Ljetne bebe 2019.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ofnica
    04. Veljača 2019. 09:27

Lanchi_Zg

Cure, koliko vi pazite da ne pretjerate s kretanjem i općenito fizičkim naporom? Ja u prvoj trudnoći nisam uopće pazila, kako nije bilo komplikacija ni otvaranja prije vremena, dala sam si oduška. Sad također sve radim i još nosim maloga i trčim za njime, ali me sada to muci kad čujem koliko žena mora mirovati i slično. Bojim se da nešto ne izazovom jer zaista nikad ne odmaram:( prvi put uopće nisam o tome razmišljala, a sad me uhvatilo, i pod utjecajem okoline priznajem. Pa me zanimaju vaša iskustva i stavovi.

Ah ne razmišljam puno, makar mi već mame ne bismo smjele tegliti klince od 10+kg. Ja isto za malim trčim, to mi nije toliki bed...nego to šta ga prenašam iz kade na presvlačilicu, pa dižem u hranilicu, stavljam u auto u autosjedalicu, i često puta ga dignem kad se raspekmezi ili udari pa pruža rukice da želi k meni. To bismo sve trebale maximalno izbjegavati, ali teško. Pogotovo ako žena npr ima niže posteljicu, zbog takvih stvari može doći i do slabijeg podizanja posteljice, ne daj Bože do placente previe.

Ofnica
    04. Veljača 2019. 09:37

sissi

Cure, je li vi jedete salame? Sendvice? Ja sam pocela, do sad sam izbjegavala, ali nekako me bas pita sendvic. Pojedem malo pa imam griznju savjest 🙈 😩

Ja jedem kao i prije, ali ne baš salame, nego samo pršut, kulen, buđolu i špek, i domaće kobase. One industrijske kobase i salame nisam niti prije konzumirala jer tu ima tko zna čega unutra, milijun e-ova. Ajde, da ne ispadne da baš ništa od toga ne jedem, počastim se nekad s pilećim prsima, ali u globalu ne jedem salame tipa poli, mortadele, zimske, panone i takvih prerađevina. I paštete i hrenovke isto ne jedem, ali to općenito, ne zbog trudnoće. U ovoj trudnoći izbjegavam jedino nepasterizirane mliječne proizvode.. U prvoj trudnoći uopće nisam jela tunu i ananas, a sad se počastim recimo jednom do dvaput mjesečno, to su tako male količine da ne mogu biti štetne.

Ofnica
    04. Veljača 2019. 09:42

Embarasada

Ja mislim da bi si ja uzela jastuk za bebu, zbog sebe za svaki slučaj ali i zbog drugih. Jer ja znam da kad sam išla kod sestre kad je tek rodila bilo mi je puno zgodnije uzeti bebu u jastuku nego bez. Bar u tom početku..
    Curke koje su vec iskusnije i samouvjerene, kuzim da vama ne treba ☺

Meni osobno jastuk ne treba za nošenje, to je više zbog drugih ljudi...makar ću izbjegavati posjetitelje prvih mjesec dana svakako ( i u prvoj trudnoći sam poručila svima da se odmaram prvih mjesec dana i da nema posjeta). Ali recimo kad dođu baka i deda, opet je i njima zgodnije primiti bebu u jastuku nego onako malecku samo u odjeći. Moja svekrva se bojala primiti mog malenog koji je došao doma sa 2620g iz bolnice, bio je tako malecki i mršavi da nema šanse da bi ga uzela bez jastuka...a i meni je draže, iako svi uvijek peru ruke, nekako mi je higijenskije da drugi tako prime bebu.

Ofnica
    04. Veljača 2019. 09:47

Kad smo već kod toga, kako se mislite postaviti u vezi posjeta nakon poroda? 
    Kod mene je recimo bio slučaj da smo imali dosta problema s dojenjem u početku, plus moj mastitis i hospitalizacija, pa je vrlo brzo uslijedilo i aktivno izdajanje. I svima sam dala do znanja da nema posjeta prvih mjesec dana (osim bake i dede, i moja i muževa sestra koje su nam pomagale s nekim stvarčicama, oko nabave i slično). Naravno, bilo je onih koju su već za tjedan dana htjeli doći vidjeti bebu, ali to naravno nije dolailo u obzir.
    Kakvo mi mišljenje imate o tome svemu?
    I tema br. 2...ljubljenje bebe, pranje ruku...ne bi vjerovali, neke sam čak morala zamoliti da odu oprati ruke prije nego prime dijete. Strašno... A ljubljenje neću niti spominjati, to nisam dozvolila. 

Hipo
    04. Veljača 2019. 09:59

Ofnica

Kad smo već kod toga, kako se mislite postaviti u vezi posjeta nakon poroda?
    Kod mene je recimo bio slučaj da smo imali dosta problema s dojenjem u početku, plus moj mastitis i hospitalizacija, pa je vrlo brzo uslijedilo i aktivno izdajanje. I svima sam dala do znanja da nema posjeta prvih mjesec dana (osim bake i dede, i moja i muževa sestra koje su nam pomagale s nekim stvarčicama, oko nabave i slično). Naravno, bilo je onih koju su već za tjedan dana htjeli doći vidjeti bebu, ali to naravno nije dolailo u obzir.
    Kakvo mi mišljenje imate o tome svemu?
    I tema br. 2…ljubljenje bebe, pranje ruku…ne bi vjerovali, neke sam čak morala zamoliti da odu oprati ruke prije nego prime dijete. Strašno… A ljubljenje neću niti spominjati, to nisam dozvolila.

Ofnoca i ja sam dosta razmisljala o tom kako ljudima dati do znanja da prvih mjesec dana ne zelim ikoga osim najuze obitelji. Mislim da to nije dobro ni za bebu, a ni ja jos necu biti od volje za njih. Nisam uopce razmisljala da cu ih morati uciti o higijeni 😆 to za ljubljenje mi je uzas

Ofnica
    04. Veljača 2019. 10:03

Hipo ja sam jednostavno rekla da imamo period prilagođavanja jedno na drugo i da ću javiti kad ćemo početi primati posjete. Vrlo jednostavno.

Hipo
    04. Veljača 2019. 10:13

Ofnica

Hipo ja sam jednostavno rekla da imamo period prilagođavanja jedno na drugo i da ću javiti kad ćemo početi primati posjete. Vrlo jednostavno.

Mislim da cu i ja tako

04. Veljača 2019. 10:26

Kakvi su kod vas običaji nakon rođenja djeteta? Kod nas je običaj štrajenje (kad mama i beba dođu doma iz bolnice, skupe se ljudi - od familije do frendova, bacaju po dvorištu konfete, balone, odjeću, papire, plastične tanjure, sijeno i čeg se već sjete, pjesma, muzika, alkohol i klopa i to naravno ti moraš počastiti) i većinom svi koji dođu naravno da vide mamu i bebu i ne možeš to izbjeći... Tako je kod nas, ja bi to najrađe izbjegla, ali to je gotovo nemoguće... 🤨

• babyq
    04. Veljača 2019. 10:35

Kod mene dodu moji najbliži da vide bebu. A Sta se tice ljubljena djeteta to Nikako.Cak i svoje cure ucim kad dode Lovro doma da nema ljubljena. 

https://lmtf.lilypie.com/FEATp1.png

• babyq
    04. Veljača 2019. 10:38

Lina28 evo i mene danas 23 tjedan.U prve dvije 🤰 sam bila upola manja  

https://lmtf.lilypie.com/FEATp1.png

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.