Ljetne bebe 2019.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    07. Veljača 2019. 13:14

ksilofon

Lilli

Tenci

Lilli

Pridruzujem se i ja k vama :)
    Sto se tice pokreta bebe,meni kad je tek krenulo znalo je proc 2 dana da nis ne osjetim pa onda se javi. Ako je posteljica naprijed,onda se pokreti kasnije osjete(cca20.tjedan)-nije pravilo,al tako kazu ginici. I da,u pocetku sam osjetila samo kad bi lezala mirno par minuta i to skroz ispruzena na ledjima. Da vas pitam, da li ikako spavate na ledjima,posto je meni to jedini polozaj u kojem mogu po noci lezat. Sve mi utrne kad sam na boku.. i jos nesto,da li imate problem sa zacepljenim nosom?

spavam od uvijek na leđima, na trbuhu u životu nisam spavala, možda tu i tamo na boku. i sad se pokušavam odviknuti od leđa, ali teško, malo po malo s onim trudničkim jastukom uspijevam jer znam da nije dobro spavati na leđima, ali recimo uredno se probudim u noći na leđima, bez obzira kaj zaspim na boku.
    i muku mučim sa začepljenim nosom, užasno mi je pogotovo navečer, zna mi se i krv spustiti od previše puhanja nosa i od konstantnog špricanja s aqua marisom, ali ne pomaže mi baš. čitala sam malo da je to vjerojatno trudnički rinitis i da bi nekoliko tjedana nakon poroda se trebalo sve vratiti na normalu.

Ajme kako mi je drago da jos netko ima te muke (OPROSTI :D). Ja isto stavim trudnicki jastuk nekak pod ledja pa sam makar malo kao na koso.al cim zaspim to sve pada u vodu.rekla mi tetica u apoteci da mogu meralys ha max 2put dnevno.iduci tjedan imam pregled pa cu pitat gin,do sada nisam jer sve nekako mislim ma proc ce.
    Ofnica,nisam se jos dala u taj pothvat jer sam nekako skepticna posto nije prehlada u pitanju. Al trebala bih probat

Meni je gin rekla da mogu aqua maris.

Sto se tice prevrtanja na ledja, ja sam si uzela jedan jastucic duguljasti iz boravka i onda si njega stavim iza ledja i nekako mi bas odgovara + ne mogu se prevrnuti na ledja.
    Od spavanja sa trudnickim jastukom tj jastukom za dojenje sam def odustala jer mi je previsok, preglomazan i nema mi smisla.

stavljala sam si i ja jastuke iza leđa, ali ne pomaže to meni kad si ja tijekom noći to lijepo maknem i nastavim spavati na leđima! nema pomoći za mene i to spavanje na leđima 

Lavandica
    07. Veljača 2019. 13:19

Imam pitanje koje se provlaci vec par puta po forumu.. imam svatove u 3 mj. Sad me zanima sta s tim farbanjem.. ja cu si raditi onaj balayage tako da blajh ide samo na vrhove a na tjeme treba smeckasta boja.. sad me strah da to nije preagresivno. Imam malo sijedih.. jel se koja od vas farbala ili pitala gina o tome? 

Stize nam Mihael ♡

Buby90
    07. Veljača 2019. 13:19

Ofnica da prva mi je beba. Malo ste me umirile sad dok kazete da ste tek oko 20. tjedna nesto osjetile ☺️

• DaVoS
    07. Veljača 2019. 13:21

ksilofon

OhSoBoho

opet mama

Pozdrav curke…
    Pridružujem se proljetno/ljetnim bebama. Četvrta trudnoća, drugo dijete (dvije vanmaterične). Stariji 13 godina, trenutno u 27.tt. trudnoće, oboje začeti potpomognuto.
    Čitala sam vas povremeno, ali sad rekoh da se i pridružim… Starija sam od većine vas na temi (37) pa me slobodno možete sve zvati mamom :)
    Do kraja ovog tjedna radim i onda sam odlučila ostati doma. Trudnoća mi super prolazi, evo, ulaskom u 3. tromjesječje pojavili se urinarni problemi i e.coli pa sam nažalost na antibiotiku trenutno. Veselim se redovnom tipkanju s vama:)

Bome, toliko stara nisi ;)
    Evo me, skoro 34 :)

Hehe i ja 32, idem prema 33
    Ali prvo dijete 😊

ja u travnju 38 ;-)

opet mama
    07. Veljača 2019. 13:22

Lilli

Ne znam kak vi,ali ja se nekad cudim koliko ima tih tzv zabrana u trudnoci. Od frizera,lakiranja noktiju,kozmetike,hrane itd.mislim da je otislo predaleko.isto tako evo i to za nos i sprej.ja sam sigurna da ukoliko postoji razlog,da se sprej ili kapi mogu koristit.stetnost je svuda oko nas.ja sam tesko dosla do ove trudnoce,i pretjerano pazim na sve,nije da sam imalo neodgovorna.ali sto vise citam i proucavam,to mi vise dodje da ugasim svaki izvor interneta😅

E to je živa istina. To i ja jako primjećujem, pogotovo s obzirom na odmak od 13 godina u dvije trudnoće.
    Većinom se radi samo o umjerenosti, kako inače, a pogotovo u trudnoći. Lakirat nokte, farbat se i slično...a čuj. Sve se upija u naš organizam, ali je činjenica da ni mikro dio ne stigne do bebe. Naše su bebice duboko začahurene i zaštićene u nama, žensko tijelo i imunitet odrađuje ogroman posao sa zaštitom bebe. Kad si bolesna, liječiti se moraš. Pošpricat umjereno sprej u nos na bazi morske vode neće dovesti do nikakvih komplikacija, uvjerena sam. Evo, ja npr. moram piti antibiotik trenutno, i to veliku i dugačku dozu. Procjena je da mi više štete može izazvati neliječenje urinoinfekta od Klavocina...To je smisao.

OhSoBoho
    07. Veljača 2019. 13:23

Boy♡

Imam pitanje koje se provlaci vec par puta po forumu.. imam svatove u 3 mj. Sad me zanima sta s tim farbanjem.. ja cu si raditi onaj balayage tako da blajh ide samo na vrhove a na tjeme treba smeckasta boja.. sad me strah da to nije preagresivno. Imam malo sijedih.. jel se koja od vas farbala ili pitala gina o tome?

Ja se farbam, malo rijeđe nego inače ali svejedno. Skroz sam sjeda i ne mogu si dopustiti hodati takva okolo. Neće farba naškoditi, možeš eventualno tražiti farbu bez amonijak da ne udišeš te kemikalije. Ne valja baš pretjerivati ali povremeno farbanje mi je obavezno

Lavandica
    07. Veljača 2019. 13:23

Buby90

Ofnica da prva mi je beba. Malo ste me umirile sad dok kazete da ste tek oko 20. tjedna nesto osjetile ☺️

Ma da.. ne brini. Osjetit ces mrdanje, bez brige. Stvarno je rano jos. Opet ja sa svojim pitanjima 😁😁😁 sta sa kavom? Ja je nisam pila 5 mjeseci, tj.cim sam posumnjala da sam trudna. Danas sam si PRVI put u kaficu narucila kavu s mlijekom i bas gustam. Jel to bebi smeta? Necu piti svaki dan.. ali bas sam se zazeljela. Osjetim da se mali vrti ko ringispil☺ 

Stize nam Mihael ♡

OhSoBoho
    07. Veljača 2019. 13:25

Buby90

Ja prvo osjetila oko 21tt. Posteljica bila sprijeda pa je to dodatno ublažavalo udarce. Sad u drugoj osjetila oko 17tt. Niš ne brini, kad krene udarati onda ćeš vidjeti koja je to ludnica, ti bi spavala a unutra tulum ;) 

ancy2010
    07. Veljača 2019. 13:25

Boy♡

Evo ja sam se bas naručila sljedeći tjedan za pramenove i preljev, jer vise ne mogu gledat ovaj izrast i sijede, tada cu bit u 17 tjednu.. Meni je gin rekla samo da se ne bojam prva tri miseca a kasnije mogu bez problema

4.08.2019 baby girl👶
    1/2021 blighted ovum
    25.11.2022. baby boy👶

opet mama
    07. Veljača 2019. 13:26

Buby90

Tek u otprilike 18.tt maternica izlazi iz zdjelice što omogućuje da se bebini pokreti lagano osjete. Tate teško mog osjetiti prije 20 i nekog tjedna. Kod prvorotki posebno, i još koji tjedan kasnije. Ja sam osjećala od 17.tt, moj dečko je od početka skoro dva tjedna veći po svim mjerenjima pa nije ni čudno da sam ga ranije osjetila - gužva u abdomnenu, a i drugorotka sam. Tu ti ulogu igraju i kile (salo na trbuhu ) položaj posteljice, stanje trbušnih mišića i svašta još nešto. Nemaš razloga za brigu...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.