Hvala cure!! Porod je zaista prošao ekspresno. Mi smo došli u bolnicu oko 3.15 pa dok sam se ja dovukla do ulaza nekih 5min i dok smo ispunili proceduru za ulazak u bolnicu i opet došli do rađaone je prošlo nekih 15-ak min i znači kroz malo jačih pola sata rodila. Ovakvo iskustvo želim zaista svima i nadam se da će nam i dalje biti barem približno kao na porodu 😍
Taman sam jučer komentirala s Vrapčić da bi mogle isti dan roditi pa se možda i njena krafnica danas pridruži 😉
Čestitke svima na punim tjednima!!
Pcelice, cestitke od ❤.uzivajtee🥰🥰
Anja🌸🌸
Selenamislim da za siroko povijanje bolje 80×80, ali reci ce iskusnije cure
Milavec sam cula da su bebice slabo dobijale u pocetku, vjerujem da je sve dobro, ali neka provjere pa ces biti na miru😘
Avokado drago mi je da si nsm se malo javila😘
BlackLioness ne znam kako tvoja mama vec sad moze znati da neces imati mlijeka🤷♀️
Valjda jer sam mrsava. Medjutim mislim da je kod nje bilo vise do toga da ona u miru pusi cigaretu dok mi duuuuugo siti spavamo hahaha. Ja nisam pusac, raznoliko jedem, jest cu juhice, nadam se svom mlijeku ipak. Manji trosak i bolje za bebinu probavu 😅
Samo da se javim.
Došla danas ujutro u bolnicu jer se mala nije javljala bas nešto od nekih 5-6h ujutro.
A ja sam dobro poznati panicar 🙈
Uglavnom CTG pokazao pravilne trudove, iako ih ja bas nesto posebno ne osjetim…i kao blago pojačane otkucaje srca bebe (iako mi je doktorica na odjelu sad rekla da je to sve još ok, eventualno granicno).
Zakljucak svega je da su me ostavili kako bi pratili ctg, otvorena 3-4cm i dalje, cerviks nestao. Imam neke blage bolove, ali sve se to meni čini bezveze… 😅
Vidjet ćemo kako će se situacija razvijati. Možda i krene skoro…
Drzimo figice da krene, ajmoooo💪🍀😘
💙
Cure i ja sam na novoj temi. 😘
Pcelice, cestitke od srca tebi i muzu 😘 maro dobro nam dosao, sretno i bezbrizno djetinjstvo 💙 drago mi je da je porod dobro prosao.
Svea nadam se da krece uskoro 😘
Nama jucer dosli gosti pa vas sad pohvatala.
Ja prijavljujem nikad goru noc u zivotu.
Sinoc me poceo svrbit tebuh kad sam legla, mislila zbog omeksivaca, al sam skuzila i cijeli dan da sam imala robu koja je oprana s istim omeksivacem. Onda me tijekom noci pocele prvo potkoljenive svrbit pa cijele noge, izludila sam. Em smo soavali na tvrdom lezaju, kukove ne osjetim. Opet me stidna kost boli, nnoge ne mogu pomaknuti. Znaci budila sam se svakih pila sata, jedva docekala 6 i ustala. Okrenula sam se 1000 puta. Sad idemo malo na rucak i probat prosetat da malo nadodem. Tiokamo se kasnije 😘
Baby girl 💜
Krevetići 140x70 - gdje ste uzimale posteljinu, ali da je i plahta u setu, a ne samo navlake za poplun i jastuk…
Ja sam našla u ikei. Nemaju neki dizajn, ali je jako lijep materijal tj. Pamuk 😊
Renata, baš te dimenzije? Ja sam onda čorava 🙈😁 još se žalim kako imaju i posteljinu i madrace samo u klasičnim dimenzijama. Idem sad opet gledati 😁
2020. - 🌸It's a girl🌸
2025. - trying again 🍀
Gledam ja sad uuu samo tri nove stranice za procitat kad ono nova grupa ha ha ha...
Pcelice draga nasa cestitam i dobrodosao nam mali Maro, mome muzu ce bit bas drago kad kazem za ime hehe. ♥️
Patronazne.. da se vratim, svi imaju neke svoje verzije razumljivo i set preporuka se razlikuje.
Nama je bas nocas otpao pupak ♥️
A Vucice evo cure su ti vecinom rekle sto i kako ja ti napisem kako smo mi i sto nam je rekla pa ako ti posluzi.
Octanisept za pupak samo ako ga popiski il nekako pokaki. Inace Tyrosur prasit svako mijenjanje iako u bolnici kazu ne. Kompresu oko pupka bi mu jednom dnevno promjenila.
Dojenje-sa pauzom, ni odrasli ne mogu odjednom sve pojest i maloj bebi treba isto odmor. Preporuka je 15 min jest pa pauza(za presvlacenje) pa jos 15 min. Malo zamazat bradavicu mlijekom da pocne sisat, kad nakon sisanja nece vise bradavicu u usta sit je(ocito) al provjeri dal ide mlijeko jos nakon podoja. Na pocetku je rjede mlijeko na kraju je mast i treba do kraja posisat sto mu je hranjivije. Ako ima vise mlijeka, izdojit/ispustit dok sprica pa onda dat da papa.
Okretat bebu za spavanje, desna sisa desni bok i obrnuto. Po danu 3ipo sata, noc 4ipo. Cca.
Svaka pelena mora biti mokra! Kakat moze i do pet dana bez i to je u redu.
Umivanje- nos i okice fizioloskom, okice izvana orema unutra. Orebrisat dobro vrat i ovo izmedu nabora, pazuhica.
Deckicima lagano navlacit svrcu i cistit vrhom staoica namicenim bademovim uljem.
Pazit dva tri tjedna sa hranom skroz kasnije lagano uvodit i pratit kod bebe kako reagira. Moj je otpusten sa laganom zuticom i suncam ga po danu uz prozor, na balkonu smo vec treci dan.
Mi smo nasli pedijatricu, 9.7 nam je prvi pregled.
Hvatamo ritam, noc smo oko ponoc ipo-4-pa pola 9.
Idemo sad papat sisu i masemo svim krafnicama! 🥰
Draga Pčelice, čestitam na ekspresnom porodu i malom bebanu! 🤗🤗🤗
Dojenje - potpisujem svaku Dorinu riječ. Random people: “Dojiš li?”, “Ne”, Same random f***ing people: “Ali moraš!”, komentari majko mila, već sam sebi dosadna s objašnjavanjem zašto ne dojim nego se izdajam..
Cure meni je pun zamrzivač izdojenog mlijeka, mogla bih otvoriti banku mlijeka koliko toga ima.. konačno cice postaju sve mekše, dosad su bile kamen i prije i poslije izdajanja
Spavanje - noćas sam prvi put bebu stavila između nas jer poslije dva noćna hranjenja ona je budna ko sova; pa sam je stavila malo između nas da malo njuši cicu jer sam primijetila da kad se mazi s cicom da je odmah u transu i brzo zaspi; a kad je sama u krevetiću, onda kmeči, a ja premorena od izdajanja i nespavanja
Da li da osjećam krivnju jer je spavala s nama?🥴
I mi smo tu 😘😘..uspjela sam iscitati brzo cu da prokomentarisem par stvari ..Renata ja sam iskreno na kraju sve tetra pelene kupila u lidl. Bile su velike i male i problem je sto samo nema stalno jel nego kad bude a ja sam u aus.Carly daje biogaja 5 kapi u toku dana al po kap ili ??5 puta dnevno ili 5 kapi odjednom u toku dana kako je najbolje ...mislim da kod nas pocinju polako grcevi bacaju se nogama pocrvene grce se 😱😱😱..Dora dojenje jedne bebe je velika skola i iskustvo a nama preostaje nista drugo nego da pokusamo bas tako nesto da komb.dohrana ne cini jednu majku manje vrjednu .. meni su svi odreda rekli majka mora da bude sigurna u sebe jel ona zna sta treba njenom djetetu i da bude zadovoljna ..inace ne mozete mnogo da pomognete djetetu al ja sam sigurna dora da znas da im odgovoris 😂 ..sto se tice pranja guze ja sam nasla neke velike böaznice cetvrtaste od panmmuka nesto oko 1.5 euro kao one velike blaznice za lice i sa tim cistim ih samo voda i to ..a te tetra su mozda bolje za kupanje jel svaki put uzimati tetru pa meni bi trebao kamion ..😂moji jedu svaka 3 sata i posle svakog jela skoro mjenjamo pelene ..saljem vam svima pusu i jos Ena sta cekas ???
Amneris i ja sam tako jucer :)samo sam ga ispred sebe izmedu nas stavila i zagrlila da osjeti i zaspao je ko klada. On i tata su onda 3 sata odradili hehe. Zagodi beba, meni je to kjut :)
Selena u C&A imas od 42, to nosi moja malena, evo konacno joj je bas taman 🤭 meni ovi brojevi 50 i 56 izgledaju OGROMNO!! Kao za predskolarce, hehe
bebac koji broj je nas lijepi Mikele? 😃 bas sam ga se sjetila dok sam Marici navlacila bodi jucer i onako lijepo joj kompaktno sjeo..42 jaoo😬😅
Draga, 62 neki modeli su mu knap u trupu, a npr tuta iz pepca 56 mu je onako skroz popunjena al su rastezljive. Imam samo 3 tute 56 pa mi nije zao haha
Sortiraj odgovore
Najstariji