Ljetne bebe 2021.💛

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Amber
    15. Siječanj 2021. 17:33

Gelica

Pozdrav svima, nova sam tu :) 8 tjedana trudna, iz potpomognute oplodnje nakon puno godina pokusaja…43 godine, prva trudnoca. Uplašena jako, za sada sve kako treba biti jedino štitnjača se ubrzala. TSH se skroz spustio. Inače nisam nikad imala problema i svi nalazi uvijek uredni. Kaže dr.da me još ne bi stavio na lijekove jer izbjegavaju to na sve moguće načine jer šteti bebi…Da li ima netko sa sl8cnim iskustvom da me malo smiri? Sve šta nađem na internetu je za hipotireozu jer je to češće. Znam da se u trudnoći inače TSH mali snizi ali meni je već jako nisko 0.025. Neka me netko malo smiri, molim vas..

Dobro nam dosla! Ne znam nazalost nista o TSH u trudnoci, ali sve znam o potpomognutoj pa te s velikim veseljem i postovanjem pozdravljam u ovo nase drustvo. Nek ti trudnoca bude laka! 

👱🏼‍♀️27, stadij IV endo
    🧔🏻32

• Gelica
    15. Siječanj 2021. 17:47

Amber

Gelica

Pozdrav svima, nova sam tu :) 8 tjedana trudna, iz potpomognute oplodnje nakon puno godina pokusaja…43 godine, prva trudnoca. Uplašena jako, za sada sve kako treba biti jedino štitnjača se ubrzala. TSH se skroz spustio. Inače nisam nikad imala problema i svi nalazi uvijek uredni. Kaže dr.da me još ne bi stavio na lijekove jer izbjegavaju to na sve moguće načine jer šteti bebi…Da li ima netko sa sl8cnim iskustvom da me malo smiri? Sve šta nađem na internetu je za hipotireozu jer je to češće. Znam da se u trudnoći inače TSH mali snizi ali meni je već jako nisko 0.025. Neka me netko malo smiri, molim vas..

Dobro nam dosla! Ne znam nazalost nista o TSH u trudnoci, ali sve znam o potpomognutoj pa te s velikim veseljem i postovanjem pozdravljam u ovo nase drustvo. Nek ti trudnoca bude laka!

Hvala ti na dobrodošlici  lijepim željama :) Nadam se da u grupi ipak možda netko ima iskustva..Baš sam uplašena. 

Teja1408
    15. Siječanj 2021. 17:47

Gelica

Moj je isto jako nizak, 0.09. Dr mi je dala uputnicu za VV. Pa kao nek oni odluce o terapiji.
    Ali buduci da sam bila na antibiotiku zbog upale mjehura rekla je da odem kad popijem antibiotike i kad prodje neko vrijeme.
    Vjerojatno ce to biti sad krajem 1.mj
    Ja sam isto citala i ugl skuzila da je gore da je visi, nego nizi. 🙈

Teja1408
    15. Siječanj 2021. 17:49

Gelica

Isto mi je u postupku, do trudnoce, uvijek bio dobar ispod 2.5, a u referentnim vrijednostima. 

miska
    15. Siječanj 2021. 18:08

Normala je od 0.3 do 2.5 za TSH (u trudnoci). Moj je najnize bio prije trudnoce (od prejake terapije) 0.03 pa su mi smanjili dozu. Inace je vislji TSH, na pocetku trudnoce bio je 8, prije 3 tjedna je bio 3, pa cu sad opet vidjeti iduci tjedan nakon vadjenja krvi.

Bitno je redovito kontrolirati i piti terapiju. Nista to nije drasticno ako je blizu referentnih vrijednosti. 

sassy
    15. Siječanj 2021. 18:22

Gelica

Dobrodosla Gelica,
    Ja sam imala TSH nizi (koji se u trudnoci sam popravil), nisam pila lijekove jer nije bio previse nizak al mi je dr rekla da izbjegavam proizvode koje sadrze jod npr sto manje soliti hranu, izbjegavati morsku ribu, konzerviranu hranu itd. Kad sam ostala trudna pitala sam dr smijem li piti prenatale jer sadrze jod, rekla je da da, jer je to u trudnoci bitno ali i dalje pazim na prehranu.

👩‍🦰 - 31
    👨- 40
    Baby girl <3

Kiflica
    15. Siječanj 2021. 18:24

Gelica, dobrodosla! ❤
    Dominique, sviđaju mi se ta Stokke Beat kolica, kvalitetno djeluju prema tome sto pise. Izgleda da spadaju pod malo laksa po tezini, sto je super, 9.5 kg. Ali ipak ima jos laksih, Yoyo je 6 i nesto kg, pa me i dalje najvise vuce...ja bi sto manje teglila😂. Ako imaju koja jos laksa, javite! 😁

Dominique_i_bebita
    15. Siječanj 2021. 18:37

Gelica dobrodosla, nemam iskustva s promjenjenim TSH vrijednostima, nadam se da ce sve bit ok po tom pitanju!
    --
    Kiflica, da jesu malo teza od tih najnajlaksih, al nekak mi ipak uljevaju vise povjerenja, i zbog kosare i sve se moze skidat, okretat..i beba nije toliko nisko ko na ovim mini kolicima,kad ih vidim u gradu imam osjecaj da su kolica za lutke xD a u mom slucaju sam shvatila da ih zapravo nigdje necu morat nosit, pa mi tezina vise nije prvenstvo..nekak sam do sad zaboravila cinjenicu da zgrada ima pristup za invalide gdje mame redovito idu s kolicima hahhh
    Jos laksa su ti Maclaren atom, 5,4 kg! 

👱‍♀️25 👱‍♂️26 👰🤵 10.10.2020.

Hedwig.Z
    15. Siječanj 2021. 18:45

Amelia92

Lulu.Lu

Amelia92

Cure, ne mogu se sjetiti koja je pisala za 4D u Istri. Ja sam isto zvala Poreč, Umag i nigdje me ne mogu primiti prije 3.mjeseca. Narucila sam se na kraju u Medico u Puli i to vec sljedeci tjedan, tako da eto jos jedna opcija. 😊

Ja sam pisala! Zvala sam danas svoji gin, pa mi je dala uputnicu i putni nalog za OB Pula, tako mi je jučer rekla da napravim ako ne nađem slobodan termin u Poreču i Umagu. Ugl, zvala sam Pulu, sve im to rekla i govori mi presimpatična ženska koja se javila da zašto bi plaćala privatno kad mogu kod njih besplatno. Naručila me za 5.2. bez problema. Taman u 20.tjednu. 😁

Onda super! 😄😄 Ako te bude zanimalo ili ako ti kad bude trebalo kroz trudnocu da znas da u Medico na pregled smije i pratnja s tobom. 😊 ja se sad bas veselim sto ce i muz napokon vidjeti bebu.

A to ti vjerujem! I ja bi to baš voljela!
    Za utjehu sam jučer snimala cijeli uzv kod moje gin, rekla je da smijem. Pa ajde, barem je vidio sve što i ja!  🥰

• Gelica
    15. Siječanj 2021. 18:49

Teja1408 meni su rekli da još ne bi terapiju jer nije bezazlena u trudnoći, prolazi posteljicu i rizično je za bebu. Da, bolje je nizi nego visi tsh u trudnoći ali terapija za visi tsh ne steti bebi...
    Miska Da, ne bi se ja brinula da mi je malo ispod ref.vrijednosti ali prije 2 tjedna aa bio 0.23 a sad je već puno nizi...
    Sassi da, i ja pazim da ne unosi namirnice koje ubrzavaju rad štitnjače. A prenatale sam kupila bez joda😯 Mislila sam da ne bih smjela jer je toliko nisko.  Pitat ću dr. Za 7 dana imam kontrolu. 
    Hvala svima na dobrodošlici i na savjetima, malo je lakše kad znam da vas ima još I da je sve u redu. :) 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.