Ljetne bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Malamimi
    10. Travanj 2016. 13:47

Abies, ma ne brini oko spustanja busice. Meni se u prvoj trudnoci isto u 30.tt spustio, a ja jos radila do 35. tt. Al ako ces biti mirnija, javi se doktoru. 
    Mene je mm izludio sto nisam htjela ici s laznjacima na hitnu. 100 puta pitao zasto ne zelim da vide i da me smire. Poslije se sjetio... Bojala sam se da cu morati ostati mirovati u bolnici. 

Hocete da napisem sto mi je u torbi za Sv Duh? Slicno je ko kod Maje...

• kokolo5
    10. Travanj 2016. 14:17

Malamimi pisi, pisi, nikad dosta popisa-uvik se dobro podsjetit 
    Abies budi s nekim da nisi sama, ali isto mislim da se ne moras puno brinut...ja sam se jedno jutro probudila, trbuh cijeli okrenut u desno...bas komicno izgledalo . Nekad je niski pa mi se stalno piski nekad opet stoji visoko pa ne mogu od zgaravice...
    Ellie suosjecam...meni je moja sveki isto dobra, ali sva smusena i smotana pa me nekad to zna iznervirat...gluposti sve-kad citam kakvih sve ima, moja je super  ali isto, moja kucica-moja slobodica ;)

Abies
    10. Travanj 2016. 14:25

Eto me kod mojih. Ma mirnija sam da ima tko skakat oko malog. Da Malamimi slusam sto ide u torbe.... ja sam onda imala jednu veliku. Sve isto. Hrpa vir ulozaka je bila. Nista za bebu nisam trebala. Frisko sa sd kazu treba pelene (prije 3tj porodila zenica). I fen i sampon sam imala.
    Sad me buni ta pred+ radjaona. Kako to uopce izgleda? Koliko si u predradjaoni? Tu mislim imat sapun rucnik vodu majicu/spavacicu. Jel te zamotaju u plahte ili odmah trebas gacice i ulozak?
    Mene su zamotali u plahte prva 24h, plus katetar pa ni drugacije ne moze

Abies
    10. Travanj 2016. 14:30

I ono sto mi je svaki dan bilo mmmmm je kava u termosici (turska) koju mi je muz donio. Jos je jedna cimerica gustala samnom.

leptirica12
    10. Travanj 2016. 15:44

Ja ne citam jedan dan a ovdje se ozbiljne teme pokrecu.  Sad sam se zamislila oko te as jer su mi i kad smo kupovali kolica rekli bebu u njoj sto manje, a mi imamo sat od bolnice, sad koliko je to manje i je li se ona veze na prednje ili zadnje sjediste? Pitat cu jos u porodilistu s cim da muz dode po nas, jer ovdje vidim iznose bebe u svemu i svacemu.
    Ja sam u nekom trudnickom pms-u, da ne zivim u Bosni rekla bih da je jugo ali ne mogu se na to vaditi. Zadnjih pet dana samo mi se place i sve me nervira 
    Ali dobila sam novi mobitel i sad vam mogu tipkati i jadati se 
    Jos smo kupili i kolica i krevetic za malog (jos nemamo ime i necemo ga izgleda ni imati uskoro, bit ce mali) 
    Svekrve mi ne spominjite, meni je moja neki dan rekla kako mi se oko gleznjeva vidi koliko sam se udebljala i ona se bas brine jer tek sad cu poceti dobivati na tezini, i svaki put ima neki komentar ili na stomak ili na kile a ja bas nisam raspolozena za njene komentare i zahvaljujem Bogu svaki dan sto nismo imali pare da opremamo kat kod njih kuci. 
    Ovim trudnicama sto imaju sunca zavidim uzivajte i za nas sto smo tmurne. 

leptirica12
    10. Travanj 2016. 15:51

P.s. sve ste lijepe i zgodne i imate super stomacice.  I gleznjeve 

Malamimi
    10. Travanj 2016. 15:54

I. Mala torba za predrađaonu i rodilište-nosi ju gdje god pođeš 
    1. sva dokumentacija i nalazi
    2. mobitel 
    3. natikače  ili papuče
    4. pamučna spavaćica za porod – na sv. duh imaju svoje spavaćice koje se mogu i mijenjati više puta, ali nekad im nestane
    5. maramice
    6. male vlažne maramice
    7. mala voda
    8. melem
    9. mali ručnik
    10. čarape - tokom poroda možeš osjetiti periode hladnoće 
    11. paket uložaka - trebaju vam odmah poslije poroda
    12. jednokratne gaćice
    13. jedna vrećica - za robu kod presvlačenja
    14. 1-2 soka na slamku i  nešto za pregristi (keksi, krekeri,čokoladica i sl.) - ja sam grickala u hodniku dok sam cekala premjestaj na babinjace, nisam bila u predradjaoni
    15. Sapun
    16. Toaletni papir (prosli put mi nije trebao, imali su)
    17. Gumica za kosu

II. Veća torba za boravak u bolnici
    1. kućni ogrtač
    2. papuče i japanke za tusiranje
    3. još jedna spavaćice
    4.     jednokratne gace
    5. još 2-3 paketa uložaka, ako nosis Vir
    6. dva ručnika (neka ti tvoji kasnije donesu ako ćeš tebati nove
    7. vlažne maramice 
    8. grudnjaci za dojenje 
    9. jastučići za dojenje 
    10. krema za bradavice (ispočetka bradavice bole pa treba stalno mazati
    11. 2 para čarapa 
    12. krema za ruke –malo pakiranje kako je zbog bebe potrebno često prati ruke, jako se suše pa je dobro imati neku kremu 
    13. roll-on, ali neki da nije napadan
    14. osnovni toaletni pribor: četkica za zube i kaladont, cešalj u laganoj kozmetičkoj torbici 
    15. gel za tuširanje 
    16. dvije dodatne najlonske vrećice za stvari koje se šalju doma i sl.
    17. Nekoliko platnenih pelena za bljucanje bebe-iako tamo najčešće ima u hodniku pa se može uzeti
    18. Nekoliko pelena za bebicu
    19.  Punjač za mob
    20. Jednokratne prostirke za presvlacenje
    21. Maramice za wc dasku dezinficirati
    Odvojite si u vrecicu potrebno za prvo tusiranje sa sestrom.  

III. Za odlazak iz bolnice treba pripremiti:
    1. autosjedalica – sestre će bebu staviti unutra ili kosara, kako ste odlucile
    2. pelene jednokratne
    3. pelene platnene
    4. dekica
    5. robica za bebu (kapica, bodi, čarapice, odjelce..
    6. roba za mamu

IV: Još pripremiti kod kuće
    1. još uložaka  
    3. mali octanisept sprej 
    4. 2 paketa sterilnih kompresa za pupak

Oprostite ako je zbrkano. Vi jos vidite ak sam sta zaboravila.

iva1989lea
    10. Travanj 2016. 16:08

Malamimi hvala na popisu ..super će doc za par dana kad budem pakirala svoje torbe hehe nešto imam a još neke sitnice moram kupit...ne želim sve ostavit za zdnjih mjesec dana...

Malamimi
    10. Travanj 2016. 16:13

Ma nema na cemu! Ako posluzi i jednoj osobi, pomogla sam...
    Abies, vidim par puta si pitala za predradjaonu. Ja ti stvarno ne znam jer misam bila, samo sam prosla kroz tu prostoriju i pomislila: HB da ne moram jos i tu sama biti.

• kokolo5
    10. Travanj 2016. 16:21

Leptirica tvoja svekrva zvuci ko moja mama  u top bi ju ponekad spremila. Koliko mi je drago sto ne zivim sa svekrvom toliko mi je drago i sto ne zivim s njom. 
    Malamimi super, hvala! Bas si detaljna 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.