Žaabice, Hana je meni tako prekrasno ime! Meni je super i Lucija i Paola od ženskih, ali to mi je među rodbinom već sve zauzeto u kombinaciji s prezimenom, pa mi je nekako glupo ponavljat. A Mia, Sara neću ni spominjat, hrpu ih imam među prijateljicama (tj njihovom djecom), a isto su mi super imena... Za muška nemam ideje baš. Ja ću pričekat da saznam spol, a onda time glavu razbijat!
Tynchy, baš mi žao što budeš sama na Božić... ali ja nekako imam osjećaj da te tm zeza i da će te iznenadit, vidit ćeš
Kuglof od naranče i limuna
Sastojci:
180 g maslaca ili margarina
180 g šećera
4 jaja
200 g brašna
2 dcl kiselog vrhnja
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
100 g škrobnog brašna (gustin)
naribana korica jedne naranče i jednog limuna
malo soli
SIRUP: sok od naranče, malo šećera
POSTUPAK:
Pomiješati brašno s praškom za pecivo i gustinom.
Posebno umutiti margarin, šećer, vanilin šećer te korice limuna i naranče.
Dodati jedno po jedno jaje i malo soli. U to dodati prosijano brašno koje ste prethodno pomiješali s gustinom i praškom za pecivo te vrhnje.
Sve sastojke sjediniti i uliti u namašćen kalup. Peći oko 30-40 min na 180 stupnjeva. (Ja vidim kad je gotovo na oko, vjerujem da i vi)
Kad je pečen, istresti ga iz kalupa i polijati vrućim sirupom.
SIRUP: Sok od naranče i šećer staviti na vatru i miješati dok se šećer ne otopi.
DOBAR TEK
Život je pun iluzija i želja, a meni najviše treba DIJETE! :)
Dunya why? meni je Nika super ime....
moji ženski favoriti su Leona,Lena, Eva, Lorena.... ma ima ih, više nego muških u svakom slučaju
Zabice tnx za recept, obvezno ću probat
" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙
🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈
Ne zeza me MM, vidjela sam nalaze. I te nalaze pokazala danas doktoru koji mi je rekao da je bolje da ne riskiramo. :(
Curke, jedno brzinsko pitanje tko zna... naime stigli mi nalazi krvi, TSH 5,96! Nisam nikada to mjerila pa nisam mislila da imam problema, kaze sestra da cu vjerovatno dobiti uputnicu za endokrinologa... Gornja granica je 4.2, a na netu pise u trudnoci da je 2.5....sad to neznam sta je gornja tocno....
Je li to jako opasno? Od ovoga sto citam na netu samo sam se izbedirala pa vise necu...
Peppe
Sortiraj odgovore
Najstariji