Curke imam pitanje..zanima me koliko su bebe u pocetku aktivne ova moja lupa non stop al jako nisko,i konstantno imam potrebu za wc imam osjecaj da nikad nespava 😂
Kod mene je okrenuta na zadak i isto udara nogama jako nisko, ali ja nemam nešto veću potrebu za odlascima na wc.
Ima dana kada je jaaaako aktivna da se isto kao i ti pitam da li uopće spava, a ima dana kad je jako mirna. Sad, o čemu to ovisi, stvarno ne znam 🤷
Curke imam pitanje..zanima me koliko su bebe u pocetku aktivne ova moja lupa non stop al jako nisko,i konstantno imam potrebu za wc imam osjecaj da nikad nespava 😂
Kod mene je okrenuta na zadak i isto udara nogama jako nisko, ali ja nemam nešto veću potrebu za odlascima na wc.
Ima dana kada je jaaaako aktivna da se isto kao i ti pitam da li uopće spava, a ima dana kad je jako mirna. Sad, o čemu to ovisi, stvarno ne znam 🤷
Bas cu pitat doktora kad odem nekad mi je bas neugodno koliko lupa,sta li ce biti poslje 🙆
Jutro 🙂 Razmisljate li vec o porodu? Kad bi sve bilo idealno, kako bi izgledao? Cega se najvise bojite? Ja do sada nisam nesto puno razmisljala, ali sad nekako sve vise... Nije me strah trudova i samog poroda, koliko se bojim da ce oni na silu htjeti to izvesti da bude cim prije gotovo... Zelja mi je da budem doma cim duze, da vodenjak ne pukne odmah pa da ne moram odmah u bolnicu, da mi ne daju drip, nikakve droge, ni epiduralnu... O carskom nikad nisam razmisljala, nadam se da do toga nece doci... Ja bi sve prirodno ako budem te srece 😁
Jutro 🙂 Razmisljate li vec o porodu? Kad bi sve bilo idealno, kako bi izgledao? Cega se najvise bojite? Ja do sada nisam nesto puno razmisljala, ali sad nekako sve vise… Nije me strah trudova i samog poroda, koliko se bojim da ce oni na silu htjeti to izvesti da bude cim prije gotovo… Zelja mi je da budem doma cim duze, da vodenjak ne pukne odmah pa da ne moram odmah u bolnicu, da mi ne daju drip, nikakve droge, ni epiduralnu… O carskom nikad nisam razmisljala, nadam se da do toga nece doci… Ja bi sve prirodno ako budem te srece 😁
Jutro 😊☕
Ja imam nekakvu ideju da će proći brzo i lako, u to nekako vjerujem pa se ne bojim. Htjela bi prirodni porod radije. Muž će biti sa mnom. Nadam se da ću početak trudova dočekati kod kuće, da neću ranije morati u bolnicu 🙂
Jutro ! Ja nekako uopce o tome ne razmisljam jos mislim si da mi ne bi pali snovi u vodu 😁 Nadam se da ce bit brzo i sto bezbolnije al planiramo na tecaj pa se nadamo da ce muz bit samnom. Mislim da cu ozbiljnije razmisljat o tome u 5 mj kad planiramo ic na tecaj pa cu cut vise o svemu , inace volim sve znat unaprijed ovdje mi se cini da bolje da ne znam nego sta me doceka da tako bude...
Jutro!evo i mi planiramo na tecaj u 5 mj pa cu mozda vise o tome razmisljat,znala sam par puta se ulovit u mislima o tome i odmah neka panika,pa reko rano je jos o tome,a sto se tice poroda svi bi mi tako,samo recimo ja se bojim da necu moc procijenit koliko mogu bit doma s trudovima,ne bi ni ja odmah jurila u bolnicu ako ne moram i ne bi ni ja da me izmaltretiraju s dripom a za epiduralnu jos ne znam ...
Kzeli i ja kazem da bi radije ko neka tuka dosla na porod da nista ne znam unaprijed😀al kad ne mozes bas tako
Da se ubacim ja znam kakav je porod i znam koliko boli i strah me je iskreno,bila bi sretnija da sam u neznanju i da neznam sta me ceka..a o njemu razmisljam svako malo i onda se sva izbezumim i sama sebi govorim ako su mogli svi mogu i ja,samo se nadam da ce brzo zavrsiti 😊
Kzeli i ja kazem da bi radije ko neka tuka dosla na porod da nista ne znam unaprijed😀al kad ne mozes bas tako
Ma mozda sam se krivo izrazila nije bas da ne zelim znat nego ne zelim slusat od drugih zena iskustva i kako je njima jer doslovno svaka s kojom sam pricala mi je o trudnoci pricala kao da umires i da je prestrasno i da su doslovno samo one jedine na svijetu uspjele izdrzat trudnocu tako i porod pa zato odbijam se informirat na taj nacin 😂 jer zbilja kad sam ostala trudna sam mislila joj kako cu ja to jer svi su samo kukali i pricali kako je to strasno tako i za porod pa si mislim eto ja zaboravim da stomak imam sve radim i bez problema da ne vidim stomak zab bi da sam trudna a i bolna sam i nemogu spavat i svasta nesto i uho mi se zacepljuje svako malo (bila kod doktora veli nista 😒 ) i svako malo trcim na wc i svasta nesto tako da bit ce nam kako se postavimo 😁 . Tako da nista u zivotu nije lako samo treba na porodu bit poslusan slusat babicu i doktora i sve bude dobro 😍
Ma da ni ja ne zelim slusat druga iskustva,ono osnovno sta mi kazu na tecaju i to je to!
Ayla da kazu prvi put da je strah jer ne znas sta te ceka,a drugi put bas strah od toga sto znas kako je iako kazu za drugi porod da bi trebao bit laksi,al se mislim pa zene ni ne bi radale drugo,mislim zaboravi se sve to na neki nacin!
Sortiraj odgovore
Najstariji