Ljetne bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MalaKoza
    22. Travanj 2016. 18:34

Aurelija,  ovo je presavrseno za curicu.  Meni je žao što nemamo dovoljno prostora u stanu da joj tako nekako uredimo. 

Kleopatra,  imamo iste haljine 😁
    Bas sam prije 2 tjedna tu objavila sliku u istoj.
    Jesi to kupila u Primarku?  Meni je ekstra ugodna

A rekli su mi - ako je strast, proći će. Ako ne prođe - ljubav je.I nije prošlo...

• kokolo5
    22. Travanj 2016. 18:51

Bok cure,
    evo i mene... Nisam htjela pisat ovdje jer sam bila u crnjaku skroz, isprepadana do krajnjih granica. Danas sam imala pregled iako prave nalaze još čekam.
    Uglavnom, da krenem iz početka:
    malom su prije par tjedana natekli limfni čvorvi, dr dao klavocin, kaže upala grla i desni (izbijale petice); nakon tjedan dana, on se probudi s osipom, koji je počeo od iza ušiju, pa se do popodne proširio po cijelom tijelu, uključujući usne, dlanove i tabane. sve to bez temperature i svraba. Krv je pokazala da je riječ o virusnoj infekciji, maknut antibiotik,isključena alergijska reakcija; pedijatrica kaže da ,izgleda ko školski primjer rubeole...eto tad su mi se prvi put odsjekle noge. mali još uvijek protiv toga nije cijepljen, jer je zbog teške infekcije nakon poroda, svrstan u kategoriju neurorizičnih, pa kasnimo s rasporedom-ko za vraga, to je jedino cjepivo koje nam još fali.
    Poslala nas je kod infektologa na daljnju obradu, ali prije toga oboje smo bili u karanteni. Osim rubeole, spomenula je da bi moglo bit još nešto, ali ja nakon rubeole, nisam više ništa čula...par dana sam visila po googleu, kopala sve i svašta o tome, pa kad sam se napokon smirila-em sam ja cijepljena, em više nije toliko opasno u drugoj polovini trudnoće, pa koja mogućnost može bit za to? Iako dr kaze da je u Splitu zabilježeno par slučajeva zadnje vrijeme, kod nas na otoku to nije vidjela već 30 god! I dobro, nekako se umirim donekle. Za par dana zovnem ja svoju socijalnu gin da ju pitam, dok čekamo termin za infektologa, da li mogu ja napravit TORCH ili nesto. Tražila me nalaz pedijatra i kad je vidila, kaže-odmah hitno vadi krv, i šaljemo po hp expressu za Fran Mihaljević na testiranje za parvovirus. Meni ništa jasno, pitam ja šta s rubeolom? kaže ona da je tražila i TORCH ali da sam trenutno u većoj opasnosti od ovog....to je bila ta druga stvar na koju je pedijatrica posumnjala, ujedno i puno vjerojatnija- tzv ''peta bolest''- bezazlena dječja bolest, kratkotrajna, vrlo često i bez ikakvih simptoma, ali jako opasna za trudnice, pogotovo u drugoj polovici trudnoće. Uzrokuje tešku anemiju ploda, zbog koje se zna dogodit da beba ni ne prezivi do poroda.
    Što da vam kažem, van sebe sam još uvik...jutros sam bila na pregledu kod gin, beba već ima oko 1650g, protoci su uredni, što je dobro jer bi se infekcija vidila prvo po njima. Ukoliko dođe do toga, može se pokušat napravit intrauterilna transfuzija. Malo me to umirilo, ali svejedno, dok ne dođu nalazi iz Zagreba (za kojih 10ak dana) ja neću mirno spavat. Sreća u svemu je da mi sutra aBd, nakon skoro 5 dugih mjeseci dolazi muž, pa će to čekanje bit lakše podnosit.
    Nisam čitala dugo, idem provrtit što sam propustila, koliko stignem.
    Pusa svima, nadam se da ste sve dobro!

Aurelija
    22. Travanj 2016. 19:57

Ajme, Kokolo, pa ovo je prestrašno s tim šokovima, ja moram priznat nisam tu nista skuzila, kome je sta i koja infekcija bi mogla bit u pitanju, ali streslo me je dok sam čitala.... iskreno se nadam da ce bit nalazi ok, a pogotovo s tvojom bebicom! Šaljem pozitivne vibrice i drži se do tad... 
    Baš se zaredalo zadnjih dana svima nesto...

Bruna257
    22. Travanj 2016. 20:06

Kokolo strasno,zbilja... Nadam se da ce biti sve ok, Sa svima 3.... Samo me jeza prosla dok sam citala... Boze.... Bas nam se zaredalo...

Nego,curke,da vas pitam,kakav je vama osjecaj kada bebice stucaju? I u kakvom razmaku izmedu trzaja? Moja malecka valjda na gusto stuca, valjda u razmacima na 2-3 sekunde... Valjda je to to... Neznam,kao trzanje neko.....

.. what doesn't kill us, makes us stronger...

vjeverica8
    22. Travanj 2016. 20:14

Ajoj Kokolo, ne mogu ni zamisliti koji je to stres i briga  držim fige za dobre nalaze, super sto ti muž stiže! Ja vjerujem da bi se vec vidjelo da je infekcija prešla na tebe/bebu, a posto je na pregledu sve bilo ok probaj se malo opustiti, znam da je lakše reci nego učiniti... Šaljem pozitivne vibre 

MalaKoza
    22. Travanj 2016. 20:25

Bruna, moja često štuca. Danas je nekih 10 min bez prestanka.  Baš kako opisujes, ko trzaji. I budu u razmaku oko 2 sekunde. 
    Dragi je imao ruku na trbuhu i kaže kak osjeti pupkovinu da pulsira, zbog jednakih razmaka. Objasnila sam mu da štuca. Još uvijek mI ne vjeruje :D

A rekli su mi - ako je strast, proći će. Ako ne prođe - ljubav je.I nije prošlo...

MalaKoza
    22. Travanj 2016. 20:35

Malamimi, ima kakvih novosti?

Bruna257
    22. Travanj 2016. 20:40

Malakoza hvala, ja se vec prepala... Moja danas vec 3 puta tako stucala... A kako se madam vec nisko smjestila sa glavicom, od stucanja se ne trese samo trbuh nego i moja gospodicna, pa to nakon 5min vise nije zabavno...😝 osim mm...

.. what doesn't kill us, makes us stronger...

Abies
    22. Travanj 2016. 20:55

Kokolo brrrr  valjda ce bit nalaz ok. drz se. Nadam se da je sin vec zaboravio na to.

Ellie00
    22. Travanj 2016. 21:16

Vecer cure.
    Danas bila frka oko mog ctg-a. Radili su mi valjda 4 jer se beba jako uspavala i bila jako mirna. Poslali me kod docentice na uzv odmah i uzv je ok (osim te tezine), imam dovoljno plodne vode, protoci su ok i posteljica isto. I ja imala osjecaj da se umirila u trbuhu al nekako si mislim da je to zbog lijekova, ja sam pospana a gdje nece i ona biti... Ugl veli dr da kad je ctg takav i kad beba kao zaostaje da postoji mala mogucnost Down sindroma... Naravno da sam se sva uspanicarila... Al opet kad razmislim to postoji uvijek i na to nisam mogla utjecat. Poslije me drugi dr smirio da je sve to najvjerojatnije spoj tlaka- lijekova i mog povracanja i da se ne brinem... 
    E da na kraju UZV dr najednom zove drugog dr i sestru i ja se vec uplasila a ono Ena im pokazala srednji prst 😀. Dobila slikicu. Misli si ona dosta ste me zezali.
    Ugl poslije mi radili jos 2 ctg-a i ti su bolji... 
    Citam vas sve i puno pozdravljam...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.