Ljetne bebe 2020 3. dio 🌹🐞

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Nikita206
    16. Lipanj 2020. 10:52

Trudy

Iris2605

Svea ajmooooo! 🎉😃😃
    Ima li koja s bebicom problem da se nece podrugnuti? Ja svoju L nosim po sat vremena onako prebacenu preko ramena i nista😔 i uvijek mi se pobljucne, cak i nakon 2 sata🤦🏻‍♀️ sto radim krivo??

Moj se nije bas htio podrigivat, nisam inzistirala. Ako podrigne dobro, ako ne ne
    Nikita ocisti visnje od kostica (ja sam to radila slamkom). Izvazi koliko imas i stavi ih zakuhat. Mozes dodat mrvu vode. Kuhas ih 15ak min i dodas secera po zelji (ne znam koliko su slatke tvoje). Ja stavim 1/4 - 1/3 secera u odnosu na masu voća, neki i vise. I pustis da se secer otopi. Ja onda smiksam stapnim mikserom, al mozes i komade ostavit. Kuhas do zeljene gustoce- provjeris gustocu tako da na tanjuric malo odvadis i stavis u frizider da se ohladi. I po zelji mozes dodavat zacine- cimet, klincic, djumbir, kardamom, lavandu, ruzmarin ili cokoladu. Ja sve radim odokativno, tako da nemam neki tocan recept.

Ne stavljaš nikakav džemfix, limunsku kiselinu? 

2020. - 🌸It's a girl🌸
    2025. - trying again 🍀

dana130
    16. Lipanj 2020. 10:54

Utorkasice moje Renata, Ely, Zara, barby, Trud sretni nam puni tjedni 🎉🥂💪🥰
    Svea i tebi sretan puni tjedan a i sretno na porodu 💙
    Rio i kod mene je jucer bila patronazna. Na predzadnjem pregledu me sestra kod gin pitala i oni valjda jave kako sam skuzila.
    Posjete, iskreno ja nisam za to, nisam ni ja isla nikome dok bar beba ne napuni mjesec, roditelje ne racunam u posjetr, a i mozda sam sebicna al te prve trenutke nekako zelim da nas troje odradimo i da se upoznamo, mazimo i uzivamo, pogotovo s obzirom koliko je bila zeljena beba 💜 to je bar moj stav. 
    Rose meni je jucer patronazna rekla da se ne brinem nakon poroda odmah za dojenje, da su puni plodne vode kako su i tebi rekli, i da doslovno prvi dan samo cim vise odmaram i nadodem, a onda bebu uzimat na cice da nadode mlijeko ako ga nema i da se beba privikava i uhvati refleks sisanja. Ali prvenstveno da se ja odmorim pa ce onda i sve ostalo lakse ici. Tako da ne brini. Zao mi je sto i tebe i enu boli i nadam se da cete se cim prije oporaviti.
    Mene nekako nisko probada ili ona lupa i kao da me jajnici na dodir bole. Sve teze mi je sjediti, odmah neki pritisak, ne znam da li to ima veze ako se ona orrenula. I tako sam umorna, snaga na 0

Baby girl 💜

Trudy
    16. Lipanj 2020. 11:01

Nikita206

Trudy

Iris2605

Svea ajmooooo! 🎉😃😃
    Ima li koja s bebicom problem da se nece podrugnuti? Ja svoju L nosim po sat vremena onako prebacenu preko ramena i nista😔 i uvijek mi se pobljucne, cak i nakon 2 sata🤦🏻‍♀️ sto radim krivo??

Moj se nije bas htio podrigivat, nisam inzistirala. Ako podrigne dobro, ako ne ne
    Nikita ocisti visnje od kostica (ja sam to radila slamkom). Izvazi koliko imas i stavi ih zakuhat. Mozes dodat mrvu vode. Kuhas ih 15ak min i dodas secera po zelji (ne znam koliko su slatke tvoje). Ja stavim 1/4 - 1/3 secera u odnosu na masu voća, neki i vise. I pustis da se secer otopi. Ja onda smiksam stapnim mikserom, al mozes i komade ostavit. Kuhas do zeljene gustoce- provjeris gustocu tako da na tanjuric malo odvadis i stavis u frizider da se ohladi. I po zelji mozes dodavat zacine- cimet, klincic, djumbir, kardamom, lavandu, ruzmarin ili cokoladu. Ja sve radim odokativno, tako da nemam neki tocan recept.

Ne, nis od toga ne stavim
    Dana kakva ti se cini patronazna? Jel bila tip-top? 😁

dana130
    16. Lipanj 2020. 11:17

Trudy

Nikita206

Trudy

Iris2605

Svea ajmooooo! 🎉😃😃

Haha je. Frixurica, sminkica, noktici, odjeca. Ne bi nikad rekla da nakon mene ide posjetiti bebicu 😂 ali je zbilja simpaticna i pristupacna, ja sam skroz zadovoljna sto ce mi ona biti 😁

Baby girl 💜

DanijelaBB
    16. Lipanj 2020. 11:18

Svea sritno 💗
    Rose nadan se da će oporavak kod tebe ić malo brže od uobičajenog 💗

https://lpmf.lilypie.com/yvDOp2.png"

Trudy
    16. Lipanj 2020. 11:20

dana130

Trudy

Nikita206

Trudy

Iris2605

Svea ajmooooo! 🎉😃😃

Haha je. Frixurica, sminkica, noktici, odjeca. Ne bi nikad rekla da nakon mene ide posjetiti bebicu 😂 ali je zbilja simpaticna i pristupacna, ja sam skroz zadovoljna sto ce mi ona biti 😁

Bas mi je drago 👍

• RitaM
    16. Lipanj 2020. 11:38

Bila sam leteca pa cu se kratko osvrnuti na ono sto sam zapamtila. 😊
    Drage Rose i Ena, čestitke od srca! Puno zdravlja i srece ❤❤❤. 
    Selena, poznat mi je tvoj strah. Tako sam i ja bila tuzna i potresena kad su mi rekli da je unutarnje usce Y. Od tada strogo mirujem i evo, rekla je doktorica prosli put da je skoro isti nalaz, sad je malo prema V sto je normalno, a cerviks se nije skracivao. Tako da samo miruj. Sigurno vec znas, ali cu ti napisati cisto jer sam se sjetila - vidi jesu li ti brisevi i urinokultura ok jer nekad bakterija uzrokuje brze skracivanje cerviksa. Samo strpljivo i sretno 💕.
    Mame drage, dojenje, grcevi... Sve se to skupi, znam da vas pucaju emocije, sve nas to ceka. Ali ne zaboravite da ste fenomenalne i da ce sve to bit super. ❤ ide vam stvarno odlicno, iskreno vam se divim svakoj.
    Pozdravljam i sve druge cure, sretno na pregledima i sretni puni tjedni. Svea, tebi posebno sretnooooo. Uz tebe smo.

yvette
    16. Lipanj 2020. 11:40

Bebac24

yvette

Vucica

Hvala ti Vrapcic 😘😘
    .
    Danas trebamo poceti piti d3 kapi… Imate kakvu preporuku koje da uzmem?

Nama na otpusnom pismu pise babytol D3+K1, pedijatrica mi je rekla da koristim ukoliko kolicina adaptiranog mlijeka ne prelazi 100ml, a nama ne prelazi jer mu samo ponudim ako je gladan. Babytol se uzima u ljekarni bez recepta
    Cestitam svima na punim tjednima, i sretno na nadolazecim pregledima. 🎊🥳
    Selenaznam da ti je tesko, ali sve su ti rekle cure. Drzi se i bit ce to sve dobro 💕

Te imamo i mi. Nismo na ad. Zasto ti je to rekla za ad? Kakve veze ima ako prede tih 100ml?

Zato sto se bebytol daje iskljucivo dojenoj djeci, pretpostavljam da u adaptiranom mlijeku vec ima dodataka iako nisam proucavala. Rekla mi je da babytol uzimam ako adaptirano ne prelazi 100-120 ml, ili da joj se javim pa cemo vidjeti nesto drugo 
    Kako vama jezik danas? Moj je dobio terapiju 15 dana, a muz ce nesto i meni uzeti jer mislim da mi je mali prenio. Imam neku bijelu nakupinu na bradavici. Tako da nastavljam s izdajanjem i hranjenjem na bocici.
    Srecom sam kupovala svasta dok sam bila trudna. Sad nam se pozlatio i sterilizator i grijac bocice. Nonstop su u funkciji.
    Pcelice pisala sam kako mi maleni dobiva tek 13 grama dnevno, danas mi kaze pedijatrica da bitno da dobiva. Da nije soora mogla sam komodno nastaviti dojiti. Mada mi je izdajanje draze, bas mi je bilo mucno gledati kako satima sisa i vristi u pauzama.
    Spavanje vrti mi se beba po krevetu, ima li netko slican problem? Stavim ga na bok i rucnik iza njega, uspije se nogama odgurnuti tako da napravi razmak izmedi leda i rucnika i onda legne na leda, a jucer se cak prebacio na trbuh 😔 Pokusala sam s malim rucnikom naprijed ali nema koristi...

Maggy_1
    16. Lipanj 2020. 11:41

Upravo sam se izvikala na sestru jer me po stoti put u par dana pita jel sam se porodila i priča kak ona ne može spavati od nervoze i kak se svi brinu.... Kužim da svi isčekuju ali brate mili ne skačite mi po glavi, a još ni termin nije. Sad se ja zbog toga loše osjećam 😒

Flo
    16. Lipanj 2020. 11:51

Da se i ja malo osvrnem na te komentare. Neki dan kad sam bila kod sveki, bi i nasi prijatelji ja pricam kako sam kupila tomee tippe sesirice za dojenje u slucaju da mi budu uvucene. I kaze meni sveki, joj to ti nece nista pomoci kad vjerojatno neces moci dojiti ?!? Ja kazem njoj: a tebi bi bilo drago da ja ne dojim ili sto. Kaze ona ma ne, nego te pripremam da je to jako tesko, da ces biti u depri ako ne budes imala. A kad vidi da neko dugo doji, prevrce ocima i tako. Mislim, mene ne zanimaju drugi, svatko radi kako hoce i po vlastitom nahodjenju, ja cu raditi kako mislim da je najbolje za moje dijete, naravno da cu poslusati savjet, ali hocu ga prihvatiti moj je izbor. Bas me to uzdrmalo., ali dobro..

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.