Ljetne bebe 2021.💛

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • IVANAivana
    30. Srpanj 2021. 18:02

Ja sam se isto drugog boja nakon velikog mučenja sa prvim djetetom... Ali eto zacrtala sam si u glavu da to mora tako i šta ja želim i šta ne želim na tom porodu... Tako je i bilo... Htjeli su mi i skakati i malo vakuuma... Ništa im nisam dala... Oni su tu zbog mene i za mene a ne ja za njih... Tako da... Ugl mara5 tvoje se neda... Ja evo se probudila i s kužim ode sluzni čep... Tj ispada polako... E sad čekamo trudove kao ozeblo sunce 😂😂😂😂 ja iskreno ne mogu dočekati pogledati to malo klupko srećice.. Samo mi je to na pameti 😍

sassy
    30. Srpanj 2021. 18:39

Pjegica neka je sa srecom i da prodje brzo i sto bolje po tebe i bebicu :)

👩‍🦰 - 31
    👨- 40
    Baby girl <3

Aneee
    30. Srpanj 2021. 18:46

Cure sretno nek bude brzo I što bezbolnije 😁
    Nemojte imati strah od poroda..evo ja nakon onog dugog i iscrpljujućeg poroda već pričam i planiram drugu bebu 😄🤣p
    .
    I da poslije poroda me lupaju hormoni na najjače, a u trudnoći nisam imala tih problema..i stvarno je to na dane..eto jučer je bilo tako da sam cijeli dan proplakala,  jer sam se tako osjećala usamljenom.. .a danas opet sve super 😄
    Ne brinite nije depresija  😁
    Jednostavno hormoni i komplet drugačiji sistem nego na koji je čovjek naviknuti učine svoje 🙂

👱🏼‍♀️ 29 god
    🧔🏻 31 god
    👶 💙2021💙
    01.2022. krenuli na bebu br.2 🙏🏼🤗

Amber
    30. Srpanj 2021. 18:46

james

Postporodajna depresija je nesto sto zaista postoji i vjerujte mi moze se dogoditi svakome, ja nisam bas tip koji je psihicki nestabilan ili dramatican, poprilicno sam mirna i stalozena, ali nakon prvog poroda pod utjecajem hormona, umora i jednostavno toga sto si se nasao u potpuni novoj ulozi za koju ti svi govore da ce ti sve ici prirodno i da samo slijedis svoju intuiciju, moram priznati da je mene poprilicno poljuljalo to sto recimo u mom slucaju nikako nije islo dojenje, jedna od tih “prirodnih” stvari za koje sam znala da ce biti teske, ali sam vjerovala da cu se uspjeti nekako izboriti, uglavnom muz mi je tu beskrajno puno pomagao jer je bio nevjerojatna podrska, ali svakako u tim trenucima trebate nekoga tko ce biti vas glas razuma jer vi jednostavno ne mozete vidjeti siru sliku

Ovo. Zene koje su inace sklonije anksioznosti su svakako cesce afektirane, ali i neke od najmirnijih, najstalozenijih zena koje znam su se napatile. Rijetko je tko od nas zivio na toliko malo sna duze vrijeme, a nedostatak sna je valjda najbolji prediktor depresije, i generalno, a ne samo postporodjajne. Muzevi koji znaju prepoznati simptome i dati perspektivu vrijede zlata, kao i dobre prijateljice, mame, seke i slicno. Pazite na sebe i jedne na druge :) mislim da ova svijest da moze bilo koga od nas strefiti koju spominje Enigmas stvarno cini razliku u tome da se na vrijeme primijeti i tretira. 

👱🏼‍♀️27, stadij IV endo
    🧔🏻32

Amber
    30. Srpanj 2021. 18:50

ana.b.

I da poslije poroda me lupaju hormoni na najjače, a u trudnoći nisam imala tih problema..i stvarno je to na dane..eto jučer je bilo tako da sam cijeli dan proplakala, jer sam se tako osjećala usamljenom.. .a danas opet sve super 😄
    Ne brinite nije depresija 😁
    Jednostavno hormoni i komplet drugačiji sistem nego na koji je čovjek naviknuti učine svoje 🙂

Ne ispricavaj se nikome, ni nama ni sebi :) fenomenalno se drzis. Hormoni peru, variraju dani od nule do sto, to ce se iscistiti, a ako swingsi potraju i nakon 6-7 tjedana, kognitivna terapija u par sati cini cuda i stavlja stvari u perspektivu na zaista fenomenalan nacin. Znam da u Hrvatskoj nije jos uobicajeno, ali mislim da ce za desetak godina postati svugdje standard da se mame testira na prvom pregledu da se vidi kako stoje psihicki. Jedva cekam doba u kojem ce nas prijateljice s jednakom lakocom pitati o mentalnom zdravlju kao i o tome kako nam savovi zacijeljuju. 

👱🏼‍♀️27, stadij IV endo
    🧔🏻32

Amber
    30. Srpanj 2021. 18:51

mara5 prefino si napravila u trbuhu, nece dijete i nece  kakav im je sad plan?

👱🏼‍♀️27, stadij IV endo
    🧔🏻32

james
    30. Srpanj 2021. 18:56

Mozda sam u krivu, ali ja pod postporodajnom depresijom uopce ne smatram da zena mora biti depresivna, kod mene je bila situacija da bih ja otisla u kupaonicu i plakala, jednostavno sam mislila da nisam dovoljno dobra mama tom malom bicu

• puterica
    30. Srpanj 2021. 19:50

Meni je bilo koma jedno mjesec dana nakon poroda valjda dok se hormoni nisu sredili. Veliki je to sok, odjednom si odgovoran za tudji zivot + nespavanje, pa zivot ti se okrene za 360,  na bolje naravno samo se treba priviknuti. A ja vjerujem da je i porod kakav god bio iscrpljujuc i sok za organizam. Stvarno mislim da ne traju uzalud babinje 40 dana od poroda, odnosno period oporavka za zenu. Vjerujem da je to sve normalno i prodje samo od sebe. To je taj tzv baby bluse. 

• puterica
    30. Srpanj 2021. 19:59

A postporodjajna depresija je nesto drugo i puno teze i treba ju lijeciti.

sassy
    30. Srpanj 2021. 20:09

E ja sam sigurna da cu past u postporodjajnu depresiju iz mnostva razloga. Ali ne brinem o tom za sad, prvo porod pa kasnije borit se s post stanjem :)

👩‍🦰 - 31
    👨- 40
    Baby girl <3

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.