Ljetne bebe 2019.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    tratinčica_maslačak
    02. Prosinac 2018. 12:02

Uf, cestitke na jos jednoj curici.. ja sam isto jako znatizeljna, ali mislim da ove godine jos necemo saznati. :(
    Htjela sam vam jos nesto pitati (stalno analiziram sto mi je doktor u bolnici rekao). Jel ima kakve razlike je li posteljica sprijeda ili straga? Moja je sprijeda, ali nije nista rekao je li nisko postavljena, valjda bi rekao da je.. joj, kad toliko toga kazu a ne kazu je li to dobro ili nije.. i sad to sve analiziram i razbijam glavu...

02. Prosinac 2018. 13:42

tratinčica_maslačak

Uf, cestitke na jos jednoj curici.. ja sam isto jako znatizeljna, ali mislim da ove godine jos necemo saznati. :(
    Htjela sam vam jos nesto pitati (stalno analiziram sto mi je doktor u bolnici rekao). Jel ima kakve razlike je li posteljica sprijeda ili straga? Moja je sprijeda, ali nije nista rekao je li nisko postavljena, valjda bi rekao da je.. joj, kad toliko toga kazu a ne kazu je li to dobro ili nije.. i sad to sve analiziram i razbijam glavu…

Moja je isto bila sprijeda u prvoj trudnici i sve bilo ok, tako da si netrebas razbijat glavu :)

Bulbi91
    02. Prosinac 2018. 13:47

tratinčica_maslačak

Htjela sam vam jos nesto pitati (stalno analiziram sto mi je doktor u bolnici rekao). Jel ima kakve razlike je li posteljica sprijeda ili straga? Moja je sprijeda, ali nije nista rekao je li nisko postavljena, valjda bi rekao da je.. joj, kad toliko toga kazu a ne kazu je li to dobro ili nije.. i sad to sve analiziram i razbijam glavu…

Kad je posteljica sprijeda onda mozes kasnije i slabije osjetit pokrete bebe,kad je straga zene vecinom prije osjete bebine pokrete tako ke meni gin objasnio
    ...drugo nista bitno oko toga koliko znam...

02. Prosinac 2018. 13:55

Bome ja sam ih jako osjetila, pogotovo moja rebra 🤣🤣

tratinčica_maslačak
    02. Prosinac 2018. 14:27

Curke hvala vam na info, stvarno ne znam sto bih da nema ovog foruma i da se nemam s kime posavjetovati i pojadati se ;)

Galaxy
    02. Prosinac 2018. 14:42

Brin

Embarasada

Kako to da ćeš raditi amnio i kako to da si radila u prvoj trudnoci ? Imas neku indikaciju ili ? Jesi radila ikako ove neinvazivne testove?

zato sto jedino amnio daje kariogram i dijagnosticka je pretraga (uz biopsiju korionskih resica). sve neinvazivne su ujedno i samo statisticke. a ja se osjecam najsigurnije uz dijagnosticku potvrdu da je sve u redu. preskupo mi je i nipt i amnio, jednako kostaju, a nipt ne daje kariogram i niie dijagnosticka pretraga nego screening. u prvoj sam trudnoci to detaljno istrazila i posavjetovala se s ginekologom koji mi je vodio trudnocu i eto. Napravila sam privatno, za tjedan dana dobila rezultate i sve u svemu je bilo jako ok i bez ikakvih problema.

Koliko sam informirana, Nifty/Harmony/Panorama nisu statistika, nego baš rade kariogram. Iz krvi djetetovog dna saznaš je li sve ok. Kombinirani je statistika..Provjeri to malo bolje jer danas se amnio rjeđe radi, ugl nakon što ne daj Bože neinvazivni testovi pokažu da nešto nije u redu. 

lena.5
    02. Prosinac 2018. 16:00

Cure ja sam malo razmisljala, nakon nove godine cu vec biti pet mjeseci trudna i planirala sam tada poceti sa nekim vecim pripremama i kupovinama, ne toliko odjecu za bebu nego neke potrebne stvari: kadica za kupanje, podloge za presvlacenje,toplomjer i slicno te one higijenske proizvode koje cu nositi u bolnici i koji su neohodni kad se dodje doma, mislim da mi je lakse svaki mjesec kupiti po nesto nego sve u onom mjesecu pred porod. Sta vi mislite o tome? 

02. Prosinac 2018. 16:09

daaaa, danas točno 15 tjedana, super osjećaj  u petak imam pregled i jedva čekam vidjeti kolko je beba narasla i kak napreduje. radio mi bude ginekolog i mini anomaly scan, zna možda neka kaj se provjerava s tim? mislim, ne znam dal to ima smisla pošto sam radila nifty, i na uzv prije je doktorica detaljno pregledala sve organe i kosti i sve je bilo u redu...
    meni je posteljica sprijeda, rekao mi doktor da mi se bude ranije i jače trbuh vidio, nego curama kojima je straga, ali da budem kasnije i slabije osjetila bebu, nego one kojima je straga. meni je i izrazito nisko posteljica, zbog toga su nam odnosi zabranjeni, ali trebalo bi se to podići do 25. tt.
    i bapska priča, ako je posteljica sprijeda je curica, a ako je straga je dečko! makar kod mene ni jedna bapska priča ne drži vodu, tak da je i dalje to samo bapska priča. 
    lena, i ja mislim da budem nakon nove godine krenula s kupovinom tih nekih potrepština, pogotovo higijenskih i da si budem polako kupovala stvari za bolnicu. a i smatram da mi bude lakše sad kupiti, nego dok budem imala trbuh do zuba već.

lena.5
    02. Prosinac 2018. 16:12

Da, zato bih i ja zapocela, s trbuhom necu biti raspolozena za trazenje a kad se porodim ne zelim nikog slati u kupovinu pa da pola toga bude ono sto ne zelim. 

Lavandica
    02. Prosinac 2018. 17:31

Ja sam danas samo na dvopeku, bananama i caju od kamilice. Valjda beba bude dobila barem dio sto joj treba. Muka mi je, ne mogu na nista drugo misliti, a i necu da mi se ne vrati proljev, jer ga nemam od nocas. Makar zeludac i crijeva krce 100 na sat

Stize nam Mihael ♡

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.