Ljetne bebe 2021.💛

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Mila12
    10. Lipanj 2021. 13:50

Naki, prva beba je bila skroz nisko i u niskim tjednima vec spremna glavom dole fuuul nisko i nikad se nije mica od tamo glavom, i uvijek nisko udarci. 
    S ovom je vec druga prica, sad cu u 28tjd i neki dan je bila glavom niskom ali je opet osla poprecno , pratim gdje stuca. Ali i s njom su mi isto udarci samo nisko, nikad visoko. ☺️

🌸TiKiDi🌸
    10. Lipanj 2021. 13:52

Naki123

Jel koja od vas imala iskustva sa kontrakcijama oko 20 tijedna 🤨 mn su mucili od pocetka bolovi u stomaku, i imala sam kontrakcije maternice na ultrazvuku kao zbog probave. Onda se prosli put na ultrazvuku ponovno iste registruju, mn opet boli stomak al beba super, napreduje kako treba. Jedino mi je cudno sto tako nisko udara, najvise navece da ga osjetim dole u njoj. Nije mi spominjala da je nisko, niti kako je okrenut al definitivno je moram pitat jer udarce bi valjda trebala osjecat u stomaku ne dole.

Ja sam imala u prvoj trudnoci od 16.tjedna, u ovoj od 18.tjedna kontrakcije. Obzirom da je prva t zavrsila tako kako je, dr. mi je odmah dao cordipin i povecao dozu magnezija uz roidakal i utrogestan. Propisano mi je strogo mirovanje i od tad mirujem. Kontrakcije su mi se smanjile na terapiju i skoro ih nije uopce bilo evo do prije tjedan dana kad su opet krenule i cerviks mi je bio nesto skracen. Pojacana mi je doza cordipina, i dalje mirujem i sad je ajmo reci ok. Nisu tako ceste.
    Ono sto je najbitnije je obratiti se gin i reci ako su kontrakcije bolne i ceste jer kod nekih zena (poput mene) takve uzrokuju skracivanje cerviksa. Bitno je raditi cervikometriju i pratiti, ipak su to jos raniji tjedni. Kad krenu, lezi, odmori, smiri tempo, popij vode. Nemoj bas dizati tesko, cucati i sl. jer ih to moze dodatno potaknuti. Inace su BH kontrakcije normalna pojava kako se trudnoca priblizava kraju jer pripremaju maternicu na porod. 

👨‍🔧 '91., bez dijagnoze
    👩‍⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
    Poliklinika BetaPlus
    1.AIH 7/2019. Beta 0
    2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
    3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
    4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
    1🐧

Orhideja1
    10. Lipanj 2021. 13:56

Ja idem do doktorice jer nisam sigurna je li mi puko vodenjak ili sam se upiškila a da ne znam

02/13 missed ab. 7tt
    12/19 missed ab. 13tt
    10/20 +🤰 nadamo se najboljem 🤱
    It's a boy 💙👣👶
    28.06.2021. Treća sreća i ljubav najveća 👶
    08/23 biokemijska

🌸TiKiDi🌸
    10. Lipanj 2021. 13:57

Bela23

Ugl puka mi je vodenjak i na putu sam za bolnicu. Mala se skroz spustila dole za razliku od jucer. Javim sve.

Sretno Bella ❤️🤞🤞

👨‍🔧 '91., bez dijagnoze
    Poliklinika BetaPlus
    1.AIH 7/2019. Beta 0
    1🐧

🌸TiKiDi🌸
    10. Lipanj 2021. 14:01

Orhideja1

Ja idem do doktorice jer nisam sigurna je li mi puko vodenjak ili sam se upiškila a da ne znam

Sretno i tebi ❤️🎉🤞
    Tweetyca hvala ti, guramo, sutra punih 30., izdrzat cemo nas dvije jos to malo, jedva cekam da se upoznamo 😍
    Cure, svaki dan skicam jel koja rodila, bas mi je drago da krece tura ljetnih bebica i svima vam zelim srecu i brze porode bez komplikacija. Ne mogu reci bezbolne, jer boli, to je tako, ali neka bebuske budu zive i zdrave, bol se onda brzo zaboravi 😘😘

👨‍🔧 '91., bez dijagnoze
    Poliklinika BetaPlus
    1.AIH 7/2019. Beta 0
    1🐧

• Mimica2
    10. Lipanj 2021. 14:03

Naki, ja sam isto imala kontrakcije ranije, pa sam morala smanjiti aktivnosti. Nazovi ginekologinju, reci joj šta te muči ili idi na pregled. Također magnezij 👍
    Joj Orhideja 😆 Držim fige da je ovo prvo 🤞 Koliko se sjećam ticker nešto kasni kod tebe 🤭

Termin 18.06

ana0310
    10. Lipanj 2021. 14:07

Orhideja 🤣🤣🤣🤣 sretno!

2021. M 💗

Tia12
    10. Lipanj 2021. 14:11

Sretno Bela,  nadam se da ce biti sve uredu i da si čim prije sa svojom bebicom 😊

Amber
    10. Lipanj 2021. 14:13

Ajme jedno jutro me nema i onda sat vremena citam :) 

Bela - sretno, drzi se, nek sve bude uredno!! Cure koje mozda nesto sarafi, nadam se da je to to i da ce krenuti cim brze. 

Sto se spola tice: Ja sam na pocetku mislila da je decko, sad mi nekako pari cura, nemam pojma, skroz mi se mijenja misljenje stalno. Nekad pricam trbuhu pa kazem gospodjo beba, nekad kazem gospodine bebolin, cini se da se bebi svidja sta god blebecem jer lupa stalno. Kazu mi da nosim prema naprijed, fakat mi se ne vidi jako straga da sam trudna...

E mi smo bili jutros na trudnickom tecaju, popodne idemo u bolnicu pa sad ovak pisem usred. Pozeljela bih vam svima ovakav tecaj kakav smo mi imali danas, opusten, babice vesele i pristupacne, sva pitanja odgovaraju strucno, a opet ljubazno i s puno opcija za tebe i za bebu, imas osjecaj da bas znaju sto rade, ne umanjuju ni bol ni velicinu toga sto ce se dogadjati, a s druge strane su smirene totalno, bas sam uzivala. Bilo nas je samo tri para pa je i to bio gust, mogli smo sto pitanja pitati, bas je bilo personalizirano. Mene danas prebacuju iz visokorizicne u trudnicku obicnu ako sve bude okej na pregledima, tak da cu vjerojatno i upoznati babicu koja ce me poroditi (ili bar sve njih u timu) a onda jos iste te dodju i toma kao patronazna.  Bas sam si vesela danas i nekako smirenija kad sam ih vidjela tak mlade i entuzijasticne i bas ih sve mozes pitati bez srama i straha. 

👱🏼‍♀️27, stadij IV endo
    🧔🏻32

mara5
    10. Lipanj 2021. 14:33

Jos jedan vodenjak 🙊

🙅‍♀️30, 🙋‍♂️29

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.