Cao cure, nova sam ovdje pa ne znam kako sve funkcionisenegoo imala sam driling jajnika 4.2.2021, zivim u Njemackoj i doktor mi je rekao da nastavim piti Femoston( pila sam ga i 6 mjeseci prije). Na nasem jeziku nisam mogla naci iskustva u vezi ovih pilula, pa se pitam da li je moguce imati ovulaciju dok ih pijem( doktor je rekao da iskoristimo ova 3 mj za trudnocu)? Koristim ovulacijske testove od 15 marta i svi testovi su negativni
mens bila od 5og do 9og marta
Ako neko zna nesto o svemu ovome.. hvala
A zbog cega si radila driling jajnika, ako smijemo znati?
Nisam upoznata s tim femoston tabletama, ne znam kako djeluju ali mozda neka od curka zna pa ce ti pomoci!
Sjetila sam se se nase Ann ona bi mozda vise znala...gdje si draga kako si?
Bila na pregled nekidan… Srce kuca… Skužila doktorica da isto imam kasniju ovulaciju valjda po veličini ploda… Ma sve je super osim šta mi je muka od nula do 24 pa nisam svoja 🤣🤦🏻♀️. Ma iako nije lip osjećaj ja vam ga želim u naredno vrijeme 🤣🤣🤣
Kako lijepo :))) ma neka je tih slatkih muka, bitno da nam je srčeko tu i da lijepo kuca :)))
👩🦰31g 🧔34g
👫 9g
👰🤵6g
24.11.2019. Spontani u 18tt 💔
27.02.2020. Biokemijska (7+2)
30.05.2020. Biokemijska (6+3)
11.09.2020. Laparatomija mioma
Trudimo se od 2017.
Desni jajnik blago PCOS
✅ Kontrola ✅Papa ✅Brisevi
💉 Gynositol, cikla
Ne redoviti ciklusi
Ponovni pokušaji od 05/21
+ 28.10.
Cao cure, nova sam ovdje pa ne znam kako sve funkcionisenegoo imala sam driling jajnika 4.2.2021, zivim u Njemackoj i doktor mi je rekao da nastavim piti Femoston( pila sam ga i 6 mjeseci prije). Na nasem jeziku nisam mogla naci iskustva u vezi ovih pilula, pa se pitam da li je moguce imati ovulaciju dok ih pijem( doktor je rekao da iskoristimo ova 3 mj za trudnocu)? Koristim ovulacijske testove od 15 marta i svi testovi su negativni
Nisam upoznata s tim femoston tabletama, ne znam kako djeluju ali mozda neka od curka zna pa ce ti pomoci!
Sjetila sam se se nase Ann ona bi mozda vise znala…gdje si draga kako si?
Pcos i sve sto s tim dolazi .. neredovne menstruacije, muski hormoni, rijetke ovulacije. Drilling je “trebao” sve to rijesiti, malo me muce te pilule, negdje pise da ne smetaju ovulaciji negdje da ipak smetaju.. Doktoru vjerujem (on kaze da je moguca trudnoca snjima) ali negativni svi ovulacijski testovi hmm to mi je malo cudno
👶 Baby no1 🍀🤞🏻
👸🏻27 🧔🏻33
🔬 PCOS
🩺 Driling jajnika (4.2.’21)
💊Letrozol
💉 Ovitrelle
Mimamia dobro nam došlanisam nikad čula za te tablete, možeš li nam reći zbog čega si ih dobila i u koju svrhu se piju pa ti možemo pomoći možda
Hvala 😀 Femoston inace koriste zene u menopauzi, ali koriste se i za hormonalnu terapiju. Zbog pcos i previse muskih hormona, sam imala cikluse veoma veoma rijetko, ove tablete su mi to dovele u red. Sadrze estradiol i dydrogesteron.
👶 Baby no1 🍀🤞🏻
👸🏻27 🧔🏻33
🔬 PCOS
💊Letrozol
💉 Ovitrelle
Pcos i sve sto s tim dolazi .. neredovne menstruacije, muski hormoni, rijetke ovulacije. Drilling je “trebao” sve to rijesiti, malo me muce te pilule, negdje pise da ne smetaju ovulaciji negdje da ipak smetaju.. Doktoru vjerujem (on kaze da je moguca trudnoca snjima) ali negativni svi ovulacijski testovi hmm to mi je malo cudno
Draga mimamia, s ozbirom da su neredovite M u pitanju, i da su ciklusi očito poduži, teško je i odrediti kada je ovulacija. Ja trenutno isto imam problema sa ciklusima i ovulacijama i ovaj mj mi je ovulacija bila na 51.DC...Ja sam potrošila preko 30 Lh trakica...najbolje svaki dan pratiti i instalirati si Premom aplikaciju u koju možeš poslikati LH napravljene testove te ti on očitava jačinu testne linije...Tako lakše uočiš kada trakica počne tamniti
👩🦰31g 🧔34g
👫 9g
👰🤵6g
24.11.2019. Spontani u 18tt 💔
27.02.2020. Biokemijska (7+2)
30.05.2020. Biokemijska (6+3)
11.09.2020. Laparatomija mioma
Trudimo se od 2017.
Desni jajnik blago PCOS
✅ Kontrola ✅Papa ✅Brisevi
💉 Gynositol, cikla
Ne redoviti ciklusi
Ponovni pokušaji od 05/21
+ 28.10.
Mimamia i ja imam pcos samo kod mene su lh fsh i amh poviseni. Tako da ja pijem tablete sa inozitolom. Takoder uopce nemam svoje ovulacije. Pokusavam dovesti to u red.
Ako ti dr kaze da ne utjecu te tabl na O onda je pretpostavljam to tocno. Moras se oboruzati strpljenjem, kupi si lh trakice i mjeri bazalnu temp. Cak je ta bazalna najbolja za nas sa pcos-om jer lh trakice ne moraju biti mjerodavne.
Draga mimamia, s ozbirom da su neredovite M u pitanju, i da su ciklusi očito poduži, teško je i odrediti kada je ovulacija. Ja trenutno isto imam problema sa ciklusima i ovulacijama i ovaj mj mi je ovulacija bila na 51.DC…Ja sam potrošila preko 30 Lh trakica…najbolje svaki dan pratiti i instalirati si Premom aplikaciju u koju možeš poslikati LH napravljene testove te ti on očitava jačinu testne linije…Tako lakše uočiš kada trakica počne tamniti
Sa Femoston pilulama ciklusi su postali redovni, ali dok ih koristim. Eh sad, ja sam mislila da bi mi drilling jajnika trebao ostvariti prirodne cikluse i ovulacije,takva su barem iskustva drugih.. ali doktor kaze uzimati pilule i dalje.Samo me je strah da ne iskoristim ovo vrijeme poslije drillinga jajnika ako te pilule smetaju ovulaciji. Da ih prestanem piti na svoju ruku 🤔 ne znam vise sta je pametno bas sam zbunjena
Hvala za prijedlog za aplikaciju, pokusat cu i to😀
👶 Baby no1 🍀🤞🏻
👸🏻27 🧔🏻33
🔬 PCOS
💊Letrozol
💉 Ovitrelle
Mimamiai ja imam pcos samo kod mene su lh fsh i amh poviseni. Tako da ja pijem tablete sa inozitolom. Takoder uopce nemam svoje ovulacije. Pokusavam dovesti to u red.
Ako ti dr kaze da ne utjecu te tabl na O onda je pretpostavljam to tocno. Moras se oboruzati strpljenjem, kupi si lh trakice i mjeri bazalnu temp. Cak je ta bazalna najbolja za nas sa pcos-om jer lh trakice ne moraju biti mjerodavne.
Ponadala sam se da ce drilling jajnika sve to rijesiti, izgleda da ne mora znaciti ili moram imati vise strpljenja. Vidjet cemo sta vrijeme nosi, za mjesec dana imam novi termin pa cu pitati sve ponovo. Hvala puno, pokusat cu i na taj nacin.
👶 Baby no1 🍀🤞🏻
👸🏻27 🧔🏻33
🔬 PCOS
💊Letrozol
💉 Ovitrelle
Mimamia možda je potrebno neko vrijeme da se sve to stabilizira samo od sebe, ja nebi ništa prestala na svoju ruku, rađe pitaj doktora ako imaš neke nedoumice…evo ja sam oduvijek imala neredovite cikluse, onda sam pila kontracepciju pa su naravno ciklusi bili ko švicarski sat i evo više od godinu dana nakon zadnj epilule moji ciklusi se još uvijek nisu ustabilili…svakako bi možda trebala porazgovarati sa ginićem i pitati sve što te zanima
Moguce dodju mi dani kada sam bas nestrpljiva i kad imam milion pitanja
kao kod vecine pretpostavljam. Pitat cu sve ponovo na sljedecem terminu
👶 Baby no1 🍀🤞🏻
👸🏻27 🧔🏻33
🔬 PCOS
💊Letrozol
💉 Ovitrelle
Mimamia možda je potrebno neko vrijeme da se sve to stabilizira samo od sebe, ja nebi ništa prestala na svoju ruku, rađe pitaj doktora ako imaš neke nedoumice…evo ja sam oduvijek imala neredovite cikluse, onda sam pila kontracepciju pa su naravno ciklusi bili ko švicarski sat i evo više od godinu dana nakon zadnj epilule moji ciklusi se još uvijek nisu ustabilili…svakako bi možda trebala porazgovarati sa ginićem i pitati sve što te zanima
Mogucedodju mi dani kada sam bas nestrpljiva i kad imam milion pitanja
kao kod vecine pretpostavljam. Pitat cu sve ponovo na sljedecem terminu
Ja ponavljam evo po stoti puta - jedna stvar koju sam naučila u ovom procesu - na silu ne ide, apsolutno ništa u ovome, i stvarno se moramo naoružat strpljenjem
Upravu si u svakom slucaju, ne moze nista na silu. Trudim se ostati mirna u glavi sto je duze moguce, dok ne dodju pitanja „kada ce beba“.. onda porazgovaram sama sa sobom pa mi bude super 😂
👶 Baby no1 🍀🤞🏻
👸🏻27 🧔🏻33
🔬 PCOS
💊Letrozol
💉 Ovitrelle
Sortiraj odgovore
Najstariji