Ljetne bebe 2020 3. dio 🌹🐞

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mrs.p
    02. Srpanj 2020. 20:43

BlackLioness

Ulja za bebe dakle, naše mame su uvijek koristile za kupke par kapi ili pak kasnije za malo mazanja i tako cijeli kamion Baby Johnsons ulja, i vidjela sam plakat nesto u bolnici neki dan…Da li da kupim za bebicu takvo ulje ili bas da odem u ljekarnu pitat kakvo imaju ulje (mislim si maslinovo ili cak bademovo mi bolje zvuci)? Taman se spremam jos za zadnju kupnju takvih sitnica pa bi usput i ulje neko uzela Jel to jako skupo u apoteci? I da li je bar pristojna kolicina toga nutra…

Ja sam prvo kupila neku kupku Mustela od kamilice i badema, ali nisam jos koristila. Zasad samo u vodu kapnem bademovo ulje. Takodjer one dane kad ne kupam Gretu, obrisem ju prije spavanja s vodom i kapnem malo ulja. Zasad ulje ne mazem na kozu direktno, iako me to muci jer Greta ima podbradak i ispod toga joj je sve jako crveno. Danas smo kupili Trudi puder pa budem s tim namazala... 
    Vi ostale curke mazete bebe? 

Kolacic
    02. Srpanj 2020. 20:46

Mila7

Drage moje mamice, sve vi koje ste u strahu i nesigurne kako cete sa bebicom, radite li nesto krivo, patite se sa dojenjem, grcevima, nespavanjem i jos hrpom drugih briga, htjela sam vam nesto ispricati pa vam mozda pomogne.
    Ja sam sa prvim sinom bila sva isprepadana, uopce nisam uzivala, pa rekla bih sigurno godinu dana, oko svega sam se brinula i stresirala. Onda je napokon i on bio veci pa je bilo lakse pa sam si mislila da sam bas bila blesava sto nisam uzivala i brinula se oko svega.

Mila bas me dirnula ova tvoja poruka. I nemam jos dijete, ali se u potpunisti slazem sa tobom. Mi ljudi znamo toliko panicariti na neke skroz banalne sitnice da propustimo lijepe trenutke i zapravo uopce ne uzivamo u njima. Stvarno mi je zao sto si morala proci to sto si prosla sa srednjim bebacem, ali kako kazes...sada znas puno vise uzivati u carima novorodenceta s ovom bebicom. ❤ Divim ti se na pozitivi i hrabrosti, ali to je jedino i ispravno. 
    Kazem, nisam jos mama i ni sama ne znam sto me ceka, ali stvarno ne treba panicariti na svaku sitnicu.
    Nekoliko vas je pisalo vec da vam je sada zao sto ste se toliko opterecivale u trudnoci, jer su prave brige tek sada dosle. To je slicna stvar ovoj sto je Mila tu napisala. Ako je covjek takvog karaktera da se plasi na sve...plasit ce se. I ako zelimo, uvijek mozemo naci nesto sto nas brine. Svim mamama zelim (i nemojte ovo krivo shvatiti, jer stvarno vam ovo pisem samo kao podrsku) da se probaju opustiti u smislu da ne brinu na neke sitnice poput prehlada, pretjeranog bebinog placa, ako ne kaka jedan dan itd. Na zalost...to je sve u opisu naseg "radnog mjesta" i probajte uzivati koliko god je to moguce u svim carima ovog perioda. 
    Nadam se da me necete ubiti nakon ove poruke 🙈
    P.s. ja jos uvijek stvarno uzivam u trudnici i ne zelim se uopce zamarati glupostima poput sto je sad ako se ne javi pola dana ili cijeli dan, ako me nesto probada itd...ne znam, stvarno mislim da je to normalno i uzivam koliko mogu. Ipak je ovi drugo stanje. Mazim ju, pokusavam se zdravo hraniti, a sve ostalo bude kak dragi Bog da.

Trudy
    02. Srpanj 2020. 20:48

Mila7

Drage moje mamice, sve vi koje ste u strahu i nesigurne kako cete sa bebicom, radite li nesto krivo, patite se sa dojenjem, grcevima, nespavanjem i jos hrpom drugih briga, htjela sam vam nesto ispricati pa vam mozda pomogne.
    Ja sam sa prvim sinom bila sva isprepadana, uopce nisam uzivala, pa rekla bih sigurno godinu dana, oko svega sam se brinula i stresirala. Onda je napokon i on bio veci pa je bilo lakse pa sam si mislila da sam bas bila blesava sto nisam uzivala i brinula se oko svega.
    A onda nam se dogodilo sa srednjim sincicem da mi je bio tesko bolestan i nazalost sam dozivjela sto znaci briga, bol i patnja djeteta.
    Tek sada sa svojim Theom uzivam, al zaista uzivam i ne zabrinjavam se ako place zbog grceva, ako sam ja neispavana i slicno. Nije mi lako al znam da je sve to normalno, da ce proci.
    Zato drage moje, vazno je da imate zdrave bebice ma koliko tesko bilo a sve ostalo ce doci na svoje, oni su veliki borci i izdrzati ce i grcice i eventualni nedojenje i druge djecje tegobe 💗

❤️ Mila hvala ti na rijecima podrske za sve nas 😘 moram priznat da sam i ja puno opustenija s ovim i kad place do besvjesti tjesim se da ce proc.
    .
    Nikita bravo mami 👍 jako lijepo!
    .
    Htjela sam sigurno jos nesto napisat al je mozak trenutno izvan pogona. Znaci dok nisam morala u vrtic po malog nisam cula E danas. Od kad smo dosli doma vristanje i plakanje 😕 i onda mi krivo jer se ne mogu sa starijim ni poigrat ni podruzit 😕 idem se sad istusirat i isprat sav taj jad sa sebe pa idemo dalje.. 

Kolacic
    02. Srpanj 2020. 20:52

Trudy

Mila7

A onda nam se dogodilo sa srednjim sincicem da mi je bio tesko bolestan i nazalost sam dozivjela sto znaci briga, bol i patnja djeteta.
    Tek sada sa svojim Theom uzivam, al zaista uzivam i ne zabrinjavam se ako place zbog grceva, ako sam ja neispavana i slicno. Nije mi lako al znam da je sve to normalno, da ce proci.
    Zato drage moje, vazno je da imate zdrave bebice ma koliko tesko bilo a sve ostalo ce doci na svoje, oni su veliki borci i izdrzati ce i grcice i eventualni nedojenje i druge djecje tegobe 💗

❤️ Mila hvala ti na rijecima podrske za sve nas 😘 moram priznat da sam i ja puno opustenija s ovim i kad place do besvjesti tjesim se da ce proc.
    .
    Nikita bravo mami 👍 jako lijepo!
    .
    Htjela sam sigurno jos nesto napisat al je mozak trenutno izvan pogona. Znaci dok nisam morala u vrtic po malog nisam cula E danas. Od kad smo dosli doma vristanje i plakanje 😕 i onda mi krivo jer se ne mogu sa starijim ni poigrat ni podruzit 😕 idem se sad istusirat i isprat sav taj jad sa sebe pa idemo dalje..

Mozda Eugen osjeca da se braco vratio iz vrtica pa placem odvlaci mamu od njega. Prefrigane su te bebice 😁😉

Kolacic
    02. Srpanj 2020. 20:55

Nikita jako lijepi uredak tvoje mame. Meni su te rukom radene stvari nekako od posebne sentimentalne vrijednosti. Vrijeme i trud ulozen u tako nesto je jednostavno najljepsi moguci poklon. 💗 Bravo za baku 👍👍

Mila7
    02. Srpanj 2020. 21:00

Kolacic predivno napisano 💗
    Ljubav svemu daje smisao i svima nam je putokaz ♥️

Mokvica
    02. Srpanj 2020. 21:10

Ninnek, Elena čestitke na kčerkicama. Brz oporavak vam želim. 🥰🥰
    Mrvičak drago mi je da je sve u redu i da ste doma. ♥️
    Nikita jastuk je jako lijep, pohvale mami. 👌
    Black i ja sam uzela bademovo u ljekarni. Nisam sad doma, ali čini mi se da je nekih 50ml 25kn, njime si nađem i trbuh i super mi je.
    Mila, kolacic obje ste napisale jako lijepe poruke. 😘😘 Svima nam to treba biti u mislima kad je teško.

Nikita206
    02. Srpanj 2020. 21:11

Hvala vam cure, mama će biti ponosna 😊 da je mlađa i zdravija definitivno bi se bacile u biznis, nije žena do sad ni znala šta je to gnijezdo za bebe i kako izgleda a isprve ga je potrefila 😁

2020. - 🌸It's a girl🌸
    2025. - trying again 🍀

Mila7
    02. Srpanj 2020. 21:21

Ima ki tko cocoonababy jastuk? Nama je fenomenalan 👍

ena0206
    02. Srpanj 2020. 21:31

Hvatam vas vec 2 dana cure moje.
    Najprije da cestitam novim mamicama, neka su vam bebice zive i zdrave. ❤️
    Mame par pitanja imam..
    Je li vam se dogodilo da vam bebe u sred sna pocnu duboko i malo brze disati? To traje kratko.
    Iiii je li vam se događa da vam bebe kada bljucnu, zagrcaju se i pocrvene jer im kratko nestane zraka zbog toga, kao da se davi? Mislim moj se zagrcao u svega dva puta jer je bio na ledjima i kao da nije mogao doci do zraka.. Pocrvenio.. Prepala sam se ajme.. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.