Hoću javit ću, trebala bi ići dan prije Badnjaka.
Sve razmišljam da li da odem privatno i da to riješim ili se navlačim po toj Petrovoj i kako kažeš sačuvam živce.
Vrapcic, kakvo je tebi sad stanje? Ti ista bolje od cajeva i propolisa?
Bok trudnice, evo opet ja. Danas puna pitanja. Ginekologica mi je savjetovala da odem jedan period na mirovanje zbog određenih situacija. Koliko sam shvatila, ako odem na mirovanje pa ga prekinem rušim si prosjek plaće? To znači da kad otvorim porodiljni, neću 6 mjeseci primati punu placu nego prosjek koji sam imala na cuvanju + dok sam radila (tj tih unazad 6mjeseci). Hvala unaprijed na odgovoru :)
Koliko ja kuzim,primas prvih 6 miseci punu placu koja je prosjek zadnje tri place prije onih 45 dana koji min. prije mozes ici, a iducih 6 miseci 70% do max. 5400 kn (od 1.4.2020.).
Super, hvala!!
Cure, rekla sam vam da san bila jucer u poznatog privatnika koji mi jr prominio terapiju. Dao mi je SULOTRIM 400+80mg.
Popila sam jednu jucer ujutro. Medutim sinoc san nasla nesto na int i pripala se. Nisan je popila sinoc a mislim da necu ni pit.
Evo procitajte. Panicarim li bezveze ili?
Sacekala bi bar do 12tt.
Nema odgovarajućih podataka o primjeni kombinacije sulfametoksazola i trimetoprima u trudnica. Epidemiološka su istraživanja pokazala da je moguća povezanost izmeĎu izloženosti antagonistima folata i priroĎenih malformacija u ljudi.
Iako je trimetoprim antagonist folata, u ispitivanjima na životinjama obje su komponente lijeka pokazale da uzrokuju abnormalnosti fetusa (vidjeti dio 5.3.).
Kombinacija sulfametoksazola i trimetoprima se ne smije koristiti u trudnoći, osobito u prvom tromjesečju, osim ako nije izrazito neophodno. Potrebno je razmotriti uvoĎenje nadomjesne terapije folatnom kiselinom ako se lijek koristi tijekom trudnoće.
Sulfametoksazol se natječe s bilirubinom za vezno mjesto na plazmatskom albuminu. U organizmu novoroĎenčadi značajna se razina lijeka, pristigla iz majčinog krvotoka, zadržava tijekom nekoliko dana. U slučaju da majka uzima lijek u razdoblju blizu termina poroda, postoji odreĎeni rizik za pojavu ili pogoršanje novoroĎenačke hiperbilirubinemije, i s time povezanim teoretskim rizikom za kernikterus. Ovo je posebice bitno u djece s povećanim rizikom za hiperbilirubinemiju, kao što je nedonoščad i novoroĎenčad s manjkom glukoza-6dehidrogenaze.
Laicki receno u 1 trim.se sulotrim veze na iste receptore kao folna,dakle moze ponistiti njeno djelovanje.
Znas i sama koliko je folna vazna i da njenim neunosenjem moze doci do malformacija ploda.
Vrapcic, kakvo je tebi sad stanje? Ti ista bolje od cajeva i propolisa?
Čini mi se da je. Grlo manje boli, pijem dosta čaja od kamilice sa medom. 😁 Ma za dva dana ko nova nadam se, propolis je čudo 😊
https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png
Da Zaraa baš zbunjujuće, no u konačnici je bitno da je sve ok. Prijateljica koja treba roditi za 4 tjedna kaže da joj se beba (uzv) uskladio sa menstruacijom tek neki dan na pregledu, do sada joj je stalno bilo odstupanje od 7-10 dana. A pitah i stariju sestru, kaže da su žene često zbunjene oko tih termina. Ali i ona kaže, bitno da je sve ok, ionako nećeš roditi po terminu! 😂
Mrvičak sad si me uplašila? To sa srčekom misliš u prošloj trudnoći? Sada ti je sve ok nadam se!
Da da u 9.mj.sam imala spontani
Vrapcic123 evo spremam opremu za Petrovu
😂😂😂😂😂😂😂😂
Mrvičak uf drago mi je da je sve sada ok. Baš sam se prepala 😮 Držim fige da bude sve ok do kraja 💖💖
Mrvičak uf drago mi je da je sve sada ok. Baš sam se prepala 😮 Držim fige da bude sve ok do kraja 💖💖
Ma mora biti. Ovoga puta je sve nekako drugačije. Al kažem i taj fetal doppler mi pokaže na par sekundi te visoke otkucaje koji moraju biti bebini 🥰
Sortiraj odgovore
Najstariji