norules,
EFW (Estimated Fetal Weight), znači procijenjena težina fetusa,
FL – duljina bebine bedrene kosti
AC – opseg bebinog abdomena – trbuha, pomoću čega se procjenjuje rast ploda i tjelesna težina bebe
samo ne znam zašto je to tu sad na sličici jer se te mjere uzimaju tek kasnije u trudnoći, meni sad na ovom pregledu mjerio bedrenu kost, opseg glavice, abdomena i ostale mjere je uzimao.
a i ako je trudnoća bila 9+0 kak piše i kak je određeno prema dužini bebe, ove mjere nikak ne stoje jer je ovo skoro 2 kg, a tolko ima beba nakon 30 tt. ja sam sad u 18+5 i beba je jučer imala 272g i veća je za tjedan dana, znači to odgovara 19+5 negdje. beba bi sa 9 tt trebala imati oko 2 g, naravno postoje odstupanja.
Hvala Tenci ma ni meni nije bilo jasno,mozda su ostali podaci od neke druge trudnice jer prerano je da da se mjere te stvari.
Norules, ma doslo je do neke greskice. U tim tjednima samo mozes cut CRL,odnosno duzinu od glave do guze,i nista vise.
Cure,ja trebala na pregled sljedeci tjedan ali zbog praznika doktorica nece bit tu, pa smo pomjerile na petak, radit cu 4d i muz ide sa mnom. Javit cu vam kako je proslo. ❤️
joj super lena, baš me zanimaju dojmovi sa 4D. čekam da bebica još malo poraste pa se onda budem i ja naručila na 4D, sad skupljam informacije samo!
Ljetne bebice i njihove mamice Sretan vam Bozic..par put san i kod vas upala ko padobranac pa reko da i ode cestitam..Mi smojos u komadu..brojimo skrozz sitno..ali malac nece bass nece i gotovo....fino papajte provedite ove dan u drustvu naj milijih i u toplini doma...pozdrav ljetnice..
url=https://lilypie.com]
Sortiraj odgovore
Najstariji