Krajem tjedna sam 8. Tj
Mene je boljelo rossa u 8tj.3 dana zaredom..i onda sam lezsla cijelo popodne i odmarzla pa je proslo..dr rekao da se maternica siri da je to normalno..😁
Ancicajako lijepo da se tako lijepo razvija ❤
Kako ti je izgledao taj test? Mislim da to i mene čeka idući tjedan…
Izvadili su mi krv. Zatim UZV pregled gdje detaljno mjeru dimenzije glave, trupa rukice i nogice i to je to..za par dana su rezultati😅uh ali nikako da prode vrijeme izmedu pregleda ..preduho mi je ovo izgledalo..sad mj je za 4 tj kontrola...i opet strepnja😅
Ancice super da je sve ok... Bebica super napreduje...
Meni je pregled sutra popodne... Ide muz samnom pa cemo je probati nagovorit na komplikacije jer ja stvarno vise nemogu... Nadam se da je s bebicom sve ok... Sad jos vise strepim zbog ovih tableta koje pijem za tlak😞
Nezz sto ste sve pitale.. Ali cu provati 😃
Ja se ne sjecam kad sam njih dvoje pocela osjecati tocno.. A sad mi se dva ili tri puta cinilo da bas osjetim bebicu... Kazu da je moguce ali naravno to nije bas da je cesto i ucestalo da me umiri...
Za naknadu palce potvrdjujem ovo gore 4250 je granica do nje dobijamo punu placu ko ima povise dobija toliko i to do 45 dana prije termina kad se otvara porodiljni... Zatim se dobiva 100% placa prvih 6 mjeseci a ja jedino nezz za drugih 6... Mislim da mi je sestra rekla da je dvije tisuce i nesto...
E cure a kojeg dana u mjesecu to sjeda? Mislom ti novci? Kad je u firmi bila plaća ili?
Ancice super da je sve ok… Bebica super napreduje…
Meni je pregled sutra popodne… Ide muz samnom pa cemo je probati nagovorit na komplikacije jer ja stvarno vise nemogu… Nadam se da je s bebicom sve ok… Sad jos vise strepim zbog ovih tableta koje pijem za tlak😞
Nezz sto ste sve pitale.. Ali cu provati 😃
Ja se ne sjecam kad sam njih dvoje pocela osjecati tocno.. A sad mi se dva ili tri puta cinilo da bas osjetim bebicu… Kazu da je moguce ali naravno to nije bas da je cesto i ucestalo da me umiri…
Za naknadu palce potvrdjujem ovo gore 4250 je granica do nje dobijamo punu placu ko ima povise dobija toliko i to do 45 dana prije termina kad se otvara porodiljni… Zatim se dobiva 100% placa prvih 6 mjeseci a ja jedino nezz za drugih 6… Mislim da mi je sestra rekla da je dvije tisuce i nesto…
Ajde bit će sve ok. Reci joj da se ne osjećaš dobro i sposobno za rad. Imaš doma dvoje djece za koje treba biti sposoban kad dođeš s posla a uz tlak, tablete i mirovanje svakako ne možeš još i raditi. To je tvoje pravo i iskoristi ga. Tvoje i djetetovo zdravlje je bitnije od svega. Mene moj ginekolog uopće nije pitao na kavom sam radnom mjestu...nije strašno ali ali eto kad se više ne budem dobro osjećala tražit ću bolovanje na sve moguće načine.
Što se tiće naknade za porodiljni i rodiljni dopust. Prvu godinu dana dobija se puni iznos plaće s max.4250kn, a recimo za slijedeće dvije godine 70% od plaće..za troje i više djece.
E cure a kojeg dana u mjesecu to sjeda? Mislom ti novci? Kad je u firmi bila plaća ili?
Nisam sigurna ali mislim da nije vezano za plaću u firmi već hzzo kad isplaćuje ali svakako provjeri s hzzo-om.
Dobrodosle nove trudnice, zelim vam urednu trudnocu :))
Curke jel vas boli nize u trbuhu kad duze sjedite ili hodate? Mene toliko boljelo da sam jedva dohodala do doma pa sam popila normabel 2 i legla, vise ne boli…
Boli, da! I mene baš onako za prepast se. ali doktor mi je jučer na pregledu rekao da je to normalno, samo kad osjetim bol da obavezno prilegnem.
Sto se tice place za vrijeme komplikacija, dobije za 100% za one zene koje imaju manju placu od 4250 kn, one koje imaju vise,.dobiju taj iznos max, te komplikacije su do 45 dana do poroda (ili 28 nisam sigurna) dok pocinje porodiljni, kad je placa prvih 6 mj 100% place, a ostalih 6 mjeseci za zene koje imaju placu vecu od 4000 kn je max taj iznos, a za one koje imaju nizu od 4000 kn,dobivaju 100% place i dalje..
Oko 18og u mjesecu
bok cure, imam jedno pitanje.
dobila sam uputnicu za uzv kombinirani probir. znam kaj je to ali ne znam di se to radi? s obzirom da mi je moja ginićka dala uputnicu pretpostavljam da to ne radim kod nje već negdje na bolnici? prošlu trudnoću sam vodila u petrovoj i sve su mi oni tamo radili pa o tim stvarima uopće nisam razmišljala tak da sad pojma nemam di trebam ići.
Sortiraj odgovore
Najstariji