Ljetne bebe 2019.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MaPeJu
    19. Veljača 2019. 18:31

Lanchi_Zg

MaPeJu

kaze doktorica da je moja curica super, da je u svim mjerilima skoro u centimetar za mojih 25 tjedana, ima oko 830 grama, glavica joj je dole i skrivala se rukama, pa se nismo bas poslikat uspjeli, ali sve je u najboljem redu, sve smo vidjele i nogice i rukice i lice i cokolada nije pomogla, bila je opet mirna na pregledu 🤭🤭 pita doktorica: koliko kila ste u plusu? ja kazem 9. kaze ona dobro. pitam ja: jel je dobro?? kaze, pa nije bas, al nisam vas htjela bedirat, reko ne ne, recite, da pripazim malo? kaze da bih mogla ,izbacit ugljikohodrate barem… tako da eto, krecemo i sa bez slatkog i kruha, drzte mi fige 🙈

Mapeju, ne bih htjela izigravati doktora, pogotovo ako si odlučila, ali jako me živcira takav stav. 9 kila nije previše, i dalje stignes nakupiti manje od prihvatljivih 16, a ako nemaš nekih drugih komplikacija poput dijabetesa kile nisu same po sebi problem. Osim toga, živcira me općenita uputa izbaciti ugljikohidrate. Po meni je ključ u umjerenosti. Ja da izbacim ugljikohidrate bi se tresla, ne bih imala doslovno nimalo energije. Po meni kila gore dolje nije vrijedna toga. Nitko od nas se ne treba prežderavati, ali ni potpuno izbaciti namirnice koje te uveseljavaju mi nije neki izbor. Uglavnom su i te nakupljene kile rezultat hormona, a ne prejedanja. Da ne duljim, ja se s 9 kila u 25 tjednu ni bih uopće brinula. Da je nešto strašno, rekla bi ti ona i sama bez da si pitala…

mudro zboris, slazem se! hvala ti! imas pravo da! pripazit cu malo, ali se necu nit izgladnjivat nit trest jer mi se nesto jede! pokusat cu smanjit kolicine i povecat kretanje i kako bude, bitno da je meni Julija tip top 🙈

hvala curke na savjetima 💟

opet mama
    19. Veljača 2019. 18:35

MaPeJu, moram ti reci da mi je ime Julija bas, bas super. Oces neces, izaziva mi neke pozitivne asocijacije. 
    Jeste li ostale curke vec odabrale imena za bebace?

MaPeJu
    19. Veljača 2019. 18:43

opet mama bas ti hvala! nakon mnogo neslaganja mene i mog dragog, tipa, meni je neko ime lijepo, a njemu ne i obrnuto, procitala sam negdje Julija nakon mnogo istrazivanja, pa sam ju dobro proguglala i shvatila da mi se bas svidja. na sta je on rekao: pa moze biti Julija! i to je bilo to! 
    mnogima se ili jako svidja ili jako ne svidja, ali bitno da je nama super^^  kako ce se vas bebolinjo zvati?

MaPeJu
    19. Veljača 2019. 18:48

OhSoBoho

Lanchi_Zg

I da, ja u devetom mjesecu nisam dobila nijedan kilogram, nema tu pravila. Netko skupi malo vise, pa onda stagnira, zapravo tako je bilo većini trudnica koje znam, uključujući i mene…

Lanchi, slažem se. U prvoj trudnoći sam zaradila 12kg u prvih 6 mjeseci, zadnje tromjesečje nisam dobila ni grama. Bila bi sretna kad bi i sad tako ;)

i ovo me malo utjesilo, mozda tako bude i samnom, nadam se ,cinjenica je da sam ucila za strucni i sjedila sam doma mj.dana i nisam se bas kretala, a sad kak je zatoplilo, minimalno 6 km prohodam dnevno. ma bit ce to okej^^

opet mama
    19. Veljača 2019. 18:54

MaPeJu, naravno da ce biti ok! Ponavljam ti, 9 kg nije previse iako kad bi nastavila tim ritmom dosla bi brojci blizu 20 kg+. Tako ti ja samu sebe “strasim”... cinjenica je da trebamo pripaziti i da ustvari ni jedna trudnica ne treba jesti za dvoje iako smo sve sklone ponekad trpati u sebe sve redom kad se hormoni pocnu igrati s nama. A i trudnoca je savrsena prilika za malo oduska. Kao sto sama kazes, s ljepsim vremenom cemo se valjda i vise kretati. Ja sam misljenja da je dobro biti svjestan. Ja se redovno vazem doma pa se tako nastojim kontrolirati iako se stvarno ne treba previse s tim opterecivati dok doktori ne vicu preglasno. 😊
    Mi smo odabrali Borna. To je kompromis svo nas troje i svima nam se svidja. Dovoljno kratko, pase s prezimenom i odabrali smo ga davno, tako da mi je sad i nezamislivo da ga uopce mijenjamo...

Ribica219
    19. Veljača 2019. 19:31

Bulbi91 hvala ti sto mislis na mene ❤️
    Curke, kad smo kod kilica ja sam evo 13.tjedan na -1kg. Doktor ocekuje jos -2 ili 3kg prije nego udemo u zdnje tromjesecje jer se tada najvise dobiva, teoretski. Ali ja imam veliki visak kila (iako se tjesimo da ne izgledam tako pa mi sestra kad me vaze nikada ne vjeruje, uvijek bi mi dala 10kg manje 😅). Ali stvarno se moze bez slatkog, s minimalno kruha, krumpira, rize i tjestenine. Gricnem ja nekad nesto, ali jako pazim da je to rijetkost i u maloj kolicini. Nije lako. Ali ocito je da bebi ne fali u trbuhu junk food. Moj vam je savjet da se ne opustite kasnije, iza trudnoce. Ja sam dojila 14 mjeseci, stvarno ozbiljno dojila na zahtjev, i za to vrijeme dobila blizu 20 kg jer sam mislila da nema veze to sto papam 🙄 Ocito je da se mi zene kojima se lako kilogrami primaju nikada ne smijemo opustiti 😢

• Lanchi_Zg
    19. Veljača 2019. 19:35

Da još dodam, naravno da treba paziti na kile i na zdravlje općenito. Ali ne na način da se samo držimo brojke na vagi i da si ukidamo čitave skupine hranjivih tvari ili namirnice. Zapravo bi bilo idealno kad bi nam stručnjaci izradili balansiran jelovnik, jer sam sebi uvoditi restrikcija zna lošije djelovati na tijelo negoli par kila viska. To sam htjela reci. 

• Lanchi_Zg
    19. Veljača 2019. 19:38

Ribica219

Bulbi91hvala ti sto mislis na mene ❤️
    Curke, kad smo kod kilica ja sam evo 13.tjedan na -1kg. Doktor ocekuje jos -2 ili 3kg prije nego udemo u zdnje tromjesecje jer se tada najvise dobiva, teoretski. Ali ja imam veliki visak kila (iako se tjesimo da ne izgledam tako pa mi sestra kad me vaze nikada ne vjeruje, uvijek bi mi dala 10kg manje 😅). Ali stvarno se moze bez slatkog, s minimalno kruha, krumpira, rize i tjestenine. Gricnem ja nekad nesto, ali jako pazim da je to rijetkost i u maloj kolicini. Nije lako. Ali ocito je da bebi ne fali u trbuhu junk food. Moj vam je savjet da se ne opustite kasnije, iza trudnoce. Ja sam dojila 14 mjeseci, stvarno ozbiljno dojila na zahtjev, i za to vrijeme dobila blizu 20 kg jer sam mislila da nema veze to sto papam 🙄 Ocito je da se mi zene kojima se lako kilogrami primaju nikada ne smijemo opustiti 😢

To s dojenjem ne kužim, kod svih je drukčije. Evo ja sam skinula svih 20 kila uz dojenje a jela sam normalno jer naprosto sam morala (dojenje troši i dodatnih 500 kalorija dnevno). Znam da se neke žene udebljaju, moja mama npr, ali ja ih vise znam koje su jele normalno uz dojenje i sve smršavile..e sad, ili ove druge zaista puno jedu ili i tu prorade hormoni u obrnutom smjeru :((

Ribica219
    19. Veljača 2019. 19:46

Mislim da je meni bilo do štitnjače iako je sada sasvim ok. Iz rodilišta sam došla s 81kg. I kad sam prestala dojiti imala sam 98kg. Nisam tada kontrolirala štitnjaču nego sam išla na dijetu bez ugljikohidrata i skinula 15 kg. Ali s vremenom su se vratile i kako god da u proljeće i ljeto skinem, u jesen opet vratim. Punih 6 godina godina se sad s tim borim. Jednostavno imam užasno spor metabolizam i ako ne uložim puno truda kilogrami rastu. Inače puno radim jer imamo i poljoprivredu, pa u proljeće i ljeto lakše održavam kile, ali jesen i zima su meni kritični. 

OhSoBoho
    19. Veljača 2019. 19:51

Ja isto imam drugačije iskustvo s dojenjem, meni su se kile otopile odmah! Već nakon par mjeseci imala sam manje kila nego na početku trudnoće. A jela sam sve i stalno jer sam dojilja non stop i fakat sam uvijek bila gladna 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.