Heheh, i mene muž svakako zove, ali ne smeta mi ti se bar lijepo zabavljaš čekajući kćer
meni je dosadno dok mm ne dođe s posla, samo gledam kako da si skratim dan a lijena sam. Oprala dio prozora, sad moram čekati da se sunce pomakne da operem ostatak
Lucy kakvo je stanje?
vjeverica tako je i meni bilo u prvoj trudnoci,sama mm radio po cijeli dan.
Sad ajde vrijeme brze prode uz djecu,ali bi volila da jos brze ide 😊
Cure, nista jos. Rekao mi da dodem u nedjelju opet ako ne dode do curenja vode ili trudova.
Pregled nije nista komentirao, a na nalazu pise sto i zadnji puta. Clanak prsta, lpp. Tako da..... Cekam do daljnjega.
Bole me crijeva od zatvora vec kad mali gura. Do niceg mi nije. Sva sam isto nikakva. Rasplakala bi se za sitnicu. Rekla muzu jednu krivu i njemu odmah tesko sve, a nije ni cekao tamo sa mnom nego bio na kavi. Drugi put idem sama. Moram teglit iz ducana i jos misliti na mamu i tatu sta njima treba i donijet im, a drugi nista.
Pa ima dosta o tom prirodnom porodu i tome kako strah koči porod i povećava subjektivni osjet boli pa se uđe u začarani krug i onda sve traje duže nego sto bi trebalo. Ima nesto i o tim tranzicijskim periodima kad misliš da vise ne možeš pa onda se trebaš sabrati i izdržati par trudova pa bude lakse (nesto slično kao sportaši kad trče pa imaju krizu na nekom km, kad ga pređu opet mogu trčati). Najčešće te krize budu na otvorenosti oko 5-7 cm jer ti trudovi najviše bole i onda si žena misli da će ju sve jače voliti do deset cm, ali bol se u biti ne povećava. Treba svaki trud proživjeti u tom trenutku i razmišljati kako samo njega izdržati, a ne misliti koliko jos ima do kraja. Svaki trud je jedan manje prema rođenju djeteta. Ima i molitva za pred kraj trudnoće koja pomaze da prihvatiš da je Bog s razlogom izabrao trenutak kad će porod krenuti i da je to upravo najbolji trenutak. Ima nesto o disanju - ne smiju ti se ramena podizati pri dubokom disanju jer tad dišeš iz pluća a treba disati iz dijafragme. Položaji koji pomažu kog ranih trudova - uspravni i micanje bokovima da se dijete cim bolje spusti (kaže da trbušni ples pomaze ). Ako jako boli kičma u aktivnoj fazi poroda, postoji mogućnost da je dijete okrenulo lice prema naprijed a trebao bi prema natrag (kičmi) jer je tad obujam glave najmanji za prolazak. Onda treba zauzeti položaj na sve četiri i opet vratiti bokovima da se dijete okrene u ispravan položaj. Ma svašta sam sad nadrobila, kako mi je palo na pamet. Knjižica je mala i procita se u jedan dan bez problema.
Ja ti radim s djecom s oštećenjem vida.
Ah plakanje...ja sam isto placko. I bas me briga. Dok nisam bila trudna kad bi se nesto desilo il me netko naljutio ja u auto, navrnem muziku, vozim se i placem. Treba plakat. Manje cemo pisat.
Kad smo kod pisanja. Nocas se probudim da idem pisat i sjednem na skoljku i ne ide.ustanem i krene. I tako eto ja pisam stojecki😩
Lucy ma ne valja im to sranje ne sekiraj se.
Sad me kriza bole pa trbuh, dal sjela legla il stajala😞
Lucy jesi sigurna da ne piše 1pp? To bi značilo da si prst otvorena a cerviks ti je dužine članka prsta (mislim da je to 2,5 cm). Nadam se da će ti skoro krenuti, vidim da nas sve peru sad emocije pred kraj
Sortiraj odgovore
Najstariji