Ljetne bebe 2020 3. dio 🌹🐞

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Pepilli
    25. Lipanj 2020. 21:34

DanijelaBB

Pepilli

Evo da se i ja javim!
    Čestitam Eovyn na bebici! Izabrala si joj prekrasno ime ,neka i ona bude takva ,prekrasna , zdrava i sretna djevojčica ! Tebi želim brz i lagan oporavak!
    Vrapčiću tako mi je žao što ste to morali doživjeti ali ste hvala Bogu pravovremeno reagirali ! Neka se malena Gretica dobro i brzo oporavi, a to želim i vama ,nije lako tako nešto doživjeti..
    Dojenje u bolnici - u Zaboku ne nameću tj ne guraju dohranu, jedino ako vide da dijete ne napreduje dovoljno ili mama inzistira. Ja sam odmah rekla da želim isključivo dojiti, i to se poštivalo. Je , mogu reći da mi je lakše nego recimo prošle godine kad sam bila prvorotka, no i onda su bile susretljive sestre i pokazale mi tehniku i hvat , dopustile mi vlastitu izdajalicu da se izdajam dok je malena na fototerapiji - čari bolnice u manjoj sredini.
    Pepilli kolike su vrijednosti bile bebici? Jel djelovala brzo fototerapija? Mi čekamo baš to da nas mogu pustit doma…

Iskreno, nisu mi rekli do kuda joj se bilirubin penjao, pustili su nas dok je pao ispod graničnih vrijednosti, mislim da 200.
     Piše mi u otpusnom pismu za nju al bi to sad morala ići tražiti... Dugo je još poslije otpusta bila žuta , makar je dobro jela i nabirala na težini...  Samo gledaj ako bebica ima žuticu da ju ,ako dojiš što češće razbuđuješ i nudiš jesti.
     Razbuđivanje bebe sa žuticom- malo razodjenite bebu ( ako su u jastuku malo ga otkrijte, skinite gornji sloj odjeće) , to ih u startu razbudi,  potapkajte mokrim prstima po licu ili stopalima i tak...  Kod žutice treba biti uporan, ionako se naspavaju na kvarcanju....  I ti koristi vrijeme dok se beba sunča da se odmoriš i odspavaš...

Sreća mamina

Dobrodošao

DanijelaBB
    25. Lipanj 2020. 21:34

dana130

Polly, danijela zao mi je za noge. Meni su prosli vikend natekle od hodanja. I danas kako, sam bila 4 sata kod frizerke. Jedva dosla doma, a doslovno 600 m.
    Evo mojih pramenova, odnosno izrasta, osjecam se preporodeno
    https://ibb.co/Yc0n1KJ
    https://ibb.co/h1Q3bVb
    https://ibb.co/znRQqm2
    https://ibb.co/Z2zp9Gy

Lipo lipo 😊

https://lpmf.lilypie.com/yvDOp2.png"

Bezzo1991
    25. Lipanj 2020. 21:35

Pčelica06

Bezzo1991 zaboravila napisati prije- meni su bili bolni pregledi otvorenosti tek kad sam bila otvorena, a prije toga mi je na svakom pregledu rađen vaginalni i nikad nikakvih bolova, dr. mi je baš bio pažljiv. Baš mi je žao što je tvoja gin. gruba i što takvi liječnici uopće postoje. Što se tiče računa svaka čast na reakciji. Ja sam isto plaćala uzv (privatni gin.), ali sam svaki put uredno dobila račun. Treba im pokazati zube 🙂Danijela, Polly noge izgledaju baš grozno i teško. Držim palčeve da čim prije splasnu!
    Ninnek obrati pozornost na natkoljenicu da ne ispadne neka tromboza na kraju. Ako je crvena i topla i to se dešava samo na jednoj strani obavezno im napomeni na idućem pregledu.

Ne znam više ni sama, bila sam otvorena jedan prst to kad me zadnji put pregledala pa eto, možda je do tog, al svejedno strašno hladan i uz to bolan pregled. Razumijem plaćanje privatnika (i oni znaju zatomit račune ali ajd znam da ih se mora platit), ali ovo je socijalna ginekologica i nema šta naplaćivat. Ali definitivno treba reagirat jer ima eto svakakvih ljudi i najgore je šutit i osjećat se glupo poslije...

Rose1
    25. Lipanj 2020. 21:35

Anavo, Bezzo hvalaaa, pitam malo

💙

Rose1
    25. Lipanj 2020. 21:37

Mocho

Danijela - mogu misliti kako je tek tebi s iscekivanjem. Ali bit ce bebica uskoro spremna za doma i super je da hoce hvatati. Drzi se ❤❤
    Rose - ove su jos i lagale da daju malo i na zlicicu 🤷‍♀️ Sreco meni mlijeko nadolazi i sad cu ih natjerat da izdojim i da to dajem bebici.. I da mi pomognu jer ne znam otkud krenuti 😅
    Pepili - i ovdje bi trebale biti takve jer zbilja ima malo zena na odjelu.. mislim da dodu 1-2 bebe dnevno. Svaka cast za OB Zabok! 👌👌

Katastrofa su, moze ih biti sram😤😤😤

💙

DanijelaBB
    25. Lipanj 2020. 21:38

Pepilli

DanijelaBB

Pepilli

Evo da se i ja javim!
    Čestitam Eovyn na bebici! Izabrala si joj prekrasno ime ,neka i ona bude takva ,prekrasna , zdrava i sretna djevojčica ! Tebi želim brz i lagan oporavak!
    Vrapčiću tako mi je žao što ste to morali doživjeti ali ste hvala Bogu pravovremeno reagirali ! Neka se malena Gretica dobro i brzo oporavi, a to želim i vama ,nije lako tako nešto doživjeti..
    Dojenje u bolnici - u Zaboku ne nameću tj ne guraju dohranu, jedino ako vide da dijete ne napreduje dovoljno ili mama inzistira. Ja sam odmah rekla da želim isključivo dojiti, i to se poštivalo. Je , mogu reći da mi je lakše nego recimo prošle godine kad sam bila prvorotka, no i onda su bile susretljive sestre i pokazale mi tehniku i hvat , dopustile mi vlastitu izdajalicu da se izdajam dok je malena na fototerapiji - čari bolnice u manjoj sredini.
    Pepilli kolike su vrijednosti bile bebici? Jel djelovala brzo fototerapija? Mi čekamo baš to da nas mogu pustit doma…

Iskreno, nisu mi rekli do kuda joj se bilirubin penjao, pustili su nas dok je pao ispod graničnih vrijednosti, mislim da 200.
    Piše mi u otpusnom pismu za nju al bi to sad morala ići tražiti… Dugo je još poslije otpusta bila žuta , makar je dobro jela i nabirala na težini… Samo gledaj ako bebica ima žuticu da ju ,ako dojiš što češće razbuđuješ i nudiš jesti.
    Razbuđivanje bebe sa žuticom- malo razodjenite bebu ( ako su u jastuku malo ga otkrijte, skinite gornji sloj odjeće) , to ih u startu razbudi, potapkajte mokrim prstima po licu ili stopalima i tak… Kod žutice treba biti uporan, ionako se naspavaju na kvarcanju…. I ti koristi vrijeme dok se beba sunča da se odmoriš i odspavaš…

Da, hranim je svaka 2h...jel to ok? Nama je jucer bilo 184 a danas 217 pa se baš nadan nakon današnjeg skoro cjelodnevnog sunčanja da će nalaz bit dobar ujutro... A ovo s odmorom pokušavan, al baš mi ne ide jer je stalno ćirin jel mirna, jel diše 🙈

DanijelaBB
    25. Lipanj 2020. 21:41

Mocho

Danijela - mogu misliti kako je tek tebi s iscekivanjem. Ali bit ce bebica uskoro spremna za doma i super je da hoce hvatati. Drzi se ❤❤
    Rose - ove su jos i lagale da daju malo i na zlicicu 🤷‍♀️ Sreco meni mlijeko nadolazi i sad cu ih natjerat da izdojim i da to dajem bebici.. I da mi pomognu jer ne znam otkud krenuti 😅
    Pepili - i ovdje bi trebale biti takve jer zbilja ima malo zena na odjelu.. mislim da dodu 1-2 bebe dnevno. Svaka cast za OB Zabok! 👌👌

Mocho nadamo se da je spremna već sutra 😊
    A sisanje uglavnom ide, ali ako baš neće jer joj se ne da vući dam joj dohranu, bitno da nije gladna.

Lordy
    25. Lipanj 2020. 21:42

Vrapčić meni je pomogao Rivanol šta ga u apoteci naprave.Natopi se na uložak i onda on hladi šavove.

URL = https: //lilypie.com]

Pepilli
    25. Lipanj 2020. 21:46

Totalno te kužim Danijela 😂. Tak i ja svoje gledam kad zaspu i počnu  plitko disati,  sve me neki strah uhvati😂 Mislim da je ok svaka 2 h nuditi papati, još i bolje dok sama počne tražiti. Kćerku su sestre nosile u  dječju sobu na sunčanje eto OB Zabok koliko znam nema dekice za fototerapiju u sobi sa mamom nego samo solarije tj lampe... 

Sreća mamina

Dobrodošao

25. Lipanj 2020. 21:49

Vrapčić cijela sam se stresla dok sam čitala 😪 ne mogu ni zamisliti očaj i strah koji ste prezivjeli. Grezica ce biti dobro, to je sada najvažnije 🤞🙏😘

Danijela i Polly, stvarno mi je žao zbog natečenosti. Očekujte da će kadtad nestati pa eto male utjehe.

Hrastova kora se može kupiti u bio bio. Ja sada pijem čaj za dojilje iz ljekarne i vrkute malo na dodam u tu mjesavinu.
    .
    Rose,draga bas mi je zao sto se mhcis s dojenjem. Stvarno tko nije rodio i vidio sto je dojenje ne smije riječi reci o tom procesu. 

Mocho, stvarno je zena zeni vuk. 

Eovyn, cestitam. Divno ime ❣️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.