😂😂ja za rucak bas KRVAVICE&RESTANI krumpir imala.. ufff prefino
Ajme😍😍😍...
Zavidim ti...da imam di stvarno provjereno kupit i ja bi se davila u njima🙈
Cure moje mene uhvatila frka. Ja cu privatno to otic obavit. Poslala sam upit vec na dva laba privatna. Necu opce cekat pregled i da popricam sa svojim ginom. Na sta bi se jos trebala testirati? A crp i protein? Netko je to spominjao.
Ma nemoj si toliki stres stvarati ...rijetko koja trudnica bas u trudnoci dobije listeriju,postoji manja vjerojatnost...ali imala bi neke simptome do sada...ja sam u zaraznoj sve to obavljala,ako ces bit mirnija trazi ginica uputnicu ....za ubuduce pripazi sto jedes i sve 5....vazno je da se hrana dobro termicki obradi,a voce i povrce dobro opere prije konzumacije....
😂😂ja za rucak bas KRVAVICE&RESTANI krumpir imala.. ufff prefino
Ajme😍😍😍…
Zavidim ti…da imam di stvarno provjereno kupit i ja bi se davila u njima🙈
Provjereno,vec oko 30 godina kupujemo u toj mesnici,i jos sam medu zivima😂😂😂...😍
lavandica, ja jedem stvarno sve iako znam da ne bi trebala, ne davim se svaki dan u domaćim kobasicama i špeku ili pašteti, ali si znam tu i tamo pojesti. ako je termički obrađeno, onda nema problema, sirovo je problem. makar je ta listerija dosta rijetka, i velika je vjerojatnost da ju ne budeš dobila. tak da nemoj paničariti bez veze, stvaraš si stres nepotrebam. uživaj u trudnoći, jedi sve normalno, termički obradi i izbjegavaj sirovo meso i nepasterizirane mliječne proizvode.
tratinčica, ne kužim se baš u nalaze probira, ali koliko vidim, rezultati su ti uredni, a sad za taj PAPP ne znam stvarno, možda neka od cura zna detaljnije.
obožavala sam čurke do prije 3 godine kad sam bila prvi put na kolinama kod mm-ovih (do onda sam 5 godina izbjegavala to, ali te godine smo počeli živjet skupa i pol svinje bilo naše pa sam morala). dok sam vidjela njegovu baku kak je u kuhanu kašu nalijala dvije teglice krvi, to s rukama izmiješala i zagrabila prstom to tak svježe da proba, želudac mi se okrenuo za 360° i od onda ih ne jedem više.
Tenci,hahaha ja isto te krvavice nemogu upravo radi te krvi jesti😫 dok sam bila mala mogla sam jer nisam znala sto je.
vecer
i ja vam sve jedem sta stignem neopterecujem se a pasteta mi bas bas mmm pase i mljeveno meso i nemogu si pomoc cak tu i tamo malu fantu kupim pa popijem na dva puta :-)
Ma ja sam sad zabrijala na tu listeriju totalno. Imate pravo, pitat cu gina
Stize nam Mihael ♡
Vecer cure. nisam se neko vrijeme javljala jer imam uzasne mucnine i dosta sam povracala, doslovno prezivljavam. Mala mi je pobrala neku vrticku bestiju pa je i ona doma bila, zatim sam ja zakurila 39,5 od nje i tak smo se u krug par tjedana vrtili. bila sam u sri na drugom pregledu, pregrmili prvu cetvrtinu i 10tjedana je v dzepu.
Sad, imam potpuno razlicite dvije trudnoce, s njom sam trenirala i intenzivno se bavila sportom napunjenih 6mj, sad sam sva nikakva i slaba. U prvoj trudnoci sam definitivno bila samo trudna, ne bolesna, na treninzima sam bez problema dizala tezinu pola svoje mase, tako da se moze nastaviti sa svim aktivnostima koje su prije trudnoce bile uobicajene ako je trudnoca uredna. sada jedva odem s malom u park. Sto se klope tice, jela sam isto bas sve, ph u zelucu ako sve stima bude toliko niski da kiselina otopi listeriju. Ja sam cak i sushi normalno 1x tjedno jela, nikad problema. I sada cu cim mi se smire mucnine. Od ovih testova planiram raditi jedino amniocentezu kao i u prvoj trudnoci, tako da to cekam 16tt. Nadam se da ce se mucnine sto prije smiriti i da ce mi se energija donekle vratiti, jer mi je ovo bas tezak period i nakon prve divne trudnoce- veliki sok. odmarajte se i pazite se. 😘
Vecer cure. nisam se neko vrijeme javljala jer imam uzasne mucnine i dosta sam povracala, doslovno prezivljavam. Mala mi je pobrala neku vrticku bestiju pa je i ona doma bila, zatim sam ja zakurila 39,5 od nje i tak smo se u krug par tjedana vrtili. bila sam u sri na drugom pregledu, pregrmili prvu cetvrtinu i 10tjedana je v dzepu.
Sad, imam potpuno razlicite dvije trudnoce, s njom sam trenirala i intenzivno se bavila sportom napunjenih 6mj, sad sam sva nikakva i slaba. U prvoj trudnoci sam definitivno bila samo trudna, ne bolesna, na treninzima sam bez problema dizala tezinu pola svoje mase, tako da se moze nastaviti sa svim aktivnostima koje su prije trudnoce bile uobicajene ako je trudnoca uredna. sada jedva odem s malom u park. Sto se klope tice, jela sam isto bas sve, ph u zelucu ako sve stima bude toliko niski da kiselina otopi listeriju. Ja sam cak i sushi normalno 1x tjedno jela, nikad problema. I sada cu cim mi se smire mucnine. Od ovih testova planiram raditi jedino amniocentezu kao i u prvoj trudnoci, tako da to cekam 16tt. Nadam se da ce se mucnine sto prije smiriti i da ce mi se energija donekle vratiti, jer mi je ovo bas tezak period i nakon prve divne trudnoce- veliki sok. odmarajte se i pazite se. 😘
Kako to da ćeš raditi amnio i kako to da si radila u prvoj trudnoci ? Imas neku indikaciju ili ? Jesi radila ikako ove neinvazivne testove?
Sortiraj odgovore
Najstariji