Joj Trudy nadam se da ce ozdraviti prije nego dodjete doma. Moj danas nesto kise ko lud. Nadam se da je neka alergija. Ako je prehladjen, poludit cu jer cijelo vrijeme ljubi malog. Boze sad mi je 100 filmova u glavi 🙈
Vrapcic kad budes imala vremena mozda da pogledashttp://www.bhmama.org/index.php/dojenjee/dojenje-kategorija/450-prihvat-djeteta-na-prsima. I definitivno ne odustaj od trazenja da ti pomognu!
Vitamin K i D3 kapi - koje koristite? Ja nisam nista nabavljala i mislila sam cematj prvi pregled kod pedijatrice jer apsolutno pojma nemam koji taj vitamin K je ok. Od D vitamina su zakon Oleovit i stariji ih jos dan danas uzima. Al ovo se nije moralo kad sam njega rodila i sad pojma nemam 🤔
Zuza mi uzeli biogaia protectis d3 kapi s probiotikom, rekla pedijatrica da od d3 znaju imat grceve da je ovo bolje
https://ibb.co/C7mY5B9
Ove?
I to joj dajem od prvog dana? 🙂
___
38+6
Zuza vjerojatno sutra idemo doma, tako da nekako ne vjerujem da ce bas ekspres ozdravit ako ga je danas ulovilo.
Dokumente sam skoro i ja zaboravila 😁 muz se vracao nazad u stan dok smo jos u zgradi doma bili.
K+D3 tu savjetuju babytol za kupit, to ima i jedno i drugo, pa onda nakon par tjedana se predje samo na D3
Nosiljke imam elasticnu maramu i ring sling, vidjet cu sta cu od tog dvoje za pocetak, a za kasnije imam Ruckeli nosiljki 🥰
Aha, baš sam Vučicu pitala.
Onda kupim taj Babytol i možda kakav probiotik uz to, pa onda na Biogaju kasnije ili? Kako ti planiraš?
___
38+6
Joj Trudy nadam se da ce ozdraviti prije nego dodjete doma. Moj danas nesto kise ko lud. Nadam se da je neka alergija. Ako je prehladjen, poludit cu jer cijelo vrijeme ljubi malog. Boze sad mi je 100 filmova u glavi 🙈
Vrapcic kad budes imala vremena mozda da pogledashttp://www.bhmama.org/index.php/dojenjee/dojenje-kategorija/450-prihvat-djeteta-na-prsima. I definitivno ne odustaj od trazenja da ti pomognu!
Vitamin K i D3 kapi - koje koristite? Ja nisam nista nabavljala i mislila sam cematj prvi pregled kod pedijatrice jer apsolutno pojma nemam koji taj vitamin K je ok. Od D vitamina su zakon Oleovit i stariji ih jos dan danas uzima. Al ovo se nije moralo kad sam njega rodila i sad pojma nemam 🤔
Zuza mi uzeli biogaia protectis d3 kapi s probiotikom, rekla pedijatrica da od d3 znaju imat grceve da je ovo bolje
https://ibb.co/C7mY5B9
Ove?
I to joj dajem od prvog dana? 🙂
___
38+6
Te :) Nama na otpusnom pise d3 od 7. dana zivota
Amneris, nasmijala si me sa Mrvičak expressom. 😂
.
Rose, jesi uzela Linex forte?
.
Zara, zaista mi je žao zbog teškog poroda. Što se tiče dohrane, pravilo je 24h nakon poroda. Toliko čekaju.
.
Snuppy - ja sam proucavala sto uzeti za od prvog dana i obzirom na ljeto i odabrala sam laneni ring sling (loco lobo)… mislim da je i Pepili ring sling savjetovala kao dobru opciju..navodno bebe ne bi trebale u polozaj žabe gdje noge vise van zbog kukica prvih par mjeseci, a sling daje mogucnost bocnog lezanja… Isto tako, cijena ring slinga je bila cca 300kn sto mi je skroz okej. Kasnije cemo uzeti neku nosiljki (ergobaby ili babybjorn) za aktivnije setnje :) Misljenja su podijeljena oko toga smije li beba u nosiljku odmah, ali ja tu imam stav kao sa autosjedalicama - zdravlje bebe prije svega pa bolje sprijeciti nego lijeciti posljedice 😇
Bebu ne polijegati u ring slingu u položaj nosiljke, zatvara joj se dišni put i može se ugušiti! Bebe slobodno stavite u ring slingu u uspravno u položaj žabice da nogice tvore M no ne nogice pritom širiti nego više da to izgleda kao duboki čučanj (beba guzom stvara pritisak na tkaninu(sic). Ima na YouTubeu Nošenje beba (teta Iris Božić) edukativne videe kako namjestiti ring Sling (I ostale prikladne nosiljke) sa skroz malom bebom , pa i sa većim bebama . Ako ćeš uzimati klokanicu ,bolje onda ergobaby nego babybjorn jer su babybjorn većinom klokse sa uskom bazom u kojoj ne možeš postići M položaj(mislim da je model One sa proširivim panelom... ) Pravilno nošenje i pravilne nosiljke su i preporučene od strane pedijatara i ortopeda kod male djece jer M položaj imitira položaj kao kod remenčića -ustabiljuje zglob tj. kuk kod beba i dovodi ga u pravilan položaj unutar zglobne čašice. Isto se nastojalo postići i širokim povijanjem ,makar se ono danas sve manje koristi...
Ako gledaš oblikovanu nosiljki za 4+mj ima i domaća proizvodnja oblikovanih nosiljaka, tipa Freda ili DracoMom ili Bazzinga, LocoLobo ,Tabita...
Sreća mamina
Dobrodošao
Curke je li kupus za spriječiti upalu dojki ili je dovoljna masaža za sprječavanje?
https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png
Trudy ta Ruckeli mi je zapela za oko, cini mi se dobra i kvalitetna, kazu da moze i novorodjencad ali ipak bi za pocetak maramu. Koju ti imas?
Pepilli svaka cast na opsirnom opisu, tetu Iris sam danas citala sigurno 2 h vezano za ta nosenja i vrste nosiljki. Hvala ti.
Snoopy, pogledaj si i na stranici Minigreeny nosiljke Mei tai i Love tie, ja planiram za početak vjerojatno Love tie jer piše da se može od početka i dosta dugo, dok Mei tai tek od prvog mjeseca života. Imaju i elastične ali sam isto čula da nisu baš za ljeto.
2020. - 🌸It's a girl🌸
2025. - trying again 🍀
Pepili - znala sam da si ti imala za savjetovati oko nosiljki! :) Hvala ti! Da, krivo sam se izrazila za polozaje - to je to M uspravan, guza najnize, a ne bocno kak sam rekla... kasnije tek da noge vise van ako sam ja dobro pokopcala upute.
Iris cu bas prouciti, uglavnom sam strane gledala za sada...
.
Btw - mislim da mi je poceo ispadati sluzni čep 😳 Nadam se da nece krenut sve prije utorka. Imam za obaviti neke stvari 😅
Pepili - znala sam da si ti imala za savjetovati oko nosiljki! :) Hvala ti! Da, krivo sam se izrazila za polozaje - to je to M uspravan, guza najnize, a ne bocno kak sam rekla… kasnije tek da noge vise van ako sam ja dobro pokopcala upute.
Iris cu bas prouciti, uglavnom sam strane gledala za sada…
.
Btw - mislim da mi je poceo ispadati sluzni čep 😳 Nadam se da nece krenut sve prije utorka. Imam za obaviti neke stvari 😅
Teta Iris je jedna kao draga osoba i k tome certificirana savjetnica za nošenje, savjeti joj zlata vrijede :) Ja sam svoju maštu nosila od 3 mjeseca, dobila sam od jedne drage prijateljice Bazzinga meku oblikovanu nosiljki i maramu , kasnije sam si kupila dva slinga... Nema do s njom nisam bila u nosiljci( osim na moru jer nismo ni išli :( ). Lakše je nego nositi na ruke u svakom slučaju....
Sreća mamina
Dobrodošao
Sortiraj odgovore
Najstariji