Ljetne bebe 2019.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    ms_3197
    19. Veljača 2019. 16:01

Da li je netko vec uzeo i moze preporuciti dobar aspirator za ciscenje nosa?

• Lanchi_Zg
    19. Veljača 2019. 16:26

Arianna aspirator je meni super. Iako je na usisavač, ne smeta mi. Usisavač bude dosta daleko od bebe, a sila se toliko smanji dok prođe kroz cjevčice da mi odrasli praktički ne osjećamo ništa (probali smo sebi usisati Haha, da provjerimo). Istovremeno, to je jedina sila dovoljno jaka da smrklje izbaci. Nama ja bilo preteško s onim gdje roditelj svojim udisajem pokušava izvuci slinu. 

MaPeJu
    19. Veljača 2019. 16:26

kaze doktorica da je moja curica super, da je u svim mjerilima skoro u centimetar za mojih 25 tjedana, ima oko 830 grama, glavica joj je dole i skrivala se rukama, pa se nismo bas poslikat uspjeli, ali sve je u najboljem redu, sve smo vidjele i nogice i rukice i lice i cokolada nije pomogla, bila je opet mirna na pregledu 🤭🤭 pita doktorica: koliko kila ste u plusu? ja kazem 9. kaze ona dobro. pitam ja: jel je dobro?? kaze, pa nije bas, al nisam vas htjela bedirat, reko ne ne, recite, da pripazim malo? kaze da bih mogla ,izbacit ugljikohodrate barem... tako da eto, krecemo i sa bez slatkog i kruha, drzte mi fige 🙈

ms_3197
    19. Veljača 2019. 16:55

Lanchi_zg hvala ti puno 😘
    MaPeJu super za pregled, drago mi je da je sve uredu. 😊
    Joj svaka ti cast, ja ne znam kako bi se odrekla i slatkog i svih ugljikohidrata 🙈😂 

lena.5
    19. Veljača 2019. 17:12

Meni ako doktorica kaze da se odreknem slatkisa ja cu mijenjati doktoricu, jer je to prevelika zrtva i ne zelim takvu energiju oko sebe u ovim vremenima poludjelih hormona haha. Salim se naravno, da treba svakako bih se odrekla ali se nadam da do tog nece doci.

opet mama
    19. Veljača 2019. 17:40

Ms3197...taj kos sam i ja danas uzela. 
    MaPeJu...super za pregled! Tako smo i mi na proslom u tim tjednima imali skrivanje rukama i jedva smo neku sliku napravili. I odlicna ti je u kilazi, s obzirom da je curica. A 9kg je dosta za tvoje tjedne, iako nista zabrinjavajuce. Ja sam recimo do sad dobila 9, 3 tjedna sam dalje od tebe pa mi je doktorica vec prosli put rekla da pripazim. Cinjenica je kao sto smo vec pisale da u zadnjim tjednima vecini zena kile tek krenu rasti.  

• Lanchi_Zg
    19. Veljača 2019. 17:41

MaPeJu

kaze doktorica da je moja curica super, da je u svim mjerilima skoro u centimetar za mojih 25 tjedana, ima oko 830 grama, glavica joj je dole i skrivala se rukama, pa se nismo bas poslikat uspjeli, ali sve je u najboljem redu, sve smo vidjele i nogice i rukice i lice i cokolada nije pomogla, bila je opet mirna na pregledu 🤭🤭 pita doktorica: koliko kila ste u plusu? ja kazem 9. kaze ona dobro. pitam ja: jel je dobro?? kaze, pa nije bas, al nisam vas htjela bedirat, reko ne ne, recite, da pripazim malo? kaze da bih mogla ,izbacit ugljikohodrate barem… tako da eto, krecemo i sa bez slatkog i kruha, drzte mi fige 🙈

Mapeju, ne bih htjela izigravati doktora, pogotovo ako si odlučila, ali jako me živcira takav stav. 9 kila nije previše, i dalje stignes nakupiti manje od prihvatljivih 16, a ako nemaš nekih drugih komplikacija poput dijabetesa kile nisu same po sebi problem. Osim toga, živcira me općenita uputa izbaciti ugljikohidrate. Po meni je ključ u umjerenosti. Ja da izbacim ugljikohidrate bi se tresla, ne bih imala doslovno nimalo energije. Po meni kila gore dolje nije vrijedna toga. Nitko od nas se ne treba prežderavati, ali ni potpuno izbaciti namirnice koje te uveseljavaju mi nije neki izbor. Uglavnom su i te nakupljene kile rezultat hormona, a ne prejedanja. Da ne duljim, ja se s 9 kila u 25 tjednu ni bih uopće brinula. Da je nešto strašno, rekla bi ti ona i sama bez da si pitala...

• Lanchi_Zg
    19. Veljača 2019. 17:43

I da, ja u devetom mjesecu nisam dobila nijedan kilogram, nema tu pravila. Netko skupi malo vise, pa onda stagnira, zapravo tako je bilo većini trudnica koje znam, uključujući i mene...

opet mama
    19. Veljača 2019. 17:52

Mjehuric, da ovi Chiccovi ulosci su skuplji od ostalih, ali ima ih 30 u paketu i ja racunam da su za orve osjetljivije dane, one u bolnici oni taman dosta, dok eventualni savovi malo ne zarastu. Dosta su veci i dovoljno je staviti jedan, svi ovi ostali kao vir i veo i sl. su puno manji, ima ih 10-ak u pakiranju i ustvari moras stavljati vise od jednog odjednom (tako sam bar ja prvih dana jer mi jedan nije bio dovoljan, a i hrpa drugih mi je isto to rekla).  Tako te financijski cak dodje otprilike isto. 
    Ta higijena je jako bitna prvih dana da se savovi ne inficiraju (naravno, postoje i sretnice koje ih nemaju) pa je uloske potrebno jako cesto mijenjati i po mogucnosti se oprati u mlakoj vodi prilikom svakog odlaska u wc. Ja se sjecam da sam dolaskom doma koristila i neki bapski recept, caj hrastove kore ili sl. za ispiranje i on mi je jako olaksao nelagodu savova, sve je proslo za par dana bez ikakvih problema. 

OhSoBoho
    19. Veljača 2019. 18:27

Lanchi_Zg

I da, ja u devetom mjesecu nisam dobila nijedan kilogram, nema tu pravila. Netko skupi malo vise, pa onda stagnira, zapravo tako je bilo većini trudnica koje znam, uključujući i mene…

Lanchi, slažem se. U prvoj trudnoći sam zaradila 12kg u prvih 6 mjeseci, zadnje tromjesečje nisam dobila ni grama. Bila bi sretna kad bi i sad tako ;) 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.