Drage moje mamice, sve vi koje ste u strahu i nesigurne kako cete sa bebicom, radite li nesto krivo, patite se sa dojenjem, grcevima, nespavanjem i jos hrpom drugih briga, htjela sam vam nesto ispricati pa vam mozda pomogne.
Ja sam sa prvim sinom bila sva isprepadana, uopce nisam uzivala, pa rekla bih sigurno godinu dana, oko svega sam se brinula i stresirala. Onda je napokon i on bio veci pa je bilo lakse pa sam si mislila da sam bas bila blesava sto nisam uzivala i brinula se oko svega.Milabas me dirnula ova tvoja poruka. I nemam jos dijete, ali se u potpunisti slazem sa tobom. Mi ljudi znamo toliko panicariti na neke skroz banalne sitnice da propustimo lijepe trenutke i zapravo uopce ne uzivamo u njima. Stvarno mi je zao sto si morala proci to sto si prosla sa srednjim bebacem, ali kako kazes…sada znas puno vise uzivati u carima novorodenceta s ovom bebicom. ❤ Divim ti se na pozitivi i hrabrosti, ali to je jedino i ispravno.
Kazem, nisam jos mama i ni sama ne znam sto me ceka, ali stvarno ne treba panicariti na svaku sitnicu.
Nekoliko vas je pisalo vec da vam je sada zao sto ste se toliko opterecivale u trudnoci, jer su prave brige tek sada dosle. To je slicna stvar ovoj sto je Mila tu napisala. Ako je covjek takvog karaktera da se plasi na sve…plasit ce se. I ako zelimo, uvijek mozemo naci nesto sto nas brine. Svim mamama zelim (i nemojte ovo krivo shvatiti, jer stvarno vam ovo pisem samo kao podrsku) da se probaju opustiti u smislu da ne brinu na neke sitnice poput prehlada, pretjeranog bebinog placa, ako ne kaka jedan dan itd. Na zalost…to je sve u opisu naseg "radnog mjesta" i probajte uzivati koliko god je to moguce u svim carima ovog perioda.
Nadam se da me necete ubiti nakon ove poruke 🙈
P.s. ja jos uvijek stvarno uzivam u trudnici i ne zelim se uopce zamarati glupostima poput sto je sad ako se ne javi pola dana ili cijeli dan, ako me nesto probada itd…ne znam, stvarno mislim da je to normalno i uzivam koliko mogu. Ipak je ovi drugo stanje. Mazim ju, pokusavam se zdravo hraniti, a sve ostalo bude kak dragi Bog da.
Lijepo napisano draga Kolačić. 😘😍
https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png
Moj ima 2 stolice u 24 sata al vidim da ga muči prije nego se pokaka. Nakon istovara spava ko klada 🤗
Daaa, točno su sretni i zadovoljni nakon što obave. 😅😅😅
Mila dirnula ai me jako ovim sto si napisala, tako lijepo i tako dirljivo i istinito i jvala ti na tome ❤
Trancie, Indy, Rose i ostale curke, hvala za info za pelene. Ma ja uzela jedinicu i kaze meni sestra ima ti i nula, to je aigurno za novorodjencad. I onda maravno kupila i to a kad sam dosla doma vidjela da je do 3kg... Ma ako nista ostavit cu paket njima u rodilistu a ako ne budu htjeli odnijet cu klincima u vrtic nek se igraju, uvijek dobro dodje.
Nikita wow, wow, reci mami da je cudo 🤩 Predivno napravljeno!
Trancie dolje u rodilistu obavezno davaju antibiotik na porodu kad vide u dokumentaciji bez obzira na zadnji sterilni nalaz.
Rose, waya ti ima pipetu unutra, ide 7 kapi, najbolje davat ujutro.. Mozes nakapat na zlicicu ili kapat iz pipete, kako god ti je lakse 😊
Cijeli dan citam i uvijek sam 10tak stranica u zaostatku 🥴
Mrvicak sad vidim da ste stigle doma. Hvala Bogu, cuvajte se 🥰
Elena cestitam draga. Uzivaj u najljepsem pogledu na mrvicu ❤️
Pcelica tokom noci dobije 2 flasice po 80ml ad-a ukoliko nemam izdojenog, a inace mog mlijeka popije po 120ml ponekad. Ako sam ga dojila prvo, onda popije jos na flasicu 50ml mog mlijeka. Jer ja njega prekinem u dojenju, pa ostae gladan, zbog toga dobije ostatak na flasicu. Inace bi nam podoji trajali po 3 sata.
Pelene mu mijenjam svaki put kada se probudi u toku noci. Prvo mu stavim novu pelenu, pa onda hranjenje. Ne volim da je mokar.
Yvette muz i ja smo se jos u trudnoci dogovorili da nema razdvajanja po sobama. On radi svaki dan, ali mi mora pomoci tokom noci, inace bih bila kao zombi. Nas L se budi isti kao i vas djecak, s tim da to prvo budjenje muz odradi, nahrani ga i presvuce, a ja ispumpavam mlijeko. Drugo budjenje oko 5-6 ujutro ja obavim, a muz spava i be primijeti nas.
Trancie ja sam cijelu trudnocu muku mucila sa gljivicama i popucala jesam, ali minimalno, unitrasnja 2 sava. Tako da mislim da to nije nista uticalo.
Kad smo kod savova, ja sam proslo vikend vozila biciklo 😂 nista ne nije boljelo dolje 😁
Ima ki tko cocoonababy jastuk? Nama je fenomenalan 👍
Mi ga mislili kupiti, no na kraju ne znam ni sama zašto smo odustali. Čula sam već da je odlična stvar. 👍
Mila hvala ti na tim rijecima! ❤️
.
Vrapcic moj ima stolicu skoro svako presvlacenje.
.
Ninnek predivno, ja sam htjela jastuk ali nisam uzela zbog vrucine, ali ovo je prelijepo I prakticno
Moja piški svaki put doslovno, a što se stolice tiče 1-2 na dan… 🤔
Iskreno pojma nemam sto je normalno, on tako puno kaki bez obzira bio na ad ili dojen, od pocetka isto 😅 vjerujem da ovisi od bebe do bebe kao I mi odrasli 😅
Kaktusica pampers 0je za skroz male bebe ..kao recimo nasi blizanci a tvoja curica je u terminu nema potrebe ..Polly sto se tice pampers da propusti moguce je jel je mali ..recimo moj stariji ima sad oko 3.400 i ja mu vec uzela 2 …na pampers 1 recimo pise do 4 kg mislim i meni se vec od 3 kg.3 puta upisao sve proslo na body i ja uzmem 2 i sad vise se to ne desqva uvjek uzmite broj veci pelena svjedeno koje marke …znaci ako pise od 4kg a vasa beba ima vec 3 slobodno uzmite …ja sam bila misljenja necu nicim da ih kupam osim vode i bademovog ulja i rodili se sa mnogo kose …morala sam uzeti i sampon i na kraju se odlucila za la roche ako se tako pise kupka za kupanje uljana od kamilice …i sa tim ih kupam a iskreno ja moje bebe ne kupam svako vece al ih perem redovno mislim pisu i guzu i to radim sa vodom i ujutro stavim malo tog sampona ..veceras sam ih kuoala i posle ih namazala na vlaznu kozu uljem..sto se tice podbradka to mora da se pazi obavezno dase dobro posusi i puder nanesite da on upije vlagu ..nama se desio peh malo nam se koza izmedju nogu kao gulila valjda bilo mnogo vlazno i za par sana je proslo al sam bas pazila sa posusim i sipala puder ..a pretpostavljma dase to desilo jel ja ih prala i nisam sigurno dovoljno posusila jel nece uvjek da dovoljno rasire noge pa pocmu da placu i ja u toj brzini napravim taj problem..sad je hvala bogu sve uredu al pazite na te pregibe ..to sw brzo desi a trajr dok se ponovo sanira ..zelimo vam laku noc mi idemo da spavamo
Hmmm nama isto na preponama kao crta ali nije nista crveno, isto mi se cini da se guli bas cu pitati patronaznu sutra
Sortiraj odgovore
Najstariji