Snoopycestitam na deckicu💙🎉
Anddobrodosla🎉
Štramplice deblje hulahopke, one ko npr.pamucne
Ja se uopce ne brinem oko kilica, skinut ce se to, a za sada nisam puno ni dobila, ali to ce sad i krenuti
Mrvicak sretno sutra ako sam dobro shvatila
Hvala. Jeee, sutra u 11:00.🎉 Al otkako beba lupa stvarno sam mirna, jedino što me brine je ta posteljica
Je, stvarno je puno lakse kad se osjeti bebica🥰oni prvi pregledi su mi bili nocna mora
💙
Danijela bas sam sad isla gledati po svom indeksu tjelesne mase prije trudnoce, preporuceni prirast za mene do kraja trudnoce je 11,5-16kg 🤷🏻♀️ Po svim kalkulatorima sto sam gledala, prirast mi je stvarno ok i uvijek sam neka zlatna sredina.
A tako i ja računam do 15kg mi se čini skroz ok.
Danas srela jednu poznanicu i kao pita me da li radin ja kažen da nisan jer san trudna . I tako bzv pričamo kako san za sada na +4,5kg ona meni kako se ona do kraja trudnoće udebljala 35kg 😱😱😱
https://lpmf.lilypie.com/yvDOp2.png"
Javljam da ovog puta nije bilo uzv-a, nego samo detaljan pregled cerviksa itd. Sve je savrseno. Tlak isto, 2 kg sam dobila od zadnjeg pregleda4 mjeseca smo prosli, idemo dalje. Nadam se da ce iduci pregled biti uzv i naznaka za spol jupii
BlackLioness,drago mi je da je sve super, ali isto mi je malo glupo da me naprave svaki put ulttazvuk bar preko trbuha. To ne bi trrbalo bit opasno…
U slucaju problema mogu na hitnu ili dat 400kn+ kod privatnice. Nazalost, ne mogu si cesto privatnika priustit. Malo smo sad u stisci posto ne radim 😥 isla bi ja i nifty i na 4D i na trudnicke grupnjake, ali situacija mi nije bajna da si priustim, najbitnije nam je da sam zdrava, da se manje zivciram i da uspijemo bebi na vrijeme sve nuzno pribavit
Ma ne iden ni ja privatno, već kod socijalnog ginkića, ali uvik mi ćirne ultrazvukom da li je beba ok, da li kuca srce bez obzira jel pregled neki kraći ili ne. Zato mi je čudno
Ja si razmisljam pozitivno. Pa valjda da se nesto bebi desi bi po necemu skuzili, mozda bi me nesto bolilo, pocelo probadat ili krvarit ili nesto. Organizam bi valjda prepoznao ono najgore 😥 Samo si vrtim u glavi pozitivno, da ne moze vise nista poci po zlu 🙃
Rose pcelica hvala vam cure 😘
Mrvicak sta su ti konkretno rekli za tu posteljicu
Javljam da ovog puta nije bilo uzv-a, nego samo detaljan pregled cerviksa itd. Sve je savrseno. Tlak isto, 2 kg sam dobila od zadnjeg pregleda4 mjeseca smo prosli, idemo dalje. Nadam se da ce iduci pregled biti uzv i naznaka za spol jupii
BlackLioness,drago mi je da je sve super, ali isto mi je malo glupo da me naprave svaki put ulttazvuk bar preko trbuha. To ne bi trrbalo bit opasno…
U slucaju problema mogu na hitnu ili dat 400kn+ kod privatnice. Nazalost, ne mogu si cesto privatnika priustit. Malo smo sad u stisci posto ne radim 😥 isla bi ja i nifty i na 4D i na trudnicke grupnjake, ali situacija mi nije bajna da si priustim, najbitnije nam je da sam zdrava, da se manje zivciram i da uspijemo bebi na vrijeme sve nuzno pribavit
Ma ne iden ni ja privatno, već kod socijalnog ginkića, ali uvik mi ćirne ultrazvukom da li je beba ok, da li kuca srce bez obzira jel pregled neki kraći ili ne. Zato mi je čudno
Ja si razmisljam pozitivno. Pa valjda da se nesto bebi desi bi po necemu skuzili, mozda bi me nesto bolilo, pocelo probadat ili krvarit ili nesto. Organizam bi valjda prepoznao ono najgore 😥 Samo si vrtim u glavi pozitivno, da ne moze vise nista poci po zlu 🙃
Black, ma naravno nemoj se stresirat, trebamo sve pozitivno razmišljat. Još malo pa ćeš počet i osjećat bebine pokrete i odma će ti psihički bit lakše. Bar je tako meni
Posteljica se prati tamo do 28 tt, ako i nakon toga ostane nisko, onda je to kao ona placenta previa, ali utvrduju stupanj (1-4) da utvrde moze li se na porod prirodno ili mora carski.
mirovanje i dici ce se 😉
Mrvičak ja sam isto totalno chill od kad malog osjetim. Znam da je dobro cim on ima tulume unutra. Malo sam bila u grcu prosli tj dok sam jos radila radi onih bolova, al evo od kad sam doma i ne sjedim 8h bolovi su doslovno nestali.
Danijela ja ti isto racunam da cu sigurno 15kg dobiti i to mi se cini skroz ok. Znam i ja trudnice koje su 30ak kg dobile. Nekima se nije nista vidjeli, a na nekima se bas vidjelo da su otekle i pune su vode, nije kilaza od debljine. Mene to ne opterecuje za kasnije jer cu skinut kako tako, najvise mi ne da ne dobijem puno pa gestacijski da se ne stvori itd.
Ma ne brinu ni mene kile zbog njih samih ili zbog skidanja nakon nego se uvik bojin nekih ne daj Bože komplikacija
Rose pcelica hvala vam cure 😘
Mrvicaksta su ti konkretno rekli za tu posteljicu
Prvi pregled nakon krvarenja da prekriva ušće, drugi pregled nakon toga da se digla ali jos ne dovoljno da se risskira prirodni porod. Da ne moram strogo mirovati ali da se baš pazim i nema odnosa
Bok svima!
Ja sam 26+tjedana. Bas citam za posteljicu, meni je isto nisko ali za sad nisu nista ekstra napominjali. Mirovala sam kojih 10ak dana zbog smeksanog cerviksa ali i to je sad u normali. Sve radim samo pazim da dosta i odmaram kroz dan.
PS I u Slavoniji su strample :)
Evo i mene, malo sam se upristojila i oprala josu lijepo se isfeniralax cak i nasminkala da bi otisla do mesnice i Tommyja 🤣
Pa krenimo redom...
Najprije svim vurama koje su bile na pregledima cestitke na uspjesnim pregledima 🥳😍
Vrapcic kako si, jesu li ti stale mucnine?
Rio pesica ti je predivna, jel to border collie? Divna je 😍 Kad si vec spomenula kremu od Biobaze, u ja sam se odusevila, cim potrosim ovu koju sam dobila u trudnickom paketu kupujem novu, tako se lijepo razmazuje i upija, mmmm...
Ikea imamo dosta stvari, od regala za dnevni boravak, stolica ormara, bracnog kreveta, posteljine... Ovaj skuplji namjestaj je stvarno kvalitetan a ima nekih jeftinijih stvari koje su isto odlicne.
And26 dobrodosla nam 🥳😍😘
Dana znaci i tebe muce glavobolje kad mijenja vrijeme? Ja popijem odmah lekadol cim vidim prvi oblak 😁
Danijela ajme dijalekti! Kad sam preselila u Dubrovnik nista ih nisam razumjela, ne toliko zbog rijeci koje su u biti slicne kao i u Rijeci nego to otezanje, aaaaa... A sto se tice kila ne niras se brinuti, zacas to s prvim mjesecima ode a one najtvrdokornije kile odu kad bebaci krenu damostalnim koracima otkrivati svijet, citaj: natrcat ces se 🤣
UZV ja idem privatno, ima obicni uzv , traje ni predugo ni prekratko, svaka 4 tjedna.
.
A sad odoh pojesti zdravu vecericu, juhicu, kuhanu brokulu, kihano jaje, svjezi sir i mrkvicu malo popecenu na tavi. Da ne ispadne da kaktusica jede samo junk ☺️😋🤣
Sortiraj odgovore
Najstariji