Je, ja sam imala pelvic girdle pain, evo jos uvijek nisam nasla kak se to zove na hrvatskom. Moze se pojaviti naprijed, u vanjskom dijelu spolovila i prema preponama, moze se pojaviti na straznjoj strani prema guzi, moze ici u kukove. Navodno je problem kombinacija hormona koji se izlucuju, sirece zdjelice, tezine bebe i toga da se svi skupa dosta lose drzimo :)
E sad, meni su dali neke vjezbe (mogu ti poslati na mejl nekako mozda? to je letak) ali su mi i rekli da se pripremim za druge pozicije u porodu ako ne bude bolje. Meni je bas to na prednjoj strani nekako po sredini, jedno 4-5 cm iznad klitorisa recimo, ali boli me krvnicki neke dane, pa su rekli da se spremim za pozicije sa zatvorenim koljenima. Znam da je to u Hrvatskoj malo teze rijesiti :/ meni su jako pomogle te vjezbe iskreno + jako pazim da ne izlazim s koljenima rasirenima iz kreveta po noci itd. Nadam se da ce i trajno smanjiti tu bol. Javi ako zelis da ti nekako dobavim taj letak!
Amber, baš ti hvala na svemu što si napisala 🤗🤗🤗
Pogodi kako ide mail… Ta-ran-ta-taaa… negativ.ljubavi@gmail.com 🤭
Znaš što sam mislila… Zadnjih tjedana noge držim na uzvišenom, tj. na složenoj deki, zbog oticanja, a najčešće sam na lijevom boku, pa sam pomislila i da mi je za to vrijeme gornja noga u neprirodnom položaju u predjelu kuka, shvaćaš… Ono, visi nekako s uzvišenog, nije položena u ravnini kao kad normalno ležimo s priljubljenim nogama.
Zasad sam maknula tu deku, mislim da mi moglo i to pripomoći. A jutros sam već primijenila tvoju preporuku sa skupljenim nogama prilikom ustajanja, sjećam se da si to bila savjetovala minilamb, ja mislim 😊😊😊
Da, to skupljanje koljena me spasava. Nije mi cak ni tak dugo trebalo da se naviknem kao sto sam ocekivala, cak se sad i uspavana usred noci sjetim :D Poslano!! :)
👱🏼♀️27, stadij IV endo
🧔🏻32
Mallla ako ti nije problem možeš li mi reći kolika naknada treba biti?jer je i meni sjela ali mi nije jasno sto su mi ovo uplatili??jer sam ja bila na komplikacijama do 11.05.i onda porodiljni 12.05. I meni oni uplate 2150kn!!!!neznam kako tako malo
I ja sam dobila dio, možeš baciti oko na poruke na e- građani gdje ti jave koji iznos je uplaćen za 5.mjesec temeljem bolovanja- komplikacija, a koji temeljem rodiljnog dopusta.
Meni je sjela rodiljna naknada, bolovanje će vjerojatno sutra...
👨👩👧👧👭
Juhu pa nisu vam lose naknade za porodiljni!
Iako ne znam ja skroz kako to ide u Hrv, pretp da je postotak od place
A nije svaki mjesec isto... računa se broj radnih dana odnosno sati, pa pomnoženo sa satnicom. Može to dosta varirati...😀
👨👩👧👧👭
Zvala sam HZZO pa su mi rekli to što si mi Bojana rekla. Prvo su mi isplatili rodiljnu naknadu pa ce onda komlikacije. A pitala sam koliko cu dobivati, kaže da mi to nesmije reći preko tel. nego da, moram doći tamo.
Pogledati ću na e-građani, baš me zanima jer posto radim u osiguranju nama je placa nesto drugacija. Tj. dobivamo osnovicu😒 i na to ide još provizija, topli obrok i put, a to se ništa ne gleda za naknadu osim osnovice
🙋♀️37🧔34
1.missed ab 7tt.- 10/19
22.10 ➕👶♥️🌼
IT'S A BOY💙💙💙
24.06.2021 - IVO 💙💙
[/url
Luku.lu cekamo te s novostima. Nadam se da se vec mazite vas dvoje
Meni isto sjela rodiljna naknada i komplikacije, nadala sam se vise..
🧔 35
🙎🏼♀️32
🤰🏼 1.trudnoca, 40. tjedan, po uzv 39.💙
Clio jesi li imala uvid u svoju potvrdu o plaći, tamo ti je izračunata satnica. Uglavnom oni svaki mj izracunaju broj radnih sati i to pomnože sa tvojom satnicom.
Meni je npr plaća uvijek ista bilo 20 radnih dana ili 23, sasvim svejedno...al mi sad neće biti tako jer HZZO računa isključivo prema satima.
Da ide samo osnovica, ne idu dodatci u izračun. Pa ako znaš osnovicu možes izračunati svoju satnicu.
url=https://lilypie.com]
Ja vam se cure osjecam kao da bi do kraja dana mogao kod mene početi party...al vidit cemo jesam li fulala...ne idu mi inace igre pogađanja.
Osjecam da se mala toliko nabila dole da me pi pi žari, kad hodam jako mi je neudobno. Moram pazit kako sjedam jer me inače zaboli. Nisam sigurna jel me povremeno bole migoljenja ili je riječ o nekim mini grčevima. Ako beba štuca ja to osjećam u guzici na samom rubu. Imam i neke menga bolove lagane za sad...al evo nešto se zbiva.
url=https://lilypie.com]
Malla javljaj sve, ja nestrpljivo čekam.
A nekako imam osjećaj da bih ja mogla prenijeti i to mi se nikako ne sviđa 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️
Moja je toliko aktivna u stomaku da ne znam otkud joj snaga i spava li to dijete ikad 🤷🏼♀️😱😱😱
Iskra 19.12.2017.
Iris 05.07.2021.
Amber daj pliz i meniiii marijana_juricic@yahoo.it pomagaj sestro imam osjecaj ko da me neko isprebijao po tom dijelu, tj po tim kostima, ocito je to to 😂😂😂
It's a boy! 💙
Evo mene sa pregleda. Za sluzni cep da nema brige jer da to moze danima curit. Ctg ocitava kontrakcije, ali nepravilne i da moram sljedeći tjedan na pregled u bolnicu bez obzira sta jos nije termin. A uopce nisam otvorena i da je beba visoko. i da trudove moram osjetit i cijelom trbuhu (grcenje i popustanje) a ja to uopće ne osjetim, samo kao mestrualnu bol a ona radi paniku oko tih trudova na ctgu. . Ostala sam sva zbunjena jer mi nista konkretno nije rekla nego me se rijesila i proslijedila na preglede u bolnicu. 🙁
Termin 25.06. - dečko 💙
Sortiraj odgovore
Najstariji