Cure, cestitke na sovrim pregledima, cesritam i na curici, ali sam zaboravila tko je napisao 🙈
Mravicak, cure su ti ave rekle, odmaraj cim vise, ali ja bi takoder na tvom mjestu otisla svakako, po drugo misljenje. Iako isro mialim da je samo oprezna, s jedne strane super kao sto su druge rekle, s druge opet samo se uznemirimo.
Renata, i sama se brinem, ni ja ne osjetim, tj. Tu i tamo kao da nesto osjetim ali nisam sigurna da li je to bebica ili sta. Iscitala sam avega i svacega i nakraju je bilo cura koje su tek u 22 tjednu znale osjetiri prve pokrete oa se pokusavam ne brinuti.
Cure, koje osjetite bebice, gdje ih osjetite, u kojem dijelu trbuha, nadam se da razumijete. Danas sam imala osjecaj da osjetim bebicu ali nekako skroz nisko pa ne znam jel beba zbilja tako nisko ili sta, bas mi tesko procjeniti
Baby girl 💜
Cure hvala vam na odgovorima. Moj pregled je bio jako kratak, mozda 10 min s time da je naknadno pogledao i vaginalno posteljicu kad je skuzio da je nisko.. Mislim da cu otici privatno to obaviti da mi srce bude na mjestu. Nadam se da taj uzv ne steti bebicama ☹
Snoopy meni je na zadnjem pregledu ginekologica rekla da nije dobro previse zagrijavati bebu s uzv, i da minimalno mjesec dana treba proci izmedju uzv. Da mi u Hrvatskoj ionako previse zracimo, da vani trudnice imaju tipa 2 uzv u cijeloj trudnoci.
Sad ne znam, jesu vama nesto slicno rekli ili to samo moja?
Vrapcic npr. kad ja dobijem neke nalaze, npr. krvi ili sl. odmah zovem muza jer nesto odskace od ref. vrijednosti ali me on odmah umiri ili kaze da je to sve ok zbog upale ili zbog manjka ili viska necega. Ili sad kada gledam mjere bebe pa usporedjujem s tablicama po netu on me umiri i kaze to ti je ok, ne oobjasnjava puno jer u biti uzima u obzir neke opcenite mjere, genetiku i sl. A to jel nam posteljica sprijeda ili straga nama za trudnocu ustvari nista ni ne znaci...Danas hvala bogu osjecam bebaca cijelo vrijeme, bas je aktivna, nadoknadjuje sto me jucer nasekirala 😋
Cure hvala vam na odgovorima. Moj pregled je bio jako kratak, mozda 10 min s time da je naknadno pogledao i vaginalno posteljicu kad je skuzio da je nisko.. Mislim da cu otici privatno to obaviti da mi srce bude na mjestu. Nadam se da taj uzv ne steti bebicama ☹
Snoopy meni je na zadnjem pregledu ginekologica rekla da nije dobro previse zagrijavati bebu s uzv, i da minimalno mjesec dana treba proci izmedju uzv. Da mi u Hrvatskoj ionako previse zracimo, da vani trudnice imaju tipa 2 uzv u cijeloj trudnoci.
Sad ne znam, jesu vama nesto slicno rekli ili to samo moja?
Meni je kuma vodila trudnocu u Munchenu, isla je svaka 3 tjedna na uzv, skoro kao i kod nas. Ovisi dosta i o ginekologu. Ja sam u pocetku isla cesce zbog krvarenja a sad svaka 4 tjedna.
Dana130 meni je prva trudnoca, tek sam s cca 21 tjedan osjetila prve leptirice ali brzo su postali jaci. Ja dosta nisko nosim pa su i pokreti prvi bili nisko ispod pupka, sad sam 26+ i sad ga osjetim svuda, ovisi kako se okrene. Nekad mi je i trbuh kao nagnut u jednu stranu 😂 pokreti su sada najcesce u ravnini s pupkom ili malo ispod.
Isto sam se brinula na pocetku kad cu poceti osjecati pokrete, mozda su i bili ranije a ja ih nisam znala prepoznati 🤔
Pozdrav svima 🤗 prebacujem se sa jesenskih beba....bila sam tamo jer trebam roditi krajem 8 mjeseca. Praktički smo ljetni.... Zato evo nas. Zakoračili smo u 16 tjedan. Vjerojatno smo među mlađima ali nadam se dobrim savjetima. U jesenske bebe ulaze nove curke i zadnjih dana samo tužne vjesti 😮😮😮😣 nadam se da me objeručke prihvačate😁. Imam 30 godina. Prošle godine u 4 mj neuspjela trudnoća, u 12 mj plusić i eto druga nadamo se uspješna teudnoća. 😁😁😁 Drugi tjedan konačno pregled..... Onda smo 17 već 😊 ima koja sliku u tom periodu od ultrazvuka a da je voljna mi pokazati da vidim šta me čeka jedva čekamo svaki pregled 😊😊😊pozdrav svima
Nisam se javljala cijeli dan, bila sam vrijedna, mijenjala posteljinu, peglala robu, cistila parket u stanu i onda rucak, pa sad citam zaostatke. Sry ako nekog zaboravim.
Dora ljubice bit ce sve dobro, mozda je neka upala u pitanju pa zbog toga pojacan iscjedak. Neka si otisla na hitnu, bolje je tako. Javi se ❤️
Snoopy moj anomaly scan kod soc.je trajao 40min, a privatno je trajao duze od sat vremena. Koliko para toliko muzike 🙃
Mrvicak je li ti radila doktorica ctg, da malo prati te kontrakcije? Moja je meni iz tog razloga ukljucila odmah ctg, jer ja od 17.tjedna imam bh i ona tvrdi da ne otvaraju. Malo mi je to traljavo ponasanje od nje i previse te isprepadala, a bez utemeljenja, ali hajd u trudnoci nikad dovoljno opreza. Slusaj ti nju sta ti kaze i pridrzavaj se toga, ali ne stvaraj sebi prevelik stres, vidis koliko nas prolazi isto s tim kontrakcijama.
Renata sretan ti put i zavidim ti pomalo, iako smo se mi skoro vratili iz Hr i iako smo bili 5 tjedana dole 😁 samo pazi na kg, ja sam dole dobila vise kila za 5tj nego ovdje za 5 mj😂 Sta zna Svabo sta je nasa pekara i burek 😁
Vrapcic Puna 24 🥰🥰
Lola cestitke na dobrom pregledu i velikoj bebici 🥰 ja cu od 31.tjedna imati svako 2 tjedna pregled. Jednom uzv, pa drugi put ctg.
Kaktusice istina je da u Njemackoj imaju samo 3 uzv u cijeloj trudnoci, ali iz razloga sto toliko placa osiguranje i doktori se toga moraju drzati, medjutim svaki dr savjetuje da je to premalo, pa tako i moj. Zato se uzme odmah na pocetku paket sa dodatnim uzv i plati i onda na svakom pregledu vidis bebu. Tako da ja npr. imam svako 4 tjedna uzv, kao i u Hr.
Mrvicak kako se mrda 😂
Amber cestitam na curici
Dora nadam se da nije nista. Ja stalno imam iscjedak, zuto obojen ali nije sluzav. Mijenjam se stalno, a van kuce nosim lolalady uloske. Ne znam do cega je, navodno mi je sve uredno a taj zuckasto obojen iscjedak me prati od pocetka
Vucice hvala 😘 lijepo je cuti iskustvo necije, bar se manje pocnem brinuti.
Mrvicak 🥰
Ako ti je pupak gdje ti je rub majice, onda na tom otprilike dijelu i ja osjecam nesto 😁 bit ce da je stvarno bebica, ja uopce nisam imala predodzbu di i kako se beba nalazi
Baby girl 💜
Sortiraj odgovore
Najstariji