kako vama ide? Kak je prošao onaj prvi skok u razvoju? Jeste ga osjetili? I jel zaista došao s 4 tjedana kako kažu?Marta, Aurora i ostale majke javite se malo da čujem kako ste 🤗
Pozdrav🤗
Demetria vidim da si ti rodila u Splitu. Mozes li mi reci ukratko iskustvo i neke bitne informacije 🙈
Cestitam jos jednom svim novim mamama☺️
Evo slala mojim curama pa da cu ti copy paste15.6 trudova ni blizu taj cijeli dan ništa
Tjelovo oko 2h menstrualni bolovi od leđa prema naprijed
Malo zaspala i opet oko 3 i nešto opet bolovi.
Oko 4:30 bolovi i dalje tu nikako polaze.
U 5sati se digla obukla kompresijske čarape i krenulo samo čišćenje, jedno dva tri puta.
WC je zakon za trudove jer u 6 sati krenuli trudovi odmah oko 5 minuta dosta nepravilni.
Velika Seka i ja skakale na pilates lopti između trudova dok se tata sređivao.
Kad je prošlo sat vremena a trudovi postajali sve jači i bolniji polako smo se spremali za hitnu.
Bez obzira što su i dalje bili nepravilni ali su bili ispod 5 minuta
Došli smo oko 7:45 muž me išao prijaviti, a ja trudove na koljenima u cekaonici prodisala nisam htjela bez njega u box.
Sestra se ljutila na mene mislila da ću joj roditi u čekaonici
Rekli su mi: zvati ćeš muža kad ti kažemo u boxu da možeš
U boxu otvorena 7-8 prstiju, prokinuli vodenjak rekli da je mekonijska voda i da zovem muža da će to brzo
Dali drip a ja pitala za stolcic oni negodovali i žugali.
Nisu mi htjeli dati
Tek poslije sam skužila da je stolčić bio do kreveta 🤬🤬🤬
Uglavnom muž se brzo obukao došao
Malo sam popucala stavili su gel …
trudovi bili neki mlaki nisam ih dobro osjećala pa se to sve malo odužilo
Nisam imala nagon za kakanje izgon kao i prvi puta
S njom sam baš imala taj nagon s njim ne
ali kad mu glava izašla nisam trebala više tiskati jer je malac sam kopao put van.
*
Pitala i za pupkovinu da puste da ispulsira i za posteljicu je izasla cijela
Tata je prerezao pupkovinu
*
Ponijela sam srednji kofer sa svime isto kao i prije 2 godine kad sam u doba korone i zabrana posjeta i pratnje na porodu rodila.
Sestre su rekle da moram izvaditi samo najosnovnije nakon što rodim i da to samo nosim u sobi.
Sestre iz boxa su rekle da nosim cijeli kofer u sobu.
I dobro da jesam jer je brzo zafalilo wc papira i sapuna za ruke klasika
Nakon par dana i pelena i tetra pelena kao i onih frotirnih odjelca
3130g i 50 cm...naša mala svjetlost...mix Dalmacije i Slavonije
*
3830g i 52cm...naš mali Popaj...mix Dalmacije i Slavonije
Pozdrav🤗
Demetria vidim da si ti rodila u Splitu. Mozes li mi reci ukratko iskustvo i neke bitne informacije 🙈
Cestitam jos jednom svim novim mamama☺️
Pitaj ako te još sta zanima
*
Mi se borimo s upaljenim grlom i začepljenim nosićem.
Mali je u tjedan dana nabio 550 grama dok mu Seka istu kilažu skupljala skoro mjesec dana.
Od srpnja cu teskog pratiti jer ostajem sama s njih dvoje a Seka je jako ljubomorna postala
*
Samojakako vam ide? Ima kakvog pomaka na bolje? Navodno je vrhunac sa 4 do 6 tjedana i onda bi trebalo ići lagano na bolje 🤞🤞MissRkako vama ide? Kak je prošao onaj prvi skok u razvoju? Jeste ga osjetili? I jel zaista došao s 4 tjedana kako kažu?Marta, Aurora i ostale majkejavite se malo da čujem kako ste 🤗
Pa neznam ni ja više... Ne stižem popratiti forum, još se nalazimo! 😂
Ima nekih faza da kad pojede stane gledati okolo, meškoljiti se i tako nekih 2 sata pa zaspe...
Sinoć je npr od 8 do ponoći 4 puta tražio jesti, ali ono, baš jesti - ne po 10-20 ml pa zaspe nego prilično!
Jutros oko 7 mu je trebalo masirati drobić jer ga muči prduckanje... I onda kad obavi što treba - zaspe...
Neznam u koju fazu to spada, tata nam sad počinje raditi a ja umirem od straha kako ću to izdržati!
23.11.20- missed ab (😢✨) 9 tt
Vrkuta (kad se sjetim 😅)
Folacin
Brisevi - 👍👌
Papa - 👌👍
Brisevi 2/2022 - 👌
💙💙💙💙👣🎉
1.6. 2022. Baby B
4.8.2024. - Baby T
Bokic curke,mi se nakon 2 tj pomoci vratili kucici,moj Leo je divna beba al kad je gladan to je plac i tuga nevidena,hranim ga prsa + ad i to funkcionira vise vec na adu jer imam slabo mlijeka,ovak smo okej,snalazimo se navikavamo se jedni na druge,uzivamo dok je muz jos domeka...to sam htjela pitat muz je uzeo 20 dana za njegu supruznika nakon carskog al mi bedaci neznamo jel su to 20 radnih ili spadaju i vikendi u tih 20 pa ako koja zna bilo bi dobro znat 😅
👱♀️28 🧔30
6/21 biokemijska
25.9. ➕
13.10 prvi pregled ❤ kuca
9.11. Drugi pregled (velki smo 4,43 cm)
23.11. Nifty-nizak rizik, dolazi nam mali hahar 💙
26.11.-sve uredno veliki smo 7.7 cm
7.12. Treci pregled 110 g,rastemo ❤
3.1. 250g,sve u najboljem redu
14.1. Anomaly scan+kontrolni pregled petrova 393 g,sve je kak treba bit
27.1. ..31.3. Predzadnji pregled soc gin,imamo kilu i 800,mamina mrstilica 🥰
MarVel i Sunchica, jel se sta dogadja kod vas?
Kod mene nista, nemam osjecaj da ce se ista pokrenut, bas me zanima sta ce reci na pregledu sutra. Pokusavam(o) na sve nacine pozurit malog da izadje ali nula bodova zasad 😅
Vruce mi je i ne da mi se vise, a muka mi je kad vidim prognozu za ovaj tjedan. Koliko sam cula u rodilistu ne pale klimu u sobama nego samo na hodniku (zbog bebica), pa si zene ostave otvorena vrata od sobe, vec vidim da cu krepat tamo od vrucine...
2019 💙
2022 💙
2024 ❤️
Teab to ide samo nakon carskog? Mom muzu je nakon prvog poroda (vaginalni) njegova doktorica rekla da nemoze to dobit
2019 💙
2022 💙
2024 ❤️
MarVel i Sunchica, jel se sta dogadja kod vas?
Kod mene nista, nemam osjecaj da ce se ista pokrenut, bas me zanima sta ce reci na pregledu sutra. Pokusavam(o) na sve nacine pozurit malog da izadje ali nula bodova zasad 😅
Vruce mi je i ne da mi se vise, a muka mi je kad vidim prognozu za ovaj tjedan. Koliko sam cula u rodilistu ne pale klimu u sobama nego samo na hodniku (zbog bebica), pa si zene ostave otvorena vrata od sobe, vec vidim da cu krepat tamo od vrucine…
Mene je noćas uhvatilo menstrualno grčenje pola sata, počela sam s onom tehnikom disanja za prvu porodjajnu fazu i primirilo se, od tada nista, sve normalno i mene bas zanima sta će reci na pregledu. Sad sam kod svojih na rostilju, tu imam i pilates loptu pa si ju mislim prebaciti u stan i sjediti na njoj duze vrijeme.
Kad sam bila u predrađaoni klima je radila na 24, a u sobama ne znam kakva je situacija. Naravno da ćemo roditi kad bude najveći toplinski val😅😅🤣.
Sortiraj odgovore
Najstariji