Hvala cure na lijepim cestitkama 😘
Evo ukratko moje price s poroda. Zadnje sam pisala da sam bila u utorak kod doc na pregledu i ustanovila je da sam 3 cm otvorena i prerostala me da pokrene trudove. Trudici su krenuli popodne, mm dosao u bolnicu da secemo po stepenicama i oko 7 posaljem ja njega doma da se odmori, jer sam osjetila dva tri truda u sat vremena. Tada mi je ispao sluzni cep, 2x sam imala pune gace. I prosla vizita i otisla sam u krevet kad me uhvatili bolovi, mjerim ja njih svakih 6 min, traju 50 sec. Cimerice me nagovaraju da nek odem do doktora da me prikopcaju na ctg i vide. Doktor me odlucio pregledati, situacija je bila ista 3cm, obavili ctg ocitavao trudove, al su mi dali tbl za spavanje da si odmorim i zaspala sam ja do 1h u noci kad su me probudili trudovi na 4-5 min. Uspjela sam drijemati do 3h, i sad su vec bili 2-5min. Pozvala sam sestru koja je bila tolko dobra i rekla mi da mi je bolje da secem po odjelu do jutra dok mi se ne ustale trudovi, pokazala mi kako da prodisem trud i setala sam ja od 3 do 8 ujutro. Trudovi rasturali u kicmi, jos su me oko 7h stavili na ctg, prebolno je bilo lezati na boku. Mm dosao u bolnicu, odveli me u 8 u radaonu na pregled. Cerviks nestao, otvorena 2 prsta, klizma i boks. Prikopcali ctg, pozvali muza i krecemo. Prodisavamo mi trudove koji postaju sve jaci, mene ubija bol u kicmi na lijevom boku, al moram lezati, slusam babicu koja mi pomaze disati, mm vlazi krpicom usta i drzi me za ruku, ja mu vicem da sam gladna i zedna. Dolazi doktorica u 8:45, otvorena 5cm, buse mi vodenjak. Trudovi postaju jaci, smanjio im se razmak, a boli taman kad mislis da ne mozes onda popusti. Dobila sam u infuziju nesto protiv bolova, al nije djelovalo. Trazila sam odmah na pocetki epi, al nebi ji stigla dobiti. U 9:15 pregleda me doktorica opet dolje 7 cm otvorena, rastegne medicu i glavica je tolko bila nisko da se vidla kosica. Pita mm dal zeli vidjeti on kaze da zeli 😨 virkali oni dva izmedu mojih nogu, a ja vicem i ja zelim vidjeti hahha. Ugl sad mi vec postaje tesko, trudovi su zestoki, bok ubija, mm mi drzi gornju nogu u zraku, babica govori da sam otvorena 9cm, doktorica otvori rucno na 10cm. Sad cekamo da se beba spusti. Tad imam pritisak i na mjehur i guzu. Vele mi tiskaj i pisaj. Ja tiskam i pisam odmah mi je lakse bilo. Prikopcaju mi drip kao nakratko, mozda niti pola sata prije zavrsetka. Pod dripom sam bila izbezumljena, plakala mm da ne mogu vise. Tijelo mi samo pocelo tiskati, oni mi nisu dali da tiskam kao cekamo jaci trud, a ja ne znam uopce kad mi dolazi trud jer sve boli isto. Tad u tiskanju mi doktorica pomogla da se mala spusti i porodajni kanal i pocinje moje tiskanje. Babica masira medicu i kad je glavica nila pred izlazom, mm poslali iza glave, a oni se svi sjatili oko mene. Druga babica s jedne strane drzi nogu, sestra s druge i mazi me po celu i kosi i govori kako moram na kraju tiskati. I pocinje tiskam ja osjecam pritisak na medici, vicu na mene da zatvorim oci, a ja zelim vidjeti glavicu dok izlazi. Pitam dal ce me rezati, kaze mi doktorica da nece i ja odahnem i pocnem tiskati. Jednom, dvaput i treci put stisnem ona druga babica mi pritisnula laktom trbuh, svi me bodre, osjecam kak me pecnulo i evo glavice vani. Skiljila sam na jedno oko dok sam tiskala samo da vidim tu kosicu. Jos jednom stisnem da produ ramena i eto je vani. Bol nestala ko da si nozem odrezao. Izasla van cista ko suza, apgar 10/10, kaze doktorica mogao bi i 15/10. Stavljaju mi bebu na goli trbuh i i tom trenu sam postala svjesna da imam bebu i da je bila 9 mj u mom trbuhu. Takav snazan majcinski instinkt, gledam mm kako reze pupcanu, da sam imala snage plakala bi 😍
Uzeli su malu na vaganje i mjerenje, meni porodili posteljicu u minuti. Samo sam pitala jel cijela. I lezim na tom stolu, iscrpljena, bez atoma snage u tijelu. Donose mi malu, ima 3650g i 52 duga, stavljaju mi na cicu, uhvatila je snazno i pocicala malo, ostatak je stenjala i tuzila se mami i tati kako se izmucila 😄 malo smo se mazili s njom i onda su ju odveli u toplu sobu, mm otisao meni po rucak, a ja ostala lezati dok me nisu otpremili u sobu. Rezali me nisu, i hvala babici na tome, pukla sam malo, imam cisto 4 estetska sava. U 1h sam bila u sobi i rucala, a u 3h sjedila u cekaoni sa svom obitelji za vrijeme posjeta i pokazivali im malu 😍😍😍
Trudovi bole ko sam vrag, mislila sam da cu umrijeti i onda jos jednom. Al istina je sta kazu, kad ti stave bebu na prsa sve zaboravis. Imala sam za prvorotku brz, al paklen porod, 2h i 40 min. I velika beba, uh.
A mm, kako cu ga nalemati kad danas dodem doma, dok je odlazio, govori babicama i doktorici da ce se vidjeti za 2 godine, a ja vicem sa stola samo sanjaj predbiljezite me odmah za epiduralnu inace ne dolazim vise u ovaj boks. Kazu meni oni drugi put ces roditi za 45 min hahahaa razmislit cu s i jos!😝
Bebacica cestitam od srca!! Lijepo si to sve opisala i zvuci ko da je osoblje bilo odlicno!! U kojoj si bolnici rodila?
Elle i meni je ta najbolja. O boze sta sve ljudima pada napamet. A ono nemoj pit hladnu vodu mlijeko ce bit hladno i ono masno ti mlijeko ne moze se flasica oprat😂😂😂😂😂😂
Jutro ekipica 😘
Da vas pozdravim, zujim po krevetu od 4h.
Jucer sam bila na kiretazi pod opcom anestezijom (hvala Bogu).
Nakon toga sam primila transfuziju zbog ipak prevelikog gubitka krvi.
Nemam pojma do kad ce me drzat ovdje no izgleda mi kao da ovom nema kraja
Petric je dobro, lijepo papa,spava... I malo place ❤
Tata se dobro snasao i moram mi odat ogromno priznanje sta jest jesti, to je moj muskarac 💙
Sve procitah i u toku sam al nemojte zamjerit na ne komentiranju
Vidim ima novih cura, bas mi je drago, welcomeeee 😘
Bebacice super si ti to opisala. Drago mi je da nisi rezana bit ce ti laksi oporavak 👍 ljubi lipoticu! ❤
" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙
🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈
Sanjarka drz se, brzo ces sad doma. Bravo za tatu da se dobro snasao. Svaka mu cast!
Drzim fige da ides sto prije doma
Sanjarka drzi se nadam se da ces uskoro i ti kuci 💕💕💕
Bebacica super opis, bravo zsntebe i tvoju bebuljicu! Uzivajte! ❤️❤️❤️
Sanjarka drzi se draga😚,brzo ce to sve proci i ti ces svom Petru kuci😍
Bebacica cestitam jos jedanput👄,nek se sve brzo proslo.I dobro su doktori rekli drugi porod bude brzi😁
Jutro cure..
Vidim lipanjska lista se sve vise smanjujeeee 😁😁
Bebacica hvala na detaljnom opisu, cini se tako lijep porod, tezak ali ekspresan 😍
Sanjarka izdrzi jos malo,mozes ti to..Petar je u dobrim rukama, veliki bravo za tatu ❤
Tnx cure 😘
Bas se smanjuje lista, predivnoo ❤
" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙
🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈
Sortiraj odgovore
Najstariji